Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα!

Ειπα να μαζεψω καποια χρηματα για να αγορασω μια καφετιερα για εμενα.. αλλα δυστυχως δεν εχω ιδεα απο τι παιζει στην αγορα απο μαρκες και τιμες.. μπορω να δωσω μεχρι και 150 ευρω.. τι μου προτεινετε εσεις? αυτα με τις καψουλες αξιζουν η ειναι αντιοικονομικα? θελω να ακουσω τη γνωμη σας!

Δημοσ.

Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω τι τόση διαφορά στις τιμές.Από 100 ευρώ σε 2000 ευρώ.Τι διαφορά έχουν,νοουμένου ότι έχουν περίπου τις ίδιες καλές κριτικές;

Δημοσ.

Και τα ντάτσουν γαμώ τις κριτικές έχουν,άσχετα αν οι reviewers είναι κάτι παππούδια που κουβαλάνε πατάτες-καρπούζια.

Επι του θέματος: Όχι με κάψουλα!

Δημοσ.

Και τα ντάτσουν γαμώ τις κριτικές έχουν,άσχετα αν οι reviewers είναι κάτι παππούδια που κουβαλάνε πατάτες-καρπούζια.

Επι του θέματος: Όχι με κάψουλα!

φιλε μου ειναι αρκετα πιο ακριβες?

Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω τι τόση διαφορά στις τιμές.Από 100 ευρώ σε 2000 ευρώ.Τι διαφορά έχουν,νοουμένου ότι έχουν περίπου τις ίδιες καλές κριτικές;

συμφωνω, νομιζω οτι πουλαει και το ονομα!

Δημοσ.

Δέν είναι θέμα κόστους απαραίτητα,είναι και θέμα γεύσης...

Ναί,είναι ευκολία η ταμπλέτα και δέν γίνεται ο κακός χαμός για ένα φλιτζάνι καφέ,άλλα όπως και να το κάνεις την γεύση του "κλασικού" δέν θα την φτάσει,πολύ περισσότερο όταν παίρνεις φρεσκοκομμένο απο κάποιο coffee shop.

Είναι και στον άνθρωπο...εγώ που είμαι συμβατικός δεινόσαυρος την βρίσκω με μεζούρα και να πατικώνω τον καφέ στο χερούλι.Περι ορέξεως βέβαια...

Δημοσ.

Ναί,είναι ευκολία η ταμπλέτα και δέν γίνεται ο κακός χαμός για ένα φλιτζάνι καφέ,άλλα όπως και να το κάνεις την γεύση του "κλασικού" δέν θα την φτάσει,πολύ περισσότερο όταν παίρνεις φρεσκοκομμένο απο κάποιο coffee shop.

Slightly off-topic, αλλά πρέπει να ρωτήσω.

Σε τέτοια μαγαζιά μπορούν να σου αλέσουν τον καφέ σε ότι μέγεθος θέλεις; Π.χ. ο φίλτρου θέλει σχετικά χοντρή σκόνη, ο espresso πιο λεπτή και ο Τούρκικος θέλει τον καφέ... σαν ταλκ, πολύ ψιλοκομμένο. Τον κόβουν όπως ζητήσεις, ή μόνο για Τούρκικο μπορούν;

Δημοσ.

Δέν νομίζω οτι απο έναν και μόνο κόκκο καφέ μπορείς βγάλεις όλους τους τύπους.Λογικά υπάρχουν ποικιλίες,άλλα και μύλοι που αλέθουν ή τουλάχιστον αυτό μπορώ να υποθέσω απο τα 10x100g πακέτα (φρεσκοκομμένου) καφέ που μου έκαναν δώρο.

Εχει coffeway logo πάνω,οπότε πιστεύω οτι μιλάμε για τη γνωστή* αλυσίδα ...

*Την οποία δέν ήξερα

Δημοσ.

Δέν νομίζω οτι απο έναν και μόνο κόκκο καφέ μπορείς βγάλεις όλους τους τύπους.Λογικά υπάρχουν ποικιλίες,άλλα και μύλοι που αλέθουν ή τουλάχιστον αυτό μπορώ να υποθέσω απο τα 10x100g πακέτα (φρεσκοκομμένου) καφέ που μου έκαναν δώρο.

Εχει coffeway logo πάνω,οπότε πιστεύω οτι μιλάμε για τη γνωστή* αλυσίδα ...

*Την οποία δέν ήξερα

φιλε πες μου ποια καφετιερα εχεις?

Δημοσ.

Ούτε εκεί μπορώ να βοηθήσω γιατί...ήρθε επίσης δώρο μαζί με τους καφέδες!

No name φαντάζομαι (Βella cucina & Αrtful food) αν και το όνομα παραπέμπει εδώ .Εκανα μια έρευνα,άλλα δέν την βρήκα στο net.

Αγορά Mediamarkt και εκτιμώ σχετικά φτηνή.Espresso/Cappuccino/Φίλτρου +τσουτσουραύλι ατμού για αφρόγαλα (τέτοιο στυλ).

Δημοσ.

Αν θέλεις να πιεις καφέ και όχι ροφήματα μείνε μακριά από τις καφετιέρες με καψούλες.

Επίσης είναι τελείως αντι-οικονομικές και είσαι για πάντα εξαρτημένος από τις προθέσεις τις κάθε εταιρίας. Ενώ με τις κλασικές εσπρεσιέρες μπορείς να επιλέξεις από μεγάλη ποικιλία καφέδων.

Αν θέλεις κάτι οικονομικό πάρε μια Delonghi.

Κοίταξε μόνο να έχει καμιά 15bar και να αρκετά watt... 1000 και πάνω.

Αν δώσεις 150+ κοίταξε και τις Gaggia είναι πολύ καλές.

Δημοσ.

Krups ειναι πολυ καλες. ευτυχης κατοχος μιας krups xp5220 με νορμαλ τιμουλα θα ελεγα (140 εουρος). χωρις καψουλες, αρα βαζεις οτι καφε θες με πολυ στιβαρη κατασκευη. εξαιρετικη αν και λιγο ακριβη.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

η μια με καψουλα nespresso η αλλη με το παραδοσιακο τροπο...εσυ τι θες?

εγω τη nespresso θα επαιρνα γιατi αμα ειναι να τα κανω μπαχαλο για μια σταλα γκαιφε το πρωι να το βρασω.:P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...