Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ντόκτορ, σου άρεσε-δε σου άρεσε το παράδειγμα, όταν ο άλλος ΞΕΡΕΙ ότι δικαιούται εκπτώσεως, έπρεπε να την βάλει κάτω την άλλη και να της αλλάξει τα πετρέλαια, όχι να κάθεται και να συμφωνεί με την (ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΗ) άγνοιά της. Και ναι, ξαναδές τί έγραψες στο πρώτο σου ποστ, και ναι, μιλάμε για τη μαριά που το έγραψε το πρόστιμο. Αν θες να τ' αλλάξεις λόγω λάθους, εκ των υστέρων, νο μπρόμπλεμ - αρχικά αυτό όμως έγραψες, και αυτό σχολίασα, οπότε ακύρωσε το περί επάρκειας λογικής.

Εκτός κι αν κι εσύ θα έκανες στη θέση του αυτά που έκανε ο Απ.

Στη θέση του ΑΠ θα ζητούσα να μου αιτιολογήσει ο ΟΑΣΑ γιατί μου κόβει πρόστιμο. Αν δε το έκανε θα του έκανα (αν με συμβόύλευε ο δικηγόρος μου ότι έχω πιθανότητες να κερδίσω) αγωγή για προσβολή (εννοείται δε θα το πλήρωνα αλλά θα το πήγαινα δικαστικά). Όχι δε τις έψελνα πετρέλαια ή άλλους υδρογονάθρακες, θεωρώ ότι έχω εξελιχθεί αρκετά για να είμαι τραμπούκος.

Ξαναλέω για όσους δυσκολευονται να του καταλάβουν ... δε λέω ότι καλά του έκανε. Απλά λέω ότι το "κενό" στην όλη υπόθεση μπορεί να μην βρίσκεται στη πλευρά του ΟΑΣΑ.

Όσον αφορά το "custom-fax" το θεωρείς απίθανό δηλαδή να μην υπάρχει επίσημος τρόπος επιβεβαίωσης από το ΥΠΕΠΘ. δηλαδή κάθε ΑΕ μπορεί να στέλνει φαξ στο ΥΠΕΠΘ και να ρωτά ότι θέλει περι νόμων ?

ΥΓ : Δε βλέπω σε τι αλλαξα αυτό που έγραψα στο 1ο μου post ?

ΥΓ2 : Αν καταλαβαίνω καλά εσύ τα έχεις μια με τους άσχετους στον ΟΑΣΑ και άλλη μια με τον δειλό/push-over Απ ?

• Απαντ. 94
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

1. Αιτηση ακυρωσης, ξανα

2. Καταγγελια στην γραμματεία προστασίας καταναλωτή

3. Παω και βρισκω τον υπευθυνο του Μ.Συνταγματος ή Κεραμεικου και του τα ψελνω με απειλες για καταγγελια;

Κάνε το 3, το 1 δεν έχει νόημα.Μη πας με ύφος, δεν θα κερδίσεις κάτι.

Αν δεν βγάλεις άκρη ψάξου με το 2.

Δημοσ.

Bρε αφηστε τις θεωριες και πειτε,εφοσων γνωριζετε,τι πρεπει να κανει το παιδι.

ο Update λεει οτι η σχολη ειναι ανανγνωρισμενη και δικαιουται μισο εισιτηριο.

επομενως λαθος κοπηκε αρα δεν ειναι υποχρεωμενος να το πληρωσει.παει αυτο.

3 πραματα πρεπει να κανει απο κει και υστερα.

1.Να κινησει την απαραιτητη νομικη διαδικασια ωστε το θεμα να εξετασθει απο αυτον που οριζει ο νομος.φανταζομαι απο καποιο δικαστηριο πλημμελημάτων.

2.Να παρει ενα επισημο κρατικο εγγραφο που να δηλωνει οτι η σχολη ειναι αναγνωρισμενη.

3.Δειχνει το χαρτι στον αρμοδιο για το θεμα,δικαστη η οποιος ειναι,παιρνει την επισημη ακυρωση του προστιμου και το θεμα εληξε.δεν χρειαζεται ουτε δικηγορο να βαλει,αρκει να δειξει το χαρτι.

Το θεμα ειναι ποια ειναι η επισημη διαδικασια για να παει το θεμα εκει που πρεπει.Αν δεν ξερει κανεις απο δω με σιγουρια,ας παρει ενα τηλεφωνο στον ΟΑΣΑ,την γραμματεια του πολιτη,να ρωτησει ενα

δικηγορο φιλο η να ρωτησει σε καποιο φορουμ που ασχολουνται με τους νομους,τις εφοριες,κτλ.

Αν παρει σε δημοσια υπηρεσια,να ζητησει τον υπευθυνο και να μην κατσει να ακουσει τι θα του πει η ασχετη τηλεφωνητρια που θα το σηκωσει.

αυτα.

Δημοσ.

μ'αρέσει που του προτείνεις να κινηθεί νομικά, λες και είναι το πιο ευκολο και ανέξοδο πράγμα στον κόσμο.

Έχουμε μια δίκη που περιμενουμε να γίνει εδώ και 4 χρόνια και έχουμε πληρώσει για δικηγόρους, κτλ έναν περίδρομο

Όσον αφορά το "custom-fax" το θεωρείς απίθανό δηλαδή να μην υπάρχει επίσημος τρόπος επιβεβαίωσης από το ΥΠΕΠΘ. δηλαδή κάθε ΑΕ μπορεί να στέλνει φαξ στο ΥΠΕΠΘ και να ρωτά ότι θέλει περι νόμων ?

τι πάει να πει δεν υπάρχει επίσημος τρόπος επιβεβαίωσης; απο κάποια υπηρεσία δεν ενημερώνονται σχετικά με το πάσο; με αυτη πρέπει να επικοινωνησουν.

Δημοσ.

Ντόκτορ, σου άρεσε-δε σου άρεσε το παράδειγμα, όταν ο άλλος ΞΕΡΕΙ ότι δικαιούται εκπτώσεως, έπρεπε να την βάλει κάτω την άλλη και να της αλλάξει τα πετρέλαια, όχι να κάθεται και να συμφωνεί με την (ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΗ) άγνοιά της.

δεν ξερω αν θα εβγαζε ακρη.ισως και να χοντρυνε πολυ το πραμα και να εμπλεκε σε χειροτερη κατασταση απο οτι ειναι,οτι τους εβρισε,τους χτυπησε,να τον συλλάβει η αστυνομια κτλ.

πριν καιρο ειχα πετυχει το εξης σκηνικο σε γνωστο λιμανι.

Ερχοταν καραβι και κατεβηκαν οι λιμενικοι για να ρυθμισουν την κυκλοφορια,το παρκαρισμα,κτλ

Μια γυναικα μπηκε με το αυτοκινητο της στο λιμανι και ζητησε απο μια λιμενικο που βρισκοταν εκει,που θα μπορουσε να το παρκαρει.

Η λιμενικος της υποδειξε ενα σημειο,αφηνει η γυναικα το αμαξι εκει και φευγει για να παρει καφε απο τις διπλα καφετεριες.

Μετα απο λιγο ερχεται ο λιμενικος που εκανε κουμαντο και ρωταει την συναδελφο του τι δουλεια εχει το αμαξι σε εκεινο το σημειο αφου εμποδιζει και ποιος το αφησε.

Η λιμενικος του λεει οτι το βρηκε εδω και δεν ξερει ποιος το αφησε.Οποτε κοβουν προστιμο και αρχιζουν να ξηλωνουν τις πινακιδες του.

Ερχεται εκεινη την στιγμη και η οδηγος με τον καφε της,βλεπει τι γινεται,ζηταει τον λογο,εξηγει στον λιμενικο οτι η συναδελφος του της ειπε να αφησει το αμαξι εκει.

Τιποτα.Συνεχιζανε με τις πινακιδες,η γυναικα αρχιζει να φωναζει.Εντωμεταξυ υπηρχε και κοσμος που ειχε δει ολη την φαση απο την αρχη.

Πηγαινουν μερικοι απο αυτους που ηταν μπρστα,στον λιμενικο και του λενε οτι πραγματι η λιμενικος ειπε στην γυναικα να αφησει το αμαξι εκει και οτι η οδηγος δεν ελεγε ψεματα.

Τιιιιποτα.Δεν ιδρωσε το αυτι τους.Βγαλανε τις πινακιδες,της δωσανε το προστιμο,της ριξανε και το υπονουμενο της συλληψης αν συνεχιζε τις φωνες και το θεμα εληξε εκει.Φυσικα η λιμενικος εκανε την παπια σε ολη την διαρκεια του συμβαντος.

δημοκρατικες καταστασεις.

Δημοσ.

Διασκεδάζω με τα γραφώμενα παραπάνω. Η Ελλάδα του 2011 δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από την Ελλάδα του 1711. Ραγιάδες που τους πατάει ο Τούρκος και οι Κοτζαμπάσιδες,σαν χαλιά είστε ακόμα.

Φίλε Dr γιατί δέχτηκες να σου κόψει το πρόστιμο; Μήπως γούσταρες την γκόμενα και είπες για να δούμε πως θα το πάρει αν δείξω μαλακός;

Αφού είχες το δίκιο με το μέρος σου, στο λαιμό να την πατούσες, και με τις κλωτσιές να την έστελνες στο νεροχύτη της.

Το 'πρόσωπο' τί γνώμη νομίζεις έχει για εσένα τώρα, που δεν στάθηκες σαν άνδρας να υπερασπιστής τα δικαιώματά σου;

Δημοσ.
μ'αρέσει που του προτείνεις να κινηθεί νομικά, λες και είναι το πιο ευκολο και ανέξοδο πράγμα στον κόσμο.

ειπα να κινησει την νομικη διαδικασια που οριζει ο νομος σε τετοιες περιπτωσεις.δεν μιλησα για καταγγελις και μηνυσεις οπως οι απο παν.

δεν νομιζω ο νομος να οριζει οτι ο πολιτης που αδικειται με παρανομο προστιμο,να πηγαινει στον αρμοδιο προισταμενο και να κλαφτει σε αυτον μπας και τον λυπηθει

και του χαρισει το προστιμο.λες να λεει κατι τετοιο ο νομος;

τι λεει ο νομος; ποιον οριζει ως αρμοδιο για την επιλυση του προβληματος; ο προισταμενος στον ΟΑΣΑ; ενας δικαστης; σε ποιον πρεπει να παει;

πρεπει να κανει καποια αιτηση,να παει στην αστυνομια η σε καποια υπηρεσια και να υποβαλλει καποιο χαρτι,κατι; τι;

απο την στιγμη που θα εχει το χαρτι,το επισημο κρατικο εγγραφο που πιστοποιει οτι η σχολη του ειναι πραγματι αναγνωρισμενη,δεν χρειαζεται να πληρωσει τιποτα για νομικα εξοδα,δικηγορους,κτλ

αλλα τι πρεπει να κανει ομως; διοτι εχει μια προθεσμια για να πληρωσει το προστιμο. δεν πρεπει να κανει κατι για να σταματησει την αντιστροφη μετρηση μεχρι τοτε;

τι πρεπει να κανει; τι λεει ο ο νομος; ε δεν μπορει,ακομα και αυτα τα ζωα στις ΔΥ καποιους νομους πρεπει να ακολουθουν και αυτο πρεπει να εκμεταλλευτει.να εφαρμοσει τα νομιμα του δικαιωματα ως πολιτη ενος κρατους.

αλλα ας μαθει απο καπου πρωτα τι πρεπει να κανει πριν ειναι αργα.

εγω πχ 2 φορες εχω γλυτωσει προστιμα επειδη εδειξα την αδεια η το διπλωμα μου στον δικαστη,καθοτι δεν τα ειχα ευκαρα οταν πηρα τα προστιμα.χωρις δικηγορους,χωρις τιποτα.

ε φανταζομαι κατι παρομοιο θα ισχυει και στην περιπτωση του φιλου.ισως να ισχυει κατι αλλο.δεν ξερω,να ρωτησει ομως καποιον που να ξερει.να ξερει σιγουρα.

Δημοσ.

Διασκεδάζω με τα γραφώμενα παραπάνω. Η Ελλάδα του 2011 δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από την Ελλάδα του 1711. Ραγιάδες που τους πατάει ο Τούρκος και οι Κοτζαμπάσιδες,σαν χαλιά είστε ακόμα.

Φίλε Dr γιατί δέχτηκες να σου κόψει το πρόστιμο; Μήπως γούσταρες την γκόμενα και είπες για να δούμε πως θα το πάρει αν δείξω μαλακός;

Αφού είχες το δίκιο με το μέρος σου, στο λαιμό να την πατούσες, και με τις κλωτσιές να την έστελνες στο νεροχύτη της.

Το 'πρόσωπο' τί γνώμη νομίζεις έχει για εσένα τώρα, που δεν στάθηκες σαν άνδρας να υπερασπιστής τα δικαιώματά σου;

??? what (=τι ??) ???

readme

Δημοσ.

δεν ξερω αν θα εβγαζε ακρη.ισως και να χοντρυνε πολυ το πραμα και να εμπλεκε σε χειροτερη κατασταση απο οτι ειναι,οτι τους εβρισε,τους χτυπησε,να τον συλλάβει η αστυνομια κτλ.

Ερχοταν καραβι και κατεβηκαν οι λιμενικοι για να ρυθμισουν την κυκλοφορια,το παρκαρισμα,κτλ

Μια γυναικα μπηκε με το αυτοκινητο της στο λιμανι και ζητησε απο μια λιμενικο που βρισκοταν εκει,που θα μπορουσε να το παρκαρει.

Η λιμενικος της υποδειξε ενα σημειο,αφηνει η γυναικα το αμαξι εκει και φευγει για να παρει καφε απο τις διπλα καφετεριες.

Μετα απο λιγο ερχεται ο λιμενικος που εκανε κουμαντο και ρωταει την συναδελφο του τι δουλεια εχει το αμαξι σε εκεινο το σημειο αφου εμποδιζει και ποιος το αφησε.

Η λιμενικος του λεει οτι το βρηκε εδω και δεν ξερει ποιος το αφησε.Οποτε κοβουν προστιμο και αρχιζουν να ξηλωνουν τις πινακιδες του.

Ερχεται εκεινη την στιγμη και η οδηγος με τον καφε της,βλεπει τι γινεται,ζηταει τον λογο,εξηγει στον λιμενικο οτι η συναδελφος του της ειπε να αφησει το αμαξι εκει.

Τιποτα.Συνεχιζανε με τις πινακιδες,η γυναικα αρχιζει να φωναζει.Εντωμεταξυ υπηρχε και κοσμος που ειχε δει ολη την φαση απο την αρχη.

Πηγαινουν μερικοι απο αυτους που ηταν μπρστα,στον λιμενικο και του λενε οτι πραγματι η λιμενικος ειπε στην γυναικα να αφησει το αμαξι εκει και οτι η οδηγος δεν ελεγε ψεματα.

Τιιιιποτα.Δεν ιδρωσε το αυτι τους.Βγαλανε τις πινακιδες,της δωσανε το προστιμο,της ριξανε και το υπονουμενο της συλληψης αν συνεχιζε τις φωνες και το θεμα εληξε εκει.Φυσικα η λιμενικος εκανε την παπια σε ολη την διαρκεια του συμβαντος.

Πωωωω ρε π0υστη μου έλεος αυτή η χώρα δεν πρόκειται να αλλάξει με τίποτα.

Όσο για το θέμα με το μετρό, πέραν από αυτά που ειπώθηκαν να προσθέσω και κάτι ακόμη, να κοιτάξει ο θεματοθέτης αν έχει ΑΦΜ στο όνομά του, αν ναί τον βρίσκουν εύκολα από την ΔΟΥ μετά γίνεται 10χ το ποσόν και τρέχα γύρευε με δικηγόρους για να διαγραφεί το χρέος. Αν δεν έχει ΑΦΜ στο όνομά του λογικά δεν θα τον βρούν από εκεί. Μέχρι να βγάλει στο μέλλον ΑΦΜ παίζει να μην ασχοληθεί μαζί του η ΔΟΥ.

Δημοσ.

Στη θέση του ΑΠ θα ζητούσα να μου αιτιολογήσει ο ΟΑΣΑ γιατί μου κόβει πρόστιμο. Αν δε το έκανε θα του έκανα (αν με συμβόύλευε ο δικηγόρος μου ότι έχω πιθανότητες να κερδίσω) αγωγή για προσβολή (εννοείται δε θα το πλήρωνα αλλά θα το πήγαινα δικαστικά). Όχι δε τις έψελνα πετρέλαια ή άλλους υδρογονάθρακες, θεωρώ ότι έχω εξελιχθεί αρκετά για να είμαι τραμπούκος.

Ξαναλέω για όσους δυσκολευονται να του καταλάβουν ... δε λέω ότι καλά του έκανε. Απλά λέω ότι το "κενό" στην όλη υπόθεση μπορεί να μην βρίσκεται στη πλευρά του ΟΑΣΑ.

ΥΓ : Δε βλέπω σε τι αλλαξα αυτό που έγραψα στο 1ο μου post ?

ΥΓ2 : Αν καταλαβαίνω καλά εσύ τα έχεις μια με τους άσχετους στον ΟΑΣΑ και άλλη μια με τον δειλό/push-over Απ ?

Eίναι απίστευτη η αναφορά σε δικηγόρο (από πολλές έννοιες : το παιδί είναι παιδί, το παιδί με το ζόρι πληρώνει τη σχολή του, το παιδί δεν είσαι εσύ, το παιδί δέχτηκε αδιαμαρτύρητα την μαλακοκεφαλιά της αλληνής, το παιδί έκατσε και της έδωσε στοιχεία). Κι αφού σου ΞΑΝΑθυμίζω πως στο 1ο σου ποστ έγραψες "τότε καλά έκανε και σου έκοψε πρόστιμο", στη συνέχεια αφ' ενός μπερδεύεις την "ελέγκτρια" με τον ΟΑΣΑ και το τί έχει στις βάσεις δεδομένων του αναφορικά με το ποιές σχολές αφορούν οι νόμιμες εκπτώσεις, με κατάληξη μερικά ποστ πριν από αυτό να γράφεις "Ξαναλέω για όσους δυσκολευονται να του καταλάβουν ... δε λέω ότι καλά του έκανε". Αποφάσισε λοιπόν αν καταλαβαίνεις τα ίδια σου τα ποστ. Όχι τίποτ' άλλο, αλλά ΤΟΤΕ θα καταλάβεις πως όταν ο άλλος "δεν είναι σίγουρος", ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΠΤΟΥΝΤΕΗΤ "H αιτιολογια τους ηταν ο,τι δεν ηξερε εκεινη η... που μου εκοψε το προστιμο αν αναγνωριζεται η σχολη, την ρωτησα αν ισχυει κανονικα σαν προστιμο και μου ειπε οχι, και να παω στον κεραμεικο απλα να υποβαλω ακυρωση", αφ' ενός να πάει στη γωνιά να δει αν έρχεσαι και να μάθει, τη στιγμή που ο ΙΔΙΟΣ, ΞΕΡΕΙΣ απ' τη σχολή σου ότι "έχει εκπτωτικό πάσο", αφ' ετέρου. Θα μας τρελλάνεις δηλαδή; Γύρισε η άλλη και του είπε "κοίτα, δεν γνωρίζω εάν η σχολή σου αναγνωρίζεται, και δεν...ισχύει σαν πρόστιμο το...πρόστιμο που θα σου κόψω, αλλά τράβα μωρέ και κόβε βόλτες στον Κεραμεικό να βγάλεις άκρη, για να το κόψω εγώ για να μην έχω πρόβλημα (?!)"...!. ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ έλεος. Μιλάμε για βλακεία απροσμέτρητη από μεριά της, για να μη πω τίποτα χειρότερο - μόνο που θέλει αναλόγως πρόσφορο έδαφος η συγκεκριμένη βλακεία για να πιάσει σπόρο. Κι εσύ μιλάς -καλά, γαμάτο- περί...τραμπουκισμού. Σόρι ρε συ, ποιός ακριβώς (σκέψου το αν θες, τί είπες) είναι ο τραμπούκος; Αυτός που ΞΕΡΕΙ ότι έχει κάθε νόμιμο δικαίωμα εκπτώσεως και άρνησης να αποδεχτεί πρόστιμο και κατάθεσης στοιχείων ταυτότητας και να συνεχίσει τον δρόμο του, και φωνές να βάλει, και οι μπατσοι να έρθουν και ν' ακούσουν τα παράλογο και στο τμήμα να πανε άμα λάχει αφού αρνείται να δώσει στοιχεία και να παραλάβει μπιλιετάκι - Ή αυτή που του λέει "δεν ξέρω ακριβώς, αλλά καλού-κακού να σου κόψω ένα προστιματάκι κι αν θες τρέχα να βγάλεις φίδια από τρύπες μετά"; Πλάκα με κάνεις; Ασ' το, ΠΛΑΚΑ με κάνεις.

Και ναι, και με τον ΟΑΣΑσχετο τα έχω, και με τον Απ που άφησε να του τη φορέσουν και τώρα θα τρέχει (και δεν έχει και τα λεφτά για τρέξιμο), αλλά ΚΑΙ με 'σένα που λες για δικηγόρους και άλλα κοιτάσματα. Εξελιγμένε.

Καμμία όμως σχέση το παράδειγμα. Εδώ μιλάμε για μπάτσους πρωτ' απ' όλα (άλλες δικαιοδοσίες), οι οποίοι μάλιστα δεν ήταν καν παρόντες στο "αληθινό γεγονός", η δε "βασική μάρτυς" (που είχε και την ευθύνη της αδειοδότησης. Το τί έλεγε ο κόσμος, βερεσέ το ακούγανε, και ίσως και καλά κάνανε, μιλώντας τυπικά - αν και καλό θα ήταν να μην ήταν αναίσθητα γαϊδούρια πηγαίνοντας με τον φορομπηχτικό προστιμονόμο στο χέρι) έκανε όπως είπες την πάπια. Και τέλος, τελείως άλλο να ΕΜΠΟΔΙΣΕΙΣ μπατσονομικό όργανο να σου βγάλει τις πινακίδες, από το να μη δεχτείς να δώσεις τα στοιχεία σου σε ελεγκτή ο οποίος μάλιστα λέει "α δεν ξέρω - αλλά πάρε να 'χεις". Στο λιμανάτο, υπάρχει αδικία λόγω συγκυριών όπου φαίνεται ένοχος ο άλλος, και αναγκαστικά πρέπει να το τραβήξει μέχρι ν' αποδείξει το ενάντιο. Στο μετρικό, το παιδί και εισιτήριο είχε, και πάσο. Ή άλλη απλά δεν είχε μυαλό, ή μάλλον, είχε σκατά μεσ' στο κεφάλι της, που "έπιασε" έναν πιτσιρικά, και τον βάζει τώρα να περάσει βασανιστήριο, τη στιγμή που δίπλα της περνούσαν κατά ορδές άλλοι χωρίς εισιτήριο.

Τέλος, προσωπικά έχω την εμπειρία ~!@#παιδου που μ' είχε γράψει για κράνος, στημένου ολομόναχου ακριβώς λίγο μετά τα όρια της ερημικής περιοχής που είχε την "ευθύνη" να το κάνει (χρόνια πριν, όταν αυτό που ίσχυε ήταν η έξοδος από επαρχιακή πόλη), παρά τις εξηγήσεις μου ότι ίσα-ίσα μέχρι εκεί πήγαινα - εξηγήσεις που όταν ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΜΟΥ διοικητής του τις άκουσε, αφού του αποτάνθηκα μέρες μετά, κούνησε απλά το κεφάλι του και είπε "...τί να πω, καμμιά φορά αυτά τα όργανα είναι...." και κανόνισε ούτως ώστε να μην ισχύσει το πρόστιμο. Μ' άλλα λόγια, υπάρχουν ΚΑΙ οι λογικοί (...που λέγαμε περί "λογικής" πριν λίγα ποστ), αλλά υπάρχουν και τα βόδια, ζώα, που μ' ένα μπλοκάκι στο χέρι και κρυμμένοι πίσω από έναν νόμο (που ενίοτε δεν ξέρουν σωστά καν), αισθάνονται ένας θεός ξέρει πώς.

Δημοσ.

washcloud εχω δει ανθρωπο τριτης ηλικιας,να τον γραπωνουν απο τον λαιμο και τους ωμους τρεις ελεγκτές αποδειξεων,και να τον σερνουν εξω απο καταστημα στον δρομο επειδη δεν ειχε αποδειξη για τα ψωνια που ειχε κανει.

ο ανθρωπος ειχε τρομοκρατηθει ενω τον σερνανε και του φωναζανε και ευτυχως βγηκε ο καταστηματαρχης με την αποδειξη την οποια ειχε ξεχασει να παρει ο ηλικιωμενος και οι ελεγκτες τελικα τον αφησανε ελευθερο και φυγανε.

ελεγχτες αποδειξεων,οχι μπατσοι.

δεν λεω αυτο που λες ειναι λαθος,κανονικα ο Updated δεν επρεπε να δωσει στοιχεια για να του κοψουν προστιμο.ας τους εγραφε κανονικα.

αλλα δεν ξερεις με δαυτους τι μπορει να συμβει αν προσπαθησεις να το παιξεις και τσαμπουκα,ειδικα οταν προκειτει για γκομενες που κανουν τον ελεγχο.

αυτες ειναι ακομη χειροτερες επειδη το παιζουν πραγματικη εξουσια με την δουλεια που τους εχει δοθει να κανουν.

εξαλλου μεσα στο μετρο υπαρχει αστυνομια,δεν θα της ηταν δυσκολο να τους φωναξει αν δει οτι ο "πολιτης" το παιζει δυσκολος.

Δημοσ.

^ Όταν είσαι 3ης ηλικίας και με βασική σύνταξη, μπορεί να σε πηδάει το κράτος με το έτσι γουστάρω, και να σου την πετσοκόβει, επειδή ξέρει ότι δεν είσαι καν σε κατάσταση να κάνεις κάτι ενάντια.

Όταν είσαι 3ης ηλικίας μπορεί να μπει στο σπίτι σου ο κάθε γκάγκαρος Βουκουρεστιανός, ο κάθε γκάγκαρος Αθηναίος, ο κάθε γκάγκαρος Τιραναίος και ο κάθε τεσπα τυραννόσαυρος και να σου γδάρει το πετσί για να σου πάρει ό,τι Ευρώ και κοσμήματα βρει κρυμμένα κάτω από το στρώμα σου, επειδή ξέρει ότι δεν είσαι καν σε κατάσταση να κάνεις κάτι ενάντια.

Όταν είσαι 3ης ηλικίας, δεν πα' να σε λένε και Μανώλη Γλέζο, ένα μπουμπούκι των σωμάτων καταστολής μπορεί να σε καταστείλει με μια γκλομπιά μη δεύτερης σκέψης, επειδή ξέρει ότι δεν είσαι καν σε κατάσταση να κάνεις κάτι ενάντια.

Παρομοίως, όταν είσαι 3ης ηλικίας, ένας ελεγκτάρας, ακόμη και των ΜΜΜ, μπορεί να σε κάνει φρασεολογικά σκουπίδι - μέχρι και χέρι ν' απλώσει πάνω σου να σε "τσουβαλιάσει", επειδή ξέρει ότι δεν είσαι καν σε κατάσταση να κάνεις κάτι ενάντια.

Γενικώς όταν είσαι 3ης ηλικίας, την έχεις γαμημένη από χέρι. Όταν όμως είσαι 20 χρονώ, τότε κάποιοι ελεγκτάρες ΔΕΝ το 'χουν και τόσο εύκολο να ξεφύγουν από τη δικαιοδοσία τους, για να τραμπουκίσουν (...που λέγαμε, ντόκτορ...) σε βάρος σου. Διότι εκείνη τη στιγμή, παρανομούν παν' απ' όλα. Οπότε, τί λες του παιδιού εκεί; Κάτσε και φάτηνα; Πόσο μάλλον που και εισιτήριο είχε, και πάσο στα χέρια του, και τη γνώση ότι είναι νόμιμος.

Περί αστυνομίας : ΑΚΡΙΒΩΣ αυτή είναι η αρμοδιότητά τους, όταν ο πολίτης αρνείται (στην πιο χαλαρή περίπτωση) : να ειδοποιήσουν μπάτσο (που μπορεί και να τους συνοδεύει, κατά περίπτωση), για προσαγωγή σε τμήμα. Και λοιπόν; Ήρθε ο μπάτσος, και του λέει ο Απτουντέητ "-Κε Μπάτσε μου, ορίστε και το εισιτήριό μου, ορίστε και το πάσο μου, ορίστε και αυτή η βλαμμένη που της έχει καβλώσει να γράψει κοσμάκη, επειδή δεν ξέρει τί της γίνεται. Τί θέτε να κάνω;". ΑΜΑ δεν του πει "-Οκ μάγκα, φρη του γκόου" αλλά "θέλω να έρθεις από τμήμα να συνεχίσουμε εκεί", να του απαντήσει "-ευχαρίστως, μιας κι εγώ ΔΕΝ έχω περίσσια γκαφρά για να μου τα φάτε, πηγαίνοντας στο διάλο κι εσείς και η κρατάρα σας και αρνούμαι να υπογράψω παραλαβή κλήσεως, μια και η αποδώ τύπισσα πετάει αητόη, ενώ εγώ ΞΕΡΩ ότι είμαι νόμιμος". Και όχι "ναι βεβαίως, ας το λήξουμε, φέρτε να υπογράψω ό,τι γουστάρετε και αντί να τρέχω σε τμήματα, να τρέχω μετά σε οργανισμούς για να ΜΗ βρω δίκιο και να πρέπει να βρω τρόπο να πληρώσω φέσι, επειδή πιθανώς οι οργανισμοί έχουν οργασμό" (ποιός σου λέει εσένα ότι ο ΟΑΣΑσχετος που επικύρωσε το πρόστιμο χτες, δεν το 'στειλε χωρίς καν να το ελέγξει; Εδώ αμιγώς ιδιωτικές εταιρίες -που υποτίθεται κρα κάνουν για τον πελάτη- σου στέλνουν πίσω το προς RMA αντικείμενο χωρίς ΚΑΝ να το κοιτάξουν, και τρως κάτι τέρμενα για να βρεις το δίκιο που ξέρεις ότι έχεις).

Για να τελειώνει : η βλαμμένη όφειλε να τον αφήσει να πάει όπου πήγαινε με το πρόσωπο, λόγω αμφιβολιών, και μετά έπρεπε να επικοινωνήσει με τους ΟΑΣΑσχετους να της πούνε εάν η συγκεκριμένη σχολή παρέχει νόμιμο εκπτωτικό δικαίωμα ή όχι. Για να μη κόβει πρόστιμα και να λέει "μπορείς να το ακυρώσεις". Λες και αν τον άφηνε, θα χρεωνόταν αυτή κάτι, εκτός από πλήγμα στον υπερβάλλοντα εργασιακό της ζήλο.

Ο δε Απ, απλά δεν έπρεπε ν' αφήσει να του τη φορέσουν έτσι χαλαρά (όπως και είπε), και να πάρει το μάθημα για να μην αφήσει να του ξανακάνουν κάτι παρόμοιο στο μέλλον.

Δημοσ.

δεν παει παντα ετσι.

θα του πει η αλλη,κυριε μπατσε το εισιτηριο δεν ειναι νομιμο και πηγα να του βαλω προστιμο και αρχισε να φωναζει.

θα πει ο δικος σου,μα κυριε αστυνομε της λεω οτι η σχολη μου ειναι αναγνωρισμενη αλλα εκεινη δεν ειναι το ξερει και θελει να μου βαλει το προστιμο.εγω αρνουμαι να της δωσω τα στοιχεια μου.

απανταει αυτη,μα αν ειναι τελικα αναγνωρισμενη η σχολη δεν υπαρχει προβλημα,μπορεις να ακυρωσεις το προστιμο στην αρμοδια υπηρεσια.

οχι απανταει ο φιλος,δεν θελω να μου βαλεις το προστιμο,δεν σου δινω τα στοιχεια μου,καταλαβες;

οποτε ο μπατσος θα του πει,δεν δινεις τα στοιχεια σου; ελα μια βολτουλα απο το τμημα για εξακριβωση στοιχειων.τι,δεν θελεις να ερθεις; συλλαμβανεσαι.

η μηπως νομιζεις ο μπατσος θα παρει το μερος του παιδιου σε μια τετοια σκηνη; γιαυτο εδωσα και το παραδειγμα του λιμενικου,δεν χαμπαριαζουν οι τυποι,το δικο τους σινάφι,ε κρατος προστατευουν.

Δημοσ.

Όντως δεν νομίζω να τη γλυτώνε εύκολα αν είχε αρνηθεί να πάρει πρόστιμο.πριν χρόνια στο ηλεκτρικό είχα πετύχει έλεγχο και στο βαγόνι που ήμουν ήταν 2 20κάτι πιτσιρικάδες με βαλίτσες.έγινε ο έλεγχος και αυτοί που δεν είχαν εισιτήριο τους είπαν να βγούνε έξω για να πάρουν τα στοιχεία τους και να τους κόψουν πρόστιμα.βγήκε έξω αρκετός κόσμος και όταν ήρθε η σειρά των πιτσιρικάδων που δεν είχαν πληρώσει εισιτήριο αυτοί αρνήθηκαν γιατί είχαν να πάνε σε ταξίδι και δεν είχαν χρόνο.τους εξήγησε ο ελεκτης ότι δεν γίνεται να τους κόψει πρόστιμο μέσα στο βαγόνι και πρέπει να βγούνε έξω.οι πιτσιρικάδες αρχίσανε τις δικαιολογίες και παρόλο που είμασταν στο μοναστηράκι και μπορούσαν να φέρουνε βοήθεια να τους βγάλουν έξω ο ελεκτης αποφάσισε να μην φύγει το τρένο μεχρι να βγουν.κατσαμε 20-30 λεπτά στο σταθμό...μεχρι που άτομα που ήταν μέσα στο βαγόνι τους έδιωξαν(με φαπες γιατί ήταν πρωί και είχαν αργήσει στις δουλειές τους).

Που ξέρεις ότι δεν μπορούσε να παίξει παρόμοιο περιστατικό και με τον TS;όταν πηγές στη σχολή σου και σου είπαν ότι δεν έχεις πρόβλημα και μπορείς να πληρώνεις το μισό είχαν κάποιο έγγραφο που να αποδεικνύει τα λεγόμενα τους;αν ναι πες τους ότι θες ένα αντίγραφο πήγαινε και χώσε το στη μούρη του υπευθύνου και τελείωνε.αν όχι τρεχα γύρευε...

Δημοσ.

Κίλικ, ξεχνάς πως η ίδια του είπε πως δεν είναι σίγουρη. Ξεχνάς επίσης πως θα είχε μάρτυρα το πρόσωπο γι' αυτήν ακριβώς της ρήση της. Όχι πως έχει την μέγιστη σημασία, μιας και ο μπάτσος το ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ (με τα μυαλά που κουβαλάν') στο τμήμα θα τον πήγαινε, αλλά έτσι για να μη ξεχνάμε πράγματα που έχουν ειπωθεί πάνω στην κουβέντα. Όλα υπερ του Απ ήταν. Ο ίδιος έκανε τη μαλακία και συναίνεσε στη μαλακία της αλληνής, και δεν χρησιμοποίησε τίποτα απ' τα δικαιώματά του.

Κατά τ' άλλα, δεν ξέρω αν ο Απ προτιμάει που τραβάει το ζόρι που τραβάει τώρα, από το να πάει σε τμήμα, όπου δεν ξέρω τί ακριβώς άκρη θα βρίσκανε, αλλά δόξα τω θεώ μέσα στα τμήματα υπάρχει περισσότερο ποσοστό φαιάς ουσίας απ' ό,τι ένστολης στους δρόμους, όπως φαντάζομαι ξέρεις - δε θα τον χώνανε σε ασφαλίτικο μπουντρούμι να τον σαπίσουνε, με πρώτη και καλύτερη την "ελέγκτρια" μέχρι να υπογράψει. Το πιθανότερο θα ήταν αφού έτρωγε την μίνι και ανέξοδη ταλαιπωρία σε τμήμα, θα έφευγε όπως είχε μπει. Το χειρότερο θα ήταν ίσως να είχε ν' αντιμετωπίσει αυτόφωρο, όπου και εκεί θα είχε πιθανότητες να αθωωθεί. Με πάντα την "επιλογή" μέχρι τελευταίας στιγμής ν' αποδεχτεί το πρόστιμο.

Γατοκόριτσο, και το δικό σου παράδειγμα άσχετο, καθώς δε μιλάμε για απουσία εισιτηρίου - ούτε καν πάσου. Σιγοντάρετε την "κρατική τρομοκρατία", όταν το βλέπετε έτσι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...