Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

το οτι καποιοι δεν θεωρουν τις εκλογες ουσιαστικη προοπτικης αλλαγης δεν παιζει?

Εγω θεωρω περισσοτερο αφελες το να θεωρεις οτι μπορεις να αλλαξεςι κατι με εκλογες παρα να διαλεγεις την αποχη

• Απαντ. 462
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

το οτι καποιοι δεν θεωρουν τις εκλογες ουσιαστικη προοπτικης αλλαγης δεν παιζει?

Και βεβαια παιζει, και μολις αυτοι οι καποιοι μαζευτουν και γινουν υπολογισιμη ομαδα, ας κανουν την κινηση τους να αλλαξουν το σκηνικο. Οσο ειναι σκορποχωρι, και εκφραζουν την αντιθεση τους, αλλοι με το να σπανε, αλλοι με το να καινε, αλλοι με το να μην πανε στις εκλογες, αλλοι με το ενα κι αλλοι με το αλλο, το υπαρχον συστημα ειναι τοσο καλα δομημενο, που ουτε να το γρατσουνισουν δεν μπορουν, οχι να το ανατρεψουν.

Δημοσ.

E ναι αυτο ειναι το θεμα αλλα μεχρι να γινεις υπολογισιμη κρισιμη μαζα τρεχα γυρευε. Ασε που το οραμα του ενος δεν συμβαδιζει με του αλλου και στην τελικη ολα αναγονται σε συγκρουσεις υποκειμενικοτητων

Δημοσ.

Μα η γλύκα στη δημοκρατία είναι η πολυφωνία.

Η πίκρα είναι η σημερινή έλλειψη δημοκρατίας η οποία οφείλετε στην μη οργάνωση της μάζας η οποία με τη σειρά της οφείλεται στη διαρκεί αναζήτηση κοινών συμφερόντων.

Πρέπει να αναζητηθούν κοινοί στόχοι και όχι κοινά συμφέροντα για να γίνεις υπολογίσιμη δύναμη.

Δημοσ.

E ναι αυτο ειναι το θεμα αλλα μεχρι να γινεις υπολογισιμη κρισιμη μαζα τρεχα γυρευε. Ασε που το οραμα του ενος δεν συμβαδιζει με του αλλου και στην τελικη ολα αναγονται σε συγκρουσεις υποκειμενικοτητων

Αρα... βρες μου ενα κερδος του να μην πας να ψηφισεις, και να μην προσπαθησεις να τους ανακατεψεις μεσα απο το ιδιο τους το συστημα.

Στην υπαρχουσα κατασταση τι ακριβως κερδος εχεις; Σιγουρα, οπως σωστα λες, ηθικα και ιδεολογικα δε σε εκφραζει η κινηση αυτη, αλλα δεν ειναι σωστο να κοιταξεις και το συμφερον σου, εστω και μεσα απο μια κινηση που δεν σου αρεσει;

Δημοσ.

Απλά, θεϊκό!!!

Ζούμε σε μία συντεταγμένη πολιτεία, με τη διαφθορά της, με τη σαπίλα της και με όλα τα στραβά που μπορεί να έχει, όπως λίγο πολύ έχουν όλες, αλλά, εν πάση περιπτώσει, σε μια κοινωνία η οποία διοικείται και ελέγχεται από κανόνες και ΝΟΜΟΥΣ, επίσημα, κατόπιν εντολής της πλειοψηφίας του πληθυσμού (Αυτά τα πρόβατα τους ανεβοκατεβάζουν, είτε το θέλουμε είτε όχι, είτε μας αρέσει είτε όχι. Ας είχαν άντερα να τους στείλουν όλους στο σπίτι τους, δεν το κάνουν όμως, αντίθετα τους ψηφίζουν! ) και η πρόταση - και μάλιστα σε...προστακτική!!! - είναι: ΑΣΕ να κρίνουν οι ...διαδηλωτές τι είναι νόμιμο και τι παράνομο!

Ωπα, μισο λεπτο. Ειναι νομιμο να πιασει τους ταραξιες, ναι.

Εγω ομως μιλαω για ειρηνικη διαδηλωση. Εγω που παω να διαδηλωσω ειρηνικα γιατι να με φακελωσει ο ασφαλιτης? Γιατι να ξερει τη φατσα μου? Γιατι να εχω φακελο στη ασφαλεια? Εχω κανει κατι παρανομο? Για τα δικαιωματα μου διαδηλωνω. Δηλαδη αυτο, ακομα και νομιμο να ειναι, με βρισκει αντιθετο.

Υποκλίνομαι!!!

(Να μη σταματήσουμε εκεί όμως! Να το γενικεύσουμε καλύτερα το κόλπο! Να αφήσουμε τον οποιονδήποτε να κρίνει τι είναι νόμιμο και τι παράνομο, ανάλογα με το τι τον βολεύει και γουστάρει!.....rrrrrrrrrrrrrrrrrevolution!!! )

Οχι, δεν το γενικευω. Μιλαω για μια συγκεριμενη κατασταση.

Edit:

Και για μην παρεξηγηθω, οταν λεω φακελο στην ασφαλεια, δεν το λεω κυριολεκτικα. Εξαλλου δεν γνωριζω τις μεθοδους τους.

Απλα εννοω να ξερουν ποιος ειμαι κλπ

Δημοσ.

Edit:

Και για μην παρεξηγηθω, οταν λεω φακελο στην ασφαλεια, δεν το λεω κυριολεκτικα. Εξαλλου δεν γνωριζω τις μεθοδους τους.

Απλα εννοω να ξερουν ποιος ειμαι κλπ

Διαβατήριο έχεις?Ταυτότητα?ΑΜΚΑ?Τηλέφωνο χρησιμοποιείς?Ιντερνετ?Τραπεζικό λογαριασμό?

Καλώς ήρθες στη νέα εποχή φίλε μου..

Αν εσύ νομίζεις ότι οι ασφαλίτες βρίσκονται σε μια πορεία για να κρατάνε βιογραφικά

κάνεις λάθος..

Δημοσ.

Αν εσύ νομίζεις ότι οι ασφαλίτες βρίσκονται σε μια πορεία για να κρατάνε βιογραφικά

κάνεις λάθος..

Are you sure? Γιατι νομιζω το αντιθετο.

Δημοσ.

Are you sure? Γιατι νομιζω το αντιθετο.

Αρκετά σίγουρος..Την δουλειά αυτή την έχουν οι κάμερες διαφόρων ειδών...

Παλιά μέχρι πριν δέκα χρόνια τουλάχιστον χρησίμευε η παρουσία τους

ως προς το σκοπό αυτό,σήμερα όχι.

Σκέψου το λίγο παραπάνω..

Δημοσ.

Αρα... βρες μου ενα κερδος του να μην πας να ψηφισεις, και να μην προσπαθησεις να τους ανακατεψεις μεσα απο το ιδιο τους το συστημα.

Στην υπαρχουσα κατασταση τι ακριβως κερδος εχεις; Σιγουρα, οπως σωστα λες, ηθικα και ιδεολογικα δε σε εκφραζει η κινηση αυτη, αλλα δεν ειναι σωστο να κοιταξεις και το συμφερον σου, εστω και μεσα απο μια κινηση που δεν σου αρεσει;

Ωραια για πες μου μεσω οπιας ψηφου μπορεις να κοιταξεις το συμφερον σου ?

Για μενα ο καλυτερος τροπος να κοιταξεις το συμφερον σου ειναι να προσπαθησεις να κανεις πιο βιωσιμο τον κοσμο σου ξεκινωντας αοπ τον εαυτο σου και το αμεσο περιβαλλον και βρισκοντας και συνοδοιπορους ωστε να την παλευετε μαζι εναντια στον παραλογισμο της πραγματικοτητας

Δημοσ.

Ωπα, μισο λεπτο. Ειναι νομιμο να πιασει τους ταραξιες, ναι.

Εγω ομως μιλαω για ειρηνικη διαδηλωση. Εγω που παω να διαδηλωσω ειρηνικα γιατι να με φακελωσει ο ασφαλιτης? Γιατι να ξερει τη φατσα μου? Γιατι να εχω φακελο στη ασφαλεια? Εχω κανει κατι παρανομο? Για τα δικαιωματα μου διαδηλωνω. Δηλαδη αυτο, ακομα και νομιμο να ειναι, με βρισκει αντιθετο.

Οχι, δεν το γενικευω. Μιλαω για μια συγκεριμενη κατασταση.

Από τη στιγμή που θέλεις να διαδηλώσεις ειρηνικά - όπως σου είπα και σε προηγούμενο post μου - έχεις υποχρέωση να διαφυλάξεις τη διαδήλωση, να την περιφρουρήσεις, προκειμένου να μη μπουκάρει όποιος άσχετος θέλει και να κάνει έκτροπα, άσχετα με το αντικείμενο της διαδήλωσης.

Το πως θα το πετύχεις αυτό είναι αποκλειστικά δικό σου ζήτημα. Αν κρίνεις ότι δε μπορείς να το πετύχεις, προκειμένου να μην κινδυνέψουν οι περιουσίες αθώου κοσμάκη - όπως επίσης είπα νωρίτερα - να διαδηλώσεις στο καθιστικό σου, διότι εγώ, όπως και ο κάθε τυχαίος "εγώ" , δε σου χρωστώ τίποτα, δεν παραβίασα κανένα σου δικαίωμα και έτσι, δε σου δίνω το δικαίωμα να δημιουργείς πρόσφορο έδαφος για εκείνους που θα κάψουν το αμάξι μου, θα κατεβάσουν τη βιτρίνα μου και γενικότερα, θα μου προξενήσουν οποιαδήποτε ζημιά.

Από τη στιγμή δε, που το δικαίωμά μου να θέλω να προστατεύσω την περιουσία μου δε το σέβεσαι και αποφασίζεις να διαδηλώσεις χωρίς να έχεις πάρει τα μέτρα που είχες υποχρέωση να πάρεις και δέχεσαι να "διαδηλώνεις ειρηνικά", έχοντας δίπλα σου τα καθάρματα που κάνουν κακό σε 'μένα που δε φταίω, εγώ όχι μόνο "αναγνωρίζω το δικαίωμα" - που δεν είναι δουλειά μου στο τέλος τέλος, αλλά έτσι για την κουβέντα... - στην ασφάλεια να μπουκάρει στο ξέφραγο αμπέλι που δημιούργησες και να ελέγξει κάθε πιθανό ύποπτο σύμφωνα με την κρίση της, αλλά το απαιτώ κιόλας από αυτήν.

Όσο για την ιστορία περί του αν είναι νόμιμο αυτό και του αν σε βρίσκει ή όχι αντίθετο, σου απαντώ:

1) Είναι νόμιμο (ο νόμος προβλέπει ότι η αστυνομία μπορεί και πρέπει να εξετάζει την πιθανότητα τέλεσης αξιόποινων πράξεων, εφόσον κρίνει ότι οι εκάστοτε συνθήκες δημιουργούν πρόσφορο έδαφος προκειμένου αυτές να τελεστούν)

2) Αν σε βρίσκει αντίθετο, φρόντισε ώστε η διαδήλωσή σου να μη γίνεται υπό συνθήκες που δημιουργούν αυτό το έδαφος. Αν δεν το κάνεις, είτε διότι δε μπορείς, είτε διότι απλά αδιαφορείς, η αντίθεσή σου αυτή δεν έχει την παραμικρή βαρύτητα.

Υ.Γ. : Δεν κατάλαβα... γιατί δεν το γενικεύεις; Γιατί μιλάς μόνο για τη συγκεκριμένη κατάσταση; Ποιος έχεις την εντύπωση ότι είναι ο διαδηλωτής, ώστε να έχει το δικαίωμα και την αρμοδιότητα να κρίνει τι είναι νόμιμο και τι δεν είναι, την ώρα που επιτρέπει σε εγκληματικά στοιχεία να εκμεταλλεύονται την έκφραση της διαμαρτυρίας του; Με την ίδια συλλογιστική θα μπορούσε ο οποιοσδήποτε να υποστηρίξει, ότι έχει π.χ. το δικαίωμα να φυγαδεύει στο σπίτι του τον οποιονδήποτε εγκληματία και ότι εκείνος θα κρίνει αν κάτι τέτοιο είναι ή όχι νόμιμο.

Να μην πηγαίνουμε μόνο με τα "καλά και συμφέροντα"!

Δημοσ.

@deesnider

Για την ιστορια, οι πορειες στις οποιες εχω παραβρεθει ηταν καλα περιφρουρημενες χωρις να επιτρεπουν σε κουκουλοφορους να μπουν.

Επισης, αυτο που ηθελα να δειξω απ την αρχη ηταν οτι η αστυνομια μαλλον δεν θελει να πιασει τους κουκουλοφορους γιατι οι κουκουλοφοροι εξυπηρετουν το συστημα με καποιο τροπο. Αποδειξη οτι δεν θελουν να τους πιασουν ειναι το γεγονος οτι χρονια τωρα εχουμε τα ιδια. Δεν γινεται ρε συ, δεν γινεται να εχεις ασφαλιτες αναμεσα στους διαδηλωτες καθε φορα που γινονται διαδηλωσεις επι τοσα χρονια και να μην τους εχεις πιασει. Εδω κατι βρωμαει. Και αυτο με οδηγει να πιστευω οτι δεν θελουν να τους πιασουν.

Οποτε αφου δεν θελει να τους πιασει, τι κανει στο μπλοκ? Μαλλον για να φακελωσει ανθρωπους που δεν καταστρεφουν περιουσιες.

Και ναι εχεις δικιο, οι διαδηλωσεις οφειλουν να ειναι περιφρουρημενες.

Δημοσ.

feodor πολλες συλληψεις εχουν γινει "κουκουλοφορων"

Για την περιφρουρηση ... ελπιζω μονο να μην εισαι σταλινας =P

Δημοσ.

feodor πολλες συλληψεις εχουν γινει "κουκουλοφορων"

Για την περιφρουρηση ... ελπιζω μονο να μην εισαι σταλινας =P

Nick θα σε απογοητευσω γιατι υποστηριζω το κομμα που αντιπαθεις ...με ο,τι αυτο συνεπαγεται για τη περιφρουσηση :P

Δημοσ.

Φαινοτανε ρε συ, αλλα πολυ πλυση εγκεφαλου - no offense ,ολους τους αντιθετους τους βγαζετε 'φρικια','οπορτουνιστες','προβοκατορες','αναρχοφασιστες' κλπ συν την ιεραρχια και τη γραμμη οπυ πεφτει. Αλλα αν θες το συνεχιζουμε απο pm :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...