Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η κοινωνικη ή αλλη συμπεριφορα δε πρεπει να καθοριζεται απο την καταγωγη ή παρομοιους παραγοντες. Δεν ειναι εξυπνη σταση, δεν ειναι το συμφερον σου.

Ωστοσο δεν απαντηθηκε το ακριβες ερωτημα μου.

Δηλαδη εναν ανθρωπο να πει ΔΕ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΤΟΥΣ ΜΠΑΤΣΟΥΣ αλλα εξω και οι λαθρομεταναστες, no chance να βρεις στην Ελλαδα.

Το "δε γουσταρω τους μπατσους" ειναι πολυ γενικο και ακαθοριστο. Ασφαλως κανεις μας δε γουσταρει τους μπατσους οταν βαρανε στο ψαχνο το κοσμο χωρις λογο, τους γουσταρει ομως οταν τον προστατεψουν απο μια ληστεια.

• Απαντ. 462
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Το "δε γουσταρω τους μπατσους" ειναι πολυ γενικο και ακαθοριστο. Ασφαλως κανεις μας δε γουσταρει τους μπατσους οταν βαρανε στο ψαχνο το κοσμο χωρις λογο, τους γουσταρει ομως οταν τον προστατεψουν απο μια ληστεια.

Ειναι καποιοι εδω μεσα που θα εβαζα στοιχημα οτι ακομα και οταν οι μπατσοι προστατεψουν απο μια ληστεια θα ψαξουν να βρουν τι να τους καταλογισουν για να αποδειξουν οτι κανανε υπερμετρη χρηση βιας, η οτι δεν κανανε σωστα τη δουλεια τους, η οτι οι κλεφτες ηταν ασφαλιτες που τους βαλανε οι ιδιοι να παριστανουν τους ληστες, η οτι ηταν απλοι πελατες και μπηκαν μεσα και τους φορτωσαν μια τσαντα με κλοπιμαια για να δειξουν οτι συλλαβανε ληστες.

Δημοσ.

Σιγουρα, οσοι εχουν σφηνωμενες τετοιες ιδεες μεσα τους τα ιδια θα λενε σε καθε περιπτωση. Εμεις ομως μιλαμε για τους φυσιολογικους ανθρωπους:)

Δημοσ.

Δε βλέπω που διαφωνούμε.

Και μένα με ενοχλούν τα κασόνια μόνο που δε πιστεύω ότι μπαίνει κανεις στη διαδικασία να πληρώσει την αστυνομία για αυτό. Έχει κανείς την υποψία ότι αν δεν πληρώσει δηλαδή θα νοιαστεί η αστυνομία για το πάρκινγκ έξω από το μαγαζί ? Δε νομίζω.

Η ίδια ανικανότητα της αστυνομίας/πολιτείας/κράτους όπως θες πεσ'το να βάλει μια τάξη στα κασόνια είναι αυτή που φταίει και για τα δύο μπάχαλα. Η ανευθυνότητα που καλιεργήθηκε επί χρόνια υπο τη λογική να κάνουμε όσο το δυνατό λιγότερα για να είναι όλοι ευχαριστημένοι, να μη δημιουργούμε αντιπάθειες, να παίρνουμε το μισθό μας και να πηγαίνουμε σπίτι είναι η αιτία και των δύο.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν είμαι κάνας μανιακός υπερ της απόλυτης τάξης, δε θα τα πάρω στο κρανίο πχ αν τύχει καμιά φορά να δω ένα πιασμένο πάρκινγκ όπως δε θα με πολυπείραζε αν και κανας φουκαράς παει να γβάλει κανα μεροκάματο πουλόντας λαθραία.

Όμως αν σε κάθε στενό υπάρχουν 5-10 πιασμένα πάρκγινγκ και σε κάθε 2ο βήμα βλέπεις ότι ο καθένας πουλάει ότι θέλει παράνομα/λαθραία και αυτό γίνεται συστηματικά όχι από μεμονομένους φουκαράδες αλλά από κάποιους που εκμεταλέυονται την ανυπαρξία ελέγχου για να στήσουν το μαγαζί τους ... τότε με ενοχλούν και οι δύο περιπτώσεις.

κανε μια βολτα στο ακρωτηρι το καλοκαιρι και βαλε το αμαξι σου καπου χωρις να δωσεις κλειδια σε παρκαδορο

οχι μονο εκει,αλλα σε οποιοδηποτε παρομοιο μαγαζι.

αν εχεις αντιρρηση καλεσε τους μπατσους.θα γελανε και οι ιδιοι οταν ερθουν.

Δημοσ.

Ειναι καποιοι εδω μεσα που θα εβαζα στοιχημα οτι ακομα και οταν οι μπατσοι προστατεψουν απο μια ληστεια θα ψαξουν να βρουν τι να τους καταλογισουν για να αποδειξουν οτι κανανε υπερμετρη χρηση βιας, η οτι δεν κανανε σωστα τη δουλεια τους, η οτι οι κλεφτες ηταν ασφαλιτες που τους βαλανε οι ιδιοι να παριστανουν τους ληστες, η οτι ηταν απλοι πελατες και μπηκαν μεσα και τους φορτωσαν μια τσαντα με κλοπιμαια για να δειξουν οτι συλλαβανε ληστες.

Εχω μια ιδεα.

να βαλουμε λαθρομεταναστες μπατσους,να δουμε τι θα γινει :P

Δημοσ.

Συμφωνώ πως δεν είναι όλα ρόδινα, αλλά για να λέμε την αλήθεια οι πλανόδιοι μαλακίες πουλάνε. Και στην τελική, αν έχεις μαγαζί το οποίο πουλάει αποκλειστικά ιπτάμενα ελικοπτεράκια (όχι μοντελισμού κλπ) και χάνεις λεφτά επειδή ο κόσμος τα αγοράζει από Πακιστανό, μάλλον δεν κάνεις για επιχειρηματίας. Επίσης, αν ένας απλός zippo έχει 15 ευρώ, με τη συσκευασία του, την εφ' όρου ζωής εγγύηση του, την ποιότητα κατασκευής του κλπ και προτιμήσω έναν zippo-ειδή αναπτήρα με 5 ευρώ από Πακιστανό, τότε μάλλον δεν θέλω προϊόν της εταιρίας zippo, αλλά κάτι που μοιάζει, συνεπώς δεν είχα σκοπό να δώσω το 15άρι έτσι κι αλλιώς. Παράδειγμα τώρα...

Το επιχείρημα για τα πειρατικά cd ήταν πέρα για πέρα άστοχο.

Α το προβλημα δηλαδη εσεις νομιζετε οτι κρυβεται στο θεμα του ανταγωνισμου και οχι στο θεμα της ασφαλειας/ φοβου/ ασχημιας/ τριτοκοσμιας που δημιουργειται με τη συγκεντρωση ολων αυτων σε κεντρικα (και οχι μονο) σημεια?

Πασο...

Δημοσ.

Εχω μια ιδεα.

να βαλουμε λαθρομεταναστες μπατσους,να δουμε τι θα γινει :P

...πλάκα πλάκα...

αν και τα σχετικά πειράματα ψυχολογίας δε δείχνουν και πολλή αλλαγή συμπεριφοράς σε εναλλαγές ρόλων κρατούμενου-φύλακα.

εγώ λέω απλώς οι μπάτσοι να είναι αναγκαστικά για συγκεκριμένο διάστημα στο δρόμο. μετά γραφείο και μετά πάλι δρόμο.

Δημοσ.

Εγώ πάλι λέω πως μερικοί έχουν μπλέξει το χρέος με το πέος.

Το ότι οι "ξύπνιοι" Ελληναράδες εκμεταλλεύτηκαν τα "ανθρωπάκια του Θεούλη", αυτούς πού "δεν έχουν στον Ήλιο μοίρα" και λοιπές ιστορίες είναι μόνο για να κάνουμε εντύπωση και να χαϊδεύουμε αυτιά.

Αν δεν ερχόντουσαν στην Ελλάδα ΠΑΡΑΝΟΜΑ (το τονίζω γιατί έχει διαφορά από το να πεις είναι παράνομοι), είχαν όλα τα απαραίτητα χαρτιά τους και το κράτος δεχόταν όσους μπορούσε να αφομοιώσει, να ελέγχει και να βοηθά δεν θα δημιουργούνταν κανένα θέμα "μαύρης" εργασίας.

Θα υπήρχαν τα ίδια μέτρα και τα ίδια σταθμά, τόσο για αυτούς όσο και για τους ντόπιους.

Αν όμως ξέρεις πως ο αριθμός που μπορείς να δεχτείς σαν χώρα είναι Α και ο αριθμός αυτών που έρχονται είναι 10*Α ούτε να τους βοηθήσεις μπορείς αλλά ούτε και να τους έχεις υπό έλεγχό.

Τέλος, αυτό που δε μπορώ να καταλάβω είναι ο λόγος πού εγώ δε μπορώ να κυκλοφορήσω ελεύθερος στη χώρα μου, στην οποία πληρώνω και θα πληρώνω για αρκετό καιρό ακόμα τους φόρους μου, πληρώνω και θα πληρώνω για αρκετό καιρό ακόμα τα μέτρα και τις εισφορές που αποφασίζουν (άλλο θέμα, δεν είναι του παρόντος), θα πάω στο στρατό και θα προσφέρω, έστω και με αυτό τον τρόπο, στη χώρα μου τις υπηρεσίες μου.

Δεν γίνεται να πηγαίνω στην πόλη μου, που πριν από μερικά χρόνια, ακόμα κι όταν ήμουν αρκετά κάτω από τα 18, μπορούσα να κάνω τη βόλτα μου άνετος ενώ τώρα σε κάθε γωνία στην έχουν στημένη να σε γδύσουν.

Και για να μη κινδυνεύσω να φανώ "Ρατσιστής", "Φασίστας", "Χουντικός" ή κάτι τέτοιο, κάθε άλλο. Η παρέα μου τόσα χρόνια αποτελούταν και από αρκετούς μετανάστες, είτε Αλβανούς, είτε Νιγηριανούς (μετανάστες δεύτερης γενιάς, αλλά δεν νομίζω πως έχει διαφορά) εκτός από Έλληνες.

Για να μη το κουράζω το θέμα, δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτούς πού έρχονται στην Ελλάδα με σκοπό να κερδίσουν ένα καλύτερο μέλλον (κακό του κεφαλιού τους αλλά τέλος πάντων) και προσπαθούν να προσαρμοστούν στην Ελληνική καθημερινότητα, προσπαθούν να μάθουν τη γλώσσα και γενικώς προσπαθούν. Πρόβλημα έχω με αυτούς που έρχονται καθημερινά εδώ και το μόνο που κάνουν είναι να ζουν σαν παράσιτα στην κοινωνία και να εκμεταλλεύονται το καθεστώς ανομίας πού επικρατεί στη χώρα.

Δημοσ.

Α το προβλημα δηλαδη εσεις νομιζετε οτι κρυβεται στο θεμα του ανταγωνισμου και οχι στο θεμα της ασφαλειας/ φοβου/ ασχημιας/ τριτοκοσμιας που δημιουργειται με τη συγκεντρωση ολων αυτων σε κεντρικα (και οχι μονο) σημεια?

Πασο...

Το πρόβλημα είναι και στα δυο. Το πρώτο το δικαιολογώ για τη φάρα μας, το δεύτερο όχι, γιατί οι επιχειρήσεις μας είναι για το πέος.

Δημοσ.

Αυτό είναι θέμα καταναλωτικής συνείδησης όμως. Από κάποια ηλικία και μετά, δεν έχεις την πολυτέλεια να αγοράζεις πράματα που δεν σου χρειάζονται, δεδομένων των συνθηκών βέβαια. Ειδικά τώρα, με την "κρίση που βιώνουμε" υποτίθεται πως "μετράμε κάθε ευρώ" (άσχετο που ένα ποσοστό αυτών που μιλάνε για κρίση το κάνουν γιατί είναι "hot" σαν θέμα, προς το παρόν δεν ψάχνουν στα σκουπίδια για φαΐ θα μου πεις).

Μπορώ να καταλάβω το νόημα του να στηρίξεις την τοπική αγορά. Σε κάθε θέμα που έχει να κάνει με παράνομο εμπόριο όμως, κάποιος θα αναφερθεί στους "παράνομους λαθρομετανάστες που βγάζουν μαύρα λεφτά και τα στέλνουν πίσω στις χώρες τους", χαρακτηρίζοντας τους παράλληλα και σε άλλο σημείο "πεινασμένους, εξαθλιωμένους". Αδυνατώ να καταλάβω πώς κάποιος που δεν έχει να φάει και προσπαθεί να βγάλει λίγα ευρώ, θα στείλει λεφτά στους δικούς του. Από την άλλη, κανείς δεν αναφέρεται στο e-shopping. Από 'κει δεν χάνουν λεφτά οι Έλληνες καταστηματάρχες δηλαδή, δεν φεύγουν λεφτά έξω; Προφανώς δεν τίθεται θέμα, αφού μιλάμε για νόμιμες επιχειρήσεις.

Να πούμε για την ανομία, την έλλειψη μεταναστευτικής πολιτικής, διάφορες λανθασμένες κινήσεις, ναι το δέχομαι. Αλλά όχι κι ότι οι Πακιστανοί γαμάνε την οικονομία μιας χώρας επειδή πουλάνε γιγάντιους αναπτήρες, τριαντάφυλλα και χλαπάτσες "ντομάτα-γκουρούνι". Τόσα οικονομικά σκάνδαλα, τόσες μίζες, παραποιημένες αποδείξεις...

Αυτο εχει να κανει με το οτι συνοψιζεις στο μυαλο σου ολα μαζι τα δεδομενα και δεν τα διαχωριζεις.

Πχ, αυτος που δεν εχει να φαει, δεν ειναι αυτο που πουλαει τα cd, αναπτηρες, κουκλακια κλπ. Αυτος που δεν εχει να φαει, θα τον δεις να ψαχνει στους καδους για αποφαγια, κλπ.ες ιδιες δραστηριοτητες. Αντιθετα, αυτος που θα πουλαει τα παραπανω, δε θα τον δεις ποτε να ζητιανευει, η να φτασει στο νοσοκομειο απο ασιτια. Εχει ηδη μπει σε ενα κυκλωμα μεταπωλησης των παραπανω αγαθων που του δινουν εστω τα προς το ζην (οπως αλλωστε και στην πλειοψηφια πλεον των ελληνων).

Τωρα το πως ολοι εχουμε κι απο μια ιστορια μεταναστων που στελνουν χρηματα εξω... τι να κανουμε, αφου ζουμε μαζι τους, εργαζομαστε μαζι τους, εχουμε πολλες ιστοριες, και αν θελεις και με αποδειξεις. Λυπαμαι που αδυνατεις να το καταλαβεις, αλλα ετσι ειναι κι ετσι παντα θα ειναι. Ετσι ηταν και καποτε, οταν οι ελληνες εστελναν τα λεφτα απο τη Γερμανια κι εφιαχναν διωροφα και τριωροφα εδω, κι εκει, δεν ειχαν βγει ουτε μια μερα εξω να διασκεδασουν, ετσι ειναι σημερα, κι ετσι θα ειναι παντα. Ο μεταναστης θα στειλει τα χρηματα στον τοπο του.

Δημοσ.

Εχει παρει πρεφα κανεις σας οτι πισω απο τα cd και τις αλλες μαλακιουλες που πουλανε οι κακοι παρανομοι αλλοδαποι,

κρυβεται ενα λαμογιο συμπολιτης σας?

Εκτος αν πιστευετε οτι τα κανουν μονοι τους εισαγωγη απο το Πακισταν και το Μπαγκλαντες.

Σε αυτην την περιπτωση ποιος ακριβως φταιει? Αυτος που εχει αναγκη για "δουλεια" ή το ντοπιο παπαρι που τον στελνει παρανομα να πουλησει τα προιοντα του?

Δημοσ.

κανε μια βολτα στο ακρωτηρι το καλοκαιρι και βαλε το αμαξι σου καπου χωρις να δωσεις κλειδια σε παρκαδορο

οχι μονο εκει,αλλα σε οποιοδηποτε παρομοιο μαγαζι.

αν εχεις αντιρρηση καλεσε τους μπατσους.θα γελανε και οι ιδιοι οταν ερθουν.

Εξακολουθώ να μη καταλαβαίνω που διαφωνούμε.

Μπάχαλο η πατησίων,

Μπουρδέλο το Ακρωτήρι ...

Είπα εγώ ότι δεν ενοχλούμε με τη κατάσταση εκεί (δεν έχω πάει αλλά δεν έχω κανένα λόγο να μη το πιστέψω)

Αυτό τι πάει να πει ?

Δεν έχω δικαίωμα να θέλω να μπει μια τάξη ΚΑΙ εδώ ΚΑΙ εκεί ?

Είπα ότι το ΜΟΝΟ πρόβλημα είναι το μπάχαλο στη Πατησιών/κέντρο Αθήνας ? Ακριβώς το αντίθετο, λέω ότι η γενική απαλεψιά του κράτους να επιβάλει μια τάξη ΠΑΝΤΟΥ είναι αυτή που άφησε την κατάσταση να φτάσει ως εδώ, όπως άφησε να γίνει το μπάχαλο με τα αυθαίρετα (που να ασχολείται τώρα η πολεοδομία/δασαρχείο, χολάμε στις 13:30), τα πάρκιγκ η τροχαία (πάρκαρε το περιπολικό στη πλατεία να πιούμε κανα γκαιφε) κλπ.

Αυτό στο οποίο έχω αντίρρηση είναι η "άποψη" κάποιων ότι το μπάχαλο στην Αθήνα δεν είναι πρόβλημα και ότι δε τρέχει και τίποτα.

Ε, όχι, ΟΚ η κατάσταση ξεκινησε από φουκαράδες που φυσικά προσπάθησαν να βγάλουν ένα κομμάτι ψωμί αλλά πια έχει καταντήσει πρόβλημα.

Και διευκρινήζω ότι δεν είναι ότι είναι ξένοι αυτό που με ενοχλεί ... είναι το ότι ο καθένας έληνας/ξένος/εξωγηίνος μπορεί να κάνει ότι θέλει, να καταλαμβάνει το πεζοδρόμιο μπροστά από την έξοδο του Μετρό, να τριγυρνά ανάμεσα στα αμαξια στα φανάρια είτε είναι λαθρομετανάστης είτε έλληνας.

Δημοσ.

Ακόμα το κέρμα στον αέρα, αλλά είναι σαν του two-face. Αναρωτιέμαι για ποιο λόγο σχετικά με το βίντεο, οι ματατζήδες δεν επιτέθηκαν στους λαθρομετανάστες/μικροπωλητές. Πλήρως εξοπλισμένοι είναι, να μην έχουν ενδοιασμούς εκπαιδευμένοι είναι, περισσότεροι εύκολα γίνονται, μα γιατί δεν επιτίθενται;;; Νομίζω πως εδώ μέσα υπάρχουν άτομα που θα μπορούσαν να μας πουν... Όπως θα μπορούσαν να μας πουν τις 2-3 φορές που προσπάθησαν να επιτεθούν στη Γερανίου και λοιπούς δρόμους, γέμισε το στρατιωτικό νοσοκομείο μπάτσους.

Απλά οι ΜΑΤατζήδες φοβούνται ότι θα τις μαζέψουν όπως τις έχουν μαζέψει αρκετές φορές όταν προσπαθούσαν να κάνουν επιχειρήσεις σκούπα στα στενά της Αθήνας. Οι (λάθρο)μετανάστες μπορεί να μην έχουν ασπίδες κράνη και γκλομπς, αλλά δεν έχουν κι οτιδήποτε άλλο και μάλλον το να διανύσεις μία απόσταση χιλιάδων χιλιομέτρων νηστικός, ξυπόλυτος και κυνηγημένος με καλάσνικοφ σε σκληραγωγεί περισσότερο από το να βαράς συνταξιούχους στο Σύνταγμα.

Δεν ξέρω για ποιο λόγο μπήκε το συγκεκριμένο βίντεο, αλλά αυτό που αποδεικνύει είναι πως οι αστυνομικοί ούτε ως γουρούνια δεν μπορούν να χαρακτηρισθούν, παρά μόνο κότες...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...