Porg Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2011 Εγω το σκεφτομαι σοβαρα και λεω την τριτη να παω απο τον συνηγορο του πολιτη, και μετα καπακι Κεραμεικο... εσεις τι λετε? Αν είναι στο δρόμο σου κάνε μια στάση.Πάντως πιστεύω πως θα λυθεί το θέμα σου και χωρίς το συνήγορο του πολίτη
UpToDate_ Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2011 και αν δεν τελειώσει εκεί το θέμα, συνήγορο και τμήμα παραπόνων/νομικό τμήμα εταιρίας και το τραβάς όσο πάει. δεν πληρώνεις το πρόστιμο μέχρι να διευκρινιστεί το θέμα κατ'εμε. Αν συνεχισουν να ειναι αρνητικοι, θα πρεπει να το πληρωσω γιατι μεσα σε 10 μερες απαξ και παει εφορια, μενει στα 840...
DrLo Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2011 Όχι τίποτ' άλλο, αλλά ΤΟΤΕ θα καταλάβεις πως όταν ο άλλος "δεν είναι σίγουρος", ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΠΤΟΥΝΤΕΗΤ "H αιτιολογια τους ηταν ο,τι δεν ηξερε εκεινη η... που μου εκοψε το προστιμο αν αναγνωριζεται η σχολη, την ρωτησα αν ισχυει κανονικα σαν προστιμο και μου ειπε οχι, και να παω στον κεραμεικο απλα να υποβαλω ακυρωση", αφ' ενός να πάει στη γωνιά να δει αν έρχεσαι και να μάθει, τη στιγμή που ο ΙΔΙΟΣ, ΞΕΡΕΙΣ απ' τη σχολή σου ότι "έχει εκπτωτικό πάσο", αφ' ετέρου. Θα μας τρελλάνεις δηλαδή; .... Να το κάνω και κακά λοιπόν για να το καταλάβεις - αν δε είχε ο ΟΑΣΑ τη σχολή στη λίστα του (στη λίστα της τυπισας στον επανέλεγχο) τότε αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος ότι καλά έκανε ο ελεγκτής και του έκοψε πρόστιμο (αλλιώς θα είχε αφήσει παραβάτη - έτσω και από μαλακία του ΥΠΕΠΘ - να φύγει). Λοιπον, βρηκα την ταυτοτητα του σπουδαστη. Πηγα και στον Υπ. του Μ του Συνταγματος και με συμβουλεψε να παω με εκτυπωμενη την σελιδα στον Κεραμεικο, γιατι ουτε ο ιδιος γνωριζει οτι στο site του ΟΑΣΑ( http://www.oasa.gr/content.php?id=mkom ) το γραφει, και να τους το δειξω, αν ακομα επιμυνουν στο ιδιο πραγμα να τους ζητησω να μου δωσουν εγγραφη απαντηση με το ο,τι δεν υποστιριζουν την νομιμη σχολη μου, να πληρωσω το προστιμο για να μην π;αει στην εφορια και να κινηθω νομικα για αποζημιωση. αν δεν προβλέπεται αυτόματη διαδικασία (πχ όπως στις κλήσεις τροχαίας) είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις και αυτό που όπως είπα θα έκανα και εγώ. Βέβαια αναφέρεις στο προ-τελευταίο ποστ σου κάτι περι ειδικής κάρτας από τον ΟΑΣΑ και όχι μια απλή βεβαίωση όπως έγραφε το quote στο 1ο ποστ σου. Διευκρίνησέ το και αυτό. Αν ισχύει αυτό αντί για τη βεβαίωση τότε παίζει και η μαλακία των τύπων που αρχικά είχες ρωτήσει (εκτός αν άναφέρθηκες σε "φοιτητή" και όχι σε σπουδαστή ΕΕΣ - στα ΑΕΙ αρκεί το πάσο/ταυτότητα που εκδίδει το ΑΕΙ όχι ο ΟΑΣΑ). Από άποψη λειτουργίας όμως μου φαίνεται πιο λογικό να απαιτείται κάρτα από τον ίδιο τον ΟΑΣΑ για να αποφευγονται ακριβώς τέτοιου είδους περιστατικά. (Τα μαθητικά εισητήρια πάνε με κάρτες από τα σχολεία ή από τον ΟΑΣΑ ?)
washcloud Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2011 "Εκ του αποτελέσματος", ε; Κι άλλος Ιαβέρης μας βρήκε... Νομικά αυτό που λες περιγράφεται ως "κακοδικία". Το ώραίο είναι μάλιστα ξαναγυρνάς στο προτέρως αποποιηθέν "δεν είπα εγώ ότι καλά έκανε και του έβαλε πρόστιμο". Γι' άλλη μια φορά λοιπόν, "καλά έκανε και του έβαλε πρόστιμο, κι ας μην ήταν σίγουρη". Όχι ρε μάγκα, αν δεν ήταν σίγουρη, να το άφηνε το παιδί να πήγαινε στο καλό (όπως και το παιδί όφειλε για το δικό του το καλό να "γίνει τραμπούκος", όπως πολύ γλαφυρά έγραψες, να ξεσήκωνε τους πάντες και τα πάντα, και μπάτσους κι όλους, όταν η άλλη του είπε "α, δεν ξέρω"). Δεν έχει κανένα δικαίωμα να του κόψει πρόστιμο όταν δε γνωρίζει (αλλά είπαμε : τον βρήκε μπόσικο, και στ' αρχίδια της). Αντίθετα έχει υποχρέωση να πάει να μάθει πρώτα. Και μη το ξαναγυρίσεις στη θεωρία του "ΟΑΣΑ που δεν έχει ενημερωθεί για τη σχολή", γιατί αυτή απλά τη δική της γνώση επικαλέστηκε. Η οποία είναι τόσο λειψή, που δεν ζήτησε το ειδικό δελτίο. Αν δηλαδή δεν είχε ξανακούσει αυτή για εκπτωτικό δικαίωμα υπό τη φοιτητική ιδιότητα και δεν ήξερε ότι υπάρχουν και μισά εισιτήρια, έπρεπε ο άλλος να κάτσει να τη φάει, και να τρέχει να το ακυρώσει. Τί μου ξαναματαλές. Πολύ χαριτωμένη η άποψη ότι όταν δεν ξέρει ο άλλος να παίζει στοίχημα στην πλάτη σου. Και να την χαίρεσαι, αλλά δε θα πάρω.
DrLo Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2011 "Εκ του αποτελέσματος", ε; Κι άλλος Ιαβέρης μας βρήκε... Νομικά αυτό που λες περιγράφεται ως "κακοδικία". Το ώραίο είναι μάλιστα ξαναγυρνάς στο προτέρως αποποιηθέν "δεν είπα εγώ ότι καλά έκανε και του έβαλε πρόστιμο". Γι' άλλη μια φορά λοιπόν, "καλά έκανε και του έβαλε πρόστιμο, κι ας μην ήταν σίγουρη". Όχι ρε μάγκα, αν δεν ήταν σίγουρη, να το άφηνε το παιδί να πήγαινε στο καλό (όπως και το παιδί όφειλε για το δικό του το καλό να "γίνει τραμπούκος", όπως πολύ γλαφυρά έγραψες, να ξεσήκωνε τους πάντες και τα πάντα, και μπάτσους κι όλους, όταν η άλλη του είπε "α, δεν ξέρω"). Δεν έχει κανένα δικαίωμα να του κόψει πρόστιμο όταν δε γνωρίζει (αλλά είπαμε : τον βρήκε μπόσικο, και στ' αρχίδια της). Αντίθετα έχει υποχρέωση να πάει να μάθει πρώτα. Και μη το ξαναγυρίσεις στη θεωρία του "ΟΑΣΑ που δεν έχει ενημερωθεί για τη σχολή", γιατί αυτή απλά τη δική της γνώση επικαλέστηκε. Η οποία είναι τόσο λειψή, που δεν ζήτησε το ειδικό δελτίο. Αν δηλαδή δεν είχε ξανακούσει αυτή για εκπτωτικό δικαίωμα υπό τη φοιτητική ιδιότητα και δεν ήξερε ότι υπάρχουν και μισά εισιτήρια, έπρεπε ο άλλος να κάτσει να τη φάει, και να τρέχει να το ακυρώσει. Τί μου ξαναματαλές. Πολύ χαριτωμένη η άποψη ότι όταν δεν ξέρει ο άλλος να παίζει στοίχημα στην πλάτη σου. Και να την χαίρεσαι, αλλά δε θα πάρω. ΟΚ, ας βγάλει ο καθένας ένα κωλόχαρτο και να τριγυρνά στο μετρό. Αφού δε θα μπορεί ο ελεγκτής να είναι σίγουρος αν το ΕΕΣ "Παπαδόπουλος" υπάρχει ή όχι πρέπει να τον αφήνει. ΟΚ , ναι και αυτό γίνεται. ΥΓ : Ο Απ δεν έχει "φοιτητική" ιδιότητα. είναι σπουδαστής ΕΕΣ και δεν μπορεί ο ελεγκτής να μυρίζει τα νύχια του πόσα ΕΕΣ υπάρχουν. Οπότε ή θα πρέπει να είναι σε κάποια λίστα ή να προηγείται ο έλεγχος κατά την έκδοση κάρτας (που τελικά από όσο καταλαβαίνω αυτός πρέπει να είναι ο τρόπος_
UpToDate_ Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2011 Το Ε.Ε.Σ μου, ακομα και για πρωτο χρονο λειτουργιας εχει διαφημιστει στα μεγαλυτερα καναλια, αλλα ΚΑΙ μεσα στο Μετρο. Τραγικη ειρωνία; Επισης, απο την διοικηση της σχολης και τον προεδρο του Chefs Club Ελλαδος, ****** ******** Νίκο, βάσει του site του ΟΑΣΑ ισχύει το πάσο μας ...Έχει τη μορφή Ε.Ε.Σ. (εργαστήριο ελευθέρων σπουδών), λειτουργεί βάσει του νόμου 3789/2010 και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας, δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, μέσω του Ε.ΚΕ.ΠΙΣ. Και μολις συνηδητοποιησα ο,τι εχτες που ειχα παει και μιλουσα με τον Υπευθυνο του Μετρο Συνταγματος(μαζι με τον φαδερ) που μου προτεινε αυτα που σας ειπα, μια κυρια ηταν απο μεσα(πισω απο το προστατευτικο τζαμι) με σηκωμενο το ακουστικο,νευρικη,ειδικα οταν ελεγα για καταγγελιες προς το προσωπο της ελεγκτριας... and guess what, εκεινη πρεπει να ηταν. Ευτηχως στο προστιμο επανω (μιας και υπαρχει στο αρχειο τους) στο ποσο ειχε "Χ" και στο εισητηριο γραφει "(ΣΩΣΤΟ)".. Στην αιτηση ακυρωσης ειχα φωτοτυπια του πρωτοτυπου ο,τι ειμαι φοιτητης στην σχολη, φωτοτυπια της ταυτοτητας ( που δειχνει οτι ειμαι κατω των 22 ετων και το δικαιουμαι) και το φυλλαδιο του προστιμου... Οποτε ποιος ο λογος να φαω προστιμο; και οχι των 42€ που ειναι κανονικα, αλλά των 84€ ...
TheDevilMayCare Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2011 Οποτε ποιος ο λογος να φαω προστιμο; και οχι των 42€ που ειναι κανονικα, αλλά των 84€ ... Μη το ζαλιζουμε: ακομη και το γεγονος οτι εχει γραψει λαθος στοιχεια @ προστιμο, ειναι αρκετος λογος για την ακυρωση* του -μου εχει προκυψει αυτο, σε/με ΟΑΣΑ Επισης αλλες 3-4 [!] φορες προστιμο που βγηκε, γιατι δεν ειχα το πασο μειωμενου εισητηριου, ή το δελτιο απεριοριστων, κατοπιν αναιρεθηκε με επιδειξη του στα γραφεια ΟΑΣΑ (Μετσοβου). Τα παραπανω ειναι 100% ετσι, απο κει και περα τι ρολακι βαρανε @ Μετρο ειδικα, δε γνωριζω... [*κατοπιν αιτησεως ακυρωσης, η οποια μεχρι απαντησεως σταματουσε το χρονο προς Εφορια]
washcloud Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2011 ΟΚ, ας βγάλει ο καθένας ένα κωλόχαρτο και να τριγυρνά στο μετρό. Αφού δε θα μπορεί ο ελεγκτής να είναι σίγουρος αν το ΕΕΣ "Παπαδόπουλος" υπάρχει ή όχι πρέπει να τον αφήνει. ΟΚ , ναι και αυτό γίνεται. ΥΓ : Ο Απ δεν έχει "φοιτητική" ιδιότητα. είναι σπουδαστής ΕΕΣ και δεν μπορεί ο ελεγκτής να μυρίζει τα νύχια του πόσα ΕΕΣ υπάρχουν. Οπότε ή θα πρέπει να είναι σε κάποια λίστα ή να προηγείται ο έλεγχος κατά την έκδοση κάρτας (που τελικά από όσο καταλαβαίνω αυτός πρέπει να είναι ο τρόπος_ Επειδή ΕΙΝΑΙ θέμα "λογικής", όπως το είχες θέσει : ο κάθε φοιτητής (ας μην παίξουμε ΚΑΙ εμείς με τους όρους, όταν καταλαβαινόμαστε) ή θα πρέπει να πληρώνει ολόκληρο εισιτήριο για να μην πέφτει σε ελεγκτές που μοιράζονται την ίδια με 'σένα λογική, υπό τον φόβο ότι είτε φταίει η σχολή που δεν είναι 20 χρόνια στο κουρμπέτι για να την ξέρει το αστέρι με το μπλοκάκι (όσο βλάκας κι αν είναι, ε, 20χρονη σχολή, του πούστη, θα την έχει ακούσει, ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ), είτε φταίει ο ΟΑΣΑς που ξέρει από καλό λάδι και καλά πρόστιμα αλλά δεν ξέρει να ενημερώνει ΑΜΕΣΑ τους υπαλλήλους του για τις σχολές οι οποίες είναι συμβεβλημένες με το εκπτωτικό καθεστώς ή τεσπα θα πρέπει να εναρμονιστεί με vivere pericolosamente και να κάνει το σταυρό του σαν καλό χριστιανόπουλο που σήμερα ΔΕΝ τον έγραψε ελεγκτής για να τρέχει σε διευθύνσεις Μετρό να βγάλει (κι ΑΝ βγάλει) άκρη, τη στιγμή που ουσιαστικά ΕΙΝΑΙ νόμιμος. Κι ολ' αυτά, για να παταχθεί η περίπτωση ο κάθε τζαμπατζόμαγκας να "βγάλει ένα κωλόχαρτο" για να μετροτριγυρνά. Δεν ξέρω βρε φίλε. Εμένα συνεχίζει να μου κάθεται καλύτερα η λογική "οκ, δε γνωρίζω, πέρνα".
Porg Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2011 (επεξεργασμένο) Οποτε ποιος ο λογος να φαω προστιμο; και οχι των 42€ που ειναι κανονικα, αλλά των 84€ ... Πως έβαλε διπλάσιο πρόστιμο, γιατί δεν το ρώτησες; Βασικά δεν έχεις βγάλει απτη σχολή κάποιο πάσο για τα ΜΜΜ; Επεξ/σία 27 Δεκεμβρίου 2011 από Porg
UpToDate_ Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2011 Πως έβαλε διπλάσιο πρόστιμο, γιατί δεν το ρώτησες; Βασικά δεν έχεις βγάλει απτη σχολή κάποιο πάσο για τα ΜΜΕ; Φιλε μου ειχα ρωτησει( στο μετρο του Αγ. Αντωνη - υπαλληλους - οχι καθαριστριες ) αν για να μετακινουμαι θα χρειαζομαι κατι αλλο περαν της "Ταυτοτητας Σπουδαστη" - που τους εδειξα - και τους τονισα ότι ειναι Ε.Ε.Σ - αλλωστε το γραφει και πανω - η οποια φερει την φωτογραφια μου, Αριθμο μητρωου μου στην σχολη,τι ακριβως σπουδαζω 'κει μεσα, κατι αλλα, και μια σφραγιδα της σχολης + το εισητηριο των 0.70€ λεπτων - και μου ειχαν πει ότι ειμαι ενταξει. Ολα αυτα τα ειχα ξαναπερασει οταν προσπαθησα να βγαλω μηνιαια καρτα για ολα τα ΜΜΜ με μειωμενο κομιστρο ( 23€ ) και μου πριξανε τα @@ οτι δεν γινεται , και δεν εβγαλα... (που παλι δεν ηξεραν. - ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΠΩΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΕΚΕΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ - ΚΑΙ ΕΓΩ ΨΑΧΝΩ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ.. ) Βεβαιως και ρωτησα, εχθες, γιατι εφαγα 84€ αντι για 42€. Αλλα δεν ηξεραν. - Το πρωι θα παω στον συνηγορο του Πολιτη με τις φωτοτυπιες απο το γαμω site του ΟΑΣΑ (http://www.oasa.gr/content.php?id=mkom ) , και επειτα, αφου τους πω ο,τι αυτο - αυτο κ αυτο μου ειπε ο Υπευθυνος του Μ. Συνταγματος να κανω, θα ακουσω και την γνωμη τους και θα παω κατα τον Κεραμεικο να δω τι θα γινει.. Αυτο που καταλαβα παντως ειναι ότι εκεινη την μερα και τσαμπουκα να εκανα, εκεινη θα μου το εκοβε γιατι "δεν ηξερε". Αλλα μαλακια που δεν προσπαθησα. Δεν θα ξαναγινει.
Moderators Malthador Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2011 Moderators Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2011 ΥΓ : Ο Απ δεν έχει "φοιτητική" ιδιότητα. είναι σπουδαστής ΕΕΣ και δεν μπορεί ο ελεγκτής να μυρίζει τα νύχια του πόσα ΕΕΣ υπάρχουν. Οπότε ή θα πρέπει να είναι σε κάποια λίστα ή να προηγείται ο έλεγχος κατά την έκδοση κάρτας (που τελικά από όσο καταλαβαίνω αυτός πρέπει να είναι ο τρόπος_ Δηλαδή κατά την άποψή σου, ποιά είναι η δουλειά του ελεγκτή; Εγώ λέω ότι είναι το να ξέρει πότε κάποιος ανήκει σε κατηγορία που δικαιούται μειωμένο εισιτήριο. Άμα δεν μπορεί να κάνει ούτε αυτό, τότε βράστα.
Porg Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2011 ΜΜΜ βρε. Διορθώθηκε @UpToDate_ όταν τελειώσει η ιστορία ενημέρωσε μας
UpToDate_ Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2011 Διορθώθηκε @UpToDate_ όταν τελειώσει η ιστορία ενημέρωσε μας Θα ενημερωσω αργοτερα σημερα
TheDevilMayCare Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2011 Θα ενημερωσω αργοτερα σημερα Παντως μην αιφνιδιαστεις αν, στο συνηγορο του Πολιτη, δηλωσουν αναρμοδιοι..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα