Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μακράν ο πιο άστοχος (για να μη πω ηλίθιος και παρεξηγηθείς) συλλογισμός που έχω ακούσει.

Τωρα μπορω να πω οτι στεναχωρηθηκα αρκετα μιας και περιμενα πως και πως τη γνωμη σου.

• Απαντ. 462
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Ntinara, πολυ καλη η τακτικη σου, μηπως εισαι νιντζα;

Περα απτην πλακα, επειδη τη νομοθεσια δεν την φτιαχνεις ουτε εσυ απτο φορουμ του ινσομνια,ουτε το μεγκα τσανελ, η νομοθεσια μας λοιπον επιτρεπει στον αστυνομικο να χρησομοποιησει βια (ισου ή μικροτερουτ βαθμου απο αυτη που ασκειται απτο δραστη) προκειμενου να τον συλλαβει.

Οσον αφορα τις ερωτησεις σου για τους τραυματιες απο αυτη τη φιλειρηνικη διαδηλωση ειναι σιγουρα αρκετοι "διαδηλωτες" αλλα και 150 αστυνομικοι. Λιγο περιεργο για μια φιλειρηνικη διαδηλωση,ε;

Kαι "εσυ" αν εισαι κουλαδι και δεν μπορεις να ξεφυγεις απο ενα ματατζη και σε σπαει στο ξυλο καλυτερα να μη ξαναπας σε επεισοδια,δεν το χεις!

τη νομοθεσια την ακολουθας οταν σε συμφερει ε?

η νομοθεσια υποβαλλει να εχεις τα στοιχεια σου διαθεσιμα προς οποιονδηποτε πολιτη.

τα εχεις?@@ εχεις.

βασει ποιας νομοθεσιας επιτρεπεται η χρισυ αβγοι η οποιαδηποτε αλλη οργανωση να βγαινει σε συνεργασια με τα ματ και να βαραει κοσμο?

βασει ποιας νομοθεσιας πετας ληγμενα δακρυγονα?

βασει ποιας νομοθεσιας μου απαγορευεις τη διελευση απο καποιο δρομο?

αμα η μοναδικη σου ικανοτητα ειναι να βαρας τυχαια αλλους κρυμμενος πισω απο τη πανοπλια σου τοτε να κατσεις σπιτακι σου,υπαρχουν πολλοι ανεργοι που θα κανανε τη δουλεια σου καλυτερα.

Είδα ήδη - και μάλιστα πολύ προσεκτικά - και τα δύο video. Άνοιξαν όντως πολλά κεφάλια και έσπασαν πολλά πλευρά και στα δύο. Αυτό είναι κάτι που φαίνεται στα video.

Αυτό που δε φαίνεται είναι οι συλλήψεις. Αυτοί που τα τράβηξαν, τράβηξαν αυτό που ήθελαν να δείξουν - ότι η αστυνομία "βαράει" - και το έδειξαν. Προσωπικά δε το αμφισβητώ, το ξέρω ότι βαράει και χωρίς να δω τα video.

Αυτό που αναρωτιέμαι, είναι από που προκύπτει το:

"υπολογιζω η αναλογια να ειναι 1/100"

Πως στο καλό τον έκανες τον ...υπολογισμό; Κατ' εκτίμηση; Πως είσαι σίγουρος ότι μετά το "μπερντάχι" δεν έγιναν πολλές συλλήψεις;

οι συλληψεις δεν φαινονται στα βιντεο,δημοσιευονται απο την αστυνομια.ψαξε σε προηγουμενες πορειες να δεις.μεσο ορο 10-20 συλληψεις....στα 300.000 ατομα,απο τα οποια οι 1000 προκαλουσαν επεισοδια.

Δημοσ.

μη μαλωνετε βρε!βγαλτε τα ολλα κ βγητε γυμνοι στο χιονοι να χορεψετε! κ να ξερετε κ κατι αλλο!για ολλα φταιει ο μανολακης απτο καφε της χαρας που μεγαλωσε!!!

Δημοσ.

Αποχωρώ γιατί με πιάνει απελπισία.

Αυτος ειναι ο λογος που δεν μπηκα απ την αρχη στον κοπο να παρακολουθησω το τοπικ, παρα μονο απ εξω-απ εξω. Την θελω τη ψυχικη μου ισορροπια.

Ενα πραγμα ομως ηθελα να πω: Ευτυχως που τιποτα δεν κρινεται μεσα στο φορουμ. Ευτυχως που ολα κρινονται εκει εξω, στις δουλειες, στους δρομους. Οποτε μην απελπιζεστε αδερφια.

Ε, πες τον επιτέλους τον τρόπο με τον οποίο μπορεί ΠΡΑΚΤΙΚΑ να εφαρμοστεί αυτό το ρημάδι το "ενδιάμεσο" (να τους περασουν χειροπεδες) και μη μας βγάζεις την ψυχή! Αυτό σε ρώτησε ο άνθρωπος: "κάτω από τη σιδεροκοτρωνοβροχή που πέφτει στο κεφάλι σου, πως τους συλλαμβάνεις; "

Ρε φιλε, μπορει να φανω ακυρος τωρα γιατι δεν εχω παρακολουθησει ολη τη συζητηση, αλλα δεν γινεται να μπεις σε μια λογικη του στυλ "αφου η αστυνομια δεν μπορουσε να ακινητοποιησει τον ταραξια/διαδηλωτη/τον οποιοδηποτε με ειρηνικα μεσα, τοτε θα επρεπε να χρησιμοποιησει βια"

Γιατι κατα καποιο τροπο αυτο υπαινισσεσαι και ετσι δικαιολογεις και την αστυνομικη βια. Η απαντηση στην ερωτηση του χαμουραμπι ειναι απλη. Δεν πρεπει να χρησιμοποιησει βια ο αστυνομικος.&-

Δεν γινεται να μπεις σε μια τετοια συζητηση για τον απλουστατο λογο οτι υπαρχει και η προβοκατσια στη μεση. Την οποία τη προβοκατσια την κανει πολλες φορες η αστυνομια. Ειναι κοινο μυστικο αυτο.

Αν παλι δεν τη προκαλεσει η αστυνομια θα την προκαλεσει κανας χρυσαυγητης ή κουκουλοφορος που εχει σχεση με την αστυνομια. Εξαλλου το παραδεχτηκε και ο χαμουραμπι, μας βοηθαει λεει και η ΧΑ. Δεν χρειαζοταν να μας το πει βεβαια.Το υποψιαζομασταν, για να μην πω οτι ξεραμε. Μπορει να ειναι επισης κανας "διαδηλωτης" (σε εισαγωγικα το διαδηλωτης) που να παρεισφρεει στην ειρηνικη πορεια, να πεταξει κατι στους αστυνομικους μεσα απ την πορεια και μετα να αναλαβουν τα ματ.

Οποτε, οταν μια κατασταση εχει ξεφυγει με υπαιτιοτητα της αστυνομιας, ε σορρυ αλλα δεν μπορεις να παρεις το μερος της ουτε να δικαιολογεις το ξυλο της.

Φιλικα, ετσι χωρις παρεξηγηση. Μπορει να φαινεται λιγο επιθετικος ο τονος μου.

Δημοσ.

τη νομοθεσια την ακολουθας οταν σε συμφερει ε?

Ναι μισό λεπτό όμως, αν είναι να αρχίσουμε για νόμους να πούμε το βασικό που είναι και σχετικό με το topic.

Οι μικροπωλητές που δεν έχουν άδεια ή έχουν "πειρατικά" προϊόντα πρέπει να συλλαμβάνονται και να ασκούνται κατηγορίες με βάση την νομοθεσία σωστά μέχρι εδώ;

Δημοσ.

Για σύγκρινε Παπαρήγα με Καρατζαφέρη ή Μπακογιάννη (τυχαία παραδείγματα).

Που να πανε οι καρμιρηδες μωρε...

Βαλε Ελενη Ραπτη να δεις ακινητα (πρεπει να ειναι η μονη με δευτερη σελιδα).

Μιλαμε για νυφη τωρα οχι μλκιες.

Εκτος και θες κατι σε πιο μπρουταλ, οποτε ο Βενιζελος εχει δυο σελιδες καταθεσεις.

Δημοσ.

Ναι μισό λεπτό όμως, αν είναι να αρχίσουμε για νόμους να πούμε το βασικό που είναι και σχετικό με το topic.

Οι μικροπωλητές που δεν έχουν άδεια ή έχουν "πειρατικά" προϊόντα πρέπει να συλλαμβάνονται και να ασκούνται κατηγορίες με βάση την νομοθεσία σωστά μέχρι εδώ;

συμφωνω 100%.

εχει διαφορα ομως το συλλαμβανω εναν επειδη πουλαει πειρατικα σιντι με το σπαω το κεφαλι οποιου δω.

μαθαμε σημερα οτι:

Η παπαρηγα ειναι η πιο πλουσια πολιτικος απ ολους

μετα εγινε μετρια πλουσια

και τελικα εγινε η πιο φτωχη,που κακως δε δινει ολα της τα λεφτα στους φτωχους μεταναστες

μαθαμε επισης οτι ενας τυπος που φωναζει μη με βαρεσεις ειναι πολυ περισσοτερο απειλητικος απο 40 μαυρους και γι αυτο πρεπει να του σπασεις το κεφαλι και να τρεξεις ενω στους 40 μαυρους πρεπει απλα να τρεχεις πανικοβλητος.

μαθαμε οτι συλληψη χωρις αιμα δε γινεται

τελος μαθαμε οτι χωρις τη χ.α. η αστυνομια δε μπορει να δουλεψει( οφειλω να επισημανω οτι η χ.α. θα πρεπε να θεωρηθει μ.κ.ο.)

Δημοσ.

Εκανα πολλές προσπάθειες να μπω στον χορό, αλλα επειδή δαιν θα μπωρεσο να συναινοηθο λεω αστο να παη στο γερω δηαωλο!

Μερος της δουλειάς των Ατσων ειναι να δέχονται βια, αλλα οχι να βγάζουν τα κόμπλεξ τους.

Μερος της δουλειάς των πυροσβεστών ειναι να καίγονται, αλλα οχι να βάζουν φωτιές.

Μερος της δουλειάς των γιατρών ειναι να μπιφτεκωνουν νοσοκόμες, αλλα οχι να βατευουν ναρκωμένες κορασίδες.

Αμα δεν μπορεις να ξεχωρίσεις τις διαφορές ή βλαμμένος εισαι ή ανίκανος!

Δημοσ.

συμφωνω 100%.

εχει διαφορα ομως το συλλαμβανω εναν επειδη πουλαει πειρατικα σιντι με το σπαω το κεφαλι οποιου δω.

Κανείς δεν ξυπνάει με σκοπό να σπάσει το κεφάλι κάποιου!

Οκ εξαιρούνται οι αναρχικοί και οι ακροδεξιοί :-D

Δημοσ.

Τωρα μπορω να πω οτι στεναχωρηθηκα αρκετα μιας και περιμενα πως και πως τη γνωμη σου.

Δε περιμένω να στεναχωρηθείς, δε νομίζω οτι με ενδιαφέρει κιόλας η ψυχική σου κατάσταση. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να σκεφτείς λίγο γιατί 8/10 ποστ που αναφέρονται σε σένα σου λένε "σκέψου το και ανάποδα" δεν είναι όλα έδειρα-κέρδισα, με δείρανε-πάλι κέρδισα αφού δικοί μου ήταν αυτοί που πετάγανε πέτρες.

Δημοσ.

"αφου η αστυνομια δεν μπορουσε να ακινητοποιησει τον ταραξια/διαδηλωτη/τον οποιοδηποτε με ειρηνικα μεσα, τοτε θα επρεπε να χρησιμοποιησει βια"

Θα έπρεπε, ας πούμε, αφού δε μπορούσε να ακινητοποιήσει με ...ειρηνικά μέσα, ένα πλήθος που εκτοξεύει πέτρες και σιδερικά, να αποχωρήσει και να τους αφήσει να αλωνίζουν; Εντάξει, απόψεις είναι αυτές...

Γιατι κατα καποιο τροπο αυτο υπαινισσεσαι .

Εγώ φίλε μου, δεν "υπαινίσσομαι" ποτέ, για τίποτα και για κανένα λόγο. Θέτω τα ερωτήματα μου με σαφήνεια, λέω ακριβώς αυτό που σκέφτομαι και ζητώ το ίδιο σαφείς απαντήσεις...

Η απαντηση στην ερωτηση του χαμουραμπι ειναι απλη. Δεν πρεπει να χρησιμοποιησει βια ο αστυνομικος.&-

...και αυτό ΔΕΝ είναι απάντηση στην ερώτηση του Hamurabi. O Hamurabi ρώτησε: "Πως συλλαμβάνεις κάποιον, μέσα από έναν όχλο που σε πετροβολεί και σου πετάει σιδερικά". Το "δεν πρέπει να χρησιμοποιήσει βία ο αστυνομικός" δεν αποτελεί απάντηση στο ερώτημα.

δικαιολογεις και την αστυνομικη βια

Για να ξέρεις με ποιον μιλάς: ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΩ τη βία, ΣΕ ΚΑΘΕ έκφανσή της, ΑΠΟ ΟΠΟΙΑ ΠΛΕΥΡΑ όμως κι αν προέρχεται. Όταν "καταδικάζεις" ένα φαινόμενο - εφόσον είσαι αντικειμενικός και ειλικρινής με τον εαυτό σου πρώτα απ' όλα - το καταδικάζεις πάντα. Όποιος "καταδικάζει" τις "γκλομπιές", αλλά "χαϊδεύει" το λιθοβολισμό, είναι απλά υποκριτής.

Δεν γινεται να μπεις σε μια τετοια συζητηση για τον απλουστατο λογο οτι υπαρχει και η προβοκατσια στη μεση. Την οποία τη προβοκατσια την κανει πολλες φορες η αστυνομια. Ειναι κοινο μυστικο αυτο. Αν παλι δεν τη προκαλεσει η αστυνομια θα την προκαλεσει κανας χρυσαυγητης ή κουκουλοφορος που εχει σχεση με την αστυνομια. Οποτε, οταν μια κατασταση εχει ξεφυγει με υπαιτιοτητα της αστυνομιας, ε σορρυ αλλα δεν μπορεις να παρεις το μερος της ουτε να δικαιολογεις το ξυλο της.

Δεν υπάρχουν "κοινά μυστικά" στη δική μου σκέψη, φίλε μου! Το μόνο που υπάρχει είναι η "κοινή λογική" και τα αποδεδειγμένα γεγονότα. Όπως κάποιες φορές έχει όντως προκαλέσει η αστυνομία με τη συμπεριφορά της, έτσι και αρκετές άλλες, έχουν καεί και καταστραφεί περιουσίες ανθρώπων που δε φταίνε σε τίποτα, από κάποιους ανεγκέφαλους. Αυτό όμως, δε σημαίνει ότι κάθε διαδηλωτής είναι ανεγκέφαλος, όπως και δε σημαίνει ότι η βία είναι πάντα "υποκεινούμενη" από την αστυνομία...

(Εν τω μεταξύ, ακόμα βρισκόμαστε εν αναμονή της ρημάδας της απάντησης, στην ερώτηση "Πως τους συλλαμβάνεις;". Ελπίζω δε, ότι η απάντηση δεν είναι "Δεν τους συλλαμβάνεις"...)

Δημοσ.

@deesnider

Ακριβως, ειναι "κοινη λογικη". Η οποια κοινη λογικη ομως διαμορφωνεται απο την πραγματικοτητα. Και η πραγματικοτητα λεει πως η ιδια η αστυνομια με τους μηχανισμους της προκαλει ή επιτρεπει τετοια εκτροπα. Τοτε εδω ερχεται η κοινη λογικη και σου λεει οτι φταιει η αστυνομια για ολα αυτα επειδη οδηγει τη κατασταση εκει.

Διοτι φιλε μου, οταν βλεπεις εναν τυπο διπλα στους αστυνομικους και μετα να βαζει κουκουλα και να παει να σπαει και να προβοκαρει, εσενα τι σου λεει η κοινη λογικη?

Οταν ατομα υποπτα μπαινουν σε πορειες ανθρωπων που θελουν να διαδηλωσουν ειρηνικα και μετα μεσα απ τη πορεια πετανε καμμια μολοτωφ (λεω εγω τωρα) στα ΜΑΤ και μετα τα ΜΑΤ με αυτη τη προφαση επιτιθονται στο πληθος? Εδω τι λεει η λογικη?

Η αστυνομια θα μπορουσε να μην επιτρεψει να συμβαινουν αυτα που συμβαινουν. Θα μπορουσε να μην αφησει τη κατασταση να φτασει να γινει εκρυθμη. Οποτε για μενα η ερωτηση "με ποιο τροπο θα επρεπε να συλλαβει η αστυνομια τον διαδηλωτη" δεν υφισταται. Θα επρεπε να μην φτασει καν η κατασταση μεχρι εκει.

Δημοσ.

Η βία είναι απαραίτητη στο μέτρο που χρειάζεται και τη στιγμή που χρειάζεται. Δηλ. σηκώνει ο τύπος μπροστά μου ένα μαδέρι σηκώνω το κλομπ να τον κοπανήσω για να αμυνθώ. Όταν ο άλλος δεν είναι σε θέση να με απειλεί πλέον, δεν τον ξυλοφορτώνω γιατί του τα χω μαζεμένα ή γιατί έτσι θέλει για να μάθει. Πετάνε 10 τύποι κοτρώνες, μολότοφ προς το μέρος μας και σε περιουσίες πολιτών, τους πνίγουμε στο δακρυγόνο, κάνουμε ντου. Δε θα πάω και πάλι να τον ξυλοφορτώσω όταν είναι σα ζαλισμένο κοτόπουλο για να τον «συνετίσω». Με καταβρέχει ο άλλος ένα νεροπίστολο, δε θα τον πυροβολήσω για να αμυνθώ.

Είναι τόσο δύσκολο να γίνει αντιληπτό πότε πρέπει να πίπτει ράβδος; Τι διάλο εκπαίδευση γίνεται;

Δημοσ.

να σκεφτείς λίγο γιατί 8/10 ποστ που αναφέρονται σε σένα σου λένε .....

Ποτε δεν ασχολουμαι με αυτα που σκεφτονται οι πολλοι,ο οχλος. Γιατι παντα ο οχλος ειναι τα προβατα.

Αληθεια τωρα, διαφωνεις οτι το 90% των παιδιων εδω μεσα εχουν σχηματισει αποψη απο την τηλεοραση; και οτι δεν εχουν καμια προσωπικη επαφη με αυτα που συζηταμε?

Sellers,συγνωμη που σου μιλησα ασχημα πριν, πραγματικα με τρωει εδω και ωρα.

Όταν ο άλλος δεν είναι σε θέση να με απειλεί πλέον, δεν τον ξυλοφορτώνω γιατί του τα χω μαζεμένα ή γιατί έτσι θέλει για να μάθει.

Συμφωνω σε αυτο που λες αλλα εμεις το λεμε αραχτοι στην πολυθρονιτσα μας πινοντας το ποτακι μας.

Για προσπαθησε εστω και για λιγο να μπεις στη ψυχολογια αυτου που ειναι σε ενα πεδιο μαχης επι 20 ωρες, και ολες αυτες τις ωρες δεν εχει φαει,κατουριεται, δουλευει στα κοκκινα, βλεπει το διπλανο του να φευγει με ασθενοφορο, τον βριζουν, φωτιες,χαμος,φασαρια.

Δε νομιζω οτι μπορουμε να το νοιωσουμε αυτο απο την πολυθρονα μας αλλα ουτε και να κριτικαρουμε αυτη τη φαση αν δεν την εχουμε ζησει.

Δημοσ.

Ποτε δεν ασχολουμαι με αυτα που σκεφτονται οι πολλοι,ο οχλος. Γιατι παντα ο οχλος ειναι τα προβατα.

Αληθεια τωρα, διαφωνεις οτι το 90% των παιδιων εδω μεσα εχουν σχηματισει αποψη απο την τηλεοραση; και οτι δεν εχουν καμια προσωπικη επαφη με αυτα που συζηταμε?

Προφανώς και δε διαφωνώ πως ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας έχει σχηματίσει "άποψη" από την τηλεόραση, το να μιλάμε με αυθαίρετα στοιχεία και ποσοστά μόνο σωστό δεν είναι όμως (μεταξύ μας, εγώ πιστεύω πως είναι πάνω από το 90%).

Όταν όμως σου έγραψα πως 8/10 ποστ αναφέρονται σε αυτά που λες και σου λένε "σκέψου το και ανάποδα" δεν νομίζω πως αυτό έχει να κάνει με την άποψη που δημιουργεί η τηλεόραση κλπ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...