DrLo Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Φίλε σόρυ, αλλά το 99% από αυτά που γράφεις στα email που έστειλες είναι εντελώς άκυρα/άσχετα με το θέμα. Φιλική συμβουλή, για μερικά χρόνια ακόμα βάζε κάποιον άλλον να σου γράφει τα mail/διαμαρτυρίες σου. Το μόνο που έχει αξία από όσαν αναφέρεις είναι ότι είχες λάθος ενημέρωση από τον υπάλληλο όταν ρώτησες αν χριεάζεσαι κάτι παραπάνω. Όλα τα άλλα περι φόρουμ, αν βρίσκεις δουλειά κλπ είναι άσχετα και "πνίγουν" το μόνο επιχείρημά σου.
UpToDate_ Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Φίλε σόρυ, αλλά το 99% από αυτά που γράφεις στα email που έστειλες είναι εντελώς άκυρα/άσχετα με το θέμα. Φιλική συμβουλή, για μερικά χρόνια ακόμα βάζε κάποιον άλλον να σου γράφει τα mail/διαμαρτυρίες σου. Το μόνο που έχει αξία από όσαν αναφέρεις είναι ότι είχες λάθος ενημέρωση από τον υπάλληλο όταν ρώτησες αν χριεάζεσαι κάτι παραπάνω. Όλα τα άλλα περι φόρουμ, αν βρίσκεις δουλειά κλπ είναι άσχετα και "πνίγουν" το μόνο επιχείρημά σου. Ρε φίλε να στο πω και έτσι χέστηκα αν έχουν ή οχι σημασία. Αυτά ήθελα για τους χ - ψ λόγους να γράψω και αυτά έγραψα. Δεν θα άλλαζε κάτι εξ αρχής οπότε στα @@ μου. Και άσε εμένα να έχω γνώμη για το αν θα πρέπει να τα γράφω εγώ ή η μαμά μου τα email... Δεν βλέπεις τι γίνεται κάθε μέρα στα ΜΜΜ που βλέπω εγώ, ούτε και βλέπεις ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι αντάξιοι των μισθών/δουλειών τους ενώ εμείς οι 18αριδες που δεν έχουμε του μπαμπά να φάμε παλεύουμε κάθε μέρα για μια δουλειά - για να κρατήσουμε αυτήν την κωλοχώρα στο μέλλον...
washcloud Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Απ, αναρωτιέμαι, το περί του "η ελέγκτρια ΔΕΝ μου ζήτησε το ειδικό δελτίο - απλά υπό τον ισχυρισμό ότι ΔΕΝ γνώριζε αν στη σχολή αναγνωρίζεται εκπτωτικό δικαίωμα έκοψε -παρανόμως/αδίκως/αδικαολογήτως/whatever- πρόστιμο" το είχες αναφέρει πχ και κατά την πρώτη σου αίτηση για ακύρωση του προστίμου; Ή στην όποια δεύτερη ή τρίτη (που δεν ξέρω αν έκανες, ή απλά έκτοτε στέλνεις mails); Το γεγονός πάντως ότι το ανέφερες στα παραπάνω mails, ήταν μεγάλη μαλακία εκ μέρους σου...ΑΝ τύχει να μιλήσεις "πρόσωπο με πρόσωπο" με κάποιον άλλο σχετικό, προσπαθώντας να γλυτώσεις, να ΜΗΝ το ξαναναφέρεις....Δεν καταλαβαίνεις ότι τους δίνεις πάτημα έτσι; Μόνο υπέρ σου δε λειτουργεί. Μόνο "ηθικό" νόημα είχε για 'σένα αυτό το γεγονός (το ότι δε σου είχε ζητήσει "ειδικό δελτίο"). Κατά τ' άλλα, όπως βλέπεις, μέχρις στιγμής, παίρνουν το γράμμα του νόμου, και σου το κοπανάνε κατακέφαλα χωρίς να δίνουν δεκάρα για ότι είσαι αυτός που είσαι, κάνεις αυτά που κάνεις και προσπαθείς στη ζωή σου αυτά που προσπαθείς. Ακριβώς όπως αν φας μια κλήση επειδή δεν έχεις "τα χαρτιά" μαζί σου όταν οδηγείς κάτι, και δεν πα' να σκούζεις ότι "τα έχεις αλλά τα ξέχασες στο σπίτι για χιλιους-δυο λόγους και να πας να τα φέρεις να τα δουν" (ελάχιστοι είναι οι μπάτσοι που θα δείξουν κατανόηση). Ο "αποτρεπτικός" (λόγω του ύψους στο οποίο μπορεί να φτάσει το ποσό) αυτός κανονισμός βέβαια, είναι ακόμη χειρότερος και από το πρόστιμο "οχηματοχαρτιών", και ίσως να όφειλαν να βρίσκονται στις θέσεις τους λίγο πιο ευαισθητοποιημένοι άνθρωποι που χειρίζονται τέτοια ζητήματα αναθεώρησης προστίμων, αντί για τους άτεγκτα τυπικούς υπαλλήλους που διαπίστωσες πως είναι, αλλά ΕΙΔΙΚΑ να τα επικαλείσαι ολ' αυτά, σε MAILS, όχι μόνο δεν νομίζω να έχουν εξ' αρχής αποτέλεσμα, αλλά "δυσχαιρένουν" τη θέση σου... Το δε ύφος σου, το εξάντλησες στα mails, ενώ όπως είχαμε πει, στην ελέγκτρια ήταν που θα έπρεπε να είχες κάνει τζερτζελέ. Στα λέω όλ' αυτά, για να ΜΑΘΕΙΣ έστω από τα λάθη σου, όπως επίσης ξανάπα... ΜΗΝ λοιπόν τους ξαναγράφεις "προκλητικά", και μην (επ' ουδενί...) τους ΜΙΛΗΣΕΙΣ προκλητικά, αν το συνεχίσεις. Από 'δω και πέρα, ΕΑΝ είναι στη δικαιοδοσία κάποιου να αλλάξει την απόφαση για το πρόστιμο (...που δεν το βλέπω, ΑΝ πήγε στην εφορία), χρησιμοποίησε πειθώ, επεξηγηματικό, ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΟ, μην πω και παρακλητικό ύφος για να παρουσιάσεις "τη θέση σου". Η οποία σε γενικές γραμμές θα πρέπει να περιστρέφεται γύρω από τον ισχυρισμό της "ενημέρωσης" που είχες στο γκισέ του Συντάγματος, εκ του οποίου και εφησυχάστηκες. Να τονίζεις ότι ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙΣ το ότι "τυπικά ήσουν παράνομος", αλλά ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΣ - κι αντιθέτως ΓΝΩΡΙΖΕΣ από την εσφαλμένη πληροφόρηση που πήρες, ότι ΗΣΟΥΝ ΝΟΜΙΜΟΤΑΤΟΣ(...κι εκεί να τονίζεις ότι είσαι 18, άνεργος, παλεύεις για να μπορέσεις να σπουδάσεις κάτι κτλ). Όπως και να τονίσεις την παρουσία μαρτύρων-φίλων σου, την μαρτυρία των οποίων φρόντισε από τώρα να εξασφαλίσεις, αν ξαναπάς κάπου για το θέμα. Κι ότι ήταν συγκυριακό το θέμα, κι ότι δεν είχες καμμία πρόθεση να παρανομήσεις. ΚΑΛΑ έκανε η ελέγκτρια τη δουλειά της (...) να λες (...ΧΩΡΙΣ να ξανατονίσεις το περί "ειδικού δελτίου που ΔΕΝ σου ζήτησε...) που δεν ήξερε αλλά σου έδωσε πρόστιμο, αλλά εσύ γνώριζες πως ήσουν νόμιμος - κι εκεί να επικαλεστείς ΕΠΙΕΙΚΙΑ......Γιατί, αν τους ξαναπείς για το "μπουρδέλο", άλλο θα πάρεις, κι όχι επιείκια... Εκτός κι αν δε γουστάρεις να το πας "με τα νερά τους", οπότε άλλο καπέλο αυτό. (...είναι πάντως και αργά, και πολύ μπλεγμένο ΠΛΕΟΝ για "φωνές"). Δοκίμασε να πάρεις κι ένα τηλ. στο Συνήγορο Του Πολίτη, να ρωτήσεις αν τυχόν έχουν δικαιοδοσία να ασχοληθούν με περίπτωση ενός "άδικου λόγω συγκυριών, προστίμου στο Μετρό". Δε νομίζω να έχουν, αλλά πάρε, μπας και πάρεις ΕΣΤΩ μια γνώμη. Και γενικά, απ' όπου μπορείς να πάρεις μια νομική ΓΝΩΜΗ (όχι να προσλάβεις δικηγόρο δηλαδή), καν' το, να σου πουν τί έπεται. Πχ, αν σε παίρνει να το αφήσεις ως έχει, κι αν τα σημερινά 800, μαζί με τις τυχόν μελλοντικές προσαυξήσεις, προβλέπεται να διαγραφούν μετά την 5ετία όπως ίσχυε πάντα (,,,στις μέρες μας αλλάξανε/αλλάζουν πολλά, καθημερινά όμως...), με επίπτωση βέβαια -ΝΟΜΙΖΩ- να μην μπορείς να πάρεις βεβαιώσεις από την εφορία, αν τυχόν κάπου τις χρειαστείς. Τέλος, και ουσιαστικότερο, δοκίμασε να μιλήσεις με κάποιον στη σχολή γι' αυτό, αν δεν το έχεις ήδη κάνει. Κι εννοώ να ζητήσεις να φτάσεις μέχρι τον διευθυντή της. Όχι ντε και καλά για να κάνουν κάτι (που δεν το κόβω να παίζει άλλωστε) για την ακύρωση, αλλά ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ μπας και βοηθήσει η νομική κάλυψη που προφανώς έχουν (οι δικηγόροι τους τεσπα). Έστω με το να σου ξεκαθαρίσουν αν και τί μπορείς να κάνεις, και γενικώς πώς να κινηθείς. Ειδικά αν φτάσεις μέχρι διευθυντή, να τονίσεις την οικονομική σου αδυναμία ν' ανταπεξέρθεις και σε σχολή, και σε πρόστιμο... *...είχα ξεκινήσει να γράφω πριν ώρα, και βλέπω παρεμβλήθηκαν διάφορα. Να συμπληρώσω λοιπόν ότι, όπως ΒΛΕΠΕΙΣ, καθημερινά που λες, ζούγκλα είναι (...και δεν έχεις δει/.γράψει "τίποτα"...να ξέρεις). Αυτή σου όμως την γνώση, θα το πω άλλη μια φορά, κράτα την ΜΟΝΟ "για τα φόρουμ", για τις παρέες κτλ. Μην προσπαθήσεις ούτε γι' αστείο να τα πεις (ούτε καν μέσω mails ξανά), σε "επίσημους". Τζάμπα τα λόγια σου θα είναι, κι όχι δε θα έχουν αποτέλεσμα, αλλά θα χάσεις κι από πάνω...
DrLo Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Ρε φίλε να στο πω και έτσι χέστηκα αν έχουν ή οχι σημασία. Αυτά ήθελα για τους χ - ψ λόγους να γράψω και αυτά έγραψα. Δεν θα άλλαζε κάτι εξ αρχής οπότε στα @@ μου. Και άσε εμένα να έχω γνώμη για το αν θα πρέπει να τα γράφω εγώ ή η μαμά μου τα email... Δεν βλέπεις τι γίνεται κάθε μέρα στα ΜΜΜ που βλέπω εγώ, ούτε και βλέπεις ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι αντάξιοι των μισθών/δουλειών τους ενώ εμείς οι 18αριδες που δεν έχουμε του μπαμπά να φάμε παλεύουμε κάθε μέρα για μια δουλειά - για να κρατήσουμε αυτήν την κωλοχώρα στο μέλλον... Τα όσα σου ανέφερα στα ανέφερα ως πραγματική συμβουλή και χωρίς καμία διάθεση ειρωνίας/πειράγματος. Αν είχες κάποια πιθανότητα να βρεις το όποιο δίκιο σου θα ήταν (πάντα κατά τη γνώμη μου) να αναφέρεις τα πραγματικά γεγονότα που έχουν σχέση με το περιστατικό/ιστορικό και όχι ότι να 'ναι. Έτσι ο έλεγκτης/υπάλληλος πιθανόν να δει το δίκιο σου. Όταν προβάλεις πράγματα άσχετα μπαίνει σε mode "ώχ ο καθένας με ότι σκέφτεται / με τον καημό του" και με συνοπτικές διαδικασίες λέει το όχι.
Basilhs23___ Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Ο DrLo έχει δίκιο. Δεν ενδιαφέρει τον άλλον στο δημόσιο αν ψάχνεις δουλειά δεν έχεις λεφτά ή τι σου απάντησαν στα φόρουμ του ίντερνετ κτλπ. Τέτοιες γκρίνιες κατά 90% μόνο το αντίθετο αποτέλεσμα θα φέρουνε, το άλλο 10% είναι υπάλληλος που μπορεί κατά τύχη να σε ακούσει και να κάνει κάτι για να σε βοηθήσει. Η ουσία είναι μόνο οτι σε ενημέρωσε λάθος ο υπάλληλος όπως και προαναφέρθηκε. Πρίν 5 χρόνια υπήρχαν θυμάμαι κάποια ενιαία εισητήρια για όλα τα μέσα και ένα άλλο που ήταν μόνο για μετρό λεωφορείο και κάτι άλλο και έκανε αντί για 1ευρώ 0.80ευρώ. Είχε τύχει λοιπόν 2 φορές από το μετρό της Ομόνοιας να ζητήσω εισιτήρια για όλα τα μέσα και ο υπάλληλος μου έδινε τα άλλα. Αν με έποιανε ελεγχτής εκεί θα έτρωγα πρόστιμο και άντε να αποδείξω εγώ μετά οτι ο υπάλληλος έκανε λάθος και εγώ του ζήτησα για όλα τα μέσα. Απλά ο υπάλληλος στα εκδοτήρια τις πρωϊνές ώρες ήτανε αλλού.... άλλα ζητούσαμε άλλα έδινε. Για το θράσσος των σεκιουριτάδων με το 1ο περιστατικό με τον φίλο σου έχεις δίκιο. Αλλά δυστηχώς αυτή είναι η κατάσταση. Γενικώς είναι λογικό να αγανακτείς με ορισμένους αλλά για να αντιμετωπίσεις κάποιες καταστάσεις θέλει τρόπο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα