Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ήθελα την βοήθεια των ειδικών στο να με κατευθύνουν στο εξής πρόβλημα : θέλω να κάνω ένα προγραμματάκι που από ένα Η/Υ με windows να συνδέεται σε ένα Η/Υ με Linux και να διαβάζει ένα αρχείο. Π.χ. ο 192.168.1.64 να συνδέεται στον 192.168.1.65 με user password και να διαβάζει το αρχείο /tmp/camd.socket.

Σημειώνω ότι το αρχείο πρέπει να ελέγχεται συνεχώς και εάν αλλάξει να μπορεί να διαβάζεται πάλι δηλαδή να υπάρχει συνεχή σύνδεση μεταξύ των Η/Υ.

Δημοσ.

Θες να το προγραμματίσεις,για κάποια εργασία π.χ. ή απλά ψάχνεις τέτοιο πρόγραμμα;

Αν είναι το πρώτο θα βοηθούσε να έλεγες ποιες γλώσσες ξέρεις/τι γνώσεις έχεις.

Δημοσ.

Έχεις δίκιο, έπρεπε να το είχα αναφέρει. Ξέρω βασικά πράγματα από C, C#.

Το πρόγραμμα θέλω να το κάνω εγώ. Η βοήθεια που θα ήθελα είναι στην κατεύθυνση π.χ. η λύση είναι η δημιουργία ενός internet socket IPv4 sck_inet=socket(AF_INET,SOCK_STREAM,0), ενός udp client, ενός tcp client ???

Τι θα ήταν ορθότερο ???

Δημοσ.

Κάτι τέτοιο που θέλεις σε Java εγώ θα το έκανα με έναν απλό udp server και client.

O server απλά θα κοιτάει το αρχείο όταν του έρθει request από τον client και θα ελέγχει για τυχόν διαφορές

και ο client απλά θα τρέχει και θα κάνει request κάθε πχ 5 λεπτά για το αρχείο. Αν υπάρχει διαφορά θα παίρνει

το καινούριο αρχείο και θα κρατάει ένα log με την αλλαγή. Προαιρετικά αν όντως υπάρχει καινούριο αρχείο

μπορείς να κάνεις τις version που λαμβάνει ο client να έχουν διαφορετική ονομασία ώστε να έχεις τις διάφορες

versions του αρχείο για περίπτωση σφάλματος με κάποια από αυτές(ανάλογα βέβαια πάντα με τι αρχείο είναι και για τι χρήση προορίζεται το συγκεκριμένο projectάκι. καλό θα ήταν

να έχουμε περισσότερες πληροφορίες).

Δημοσ.

Δεν χρειάζεται να φτιάξεις πρόγραμμα γιαυτό. Υπάρχει ήδη. Λέγεται ssh και scp.

Για αυτό τον ρώτησα και εγώ,αλλά θέλει να το φτιάξει μόνος του,αν ήταν για πρόγραμμα και με το dropbox θα μπορούσε και θα ήταν και πανεύκολο.

Δημοσ.

Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις αλλά δεν καλύφθηκα διότι μάλλον εγώ δεν σας έδωσα να καταλάβετε ακριβώς τι ζητάω.

Σε περίπτωση που ήθελα να διαβάσω το συγκεκριμένο αρχείο από το ίδιο Linux pc ο κώδικας θα ήταν κάπως έτσι σε c

int32_t clilen,listenfd;

struct sockaddr_un servaddr;

memset(&servaddr, 0, sizeof(struct sockaddr_un));

servaddr.sun_family = AF_UNIX;

strncpy(servaddr.sun_path, "/tmp/camd.socket", sizeof(servaddr.sun_path));

clilen = sizeof(servaddr.sun_family) + strlen(servaddr.sun_path);

if ((unlink(devices[selected_box].cam_socket_path) < 0) && (errno != ENOENT))

return 0;

if ((listenfd = socket(AF_UNIX, SOCK_STREAM, 0)) < 0)

return 0;

if (bind(listenfd, (struct sockaddr_un *) &servaddr, clilen) < 0)

return 0;

if (listen(listenfd, 5) < 0)

return 0;

Αυτό που θέλω να κάνω εγώ είναι να προσαρμόσω τον συγκεκριμένο κώδικα για να μπορώ να διαβάζω το συγκεκριμένο αρχείο από άλλο pc που τρέχει windows.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...