Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μονίμων, οι συμβασιούχοι δεν απολύονται, λύεται η σύμβαση και (εξ όσων γνωρίζω) δεν δημοσιεύεται στη διαύγεια.Εξάλλου το γράφει πως είναι πειθαρχική ποινή.

Λύεται αυτοδικαίως η σύμβαση εφόσον λήξει. Αν δεν λήξει, λύεται και λέγεται απόλυση. Οι αναπληρωτές ενώ έχουν υπαλληλική σχέση δεν είναι μόνιμοι, είναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ κτλ, αν διακοπεί η σχέση εργασίας τους πριν τη λήξη της είναι απόλυση.

Λεπτομέρειες βέβαια, μακάρι να έχουν αρχίσει τα πράγματα να γίνονται πιο αυστηρά (είναι και του 2011 οι αποφάσεις απ ότι είδα) και ας ελπίσουμε οι κυρώσεις να ισχύουν για όλους όχι μόνο για τους πολιτικά αντίθετους.

• Απαντ. 674
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Τις αποφάσεις τις διάβασες; Επιβάλλει την ποινή της οριστικής παύσης μετά από αποφάσεις των υπηρεσιακών συμβουλίων. Πιστεύεις πως τα υπηρεσιακά συμβούλια επελήφθησαν του θέματος και έβγαλαν απόφαση πριν περάσουν οι 7-8 μήνες που διαρκεί η σύμβαση ενός αναπληρωτή;

Δες στην πρώτη απόφαση, εκδίδεται τον Ιούλιο σε εκτέλεση απόφαση του Απριλίου. Η δεύτερη εκδίδεται σε εκτέλεση απόφασης του Ιανουαρίου και η τρίτη σε εκτέλεση απόφασης του Απριλίου. Πιστεύεις πως επέβαλαν ποινή οριστικής παύσης σε συμβασιούχους και μάλιστα σε στιγμή που δεν έχουν υπαλληλική σχέση; Είναι ένας ισχυρισμός που πολύ θα ήθελα να δω πως τεκμηριώνεται.

Δημοσ.

Μακάρι να έχεις δίκιο. (Για τα πρακτικά, απόλυση, θάνατος κτλ = οριστική παύση. Επιπλέον, οι πράξεις με τις οποίες επιβλήθηκαν οι παύσεις έγιναν απρίλιο, περίοδο που ένας εκπαιδευτικός δουλεύει κανονικά)

Δέχομαι ότι βεβαίως και γνωρίσεις τα εσωτερικά της υπηρεσίας σου καλύτερα. Έστω ότι έτσι έγινε.

Να μην κάνουμε όμως την εξαίρεση κανόνα.

• Super Moderators
Δημοσ.

To βασικό πρόβλημα με τη μονιμότητα, κατά την άποψή μου, είναι ότι πρακτικά δημιουργεί ένα πλαίσιο ασυλίας. Το ότι θεωρητικά, εάν και εφόσον εφαρμοστεί κώδικας, μετά από μήνες (αν όχι χρόνια) εφέσεις και αναβολές, υπάρχει περίπτωση να απολυθεί κάποιος, καλό είναι μεν, αλλά στην πράξη ανεπαρκές. Το αποδεικνύει η κατάσταση του δημοσίου τομέα. Τους επίορκους της πολεοδομίας Σύρου (από το καλοκαίρι) πιασμένους με αδικαιολόγητα εκατομμύρια στους λογαριασμούς τους, ακόμη τους έχουν στη διαδικασία ελέγχου (και ενώ οι συνάδελφοί τους, ανυπόγραφα βεβαίως, έχουν δηλώσει τη "συμπαράστασή τους").

Πολύ πιο πρακτικά, όμως, το πρόβλημα με τη μονιμότητα είναι ότι εκτρέφει τη νοοτροπία του "από εδώ δε με κουνάει κανένας". Διάβασα νωρίτερα για "αυστηρό κώδικα". Και προσπαθώ να καταλάβω, ποιος εργαζόμενος, όχι ΔΥ, μπορεί να λείψει έως και 30 ημέρες από τη δουλειά του, μέσα σε ένα χρόνο, εντελώς αδικαιολόγητα, και να ξέρει ότι δεν έχει ο εργοδότης του δικαίωμα να τον απολύσει.

Προσπαθώ να καταλάβω ποιος υπάλληλος, όχι ΔΥ, έχοντας κριθεί πνευματικά ή σωματικά ανίκανος για την τέλεση των καθηκόντων του, μπορεί να καταθέσει χαρτιά επαναπρόσληψης εντός πέντε (5) ετών, και ο εργοδότης να είναι υποχρεωμένος να εξετάσει την αίτηση και, αν δεν υπάρχει κενή θέση, να δημιουργήσει προσωπαγή θέση για να τον ξαναπροσλάβει, εφόσον κριθεί ικανός.

Από εκεί και πέρα, βλέπω ότι η συζήτηση έχει τελματώσει στο αν μπορεί ή δεν μπορεί να απολυθεί κάποιος. Για μένα, ενα από τα βασικά προβλήματα της μονιμότητας είναι ότι, εφόσον είσαι στοιχειωδώς εντάξει (κι αυτό το "στοιχειωδώς" σε ένα κράτος όπου εκεί γύρω στις αργίες οι υπάλληλοι παίρνουν άδεια από τη σημαία, χωράει συζήτηση τι σημαίνει) ο εργοδότης σου ΔΕΝ μπορεί να σε απολύσει. Δεν έχει τέτοιο δικαίωμα. Ακόμη κι αν δε σε χρειάζεται πια. Ακόμη κι αν δεν έχει να σε πληρώσει. Σε προσέλαβε το κράτος; Τέλεια. Επόμενη στάση, η σύνταξη.

Γι' αυτό και παρακολουθούμε αυτές τις μέρες τον τραγέλαφο της "εφεδρείας" (ήτοι πληρωμένη προσυνταξιοδοτική περίοδος, κι από ό,τι φαίνεται το μέτρο καταλήγει σε φιάσκο, γιατί ακόμη και υπουργοί αρνούνται να στείλουν στοιχεία -προφανώς γιατί δεν περισσεύει κανείς στο καλοκουρδισμένο ρολόι που καλείται Ελληνικό δημόσιο). Η εφεδρεία προέκυψε γιατί το κράτος, ακόμη κι αν δεν έχει να σε πληρώσει, δεν μπορεί να σε απολύσει. Μόνο αν καταργήσει θέσεις.

Αυτή η νοοτροπία είναι όχι μόνο αναχρονιστική (προϊόν καταστάσεων του 19ου αιώνα) αλλά πρακτικά επιζήμια. Το βλέπει όποιος έχει βρεθεί αντιμέτωπος αυτές τις μέρες με τις περίφημες "λευκές απεργίες" διαφόρων "θιγόμενων". Είναι παρανοϊκό να μην μπορεί το κράτος να απολύσει ανθρώπους που δεν χρειάζεται ή δεν μπορεί να πληρώσει. Είναι προκλητικό να δανειζόμαστε με αφόρητα υψηλά επιτόκια για να πληρώνονται μισθοί. Είναι πρόκληση, προκειμένου να πουληθεί την ύστατη ώρα μια χρεοκοπημένη εταιρία (λ.χ. Ολυμπιακή) να φορτώνεται το δημόσιο όλο το πλεονάζον προσωπικό, το οποίο μετατάσσεται σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου (με τερπνά αποτελέσματα, όπως λ.χ. αεροσυνοδοί που καταλλήγουν στο Υπουργείο Εσωτερικών και, φυσικά, δεν έχουν αντικείμενο).

Τέλος, η μονιμότητα πλήτει βάναυσα το περί δικαίου αίσθημα των πολιτών, σε αυτή την κρίσιμη εποχή. Δεν μπορεί ο ξεζουμισμένος από τη φορολόγηση ιδιωτικός τομέας να βλέπει επιχειρήσεις να κλείνουν, κόσμο να απολύεται, και οι ιερές αγελάδες του δημοσίου να μένουν ακούνητες στη θέση τους. Δεν μπορεί να έχεις πολίτες δύο ταχυτήτων, ο ιδιωτικός τομέας να εργάζεται με συνθήκες ανταγωνισμού, και ο δημόσιος να συντηρείται με χαράτσια τύπου "τέλος ΕΡΤ", για να έχουμε τη χαρά να ακούμε ανθρώπους που τους πληρώνουμε όλοι, θέλουμε δε θέλουμε, τους βλέπουμε δεν τους βλέπουμε, να δηλώνουν με περισσό θράσσος πως "η ΕΡΤ δε χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό" και "είμαστε οι μάχιμοι της ενημέρωσης".

Αυτά, χωρίς καμία διάθεση κακοφανισμού προς τους υποστηρικτές της μονιμότητας.

Δημοσ.

Ούτε ο δημόσιος υπάλληλος μπορεί να λείψει 30 ημέρες χωρίς συνέπειες. Δες την απόφαση απόλυσης της τρίτης εκπαιδευτικού.

Ασυλία δεν υπάρχει λόγω μονιμότητας, υπάρχει πρόβλημα διοίκησης και αυτό είναι αποτέλεσμα πολιτικών επιλογών.

Έχεις δίκιο πως η μονιμότητα μυρίζει 19ο αιώνα. Είναι αυτό αναχρονισμός; Αλήθεια; Δείξε εσύ σε ποιο κράτος του δυτικού κόσμου δεν υπάρχει μονιμότητα! Και στα αλήθεια η λύση στον "αναχρονισμό του 19ου" είναι η επιστροφή στο πριν από το 19ο αιώνα καθεστώς;

Τα δάνεια δεν πηγαίνουν για την πληρωμή μισθών δημοσίων υπαλλήλων. Όχι περισσότερο απ'όσο πηγαίνουν για την πληρωμή επιδομάτων ανεργίας, πληρωμή συντάξεων του ιδιωτικού τομέα και των αυτοαπασχολούμενων. Ας τα κόψουμε και αυτά, τι λές;

Μισθοί δημοσίου τομέα και συντάξεις δημοσίου και ιδιωτικού μαζί είναι λιγότερο από το 20% του προϋπολογισμού. Τα δάνεια των προηγούμενων δεκαετιών "αξιοποιήθηκαν" στις δουλειές-απάτες με τον ιδιωτικό τομέα (δες Ολυμπιάδα και εξοπλισμούς). Αυτά πληρώνουμε τώρα.

Στο ψυχολογικό ντοπάρισμα εκείνου που θέλει να κουνά το δάχτυλο και να απειλεί με απόλυση δεν θα λάβω μέρος. Ο καθένας μπορεί να έχει την ψευδαίσθηση πως είναι στο χέρι του, ή θα είναι σύντομα, να απολύει. Αυτόν τον αρρωστημένο εγωισμό δεν θα τον ενισχύσω. Αλλά δε θα χάνω και ευκαιρία να δείχνω πόσο εκτός πραγματικότητας είναι δηλώσεις του τύπου:

1. η μονιμότητα υπάρχει μόνο στην Ελλάδα

2. οι δημόσιοι υπάλληλοι μπορούν να παραβιάζουν τους νόμους και έχουν ασυλία

3. έχουμε περισσότερους δημοσίους υπαλλήλους από τη Ρωσία/ΗΠΑ/UK κλπ.

Σε ένα πράγμα έχεις οπωσδήποτε δίκιο, το ελληνικό δημόσιο δεν είναι καλοκουρδισμένη μηχανή. Δεν πρόκειται να γίνει, όμως, διώχνοντας κόσμο και κρατώντας κακοπληρωμένους και φοβισμένους υπαλλήλους. Έχει μαλλιάσει η γλώσσα του Critter να το λέει και να το ξαναλέει, είναι πρώτα απ'΄ολα ζήτημα διοίκησης και πολιτικών επιλογών.

Δημοσ.

Δεν ξερω τι πιστευεις για τη συντριπτικη πλειοψηφια, αλλα τα δικα μου δεδομενα ειναι ακριβως αντιθετα. Με ολους οσους κατα καιρους συζηταω, ουτε απο που βγαινει η πλατεια καυθμωνος ξερουν, ουτε την ιστορια του ποτε και πως και γιατι καθιερωθηκε η μονιμοτητα.

Ολοι οταν αναφερομαστε στο "αρση μονιμοτητας" εννουμε τη δυνατοτητα απολυσης ενος δΥ, για κατι που εκανε λαθος. Διοτι τα μεχρι τωρα δεδομενα μας, ειναι οτι οποια μαλακια και να κανει ενας υπαλληλος, το πολυ πολυ να φαει καποια στερηση μισθου για λιγο χρονο, αντε και μια μεταταξη ωστε να μην ειναι στο ιδιο σημειο και δημιουργει αντιδρασεις. Απολυση που να εγινε γιατι καποιος δεν εκανε σωστα τη σουλεια του κλπ.οσο κι αν προσπαθω, δε θυμαμαι καποια, δε λεμε να μπει ο αλλος με το καλασνικοφ και να βαρεσει καμμια 10αρια για να τον απολυσουν (δεν ξερω αν κι ο κορκονεας πληρωνεται ακομη απο την υπηρεσια του, δε θα με εξεπλητε κατι τετοιο). Εδω υπεξαιρεσεις (εμεις στο χωριο μου κλεψιμο το λεμε κι αυτο) γινονται, και τον κλεφτη απλα του αλλαζουν ποστο.

Μλκ πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το συνεχίζεις. Η πρώτη σου πρόταση αναιρεί όλο το υπόλοιπο κείμενο σου και σε εκθέτει. Γραφεις ΑΚΡΙΒΩΣ στο 100% αυτό που λέω εγώ αλλα σον και καλά θες να το παρουσιάσεις σαν κάτι αντίθετο. ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΛΕΩ, οτι η συντριπτική πλειοψηφιά δεν έχει ιδέα για την πλατεία κλαυθμώνος (μάλλον δεν πήγανε σχολείο), δεν έχει ιδέα οτι υπάρχει ο δημοσιουπαλληλικός κώδικας και χρησιμοποιούνε ΤΗ ΛΑΘΟΣ ΦΡΑΣΗ "Άρση της μονιμότητας" ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με αυτο που ΕΝΝΟΟΥΝ. Και γω μπορεί να λέω μάυρο εννοώντας άσπρο αλλα δεν σημαίνει οτι το μαύρο είναι ασπρο.

Αυτό λοιπον που σου ξαναλέω ότι εννοείς εσύ, οι λοιποί ΚΑΙ ΕΓΩ Ο ΙΔΙΟΣ είναι οτι θέλουμε οι ΔΥ να απολύονται σε όρους ιδιωτικού τομέα ώστε να φοβούνται για τη θέση τους και να αποδίδουν. ΝΑΙ ή ΟΧΙ; Ε!αυτό δεν είναι η αρση της μονιμότητας...πως να το κάνουμε δηλαδή; ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ.

Υ.Γ : Σε όλα αυτά που αναφέρετε για εφέσεις, αναδρομικα και διάφορα άλλα,είναι θέμα δημοσιουπαλληλικού κώδικα και πως αυτός εφαρμόζεται.

• Super Moderators
Δημοσ.

Επισημαίνω τα εξής (αναφερόμενος στην απάντηση του agpr, τώρα είδα πως μεσολάβησε μήνυμα του Critter):

Ο τρίτος σύνδεσμος που παραθέτεις, με οδηγεί στη σελίδα αναζήτησης του google. Δε βλέπω καμία απόφαση απόλυσης εκπαιδευτικού εκεί (κάτι για βρετανούς στρατιώτες γράφει), αν θέλεις δώσε ξανά το σύνδεσμο ή εξήγησέ μου τι κάνω λάθος.

Οι τριάντα ημέρες αδικαιολόγητης απουσίας αναφέρονται στο Κεφάλαιο Β', Άρθρο 109, σημείο στ' του Ν.3528/07, τον οποίο όποιος θέλει μπορεί να διαβάσει εδώ. Αντί να λες "δεν ισχύει αυτό", χρήσιμο θα ήταν να παραθέσεις κάποιο στοιχείο. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να παραδεχτώ ότι κάνω λάθος αλλά, ελπίζω να με συγχωρέσεις, το "δεν είναι έτσι" δε μου λέει τίποτε.

Αν, αντί να χαρακτηρίζεις "αρρωστημένο εγωισμό" όποια άποψη δε σου αρέσει, καθόσουν να διαβάσεις τι γράφει ο άλλος, θα διαπίστωνες ότι λέω το εξής απλό: είναι απαράδεκτο να μην μπορεί το κράτος να απολύσει πλεονάζον προσωπικό ή προσωπικό το οποίο αδυνατεί να συντηρήσει. Την ώρα που ο ιδιωτικός τομέας μαστίζεται, οι ΔΥ πρέπει να μείνουν όσοι είναι. Κι αν δεν έχει το κράτος να τους πληρώσει, δεν πειράζει. Θα δανειστεί. Τα πρόστιμα από την παράνομη χρηματοδότηση της κρατικής Ολυμπιακής ακόμη τα πληρώνουμε, άλλωστε.

Αν έχεις κάποιο στοιχείο ότι οι μισθοί των ΔΥ είναι κάτω του 20% του προϋπολογισμού, ευχαρίστως να το δω. Και πάλι, το ποσοστό δεν έχει σχέση με το επιχείρημά μου. Και 20% να είναι, θεωρώ εξωφρενικό να μην υπάρχει τρόπος περιορισμού του προσωπικού, χωρίς να είναι κλέφτης ή ανίκανος ο άλλος, απλά γιατί προσλήφθηκε, άρα μένει υπάλληλος του κράτους εσαεί.

Πουθενά δεν αναφέρθηκα στο ποσοστό των ΔΥ σε σχέση με το πόσους έχει η Γαλλία, η Γερμανία, το Τιμπουκτού. Εγώ ευχαρίστως θα δεχόμουν, χάριν συζήτησης, ότι, από τις 768.009 άτομα, στα οποία σταμάτησε η απογραφή το Ελληνικό κράτος χρειάζεται άλλους τόσους. Το ερώτημα που θέτω, είναι πάρα πολύ απλό: έχει να τους πληρώσει; Καλά τους προσλαμβάνει. Αν πάψει να τους χρειάζεται ή αν δεν έχει πια να τους πληρώσει, τι γίνεται;

Βλέπω ότι προσπέρασες τον τραγέλαφο των μετατάξεων. Λογικό. Κι όμως, η αεροσυνοδός που μετατάχθηκε στο υπουργείο εσωτερικών δεν είναι φανταστικό παράδειγμα. Έδωσα ήδη σύνδεσμο. Το παράδειγμα αυτό δείχνει γλαφυρά το πρόβλημα του μόνιμου υπαλλήλου, που έτσι και προσληφθεί, και άχρηστος να είναι κάπου πρέπει να βρεις να τον βάλεις. Και να τον πληρώνεις. Και, αν θες να το δούμε κι από τη σκοπιά του ευσυνείδητου και χρήσιμου ΔΥ (που ποτέ δεν αρνήθηκα ότι υπάρχει, θα ήταν παράλογο κάτι τέτοιο) για να τον πληρώνεις "κάτι", να καταλήγεις να κόβεις χρήματα από τους μισθούς του έντιμου, του εργατικού, του χρήσιμου ΔΥ. Δηλαδή, αντί να πληρώνεις 100 τον χρήσιμο και να στείλεις στο σπίτι του τον άχρηστο (όχι απαραιτήτως ανίκανο), λόγω μονιμότητας καταλήγεις να δίνεις 50 και στους δύο.(*)

Προφανώς κανένας νόμος δε θα έλεγε "κάνει ο άλλος ό,τι γουστάρει". Εγώ λέω τι γίνεται στην πράξη. Από ό,τι διαβάζω, εσύ πιστεύεις πως είναι ζήτημα πολιτικής βούλησης και πως, αν το κράτος ήθελε, θα μπορούσε να αλλάξει η κατάσταση. Εγώ πιστεύω πως, με εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους να θεωρούν "κεκτημένο" το να πληρώνονται, ακόμη και άχρηστοι να είναι, νομίζω πως είναι ουτοπικό να τα φορτώνουμε όλα στις κυβερνήσεις (των οποίων οι ευθύνες διαχρονικά είναι τεράστιες) και να φαντασιωνόμαστε πως, αν ήθελε να αλλάξει κάτι η κυβέρνηση, πρόθυμα θα συστρατεύονταν οι ΔΥ. Προς επίρρωση της άποψής μου αναφέρω την (τρέχουσα) λευκή απεργία των εφοριακών, την "αποχή" από τα διδακτικά τους καθήκοντα των πανεπιστημιακών (με κανονική καταβολή των μισθών τους, μιας και τα άλλα δύο σκέλη του έργου τους, δηλαδή το διοικητικό και το ερευνητικό συνεχίζονται κανονικά). Είναι άπειρα τα παραδείγματα όπου, οσάκις επιχειρήθηκε να αλλάξει οτιδήποτε στο καλοκουρδισμένο ρολόι που λέγαμε, οι αντιδράσεις υπήρξαν λυσσαλέες. Εσύ θα πεις ότι είναι δίκαιες αντιδράσεις σε άδικα μέτρα. Εγώ λέω πως είναι η προσπάθεια οργανωμένων συντεχνιών να διατηρήσουν απαράδεκτα προνόμια.

(*) Εκτός κι αν μιλάμε για εξωφρενικές περιπτώσεις, όπως το προσωπικό της Βουλής, που, μετά τις περικοπές, από 16,9 εκατομμύρια ευρώ, θα πάρουν "μόλις" 5,1 εκατομμύρια επιπλέον των μισθών τους, για προώθηση του κοινοβουλευτικού έργου. Με απλά λόγια, 5,1 εκατομμύρια μπόνους για να κάνουν τη δουλειά τους.

Δημοσ.

Μλκ πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το συνεχίζεις. Η πρώτη σου πρόταση αναιρεί όλο το υπόλοιπο κείμενο σου και σε εκθέτει. Γραφεις ΑΚΡΙΒΩΣ στο 100% αυτό που λέω εγώ αλλα σον και καλά θες να το παρουσιάσεις σαν κάτι αντίθετο. ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΛΕΩ, οτι η συντριπτική πλειοψηφιά δεν έχει ιδέα για την πλατεία κλαυθμώνος (μάλλον δεν πήγανε σχολείο), δεν έχει ιδέα οτι υπάρχει ο δημοσιουπαλληλικός κώδικας και χρησιμοποιούνε ΤΗ ΛΑΘΟΣ ΦΡΑΣΗ "Άρση της μονιμότητας" ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με αυτο που ΕΝΝΟΟΥΝ. Και γω μπορεί να λέω μάυρο εννοώντας άσπρο αλλα δεν σημαίνει οτι το μαύρο είναι ασπρο.

Αυτό λοιπον που σου ξαναλέω ότι εννοείς εσύ, οι λοιποί ΚΑΙ ΕΓΩ Ο ΙΔΙΟΣ είναι οτι θέλουμε οι ΔΥ να απολύονται σε όρους ιδιωτικού τομέα ώστε να φοβούνται για τη θέση τους και να αποδίδουν. ΝΑΙ ή ΟΧΙ; Ε!αυτό δεν είναι η αρση της μονιμότητας...πως να το κάνουμε δηλαδή; ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ.

Υ.Γ : Σε όλα αυτά που αναφέρετε για εφέσεις, αναδρομικα και διάφορα άλλα,είναι θέμα δημοσιουπαλληλικού κώδικα και πως αυτός εφαρμόζεται.

Ρε συ, στη διατυπωση εχεις κολλησει; Οκ λοιπον εχεις δικιο, δεν ειναι αρση.

Ας πραγματοποιηθει λοιπον απολυση με ορους ιδ. τομεα, και ας μην το ξαναπουμε ποτε αρση για τα επομενα δεκα χιλιαδες χρονια.

Η απολυση ομως με ορους ιδ. τομεα, προυποθετει και απολυση αν δεν υπαρχει αντικειμενο εργασιας ή αν θεωρηθει οτι πλεον ενας αριθμος προσωπικου ειναι παραπανησιος. Το προβλεπει αυτο ο ΔΥ κωδικας, η παραμενει σε παραβασεις μονο;

Snoob, μολις προχτες ακουσα οτι τελικα θα κοψουν τον 15!!! και 16!!! μισθο απο τους υπαλληλους της βουλης... Δωσε μου στιγμα να σε βρω, να μαζευτουμε να διαδηλωσουμε υπερ των απορων της βουλης :mad:

Δημοσ.

Καλα αυτο με τη βουλη εχει καταντησει αηδιαστικο πλεον.

1700 καθαρα ο κλητηρας (αλλαζω νερα στο εδρανο),μια φορα το χρονο ρουχα,ασφαλεια στο ντυναν επιδομα ενα μισθο οταν διαλυεται η βουλη λογω εκλογων,(δεν ξερω αν το πιασατε αλλα ενα μισθο για να κατσει μετα 20 μερες).

Και το πιο Ελληνικο απο ολα...επειδη ειναι τοσοι πολλοι και δεν χωρανε ολοι μαζι δουλευουν 4 μερες.

χωρις ΑΣΕΠ βεβαια.Οχι οτι θα επαιζε ρολο.

Δημοσ.

Ω ναι!!!!!!!!!

Αψογο πονημα Snoob......νομιζω εχεις πιασει ακριβως το νοημα της συζητησης,χωρις κορωνες και ισοπεδωτισμους!!!Μπραβο και απο εμενα!!!

Δημοσ.

Snoob,

κάνε τον κόπο να διαβάσεις εδώ και συγκεκριμένα την τρίτη απόλυση. Ειλικρινά, σε παρακαλώ! Πες μου μετά πως δεν απολύθηκε γιατί απουσίασε πάνω από 22 μέρες. Μπορείς να έχεις οποιαδήποτε επιθυμία ή αισθητική προτίμηση, αλλά την πραγματικότητα μην τη βιάζεις.

Δημοσ.

Snoob,

κάνε τον κόπο να διαβάσεις εδώ και συγκεκριμένα την τρίτη απόλυση. Ειλικρινά, σε παρακαλώ! Πες μου μετά πως δεν απολύθηκε γιατί απουσίασε πάνω από 22 μέρες. Μπορείς να έχεις οποιαδήποτε επιθυμία ή αισθητική προτίμηση, αλλά την πραγματικότητα μην τη βιάζεις.

δεν το χεις.

Fallacy of Composition

Δημοσ.

Snoob,

Δε γραφτηκε πουθενα, ουτε απο το snoob, για 22 μερες ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ, αλλα για 30 αδικαιολογητες μερες μεσα σε ενα χρονο, προφανως μετα απο το "offtopic" toy Pantelwoolf στην 6η σελιδα, οπου ανεφερε οτι στατιστικως ο προισταμενος του λειπει μια φορα τη βδομαδα.

Δημοσ.

Συγχαρητήρια Snoob :-D

---------------------------------------------

Οι δημόσιοι υπάλληλοι του εξωτερικού, και δει Αγγλίας που μένω, στην πλειοψηφία τους πέρνουν μισθούς μεταξύ λίγο πιο πάνω από τον ελάχιστο νόμιμο βασικό και πολύ πιο χαμηλά από τον μέσο μισθό του ιδιωτικού τομέα. Δεν υπάρχουν επιδόματα και μπόνους. Είναι δημόσιοι υπάλληλοι. Είτε τους αρέσει η θέση, είτε πάνε αλλού. Το μόνο που πέρνουν είναι καμμια 150 λίρες την εβδομάδα παραπάνω (περίπου τα διπλά) όταν βγουν στην συνταξη, από κάποιον του ιδιωτικού, που είναι με την εθνική βασική σύνταξη.

Αντίθετα στην Ελλάδα, ακόμα και ο πιο άχρηστος ΔΥ, με τον μικρότερο μισθό, πέρνει διπλά-τριπλά από όσα ο μέσος μισθός του ιδιωτικού τομέα.

Με 50% φορολογία (άμμεση & έμμεση και για τις δύο κατηγορίες), υπολογίζοντας τα διάφορα perks τα οποία απολαμβάνουν οι ΔΥ, θα πρέπει να υπάρχουν χονδρικά 6-8 ΙΥ για κάθε ΔΥ. Υπάρχουν;

Δεν νομίζω, γιατί παρά το ότι λείπω από Ελλάδα 9 χρόνια, δεν έχει αλλάξει κάτι και οι κρατηκοδίαιτοι είναι όσοι αν όχι περισσότεροι από τους υπόλοιπους.

Σε ποιά άλλη χώρα υπάρχουν άτομα τα οποία προσπαθούν να τελειώσουν όπως όπως ένα πανεπηστίμιο για να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι;

Και για αυτά, φταίει το σύστημα και ως παράδειγμα :

Γιατί δηλαδή εγώ, που είμαι καλός στην δουλειά μου (προγραμματιστής) με 15+ χρόνια εμπειρία, να μην μπορώ να βρω δουλειά στην Ελλάδα με απολυτήριο ΤΕΛ; (Ιδιωτικό ή Δημόσιο δεν έχει σημασία) Αντίθετα δεν έχω πρόβλημα στην Αγγλία, βαρώντας στον συναγωνισμό άτομα που έχουν ένα σωρό πτυχεία από Αγγλικά πανεπηστίμια. Και με μισθό όσο πραγματικά αξίζω. Που συνήθως είναι πολύ περισσότερα από πτυχειούχους και με μεγαλύτερη ηλικία από εμένα; Αν αυτό δεν είναι αξιοκρατία τί ειναι τότε;

Γιατί να μην μπορώ να φτιάξω μια εταιρία στην Ελλάδα, να πουλάω λογισμικό εντώς και εκτός των συνόρων, χωρίς να είμαι το θήραμα του κάθε τεμπέλη ΔΥ και πολιτικού που προσπαθεί να μου φάει τις σάρκες; Γιατί να μην μου στοιχίζει τίποτα να έχω την δική μου εταιρία στην Αγγλία, (ή 20 λίρες το χρόνο αν έχω Ltd) και να πληρώνω φόρους ανάλογα με τα κέρδη; Αν εντιθέση με την Ελλάδα που χρειάζομαι 1000 ευρώ το μήνα, σχεδόν, με το καλήμέρα. Και έτσι ξεκινάνε οι εταιρίες στις λοιπές χώρες. Και χτίζονται. Με 1-2 άτομα στην αρχή και φτάνουν να πουλάνε λογισμικό παντού έχωντας 100 υπαλλήλους. Μικρομεσαίες εταιρίες πάνε μπροστά την οικονομία.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...