Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εμένα με πειράζει στην πατησίων μπροστά από το οικονομικό πανεπιστήμιο που κάθε φορά περιμένω ως πεζός από την "κίνηση"που δημιουργείται από τα σεντόνια και τα εμπορεύματα πάνω στο πεζοδρόμιο. αυτή η εικόνα αρέσει στους φοιτητές και στους πρυτάνεις εκεί;αλλά ξέχασα σε αυτή τη χώρα έχουμε μπερδέψει τόσο πολύ τα παιδιά ,που ό,τι και να γίνει ή και έστω 1 μικρή αναφορά στους αλλοδαπούς ,αμέσως σε βάφουν κόκκινο και άνθρωπο που κάνει φυλετικές διακρίσεις. παζάρι μπροστά σε πανεπιστήμιο προσωπικώς δε μου αρέσει, δηλαδή να γίνομαι ακροβάτης για να βρίσκω το δρόμο κάθε μέρα για τη σχολή .

• Απαντ. 462
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Ας κανουμε λιγο zoom out .

Στον πλανητη παγκοσμιως υπαρχουν αυτη τη στιγμη πολλαπλασιοι ποροι απο οσοι χρειαζονται ωστε καθε ανθρωπος να ζει ανετα και αξιοπρεπως. Οταν εχεις ομως μια μειοψηφια να ζει με παραπανω ανεσεις απο οτι η πλειοψηφια, η οποια πειναει, λογικα ειναι να υπαρχουν προβληματα. Μακαρι να με διαψευσει καποιος αλλα το 99% - 1% ισχυει πχ για την αμερικη. Δηλαδη το 1% εχει σε περιουσια/ιδιοκτησια οσο το υπολοιπο 99%.

Οσο λοιπον η ανακατανομη του πλουτου δεν γινετια με καποιον επισημο,νομιμο τροπο , θα γινεται 'μαυρα'. Με παραεμποριο, εμποριο παρανομων ουσιων, ληστειες, κλοπες και δεν συμμαζευεται. Και η μαλακια ειναι οτι την πουτσα την τρωνε κυριως οι μικρομεσαιοι και οχι τα 'μεγαλα κεφαλια'.

Δημοσ.

Ας κανουμε λιγο zoom out .

Στον πλανητη παγκοσμιως υπαρχουν αυτη τη στιγμη πολλαπλασιοι ποροι απο οσοι χρειαζονται ωστε καθε ανθρωπος να ζει ανετα και αξιοπρεπως. Οταν εχεις ομως μια μειοψηφια να ζει με παραπανω ανεσεις απο οτι η πλειοψηφια, η οποια πειναει, λογικα ειναι να υπαρχουν προβληματα. Μακαρι να με διαψευσει καποιος αλλα το 99% - 1% ισχυει πχ για την αμερικη. Δηλαδη το 1% εχει σε περιουσια/ιδιοκτησια οσο το υπολοιπο 99%.

Οσο λοιπον η ανακατανομη του πλουτου δεν γινετια με καποιον επισημο,νομιμο τροπο , θα γινεται 'μαυρα'. Με παραεμποριο, εμποριο παρανομων ουσιων, ληστειες, κλοπες και δεν συμμαζευεται. Και η μαλακια ειναι οτι την πουτσα την τρωνε κυριως οι μικρομεσαιοι και οχι τα 'μεγαλα κεφαλια'.

πολλα θεματα και καταστασεις μπερδεμενα κουβαρι. Δεν βγαινει συμπερασμα ετσι...

Δημοσ.

Οκ ναι απλα λεω κατι απλο - λιγο ενσυναισθηση ρε παιδια ! Τι θα κανατε εσεις αστεγοι,κυνηγημενοι απο τη χωρα σας,με οικογενεια πισω πιθανον,χωρις χαρτια κλπ ?? Δεν το παιζω ξανθοπουλος απλα μου κανει εντυπωση να μην υπαρχει εστω λιγο ενσυναισθηση (empathy αγγλιστι).

Ο καθενας κοιταει τον μικροκοσμο του, και τον αλλον τον χαλαει οτι πρεπει να κανει ζιγκ ζαγκ λιγα μετρα για να παει στη σχολη του.

Εμενα στον μικροκοσμο μου με χαλαει να πηγαινω μοναστηρακι και να βλεπω 10 αστεγους με κουβερτες σε τελειωμενη κατασταση πχ.

Δημοσ.

Τι θα κανατε εσεις αστεγοι,κυνηγημενοι απο τη χωρα σας,με οικογενεια πισω πιθανον,χωρις χαρτια κλπ ??

Θα έμπαινα στην πολιτική, σιγά σιγά. Αρχικά το κοινό μου θα περιορίζονταν σε θαμώνες καμιάς μπυραρίας, μετά θα "ανέβαινα" σταδιακά. Με την κατάλληλη προπαγάνδα και εκμεταλλευόμενος καταστάσεις της εποχής θα καλλιεργούσα εχθρικό κλίμα εναντίων κάποιας μειονότητας και θα παρέσυρα τον κόσμο μαζί μου. Τσούκου τσούκου, μετά από κάποια χρόνια θα ξεκίναγα πόλεμο.

Είναι ό,τι πιο πρωτότυπο έχω σκεφτεί μέχρι στιγμής. Θα δούμε...

Δημοσ.

Θα έμπαινα στην πολιτική, σιγά σιγά. Αρχικά το κοινό μου θα περιορίζονταν σε θαμώνες καμιάς μπυραρίας, μετά θα "ανέβαινα" σταδιακά. Με την κατάλληλη προπαγάνδα και εκμεταλλευόμενος καταστάσεις της εποχής θα καλλιεργούσα εχθρικό κλίμα εναντίων κάποιας μειονότητας και θα παρέσυρα τον κόσμο μαζί μου. Τσούκου τσούκου, μετά από κάποια χρόνια θα ξεκίναγα πόλεμο.

Είναι ό,τι πιο πρωτότυπο έχω σκεφτεί μέχρι στιγμής. Θα δούμε...

Ε, όχι και πρωτότυπο! Σε πρόλαβε άλλος, τα ίδια έκανε. :mrgreen:

09-05-06_153233_21.jpg

Εμπαθεια εχει κυριαρχησει να σημαινει κατι αλλο, γιαυτο το empathy μεταφραζεται ως ενσυναισθηση

http://translate.google.com/#en|el|empathy

Αυτό βγαίνει με βάση το google translate;

Δημοσ.

Εγώ είπα απλά πως δεν είναι πρωτότυπο. Δε κάνω παραπέρα συσχετισμούς. Αν σε τρομάζουν οι πιθανοί συσχετισμοί, ε, ξανασκέψου το. Πού να ξέρω εγώ.

[edit] τώρα που το ξαναείδα το έγραψες γι άλλο λόγο, αλλά anyway στο θέμα πρωτοτυπίας έμοιαζε με του Τσάρλι. Τέλος πάντων.

Δημοσ.

Ε, όχι και πρωτότυπο! Σε πρόλαβε άλλος, τα ίδια έκανε. :mrgreen:

09-05-06_153233_21.jpg

Αυτό βγαίνει με βάση το google translate;

Οχι, απλα στο google translate το επιβεβαιωσα. Ειναι σιγουρο παντως οτι ισχυει και η λεξη empathy στα αγγλικα χρησιμοποιειται ως 'ενσυναισθηση' δηλαδη η δυνατοτητα να μπαινεις στη θεση του αλλου. Κατι το οποιο λειπει απο πολλους.

Δημοσ.

Οχι, απλα στο google translate το επιβεβαιωσα. Ειναι σιγουρο παντως οτι ισχυει και η λεξη empathy στα αγγλικα χρησιμοποιειται ως 'ενσυναισθηση' δηλαδη η δυνατοτητα να μπαινεις στη θεση του αλλου. Κατι το οποιο λειπει απο πολλους.

Μάλλον έχεις δίκιο. Δε το ήξερα πως δεν αντιστοιχεί η μετάφραση στην ίδια έννοια/ελληνική λέξη.

Δημοσ.

Οκ ναι απλα λεω κατι απλο - λιγο ενσυναισθηση ρε παιδια ! Τι θα κανατε εσεις αστεγοι,κυνηγημενοι απο τη χωρα σας,με οικογενεια πισω πιθανον,χωρις χαρτια κλπ ?? Δεν το παιζω ξανθοπουλος απλα μου κανει εντυπωση να μην υπαρχει εστω λιγο ενσυναισθηση (empathy αγγλιστι).

Ο καθενας κοιταει τον μικροκοσμο του, και τον αλλον τον χαλαει οτι πρεπει να κανει ζιγκ ζαγκ λιγα μετρα για να παει στη σχολη του.

Εμενα στον μικροκοσμο μου με χαλαει να πηγαινω μοναστηρακι και να βλεπω 10 αστεγους με κουβερτες σε τελειωμενη κατασταση πχ.

με προκαλεις σε κουβεντα και θα τη κανω μαζι σου....πεταξα τη κουβεντα περι φασισμου και εσυ πιαστηκες και εβγαλες το αχτι σου αλλα να σου πω και την αληθεια το τι με θεωρει ενας αγνωστος στο foroum λιγο με νοιαζει...λες να υπαρχει λιγη ευαισθητοποιηση με τους μεταναστες και σου απανταω ρε μαγκα λες να μην υπαρχει?????σε ρωταω???λες να γουσταρω που βλεπω ανθρωπους να πεινανε και να ψαχνουν στα σκουπιδια για φαγητο???λες να τη βρισκω με ανθρωπους εξαθλιωμενους και αστεγους που δεν εχουν στον ηλιο μοιρα???τι νομιζετε οτι μονο εσεις οι αναρχικοι εχετε αισθηματα και ολοι οι αλλοι ειμαστε αψυχα οντα που δεν ξερουν περι λυπης και συμπονοιας???οχι ρε μαγκα δεν ειναι ετσι και μη σου πω οτι ολοι εμεις που κραζουμε τους μεταναστες καμια φορα που το ποτηρι ξεχειλιζει ειμαστε ατομα που εχουμε βαλλει και το χερι στη τσεπη να τους παρουμε κατι να φανε και να τους δωσουμε λιγα χρηματα οτι μπορουμε τελος παντων σε αντιθεση με πολλους του χωρου σου που ολλη μερα ιδεολογια και κακο και θεωρια και οταν ειναι να βαλλουν στη τσεπη το χερι πιανουνε καβουρια...τεσπα για να φτανουμε ομως στο σημειο να λεμε γαμω τους μεταναστες και μιλαω για τον εαυτο μου παει να πει οτι δεν παει αλλο...γιατι ρε φιλε ξερεις τι δε μαρεσει???δε μαρεσει να ειμαι στη πατριδα μου και να καινε τη σημαια του κρατους μου επειδη ετσι καβλωνουν..δε μου αρεσει να γινεται ο επιταφιος και να σκανε πακιστανοι και αφγανου πετωντας αβγα γιατι ετσι γουσταρουν...και θα παω και στα πιο σοβαρα...δεν μου αρεσει 16 χρονοι και 25χρονοι αλβανοι να μπαινουν στα σπιτια και να βιαζουν μητερες μπροστα στα παιδια τους γιατι οπως δηλωσαν ετσι την εβρισκαν...δε γουσταρω να ακουω οτι αλλοδαποι μπηκαν σε σπιτι στην αρτα και βιασαν 15χρονο κοριτσακι κατεξακολουθηση μπροστα στο πατερα του αφου τον σαπισαν στο ξυλο και ακομα περισσοτερο τρελαινομαι οταν ακουω πατερας να κατεβαινει να παει τη γυναικα του να γεννησει στο νοσοκομειο και καποια τερατα να τον σκοτωνουν γαι μια καμερα...αυτα και αλλα πολλα ρε μαγκα με τρελαινουν και με αναγκαζουν να πω γαμω τους μεταναστες οσσο ρατσιστικο και φασιστικο αν ακουγεται.και να σου πω κατι αλλο...εγω ουτε ξενο υποτιμησα ποτε ουτε τον θεωρησα κατωτερο επειδη ειναι μελαψος ουτε θεωρησα το εαυτο μου καλυτερο επειδη ειμαι ελληνας αλλα ουτε και κατωτερο αλλα το θεμα ειναι εσεις οτι εχετε γινει ρατσιστες με ελληνες..γιατι και ελληνες που πεινανε υπαρχουν αλλα και ελληνες που ζουν εξαθλιωμενοι αλλα για αυτους δεν βλεπω να δειχνετε καμια ευαισθησια...γιατι ρε μαγκες και αυτοι ανθρωποι δεν ειναι??? και κατι αλλο ρε μαγκα το οτι οι αλλοδαποι κλεβουνε για να φανε το καταλαβαινω γιατι ισως αν ημουνα στη θεση τους και εγω το ιδιο να εκανα αλλα ρε φιλε πες μου ειλικρινα γιατι εχουν γαμηθει να βιαζουν???μηπως επειδη εχουν καβλες???σε ρωταω πες μου.

Δημοσ.

Ωραια ... Καταρχην να σου πω οτι δεν ειμαι αναρχικος ουτε αριστερος (οπως και δεν πιστευω οτι εσυ εισαι φασιστας, και ας το δηλωνεις ο ιδιος).

Ευαισθητοποιηση υπαρχει στο χωρο με κινησεις αλληλεγγυης κλπ κλπ , αλλα δεν ειναι επι του παροντος

Καταλαβαινεις οτι αυτοι που βιαζουν ειναι ενα πολυ μικρο ποσοστο ετσι?

Καταλαβαινεις επισης οτι αυτος που βιαζει δεν ειναι αυτος που πουλαει αρωματικα στικ στο μοναστηρακι. Αν δεν εχει ενδοιασμο να βιασει δεν θα χε ενδοιασμο να σκοτωσει και να κλεψει κλπ ...

Και το χω ξαναπει, εμενα η εμπειρια μου στα δυτικα προαστια ηταν οτι τις φερμες τις κανανε κυριως ελληνες νεαροι σε ηλικια (15 εως 25) κυριως για να αγοραζουν ντραγκς, αλλα οχι μονο.... ΟΙ αλβανοι που ηξερα και ξερω δουλευουν οικοδομη, ντελιβερυ,τυλιγουν σουβλακια κλπ ...

Για τους βιασμους... γνωριζω κοπελες που βιαστηκαν, απο ελληνες ... Δεν ειναι θεμα εθνικοτητας. .. Και εγω το ιδιος μισος με σενα νιωθω για εναν βιαστη και αν τον ειχα μπροστα μου παιζει να τον σκοτωνα

Οποτε το μισος σου κατα την αποψη μου δεν εχει νοημα να το απευθυνεις σε ολοκληρες ομαδες ανθρωπων.

Για το καψιμο σημαιας... εμενα με ενοχλει καποιος να καιει σημαια αλλης χωρας, αλλα δεν με ενοχλει να καιει της δικιας του. Να βγει ο αλβανος να καψει τη δικια του και να βγω και γω τη δικια μου θα ταν καλη φαση.

Για της ληστειες, ακομα και πολλοι μεταναστες που ειναι εξαθλιωμενοι προτιμουν να κανουν χαμαλοδουλειες,να δουλευουν φαναρια κλπ κλπ ... ακομα και οι εξαθλιωμενοι δεν κλεβουν.

Αυτα προς το παρον ...

Δημοσ.

και θα παω και στα πιο σοβαρα...δεν μου αρεσει 16 χρονοι και 25χρονοι αλβανοι να μπαινουν στα σπιτια και να βιαζουν μητερες μπροστα στα παιδια τους γιατι οπως δηλωσαν ετσι την εβρισκαν...δε γουσταρω να ακουω οτι αλλοδαποι μπηκαν σε σπιτι στην αρτα και βιασαν 15χρονο κοριτσακι κατεξακολουθηση μπροστα στο πατερα του αφου τον σαπισαν στο ξυλο και ακομα περισσοτερο τρελαινομαι οταν ακουω πατερας να κατεβαινει να παει τη γυναικα του να γεννησει στο νοσοκομειο και καποια τερατα να τον σκοτωνουν γαι μια καμερα...αυτα και αλλα πολλα ρε μαγκα με τρελαινουν και με αναγκαζουν να πω γαμω τους μεταναστες οσσο ρατσιστικο και φασιστικο αν ακουγεται.και να σου πω κατι αλλο...εγω ουτε ξενο υποτιμησα ποτε ουτε τον θεωρησα κατωτερο επειδη ειναι μελαψος ουτε θεωρησα το εαυτο μου καλυτερο επειδη ειμαι ελληνας αλλα ουτε και κατωτερο αλλα το θεμα ειναι εσεις οτι εχετε γινει ρατσιστες με ελληνες..γιατι και ελληνες που πεινανε υπαρχουν αλλα και ελληνες που ζουν εξαθλιωμενοι αλλα για αυτους δεν βλεπω να δειχνετε καμια ευαισθησια...γιατι ρε μαγκες και αυτοι ανθρωποι δεν ειναι??? και κατι αλλο ρε μαγκα το οτι οι αλλοδαποι κλεβουνε για να φανε το καταλαβαινω γιατι ισως αν ημουνα στη θεση τους και εγω το ιδιο να εκανα αλλα ρε φιλε πες μου ειλικρινα γιατι εχουν γαμηθει να βιαζουν???μηπως επειδη εχουν καβλες???σε ρωταω πες μου.

Και θα σε ρωτησουνε, ο Ελληνας κτηνος δολοφονος, βιαστης κλεφτης δεν σ απασχολει;

Πιστευω οτι οποιος παρανομει πρεπει να δεχεται τις συνεπειες ανεξαρτητος εθνικοτητας, πχ μπηκες σε σπιτι και βιασες/σκοτωσες; ΙΣΟΒΙΑ! Ειτε ελληνας ειτε αλλοδαπος.

Διαφωνεις καπου;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...