AMIOX? Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Νομίζω μπορείς να το κάνεις και έτσι: > srand ( time(NULL) ); for (i=0;i<SIZE;i++) for (j=0;j<SIZE;j++) { n=rand(); array[i][j]= rand()+((n-1)/(rand()+n)); printf("%f\n",array[i][j]); }
DarknowE Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Μου βγάζει συνέχεια το ίδιο λάθος σε αυτή τη γραμμή > array[i][j]= rand()+((n-1)/(rand()+n)); οτι και να του βάλω σε αυτό το σημείο. " array subscript is not an integer "
AMIOX? Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Δήλωσε το n ως float. edit:το λάθος είναι αυτο που λέει ο migf1.
migf1 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Αφού έχεις ορίσει τα i και j ως float! Μόνο int επιτρέπονται για indexing πινάκων.
defacer Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2012 Ξεκίνα να λύνεις μερικά απλά προβλήματα μόνη σου, γιατί αλλιώς δεν πρόκειται ποτέ να μάθεις τίποτα. Αυτή τη στιγμή είσαι έτη φωτός μακριά από το να μπορείς να γράψεις και το απλούστερο πρόγραμμα σε C. Με το να ρωτάς "μου έβγαλε αυτό τι να κάνω" συνεχώς, και μετά να προχωράς στην επόμενη ερώτηση χωρίς να έχεις καταλάβει τελικά ποιό ήταν το πρόβλημα και γιατί η λύση που σου έδωσαν είναι λύση, δεν πρόκειται να πας πουθενά. Τα λόγια μου ίσως ακούγονται λίγο σκληρά, αλλά αυτή είναι η αλήθεια και ελπίζω να μην παρεξηγηθώ.
DarknowE Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2012 Ξεκίνα να λύνεις μερικά απλά προβλήματα μόνη σου, γιατί αλλιώς δεν πρόκειται ποτέ να μάθεις τίποτα. Αυτή τη στιγμή είσαι έτη φωτός μακριά από το να μπορείς να γράψεις και το απλούστερο πρόγραμμα σε C. Με το να ρωτάς "μου έβγαλε αυτό τι να κάνω" συνεχώς, και μετά να προχωράς στην επόμενη ερώτηση χωρίς να έχεις καταλάβει τελικά ποιό ήταν το πρόβλημα και γιατί η λύση που σου έδωσαν είναι λύση, δεν πρόκειται να πας πουθενά. Τα λόγια μου ίσως ακούγονται λίγο σκληρά, αλλά αυτή είναι η αλήθεια και ελπίζω να μην παρεξηγηθώ. Δεν διαφωνώ οτι είμαι ακόμα αρχάρια αλλά τα απλά προβλήματα δεν λύνονται με την βοήθεια του βιβλίου. Το μόνο που θα μπορούσα να περιμένω είναι η διόρθωση της άσκησης που απ'ότι είδα και με την προηγούμενη δεν θα γίνει. Με τα εργαστήρια απλά που γίνετε παράδοση και δεν λύνουμε προς το παρόν ασκήσεις είναι δύσκολο να μάθω αυτές τις λεπτομέρειες. Πάντως να είσαι σίγουρος οτι αν λύνονται μια μια οι απορίες μου εδώ τότε θα κατατοπιστώ λίγο στο τι κάνω λάθος και δεν θα το επαναλάβω σε αντίθεση με το να δίνω κάθε φορά εργασίες με το ίδιο λάθος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα