Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε παιδια εχω ενοικιασει ενα σπιτακι πολυ κομπλε...κεντρο ευοσμου ανακαινισμενο πολυ καλα μονωμενο...και εχω 3 σωματα και θερμανση εχει κεντρικη με ωρομετρηση αεριου ...ΛΟΙΠΟΝ..... εκαψα την θερμανση 8 φορες συνολικα 29 ωρες χρησης,,, Μου ηρθε να πληρωσω 70!!!!!!!!!!! ευρω ΜΟΝΟ αεριο και αλλα 20 τα λοιπα κοινοχρηστα... Ο ιδιοκτητης για 54 ωρες 150 κατι ευρω ...

Καποιοι μαγκες δεν τα καινε καθολου ...και ΔΕΝ πληρωνουν τιποτα .... Πως το βλεπετε εσεις αυτο ρε παιδια ? Για 8 μερες το μηνα τοσα πολλα χρηματα ? Με συμφερει μαλλον το ηλεκτρικο ...?

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ρε παιδια εχω ενοικιασει ενα σπιτακι πολυ κομπλε...κεντρο ευοσμου ανακαινισμενο πολυ καλα μονωμενο...και εχω 3 σωματα και θερμανση εχει κεντρικη με ωρομετρηση αεριου ...ΛΟΙΠΟΝ..... εκαψα την θερμανση 8 φορες συνολικα 29 ωρες χρησης,,, Μου ηρθε να πληρωσω 70!!!!!!!!!!! ευρω ΜΟΝΟ αεριο και αλλα 20 τα λοιπα κοινοχρηστα... Ο ιδιοκτητης για 54 ωρες 150 κατι ευρω ...

Καποιοι μαγκες δεν τα καινε καθολου ...και ΔΕΝ πληρωνουν τιποτα .... Πως το βλεπετε εσεις αυτο ρε παιδια ? Για 8 μερες το μηνα τοσα πολλα χρηματα ? Με συμφερει μαλλον το ηλεκτρικο ...?

1ον και σημαντικότερον, οι μάγκες που δεν καίνε καθόλου πρέπει να πληρώσουν. Το φυσικό αέριο έχει καταρχήν πάγιο και ένα μικρό ποσοστό πληρώνουν όλοι για θέρμανση και ας μην έχουν κάψει καθόλου. Κατα τ'άλλα 29 ώρες χρήσης δεν είναι και πολλές. Αν το είχες στο 23-24 όλη μέρα και έκαψε συνολικά 4 ώρες κάθε μέρα νάσου οι 32 ώρες για πλάκα. Ιδιαίτερα αν είναι πολύ μικρά τα σώματα και δεν μπορούν να φτάσουν αυτή τη θερμοκρασία δεν είναι καθόλου απίθανο να έκαιγαν όλη μερα.

Δημοσ.

Δεν ειναι το προβλημα μου οι 29 ωρες.... τις εκαψα...δεν με εκλεψε εκει ...αλλα στην τιμη ...Καποιος με φυσικο αεριο και ωρομετρηση κεντρικης θερμανσης?

Απο οτι καταλαβα ...οι λιγοι μαλακες που καινε το πληρωνουν αυτοι ...και γιαυτο βγαινει τοσο...Αλλα απο την αλλη ΟΛΟΙ χρησιμοποιουν ζεστο νερο απο το αεριο...ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ....που εμπλεξα...

Δημοσ.

ρε φίλε και στο ζεστό νερό δουλεύει ο καυστήρας, τι άκυρα γράφεις; η ωρομέτρηση από τον καυστήρα δε δουλεύει;

δεν ξέρω να σου πω αν είναι πολλά ή λίγα τα λεφτά πάντως, δεν τα γράφει αναλυτικά ο λογαριασμός;

Δημοσ.

Οπως γραφτηκε και στο αλλο παρομοιο θεμα υπαρχει ενα πολυ καλο σιτε που απαντα σε πολλες ερωτησεις επι του θεματος.

Συγκεκριμενα για το παγιο θερμανσης

Τι είναι το πάγιο θέρμανσης;

Ακόμα και στις πολυκατοικίες με αυτονομία θέρμανσης, ένα μέρος του πετρελαίου κατανέμεται όχι λαμβάνοντας υπ΄ όψιν την κατανάλωση και τα χιλιοστά θέρμανσης, όπως φαίνεται από τον παραπάνω τύπο, αλλά αποκλειστικά ανάλογα με τα χιλιοστά θέρμανσης κάθε διαμερίσματος. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ένα διαμέρισμα θα χρεωθεί με ένα (μικρό) μέρος του πετρελαίου πού καταναλώθηκε ακόμα και αν δεν έχει χρησιμοποιήσει καθόλου την θέρμανση του. Αυτό συμβαίνει για δύο λόγους:

Πρώτον το σύστημα θέρμανσης μιας πολυκατοικίας έχει βελτιστοποιηθεί για την θέρμανση χώρων συγκεκριμένου όγκου. Αν χρησιμοποιείται για μικρότερους χώρους δεν λειτουργεί με τους βέλτιστους όρους και άρα υπάρχει σπατάλη καυσίμου.

Δεύτερο και σημαντικότερο: Ένας χώρος πού δεν θερμαίνεται λειτουργεί σαν μια ψυχρή μάζα πού απορροφά θερμότητα από τις γειτονικές ιδιοκτησίες με αποτέλεσμα αυτές να χρειάζονται περισσότερο καύσιμο για να θερμανθούν.

Δημοσ.

Και πάλι, 70 είναι υπερβολικά πολλά. Ο καθένας έχει το δικό του ωρομετρητή για το διαμέρισμα του έτσι; Είδες το λογαριασμό ή απλά σου είπε ο ιδιοκτήτης ότι είναι τόσα;

Δημοσ.

το καθε διαμερισμα εχει δικο του μετρητη κατω στον λεβητα ....Σε ενα πανελ στο τοιχο το οποιο μπορει ο καθενας να εχει προσβαση..και πιθανως να κανει οτι θελει > (οι μετρητες απο πισω εχουν 2καλωδια τα οποια ειναι σαν βυσματα δηλαδη μπορεις ανετα να το αποσυνδεσεις χωρις να ξερω εαν θα λειτουργει ομως η ηλεκτροβανα στο διαμερισμα. Εν παση περιπτωση ...το θεμα ειναι τι κανω απο εδω και περα...Ο ιδιοκτητης γενικα μου εχει φερθει αψογα ... εκεινος του ηρθε για 52 ωρες 150 κατι ...τρελο ποσο.

Στις σερρες πληρωνα 120 ευρω για 8 ωρες θερμανση την ημερα ,ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ το χειμωνα. Που να παω να ρωτησω η να το ψαξω δεν ξερω .Ειναι τρελο το ποσο παντως....σκεφτητε το λιγο ...29 ωρες... 70 ευρω.

Δημοσ.

Νομιζω οτι σ ηρθε μια χαρα ο λογαριασμος γτ ο ιδιοκτητης με 54 ωρες πληρωσε 150

εσυ με 29 περιπου τα μισα και πιο κατω οπως και οι ωρες ηταν πιο κατω δε μ φαινεται πολυ παραλογο

Δημοσ.

Επειδή αναφέρεις και πόσο έκαψε ο ιδιοκτήτης δεν βλέπω κάποιο τρομέρο λάθος στα νούμερά σου. Ο ιδιοκτήτης όπως λές για 54ώρες λειτουργίας πλήρωσε 150 ευρώ άρα 150/54 = 2.78 ευρώ/ώρα και εσύ με 29 ώρες λειτουργίας πλήρωσες 70 ευρώ δηλαδή 70/29 = 2.41 ευρώ/ώρα, οπότε δεν υπάρχει κάποια μεγάλη απόκλιση (13.3%) σε αυτά που πλήρωσες αναλογικά εσύ και ο ιδιοκτήτης.

Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να ζητήσεις να κατέβεις να δείς τι λέει ο μετρητής μήπως έγραψαν κάτι λάθος στα κοινόχρηστα, αν και θσ έχει αλλάξει μέτρηση σε περίπτωση που λειτούργησες την θέρμανση έστω και λίγο. Μετά μπορείς να ζητήσεις αντικατάσταση του μετρητή μήπως αυτός έχει βλάβη και δεν μετράει σωστά. Τέλος ρώτα και άλλους ένοικους πόσο τους ήρθε και πόσες ώρες χρήσης είχαν και δές σε ευρώ ανα ώρα τι πλήρωσαν και τυχόν αποκλίσεις.

Δημοσ.

Μπερδεύτηκα λίγο. Ο μετρητής δε μετράει τη κατανάλωση σε m³; Το πόσες ώρες συνολικά δούλεψαν κάποια σώματα θέρμανσης δε λέει κάτι από μόνο του. Η ποσοτική κατανάλωση του αερίου είναι που σε ενδιαφέρει.

Επίσης, δε λαμβάνεις ο ίδιος κάποιο τιμολόγιο, όπου αναγράφεται η κατανάλωση σε m³ ή σε kWh;

Δημοσ.

Οπως καταλαβαινω, το προβλημα σου δεν ειναι αν σε εκλεψαν (γιατι προφανως και γλιοτερα ανα ωρα απο τον ιδιο τον ιδιοκτητη σου), αλλα απο το γεγονος οτι γενικοτερα ειναι υψηλο αυτο το 2,41.

Οποτε θα επαναλαβω το θεμα με το παγιο της θερμανσης (ειτε ειναι πετρελαιο, ειτε ειναι αεριο, ετε ξυλα), που πρεπει να πληρωνουν και οι αλλοι, διοτι και μεσω των σωληνων καποιοι τοιχοι τους ισως θερμαινονται, και σε εσας που πληρωνετε σας δημιουργουν ψυχρο τοιχος που πρεπει να το θερμανετε αρα θα καψετε πιο πολυ, και ζεστο νερο χρησιμοποιουν.

Πιστευω οτι πρεπει να τα εξηγησεις αυτα στον ιδιοκτητη σου, δινοντας του να καταλαβει, οτι δε θες μονο το δικο σου καλο, αλλα και το δικο του (πραγμα το οποιο θα τον βαλει σε σκεψεις).

Δημοσ.

Λοιπόν κοίτα να δεις τι γίνεται με την κεντρική θέρμανση.

Καταρχάς αυτό που μετράει ο μετρητής δεν είναι κυβικά μέτρα, αλλά ούτε και ώρες!! Είναι απλώς μία μονάδα μέτρησης. Ας πούμε μπορεί να ισχύει π.χ. για τρεις ώρες ανοιχτά τα σώματα, μιά μονάδα διαφορά στον μετρητή. Ή κάτι τέτοιο.

Πάμε στο ζουμί. Αν στην πολυκατοικεία σου είστε ας πούμε 25 διαμερίσματα, ο λέβητας που τοποθετήθηκε προγραμματίστηκε για 25 διαμερίσματα. Δηλαδή η κατανάλωση ενέργειας(ή αλιώς κατανάλωση αερίου, ή αλλιώς κατανάλωση σε ευρώ) είναι τοση πολύ ώστε να εξυπηρετούνται 25 διαμερίσματα. Είτε λοιπόν είναι 5, είται 10 είτε 25 τα διαμερίσματα που λειτουργούν τα σώματά τους, ο λέβητας κάνει την ίδια κατανάλωση (ή τελοσπάντων η διαφορά είναι μικρή). Γι αυτό και αν εκ των υστέρων κάποιοι έχουν φύγει από την "ωρομέτρηση" και βάλαν ατομική θέρμανση την επιπλέον κατανάλωση που κάνει ο λέβητας(λόγω της αρχικής προγραμμάτισης για 25 διαμερίσματα) την επιβαρύνονται οι υπόλοιποι.

Στην δική μου πολυκατοικεία είναι καποιοι που θέλουν να βάλουν ατομική θέρμανση αλλά δεν τους επιτρέπεται από τους υπόλοιπους. Πρέπει βάση κανονισμού όλοι να αποφασίσουν για ατομική θέρμανση και ακύρωση του κεντρικού λέβητα

Ελπίζω να μην γράφω "Κινέζικα", αλλά γενικά είναι πολύπλοκος ο τρόπος καταμερισμού και ο τρόπος κατανάλωσης του αερίου στις κετνρικές θερμάνσεις με "ωρομέτρηση".

Δημοσ.

μιλα με την εταιρεια που βγαζει τα κοινοχρηστα και πες θα βγαλεις ενα παγιο για ολα τα διαμερισματα γιατι χρησιμοποιουν αεριο για ζεστο νερο.εχετε ατομικο λεβητα,σε καθε μπαλκονι για νερο?

θελετε θερμιδομετρηση και οχι ωρομετρηση !

Δημοσ.

Όποιος έχει αποσυνδεθεί από τον κεντρικό λέβητα δεν χρησιμοποιεί για το νερό αέριο από τον κεντρικό λέβητα. Συμφωνώ η λύση είναι θερμιδομέτρηση αλλά ποιος ιδιοκτήτης θα δώσει λεφτά για να το κάνει (ιδικά αν δεν μένει και το νοικιάζει)...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...