Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Mαη πόηντ είναι να αποδεχτείς όποιον άλλον συχνάζει εκεί χωρίς να θεωρείς οτι αυτός είναι μαλάκας κι εσύ όχι.

Γιατί να το κάνει κάποιος αυτό, άμα δεν είναι η πραγματικότητα; Δε μπορώ να ακολουθήσω τον συλλογισμό σου ρε φρι, γαμώ την κοινωνία μου(με φωνή από εκπομπή Μαλβίνας).

• Απαντ. 172
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Γιατί να το κάνει κάποιος αυτό, άμα δεν είναι η πραγματικότητα;

Ανέλυσέ μου λίγο εσύ και ο νικ τη θεωρία σας ως προς το ποιά είναι η πραγματικότητα στα Εξάρχεια αν θέλετε.

Δημοσ.

Α, δεν είσαι;

Πώς και γιατι? Τι παει να πει χιπστερ?

Mαη πόηντ είναι να αποδεχτείς όποιον άλλον συχνάζει εκεί χωρίς να θεωρείς οτι αυτός είναι μαλάκας κι εσύ όχι.

Πως γινεται αυτο ? Εσυ σε καθε μερος που πας θεωρεις οτι δεν ειναι κανενας μαλακας?

Free ποια πραγματικοτητα, μιλα πιο συγκεκριμενα

Δημοσ.

http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&lang=%27..%27&perform=view&id=10235&Itemid=833&lang=

Συνελήφθησαν χθες το βράδυ πέντε άτομα για επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών

και άλλα αδικήματα στο κέντρο της Αθήνας.

Συνελήφθησαν χθες το βράδυ, στην περιοχή των Εξαρχείων, από τις αστυνομικές δυνάμεις τέσσερις ημεδαποί, ηλικίας 17, 20, 29 και 32 ετών αντίστοιχα, και ένας αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 22 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, απόπειρας βαριάς σωματικής βλάβης, απείθειας, αντίστασης, εξύβρισης και παράβασης του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, την 22.35 ώρα χθες (2-1-2011) στην οδό Σόλωνος 108, ομάδα είκοσι περίπου ατόμων προσέγγισαν κατάστημα - ταχυφαγείο καθώς και κτίριο, όπου στεγάζεται Ιδιωτικός Εκπαιδευτικός Οργανισμός και έθραυσαν τους υαλοπίνακες πρόσοψης, χρησιμοποιώντας διάφορα αντικείμενα.

Στη συνέχεια διέφυγαν προς την Πλατεία Εξαρχείων, καταδιωκόμενοι από τις αστυνομικές δυνάμεις, που έσπευσαν άμεσα στο σημείο, ενώ στην συμβολή των οδών Σπύρου Τρικούπη και Στουρνάρη καθώς και στην οδό Τζαβέλα επιτέθηκαν επανειλημμένα με πέτρες και άλλα αντικείμενα σε βάρος των αστυνομικών.

Τρεις από τους συλληφθέντες είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κουκούλες και μαντήλια, ενώ στην κατοχή ενός βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα αιχμηρό αντικείμενο (σουγιάς)

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Δημοσ.

Ανέλυσέ μου λίγο εσύ και ο νικ τη θεωρία σας ως προς το ποιά είναι η πραγματικότητα στα Εξάρχεια αν θέλετε.

Το φαντάστηκα.

Να σου πω την αλήθεια, τα τελευταία 3 χρόνια που βρίσκομαι εκεί μέρα παρά μέρα, έχω καταλάβει ότι συχνάζουν δύο ομάδες ανθρώπων:

-Διάφοροι πολιτισμένοι σκεπτόμενοι πολλών ηλικιών, αυτοί που αν το θες συχνάζουν στα Εξάρχεια για την ιστορία της περιοχής, και άλλους λόγους.

-Τρέντυ άμυαλοι καγκούριδες 14χρονοι-30(με το ζόρι)χρονοι που δεν έχουν μέλλον.

χρισυ αβγι σιναιλυνεσ να ξεβρομυση ο τωποσ

Άντε γειά.

Δημοσ.

Να σου πω την αλήθεια, τα τελευταία 3 χρόνια που βρίσκομαι εκεί μέρα παρά μέρα, έχω καταλάβει ότι συχνάζουν δύο ομάδες ανθρώπων:

-Διάφοροι πολιτισμένοι σκεπτόμενοι πολλών ηλικιών, αυτοί που αν το θες συχνάζουν στα Εξάρχεια για την ιστορία της περιοχής, και άλλους λόγους.

Το κακό είναι ότι οι βλάκες είναι ανίκητοι γιαυτό υπερισχύουν οι της δεύτερης κατηγορίας.

Επίσης το μεγαλύτερο κακό είναι ότι καταστρέφουν και το δικό μας μέλλον :rolleyes:

Δημοσ.

Το φαντάστηκα.

Φίλε θες να σου κάνω έναν παραλληλισμό; Τα Εξάρχεια είναι σαν το μπουζούκι: κάποτε το έπαιζε ο Μάρκος και ο Μπάτης που ήταν κάτι αλήτες της ζωής, χασικλήδες, τα τραγούδια τους λέγαν για πόρνες, για κλέφτες, για ανώμαλους, κάθε φορά που παίζανε δεν κλείνανε βραδιά γιατί πέφτανε πυροβολισμοί, σκάγαν μαστούρηδες και τους βρίζανε κλπ. Τώρα μπουζούκι είναι ο Κιάμος και ο Χατζηγιάννης, αμφιβόλου φύλου πλάσματα που ζουν στην Κηφισιά και δεν έχουν πάει ούτε μέχρι το περίπτερο. Ε, λοιπόν έτσι είναι παντού ρε συ. Οτιδήποτε γίνεται μαζικό τρεντίζει και γίνεται σαχλό. Εκφυλισμός. Χίπστερ. Μόδα. Μέσα στα Εξάρχεια, όλα τα μαμούχαλα. Έχουν περάσει 100 λαδομπογιές, από την τέκνο μέχρι και το γκοθ. Όπως λέει και ο ποιητής "Τι είναι η πατρίδα μου; Είναι μια τοιχογραφία που έχει πολλά στρώματα και φοβάμαι να τα σκαλίσω". Έτσι είναι και το γούστο τους: μια τοιχογραφία μόδας, ο,τι τους λένε οι κούλ και οι άνετοι το κάνουν. Τώρα στα Εξάρχεια είναι της μόδας η τζάζ, το σουίνγκ. Κάτι 35ρηδες δήθεν, με καπέλα 30s, χίπστερ λέει και καλά πριν τον πόλεμο, να χορεύουν ένα δήθεν τζαζ πράμα, μεταξύ καλαματιανού για πιγκουίνους με ποδάγρα και ρούμπας. Γίνανε τα Εξάρχεια τζαζ τώρα, κάποτε χοροπήδαγε ο Σιδηρόπουλος και ήτανε πανκ, αύριο θα είναι κάτι άλλο. Δεν φταίει κάτι άμα τρεντίσει. Δεν φταίει το αλτέρνατιβ, η τζαζ, το πανκ επειδή έγιναν όλοι τζαζ. Φταίνε οι άνθρωποι.

Πηγαίντε Εξάρχεια, αράχτε πάρκο, πιέτε κανέναν, μιλάτε με παιδιά, με ζάκια, με μουσικούς, με ανάρχες, ο,τι γουστάρετε. Αλλά να κυκλοφορείτε και εκτός Εξαρχείων. Να μπορείτε να πηγαίνετε το ίδιο Κεραμεικό, Πειραιά, Κηφισιά, κέντρο. Μην περιορίζετε τα θέλω σας στα Εξάρχεια. Αυτό είναι η μαλακία: το κόλλημα.

Δημοσ.

Ωραία και έξυπνα αυτά που έγραψες φρι, δε θα μπορούσα εγώ καλύτερα. Βέβαια, δε νομίζεις ότι ξεφύγαμε αρκετά;

Πηγαίντε Εξάρχεια, αράχτε πάρκο, πιέτε κανέναν, μιλάτε με παιδιά, με ζάκια, με μουσικούς, με ανάρχες. Αλλά να κυκλοφορείτε και εκτός Εξαρχείων. Να μπορείτε να πηγαίνετε το ίδιο Κεραμεικό, Πειραιά, Κηφισιά, κέντρο. Μην περιορίζετε τα θέλω σας στα Εξάρχεια. Αυτό είναι μαλακία: το κόλλημα.

Εγώ προσωπικά παντού πάω, όχι τίποτα άλλο απλά γουστάρω να εξερευνώ τον κόσμο, έστω και σε τόσο μικρή κλίμακα. Στα Εξάρχεια συχνάζω επειδή είναι 10 λεπτά από το σπίτι μου περπατώντας, και έχω και υποχρεώσεις εκεί.

Αλλά ξαναλέω, πως συσχετίζονται όλα αυτά με το κυρίως θέμα του θρεντ; Δε μπορώ να τα γεφυρώσω ακόμη.

Δημοσ.

Κι εγώ δεν μπορώ να γεφυρώσω τι σας πείραξε που μια διμοιρία δελτάδες βρίστηκαν στο καφενείο τάδε της πλατείας με κάτι τύπους. Σας χάλασαν την ησυχία; Αυτό μπορεί να συμβεί οπουδήποτε.

Δημοσ.

Το ότι μπορεί να συμβεί γενικότερα μας πείραξε(όχι ο ανούσιος καυγάς μεταξύ κάποιων τυπάδων που λες, αλλά η άνευ λόγου αστυνομική βία που ίσως παρατηρούμε και στη συγκεκριμένη περίπτωση, είτε με το στόμα είτε με το σώμα). Αλλά μαλακίες τελικώς γιατί συμβαίνει συχνά και το 'χουμε πάρει χαμπάρι ότι υφίσταται αυτό το φαινόμενο, όμως ναι στο κάτω κάτω πρέπει να το κάνουμε θέμα το κάθε περιστατικό κι ας είναι χιλιοειπωμένα τα παράπονα.

Εγώ πάντως για να απαντήσω στα άκυρα σχόλιά σας(κατά την άποψή μου) που παρέθεσα στο 1ο μου μήνυμα χώθηκα στο θρεντ, για κανένα άλλο λόγο. ;ρ

(σόρρυ για τα απανωτά edit)

Δημοσ.

Το ότι μπορεί να συμβεί γενικότερα μας πείραξε. Αλλά μαλακίες, γιατί συμβαίνει συχνά, και το 'χουμε πάρει χαμπάρι, αλλά ναι στο κάτω κάτω πρέπει να το κάνουμε θέμα το κάθε περιστατικό κι ας είναι χιλιοειπωμένα τα παράπονα.

Λοιπόν, σύντομα. Πίσω από όλα αυτά που λέτε υπάρχει μια κόντρα. Στα Εξάρχεια υπάρχει μια κόντρα, την οποία καλό είναι να γνωρίζουν όσοι πάνε εκεί πέρα για οποιονδήποτε λόγο. Η κόντρα είναι η εξής:

- Μύθος: "Τα Εξάρχεια είναι ένα μέρος γεμάτο μπάφους, πρεζόνια και 25άρηδες σαπιοκοιλιάδες που ρεμπελεύουνε".

Η αστυνομία, δυστυχώς, έχει άτομα με αναπηρία στη σκέψη, που έχουν την παραπάνω άποψη. Αυτοί οι αστυνομικοί είναι συνεχώς επιθετικοί προς το κάθε τι που συμβαίνει στα Εξάρχεια.

Οι άλλοι ψάχνουν συνεχώς αφορμή (θεωρώντας οτι τα Εξάρχεια είναι μια ζώνη που η αστυνομία όταν κάνει χρήση βίας έχει αυτόματα άδικο) και το παρακάνουνε.

Εν ολίγοις: Δυό γάιδαροι μαλώνανε σε ξένον αχυρώνα.

Και ποιός την πληρώνει; Ο Γιλμάζ της Ναυαρίνου, το καφενείο της πλατείας, ο Οσμάν που έχει το σουβλατζίδικο, το μαγαζί με τα ρετρό βιντεογκέημς στη Σολωμού, ο λουλουδοπώλης στη λαική στην Καλλιδρομίου, οι κάτοικοι.

Εν κατακλείδι: Η αστυνομία μπορεί να έχει μέσα άτομα βλαμμένα, όμως πληρώνεται, είναι 100-200 άτομα, μισθοφόροι, έχουν κανόνες. Δεν είναι το ίδιο με το πλήθος. Αν η αστυνομία αυτομολήσει, πάει, χάθηκε. Οι μπάτσοι είναι βλάκες αλλά έχουν σχέδιο. Την πέφτουν, κάνουν ντού, τρομάζουν λίγο τον όχλο, φεύγουν. Άμα ένας μπάτσος πιεί και πάει Ναυαρίνου και πυροβολάει, ε, εγώ δεν τον θεωρώ όχλο. Όχλος θα πεί φτωχοί, πλούσιοι, νεύρα, τυφλή βία, εξέγερση. Δεν μπορείς να ελέγχεις τη βία του πλήθους.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...