Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας...Μόλις εντόπισα μία σφηκοφωλια μέσα στο ανεμηστηρακι του μπάνιου μου και ειμαι σε πολυκατοικία, έχω μεγάλο θέμα γιατί κάθε μέρα βρίσκω μέσα στο σπίτι 2 με 3... ξέρει κανείς πως μπορώ να απαλλαγώ?? Είναι πολύ περίεργο το σημείο και νιώθω ότι δεν έχω επιλογές... 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Marinakiii17 είπε

Καλησπέρα σας...Μόλις εντόπισα μία σφηκοφωλια μέσα στο ανεμηστηρακι του μπάνιου μου και ειμαι σε πολυκατοικία, έχω μεγάλο θέμα γιατί κάθε μέρα βρίσκω μέσα στο σπίτι 2 με 3... ξέρει κανείς πως μπορώ να απαλλαγώ?? Είναι πολύ περίεργο το σημείο και νιώθω ότι δεν έχω επιλογές... 

Καλείς ένα απεντομωτή να κάνει δουλειά. Δεκάδες εταιρίες και ιδιώτες με site στο internet. Μην πας και αδειάσεις κανένα σπρέι στον ανεμιστήρα, θα πάνε οι σφήκες να βγουν σε άλλο διαμέρισμα.

• Thanks 1
Δημοσ.

Ριχνεις το γενικο του σπιτιου και ριχνεις με ενα σπρει πετρελαιο πανω στον ανεμιστηρα.Οι σφηκες μενουν κοκκαλο ,αφηνεις λιγο να στεγνωσει το πετρελαιο και σηκωνεις το διακοπτη

• Thanks 1
Δημοσ.

Μεχρι 50 ευρω το πολυ θα βρεις εναν εξολοθρευτη που θα ριξει τα καταλληλα φαρμακα και θα εξετασει αν υπαρχουν κι αλλες εστιες εκει κοντα

Αν ψεκασεις μονος σου ρισκαρεις να δεις ενα σμηνος να σου επιτιθεται

• Thanks 1
Δημοσ.

Βρε παιδιά στο εξοχικό βρίσκω συχνά επειδή το μέρος που είναι έχει αρκετές.

Για αυτό το σκοπό πάντα έχω ένα ισχυρό αεροζόλ.Μόλις εντοπίσω τη φωλιά πάω το βράδυ που όλες είναι μέσα  ένα πολύ καλό και συνεχές ψέκασμα και το πρωί δεν ζει ούτε μία.Ακόμη και τα αυγά τους σκάνε.Και το πετρέλαιο κάνει δουλειά αν τις ψεκάσεις αλλά μετά μυρίζει για καιρό ειδικά αν είναι κοντά στο σπίτι.Πετρέλαιο στις αποχετεύσεις για τις κατσαρίδες.

Μην το κάνετε μέρα γιατί καθόλου απίθανο να σας κάνουν επίθεση.

• 6 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Επαναφέρω το θέμα. Γενικά για σφήκες σε μπαλκόνι τι μπορούμε να κάνουμε; 

Έχω ακούσει για φυτα με δυνατή μυρωδιά...κάποια άλλη λύση; 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, @pnea1973 είπε

Έχω ακούσει για φυτα με δυνατή μυρωδιά...κάποια άλλη λύση; 

Οτι κανεις,το κανεις το βραδυ.
Τη μερα μπορει να στην πεσουν ακομα και αν πλησιασεις.

Πας σε γεωπονο και ζητας το αναλογο σκευασμα,το αναμιγνυεις με νερο μεσα σε βαποριζατερ και τις πλακωνεις.
Καλο ειναι να  μαζεψεις οσες πεσουν και μετα να διαλυσεις και τη φωλια.

Επισης,εχε το νου σου,γιατι μπορει να υπαρχουν κι αλλες φωλιες.

Στο προηγουμενο σπιτι μας ειχαν χορτασει τσιμπημα,εφτιαχνα φωλιες στα πιο ευφανταστα σημεια.

Τα αγαπημενα τους ηταν το ρολοι της ΔΕΗ, το γραμματοκιβωτιο και κατω απο ενα σιδερενιο κλιμακοστασιο.

• Like 2
Δημοσ.

Στη δική μας περίπτωση που κάνανε φωλιές ακόμα και μέσα στις αρθρώσεις από τα μπράτσα των τεντών, δούλεψε το ψέκασμα με fedona + κλείσιμο τρυπών που προτιμούσαν είτε με μεμβράνη φαγητού ή αν ήταν σε τοίχο με λίγο στόκο.

Αν googlareis την fedona θα βρεις ευκολα για να την αγοράσεις και γιαυτό και δεν λινκάρω απευθείας.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, @pnea1973 είπε

ενα οποιοδηποτε σπρευ για σφιγγες απο το super market. Αφου νυχτωσει, πας τις κανεις μπανιο, και τελος!

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Vstromrider είπε

ενα οποιοδηποτε σπρευ για σφιγγες απο το super market. Αφου νυχτωσει, πας τις κανεις μπανιο, και τελος!

Η σιγουρια σου μ αρεσει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδες, προχτες βρηκα μια σφηγκοφωλια στο μπαλκονι, κατω απο τραπεζι σε μεγεθος μανταρινιου.
Κατ' αρχην απο οτι ειδα και απο οτι διαβαζω στο ιντερνετ οι φωλιες αυτες εχουν λιγες σφηγγες
εν αντιθεση με τις μελισοφωλιες.
Λοιπον, δεν ειναι συμβουλη αυτο, αλλα εγω  τις ψεκασα μερα-μεσημερι  με απλο σπρευ για μυγες, 
και  πεσανε κατω ακαριαια, συνολο  5 σφηγγες.
Τις βρηκα βεβαια ολες να καθονται επανω στη φωλια και ειχα βαλει και
παπουτσια για να απομακρυνθω γρηγορα  αν χρειαστει. Παρ'οτι ψεκασα για λογους ασφαλειας 
απο μια σχετικα μεγαλη αποσταση   πεσανε αμεσως κατω κεραυνοβολημενες. Δεν προλαβανε ουτε να πεταξουνε.

Επεξ/σία από ringboy
Δημοσ.

Ψεκασμα στην φωλιά με WD-40 ή οποιοδήποτε αντισκουριακο σπρέι, δεν πρόλαβενουν να κουνήσουν. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...