Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γιεά σας. Θα ήθελα να ρωτήσω σχετικα με την μετανάστευση στην Αγγλία. Χρειάζεται κάποια διαδικασία με την πρεσβεια για να μείνει κανεις μεγάλο διάστημα στη Χώρα (π.χ 5 χρονια μέχρι μόνιμα) και πότε πρέπει να γίνει αυτο στην Αρχη ή αργότερα? Εχω ακούσει για κάτι UK Resident card, ισχύει?

Κάτι άλλο τώρα σχετικά με τα γραφεία ευρέσεως εργασίας στο κλάδο του IT. Είναι αξιόπιστα? Έχετε να προτείνετε κάποιο καλό που όταν πάει κάποιος να ζητήσει δουλειά θα ασχοληθούν σοβαρά μαζί σου?

Δυστυχώς όταν στέλνεις το βιογραφικό σου απο ελλάδα δεν σου απαντούν και συνέντευξη απο Skype οι περισσότεροι δεν δέχονται.

Πηγαίνω Αγγλία να βρω Δουλειά στο IT και χρειάζομαι τις παραπάνω πληροφορίες. Ιδανικότερες πόλεις για να βρεί κανείς πιο γρήγορα Δουλειά, Λονδίνο ή άλλες πόλεις?

Και τέλος, τα μεσιτικά γραφεία ζητούν συστατικές να σου νοικιάσουν? Εχω ακούσει για τέτοια πράγματα. Που μπορεί να βρεί κάποιος που δεν έχει απο άλλο σπίτι αφου έρχεται πρώτη φορά εκεί?

Παρακαλώ να απαντήσουν μόνο όσοι γνωρίζουν για το θέμα. Σας ευχαριστώ θερμά για το χρόνο σας και θα περιμένω τις απαντήσεις σας να το συζητήσουμε το θέμα.

Δημοσ.

Έχει πλάκα όταν ανοίγει ένα ουδέτερο-αδιάφορο θρεντ και πάει κάποιος και βάζει 5 αστέρια στην βαθμολογία. Και έρχεται μετά ένας από αντίδραση και βάζει 1 για να ισορροπήσει, ενώ δεν υπάρχει ακόμα απάντηση!

Δημοσ.

Δεν χρειάζεται καμία διαδικασία από την πρεσβεία για να μείνεις μόνιμα στη Βρετανία εφόσον είσαι έλληνας πολίτης. Απλά ταξιδεύεις με το ελληνικό διαβατήριο και με την προυπόθεση ότι έχεις αρκετά χρήματα ώστε να μην είσαι βάρος στο κράτος, εφόσον δεν εργάζεσαι και σκοπεύεις να μείνεις πάνω απο 90 μέρες. Όταν φτάσεις, μπορείς να κάνεις αίτηση για NI number (κάτι σαν το ΑΦΜ).

Δημοσ.

Είχα την εντύπωση πως λόγω EU η ταυτότητα σκέτη φτάνει, όπως στην Ιταλία που βγάζεις ΑΦΜ για να μπορείς να έχεις και συναλλαγές, όπως και προσωρινή ταυτότητα και μετά από 9 χρόνια κάτω από συνθήκες εκεί παίρνεις και την υπηκοότητα.

Δημοσ.

Για Αγγλία όπως ανέφεραν παραπάνω, δεν χρειάζεσαι τίποτα.

Καλό είναι να έχεις το διαβατήριο γιατί είναι καμμιά φορα περίεργοι, άσχετο αν δεν χρειάζεται για να ταξιδέψεις μεταξύ των χωρών.

Μόλις έρθεις εδώ, βγάζεις ΝΙ Number. Μην το καθυστερήσεις.

Θα χρειαστεί να ανοίξεις λογαριασμό τράπεζας επίσης πριν ακόμα ξεκινήσεις να δουλεύεις.

--------------------------------

Τώρα σχετικά με το επαγγελματικό χώρο στην Αγγλία.

Η κατάσταση είναι χάλια γενικώς, ιδίως στο Λονδίνο. Επαρχεία είναι κάπως καλύτερα.

Ας μην ξεχνάτε ότι μόνο το 10% του πλυθισμού μένει στο Λονδίνο, και όλες οι μεγάλες εταιρίες (και τράπεζες) τις χώρας είναι στην επαρχεία.

Ιδίως στον ΙΤ τομέα.

Επίσης για πες τί γνώσεις ΙΤ και χαρτιά έχεις, γιατί εξαρτάται τί θες να κάνεις.

Προγραμματιστές (όπως εγώ) δεν έχουν πρόβλημα 'χαρτιών' γιατί σε βάζουν να γράψεις πρόγραμμα στις εξετάσεις να δουν αν θα σε πάρουν ή όχι.

Και πολλοί με πτυχεία και μάστερ τρώνε πόρτα στις συνεντέυξεις γιατί δεν μπορούν να γράψουν 20 γραμμές κώδικα, 3 πίνακες, 4 stored procedures και να σχεδιάσουν μια web εφαρμογή μέσα σε μιάμιση ώρα.

Τα βασικά που χρειάζεσαι είναι ASP.NET (vb.net/c#.net*), SQL 2005/2008, XML, CSS, HTML, AJAX, WCF και web services. Από εκεί και μετά εξαρτάται WPF, Winforms, Silverlight, BizTalk, MVC, DevExpress. Και πάρα πολλοί ζητάνε full life cyrcle development, που συμπεριλαμβάνει από γράψιμο functional & technical specifications και project managment μέχρι manual και training video.

Για άλλες θέσεις στον χώρο, θα πρέπει να έχεις κάποιες πιστοποιήσεις γνώσεων (καμμιά σχέση με πανεπηστίμιου) όπως CISCO κλπ, και φυσικά εμπειρία.

Και μαζί με όλα αυτά, προετοιμάσου να γίνεις δέκτης αρκετών ρατσιστικών σχολίων.

*Πιό εύκολα να βρεις δουλειά ως VB.NET προγραμματιστής στην Αγγλία, γιατί είμαστε λίγοι, και δεν μπορούν να καλύψουν τις θέσεις. Και φυσικά αν ξέρεις την μία γλώσσα καλά, δεν είναι δύσκολο να γράψεις στην άλλη.

Δημοσ.

@Apoll και εγω για VB.NET ενδιαφέρομαι.

Απλά θα προτιμουσα να μου κάτσει κάτι απο εδώ και να κάνω συνέντευξη απο skype αλλά είναι και το τεστ όπως λές και μάλλον δεν γίνεται. Θα ήταν πιο ασφαλές να έρθω και να έχω κάτι για αρχή.

Οταν λές ρατσιστικά σχόλια τί εννοείς? Σχετικά με την δουλειά ή γενικά έξω στην πόλη?

Δημοσ.

Προετοιμάσου για τα πάντα, ιδίως όσο αφορά το ρατσισμό. Ιδίως αν τώρα έρχεσαι Αγγλία και χωρίς προϋπηρεσία στην χώρα.

Η ανεργία μπορεί να είναι μεγάλη εδώ, αλλά τουλάχιστον αν είσαι καλός στην δουλειά σου, επιβιώνεις.

Για συνεντεύξεις, φυσικά και σε θέλουν εκεί. Δεν υπάρχει περίπτωση για διαφορετικά.

Όσον αφορά agencies,

Hays, Progressive IT, Computer People, Computer Features, Modis & Mortimer Spinks για αρχή.

Για την τελευταία, ρίξε μου pm αν ενδιαφέρεσαι πολυ σοβαρά και απλά δεν έχουμε ανοίξει συζήτηση.

Δημοσ.

Είχα την εντύπωση πως λόγω EU η ταυτότητα σκέτη φτάνει, όπως στην Ιταλία που βγάζεις ΑΦΜ για να μπορείς να έχεις και συναλλαγές, όπως και προσωρινή ταυτότητα και μετά από 9 χρόνια κάτω από συνθήκες εκεί παίρνεις και την υπηκοότητα.

Με ταυτότητα νέου τύπου (με λατινικούς χαρακτήρες) πας άνετα χωρίς κανένα πρόβλημα. Το πολύ πολύ να κάνεις ένα λεπτό παραπάνω στον έλεγχο που θα ψάχνουν να δουν που είναι τα στοιχεία στην ταυτότητα.

Είμαι Αγγλία από τον Σεπτέμβριο για μεταπτυχιακό και το μόνο πρόβλημα που είχα με την ταυτότητα μου ήταν όταν πήγα να ανοίξω τραπεζικό λογαριασμό. Έστειλαν τα στοιχεία μου στα κεντρικά για άνοιγμα λογιαριασμού (το κάνουν μου είπαν μια φορά στο τόσο) και μετά μου ζητούσαν διαβατήριο γιατί δεν τους έκανε η ταυτότητα επειδή δεν μπορούσαν να διασταυρώσουν στοιχεία και καλά. Πολλοί γνωστοί μου βέβαια άνοιξαν κανονικά με ταυτότητα. Έπεσα μάλλον στην περίπτωση.

Όσον αφορά τον ρατσισμό, ναι υπάρχει λίγο ειδικά με την τωρινή κατάσταση της χώρας. Απλά δεν είσαι πάντα σίγουρος αν είναι ειρωνία, ρατσισμός ή απλά προσπαθούν να σου κάνουν πλάκα...

Δημοσ.

Καλημέρα.

Παρατηρώ ότι οι περισσότεροι που πάνε στην Αγγλία είναι είτε απόφοιτοι IT είτε οικονομικών.Οι υπόλοιποι; Δεν έχουν στον ήλιο μοίρα; Ηλεκτρονικοί μηχανικοί π.χ,αυτοματιστές και δικτυάδες τι προοπτικές έχουν;

Δημοσ.

Καλημέρα. Για κοίτα σε γραφεια ευρεσεως εργασίας. Αυτο που ξέρω είναι πως το σύστημα λειτουργει με ενδιαμεσα γραφεία για τις μεγάλες εταιρείες. Οι μικρότερες δημοσιεύουν αγγελίες σε εφημερίδες. Ρίξε μια ματιά www.totaljobs.com,

www.jobsite.co.uk, www.londonjobs.co.uk μήπως βρείς κάτι που θέλεις. Συνήθως έχουν δουλειές για πολλούς κλάδους.

Δημοσ.

Μεταναστεύω Αγγλία και θέλω να ρωτήσω αν είναι απαραίτητο να έχω Διαβατήριο ?

Μου είπαν πως χρειάζεται σε διάφορες υπηρεσίες ( πχ εκδοσή ΝI Number), για ενοικίαση σπιτιού, εργασία...!

Ισχύει όντως κάτι τέτοιο? Δυστυχώς είναι μεγάλο το κόστος για εκδοση διαβατήριου :fear: . Η ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες δεν είναι αρκετή ή ακόμη και το νέου τύπου δίπλωμα οδήγησης που έχει και σφραγίδα ευρωπαϊκής ένωσης ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...