bluesattack Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Δεν φοβάσαι ότι θα βρουν αφορμή να διώξουν όλους τους πολιτικά αντίθετους και να κρατήσουν τους δικούς τους; Τι θα γίνει τότε; Οτι θα γινει οταν προσλαμβαναν τα δικα τους παιδια.Και γιατι να ειναι προβλημα των αλλων και οχι δικο τους και των συνδικαλιστων τους ?
antonl Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Σφήνα απορία. Ποια είναι η επίσημη αιτιολογία για τη μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων;
Moderators Malthador Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Moderators Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Σφήνα απορία. Ποια είναι η επίσημη αιτιολογία για τη μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων; Ψηφοθηρία.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Υποτίθεται πως έτσι εξασφαλιζόταν στους δημοσίους υπαλλήλους η απαραίτητη ηρεμία και ανεξαρτησία ώστε να επιτελούν το έργο τους. Ψηφοθηρία. Η επίσημη, ρωτάει.
antonl Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Υποτίθεται πως έτσι εξασφαλιζόταν στους δημοσίους υπαλλήλους η απαραίτητη ηρεμία και ανεξαρτησία ώστε να επιτελούν το έργο τους. [...] Δηλ. επειδή δεν μπορεί να ελεγχθεί η κρατική διαφθορά, τους μονιμοποίησαν ώστε να τους «θωρακίσουν» απ την εκάστοτε κυβέρνηση. Αν κι αναμενόμενο, λίγο τραγικό μου φαίνεται να παραδέχεται το κράτος τέτοια αδυναμία (ή έλλειψη θέλησης).
Super Moderators Snoob Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Συμφωνώ, ναι. Και το ότι εν έτει 2011 εξακολουθεί σημαντική μερίδα της κοινωνίας να νομίζει πως η απάντηση στη διαφθορά της πολιτικής ηγεσίας είναι ένα πλαίσιο που εκθρέφει τη διαφθορά και στις τάξεις των δημοσίων υπαλλήλων εξηγεί απόλυτα γιατί βρισκόμαστε σε αυτά τα χάλια. Υ.Γ. Λευκή απεργία στις εφορίες, τύπος ο οποίος -κυριολεκτικά- ξυνόταν έδιωξε τον αδερφό μου, του είπε να περάσει τη Δευτέρα. Έεεεεετσι.
damian1977 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Δε θέλω να καταστραφεί κανένα μαντρί, να ξεβρωμίσει θέλω. Ούτε απολύσεις θέλω, ούτε εφεδρείες θέλω. Αυτή την πόρνη την άρση της μονιμότητας θέλω. Ας πληρώνω πάλι 900.000 δημόσιους, θέλω να έχουν τον ίδιο αυτονόητο φόβο της εργασίας: πως αν δεν αποδόσουν, θα πάρουν πόδι. Τι θα κάνουν 50 χρονών άμα πάρουν πόδι; Ό,τι κάνει και ο ΙΔ 50 χρονών όταν παίρνει πόδι. Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ!!!!!!!!! Respect!!! (Μπλοκακιας εδω τε μηχανολογος του Ι.Τ.)......και ανεργος
Critter Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ!!!!!!!!! Respect!!! (Μπλοκακιας εδω τε μηχανολογος του Ι.Τ.)......και ανεργος Μα αυτό που λέει ο Lucifer και είναι σωστό, δεν εχει καμμία σχέση με την μονιμότητα. Η μονιμότητα το μόνο που εξασφαλίζει είναι οτι δεν θα απολύονται οι υπάληλοι για ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ όταν βγαίνει άλλο κόμμα στην εξουσία. Αυτο ειναι και ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ. Δεν σημαίνει οτι το κάθε τσουτσέκι ΔΥ που κάθετε (είτε μπήκε με βυσμα είτε όχι) μπορεί να κάνει οτι γουστάρει μέσα στην υπηρεσία του και να πατάει στη δουλειά σε ορισμένες περιπτώσεις όποτε του καπνίσει. Για αυτο που λέει ο Lucifer υπάρχει ο δημοσιουπαλληλικός κώδικας ο οποίος είναι ΑΥΣΤΗΡΟΤΑΤΟΣ και προβλέπει απολύσεις σε πλείστες όσες περιπτώσεις ΑΛΛΑ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ οι κυβερνήσεις καθώς ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ για γνωστούς λόγους. Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω πως έχουν καταφέρει να σας μπερδέψουν έτσι τα κανάλια. Αλλο πράγμα η μονιμότητα άλλο ο δημοσιουπαλληλικός κώδικας. Σκόρδο - Κρεμμύδι.
Σούπαφλαϊ Τζίμμι Σνούκα Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 πες τα ρε Κρίττερ. Κάποιος είπε πως μονιμότητα=αδύνατον να απολυθείς (!!!) και ο ...σοφός ελληνικός λαός το έκανε ευαγγέλιο. Εγώ απορώ για αυτό χρόνια πάντως και κανείς δε φαίνεται να ξέρει τί ακριβώς ισχύει (εννοώ νομικά, τί είναι η νομιμότητα). Οι περισσότεροι ούτε αντιλαμβάνονται τη διαφορά.
pournaras Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Μα αυτό που λέει ο Lucifer και είναι σωστό, δεν εχει καμμία σχέση με την μονιμότητα. Η μονιμότητα το μόνο που εξασφαλίζει είναι οτι δεν θα απολύονται οι υπάληλοι για ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ όταν βγαίνει άλλο κόμμα στην εξουσία. Αυτο ειναι και ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ. Δεν σημαίνει οτι το κάθε τσουτσέκι ΔΥ που κάθετε (είτε μπήκε με βυσμα είτε όχι) μπορεί να κάνει οτι γουστάρει μέσα στην υπηρεσία του και να πατάει στη δουλειά σε ορισμένες περιπτώσεις όποτε του καπνίσει. Για αυτο που λέει ο Lucifer υπάρχει ο δημοσιουπαλληλικός κώδικας ο οποίος είναι ΑΥΣΤΗΡΟΤΑΤΟΣ και προβλέπει απολύσεις σε πλείστες όσες περιπτώσεις ΑΛΛΑ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ οι κυβερνήσεις καθώς ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ για γνωστούς λόγους. Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω πως έχουν καταφέρει να σας μπερδέψουν έτσι τα κανάλια. Αλλο πράγμα η μονιμότητα άλλο ο δημοσιουπαλληλικός κώδικας. Σκόρδο - Κρεμμύδι. Κατσε ρε συ, και την αρση μονιμοτητας που ολοι λεμε, δε λεει κανεις να μπει ο Τσακ Νορρις μεσα στην εφορια, και να πει "εσυ εσυ κι εσυ απολυεστε, γιατι το λεω εγω. Παλι μεσα απο μια αξιολογηση θα πρεπει να γινει, ειτε αυτη ειναι καποιας νεας μορφης ειτε ο υπαρχον ΔΥ κωδικας.
Σούπαφλαϊ Τζίμμι Σνούκα Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 ναι, μα το θέμα είναι τι ισχύει νομικά και αν όντως υπάρχει η μονιμότητα με αυτόν τον τρόπο που την εννοεί ο πολύς κόσμος (δηλ. εξασφάλισης της θέσης σε κάθε περίπτωση). Εγώ πχ όταν πρωτοάκουγα για μονιμότητα, από αυτά που μου λέγανε και μέσω της λογικής, υπέθετα πως ενδεχομένως να πρόκειται απλά για τη νόμιμη σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου, που πολύ απλά δεν έχει (παρανόμως) η πλειοψηφία των ι.υ.
Critter Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Κατσε ρε συ, και την αρση μονιμοτητας που ολοι λεμε, δε λεει κανεις να μπει ο Τσακ Νορρις μεσα στην εφορια, και να πει "εσυ εσυ κι εσυ απολυεστε, γιατι το λεω εγω. Παλι μεσα απο μια αξιολογηση θα πρεπει να γινει, ειτε αυτη ειναι καποιας νεας μορφης ειτε ο υπαρχον ΔΥ κωδικας. Η αρση της μονινότητας όπως την εννοείτε όλοι είναι αυτο ακριβώς που έγραψα. Δεν ξέρω τι νομίζεις εσύ συγκεκριμένα αλλα η συντριπτικη πλειοψηφία νομίζει αυτο που έιπε ο σουπαφλαι, δηλαδη οτι μονιμότητα = "κανω οτι μου γουσταρει και δεν απολύομαι επειδή είμαι μόνιμος". Με λίγα λόγια η φράση σου "και την αρση μονιμοτητας που ολοι λεμε" είναι λάθος. Αυτο που θέλεις εσυ και όλοι μας, είναι η εφαρμογη του δημοσιουπαλληλικού κώδικα, που ξαναλέω είναι όσο αυστηρός όσο και οι ιδιωτικές συμβάσεις. Είναι όμως σαν να μην υπάρχει.
bluesattack Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Με λίγα λόγια η φράση σου "και την αρση μονιμοτητας που ολοι λεμε" είναι λάθος. Αυτο που θέλεις εσυ και όλοι μας, είναι η εφαρμογη του δημοσιουπαλληλικού κώδικα, που ξαναλέω είναι όσο αυστηρός όσο και οι ιδιωτικές συμβάσεις. Είναι όμως σαν να μην υπάρχει. Γιατι δεν υπαρχει ? Τι σημαινει δεν τον εφαρμοζει η κυβερνηση ? Δηλαδη φθανει το παραμικρο παραπτωμα στα κυβερνητικα στελεχη οπου συσκεπτονται και αποφασιζουν ? Θα μπορουσε ας πουμε να ισχυριστει καποιος οτι δεν υπαρχει γιατι ολη εχουν την ασπιδα της μονιμοτητας ? Η φταιει η κυβερνηση , η Μερκελ και ο Σαρκοζι ?
Σούπαφλαϊ Τζίμμι Σνούκα Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Τι σημαινει δεν τον εφαρμοζει η κυβερνηση σημαίνει αυτό που ξέρεις: στην Ελλάδα δεν υπάρχουν εφαρμόζονται οι νόμοι και ο καθένας κάνει ότι γουστάρει. Γι αυτό όλοι παρκάρουν στα πεζοδρόμια, δεν πληρώνουν φόρους, δεν τους κολλάνε ένσημα, καπνίζουν στα μαγαζιά κτλ κτλ
bluesattack Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 σημαίνει αυτό που ξέρεις: στην Ελλάδα δεν υπάρχουν εφαρμόζονται οι νόμοι και ο καθένας κάνει ότι γουστάρει. Γι αυτό όλοι παρκάρουν στα πεζοδρόμια, δεν πληρώνουν φόρους, δεν τους κολλάνε ένσημα, καπνίζουν στα μαγαζιά κτλ κτλ Ολα τα κακα ανεφερες εκτος απο τα του Δ.Τ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα