Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

θα ηθελα να μου πεις περι υποχρεωση της αξιοπρεπειας οταν το επιδομα ειναι 450 ευρω και σου ζητανε να δουλεψεις για 500 ευρω μαυρα και ανασφαλιστα.

τι θα κανεις κυριε αξιοπρεπη?τι θα διαλεξεις?θα διακοψεις το επιδομα ανεργειας για να δουλεψεις μαυρα?θα το παιρνεις και θα δουλευεις ταυτοχρονα?

Αν η μόνη δουλειά που βρίσκω είναι ανασφάλιστη και με μαύρα λεφτά, πρώτον δε θα τη δεχτώ διότι και παράνομο θα είναι και αναξιοπρεπές, δεύτερον θα κάνω επώνυμη καταγγελία για την πρόταση που μου έγινε να δουλέψω υπό τους συγκεκριμένους όρους και, τελικά, φυσικά θα συνεχίσω να παίρνω το επίδομα για όσο καιρό ακόμα το δικαιούμαι, συνεχίζοντας όμως παράλληλα την αναζήτηση "σωστού" εργοδότη. Αυτό κάνουν οι "κύριοι αξιοπρεπείς" στους οποίους ειρωνικά αναφέρεσαι!

εισαι ο ορισμος της κωλοτουμπας

αρχικα σε ενοχλουνε ολοι αυτοι που δε δουλευουνε .

σε προκαλώ να μου υποδείξεις το συγκεκριμένο σημείο στο οποίο είπα ότι με ενοχλούν όλοι αυτοί που δε δουλεύουν, χωρίς να διαχωρίσω σαφώς τον άνεργο και τον απολυμένο, από τον τεμπέλη που δε δουλεύει διότι "έτσι γουστάρει".

μετα λες οτι δε σε ενοχλουνε τελικα αρκει να μην πληρωνονται απο το κρατος

εν συνεχεία, σε ξαναπροκαλώ (!) να μου υποδείξεις το συγκεκριμένο σημείο στο οποίο είπα ότι "δε με ενοχλούν επίσης όλοι όσοι δε δουλεύουν, αρκεί να μην πληρώνονται από το κράτος" χωρίς να κάνω και πάλι τον προηγούμενο διαχωρισμό.

μετα λες οτι οσοι πληρωνονται απο το κρατος ειναι τεμπελοσκυλα επειδη δε βρισκουν δουλεια.

και τέλος, σε ξαναματαπροκαλώ, να ανοίξεις τα στραβά σου και να μου υποδείξεις το συγκεκριμένο σημείο στο οποίο είπα ότι όλοι "οσοι πληρωνονται απο το κρατος ειναι τεμπελοσκυλα επειδη δε βρισκουν δουλεια." επίσης χωρίς να διαχωρίσω σαφώς τα παραπάνω.

οτι να ναι εισαι.

μετά απ' όλα αυτά, εξετάζουμε ξανά το ποιος είναι "ό,τι να 'ναι" και το ποιος είναι ο "ορισμός της κωλοτούμπας." Καλό ξεστράβωμα, αν αποφασίσεις να προσπαθήσεις για τον εντοπισμό των παραπάνω σημείων!

Επεξ/σία από deesnider
  • Απαντ. 172
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Αν η μόνη δουλειά που βρίσκω είναι ανασφάλιστη και με μαύρα λεφτά, πρώτον δε θα τη δεχτώ διότι και παράνομο θα είναι και αναξιοπρεπές, δεύτερον θα κάνω επώνυμη καταγγελία για την πρόταση που μου έγινε να δουλέψω υπό τους συγκεκριμένους όρους και, τελικά, φυσικά θα συνεχίσω να παίρνω το επίδομα για όσο καιρό ακόμα το δικαιούμαι, συνεχίζοντας όμως παράλληλα την αναζήτηση "σωστού" εργοδότη. Αυτό κάνουν οι "κύριοι αξιοπρεπείς" στους οποίους ειρωνικά αναφέρεσαι!

παλι κωλοτουμπα.

εσυ εχεις δικαιωμα ηθικο και νομικο να το κανεις.αυτος που παει στα εξαρχεια δεν εχει.

φυσικα ξερεις οτι ολοι οσοι συχναζουν στα εξαρχεια ειναι αεργοι,που ειτε παιρνουν το επιδομα και βαριουνται να δουλεψουν ,ειτε βαριουνται γενικα να δουλεψουν.

υποθετω οτι ξερεις με σιγουρια οτι ειναι και αναρχικοι οπως ολοι.

για να θυμηθουμε τι εχεις γραψει μεχρι στιγμης...

Ο άεργος είναι απλά τεμπελόσκυλο, ένα παράσιτο που δε γουστάρει να δουλέψει

ενώ τον άλλον τον πληρώνει το κράτος μέσω του Ο.Α.Ε.Δ. , συνεπώς το κόστος του επιβαρύνει ...εμένα

γενικα το μονο που σε νοιαζει ειναι η παρτη σου.

και ξαφνικα θα πρεπει ο ανεργος/αεργος να νοιαστει για τους ηθικους κανονες που εχεις βγαλει εσυ στο μυαλουδακι σου ωστε να παει να βρει τη πρωτη δουλεια του κωλου ωστε να χαρισει τα λεφτα που δικαιουται στον οαεδ.

λες και οταν δουλευε σα μαλακας πληρωνε το 15-20% του μισθου του σε εισφορες ετσι απλα για να υπαρχουνε.

και επειδη δεν εισαι ο μονος που γραφει η παρακολουθει στο φορουμ για να δουμε τι γραψανε μερικοι αλλοι

αεργος=παρασιτο της κοινωνιας ,διαλεγεις και παιρνεις

ανεργος=φτωχος φτωχεια=καταντια+μειωση του κοινονικου επιπεδου,μειωση κοινονικου επιπεδου=κλοπες.+ οτι θα περνει και ταμειο ανεργιας που ειναι εισβαρος του κρατους και κατ'επεκταση ΣΕ ΕΜΕΝΑ.οποτε ναι ΑΝΕΡΓΟΣ=ΒΑΡΟΣ ΣΤΗ ΚΟΙΝΟΝΙΑ.

απλος οι τεμπελιδες ειναι βαρος σε ολους μας

Πως να σεβαστεις καποιον που ειναι τεμπελης?

Έχουμε μήπως και κανένα βίντεο από την επίθεση άπλυτων με μολότοφ και πέτρες που έγινε πιο πρίν της και καλά επίθεσης σε καφενείο κτλπ;

Στο τελος ομως μαλλον θα κλεψει και θα τον ταιζω στη φυλακη.

αρα οπως και να χει για πολλους ο ανεργος ειναι αεργος,τεμπελης,κλεβει το κρατος,κανει ληστειες,μειωνει το κοινωνικο επιπεδο.

και ολα αυτα επειδη καποιοι καθονται σε καποιες καφετεριες στα εξαρχεια.

απο κει βγηκαν τα συγκεκριμενα συμπερασματα

Δημοσ.

Σε καθε περιπτωση, τι ζορι τραβας? Ανεργος ή αεργος.

Γιατι ειδες να γραφω κατι για τον ανεργο?αν δεν τον ταιζει καμια προνοια ξερω γω τον αεργο ουτε με αυτον εχω προβλημα .εξαρχης δεν είπα οτι εχω προβλημα απλα τονισα οτι άεργος=παρασιτο .διαφωνεις;εσυ τι ζορι τραβας και θίχτηκες?

android.png

Δημοσ.

Τι ζορι τραβαω εγω για τις προσβολες που αρχιζεις εσυ? Ρε φιλε κρατος προνοιας ξερεις τι σημαινει ? Ή θες να γινουμε αμερικη εντελως? Και ειδικα στις σημερινες εποχες που η ανεργια θα χτυπησει (ηδη βασικα) συννεφο

Δημοσ.

Γιατι ειδες να γραφω κατι για τον ανεργο?αν δεν τον ταιζει καμια προνοια ξερω γω τον αεργο ουτε με αυτον εχω προβλημα .εξαρχης δεν είπα οτι εχω προβλημα απλα τονισα οτι άεργος=παρασιτο .διαφωνεις;εσυ τι ζορι τραβας και θίχτηκες?

android.png

παρασιτο ειναι αυτος που εχει εισοδημα και δεν πληρωνει φορους και εισφορες.

Δημοσ.

@Ntinaras:

,Αναφέρθηκα στους άεργους, σαφώς και συγκεκριμένα, ενώ δεν κατηγόρησα πουθενά τους άνεργους. Επίσης, η λέξη "Εξάρχεια" δεν υπάρχει πουθενά στα γραφόμενά μου (ή μήπως, μαζί με τα πουλάκια που βλέπεις όταν διαβάζεις, την είδες κάπου και αυτή; ) Όπου και αν είναι αραχτοί, το ίδιο σκουπίδια και χαμένα κορμιά είναι.

Ποιο ακριβώς είναι το "ηθικό και νομικό δικαίωμα" που βλέπεις να υποστηρίζω ότι "εγώ το έχω και ο άλλος όχι"; Το να αρνηθώ τη μαύρη ή την ανασφάλιστη εργασία; Φυσικά και το έχει ο καθένας, είπα εγώ όχι; Το να πάρω το επίδομα ΓΙΑ ΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ενώ παράλληλα ψάχνω για δουλειά αντί ΝΑ ΑΡΑΖΩ ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ; Τόσο εγώ όσο και όλοι οι υπόλοιποι το έχουν. Η διαφορά μας είναι ότι εγώ επιλέγω να ψάχνω για δουλειά, την ώρα που κάποιοι είναι αραχτοί στον καφενέ. Πρόκειται για το σαφή διαχωρισμό του "αξιοπρεπούς" τον οποίο ειρωνεύεσαι, από τον ιδεολόγο τεμπέλη τον οποίο υποστηρίζεις.

Υποθέτω ότι αυτά που λες ότι υποστηρίζω, τα είδες εκεί που είδες και αυτό: "φυσικα ξερεις οτι ολοι οσοι συχναζουν στα εξαρχεια ειναι αεργοι,που ειτε παιρνουν το επιδομα και βαριουνται να δουλεψουν ,ειτε βαριουνται γενικα να δουλεψουν.

υποθετω οτι ξερεις με σιγουρια οτι ειναι και αναρχικοι οπως ολοι." : Στον ύπνο σου δηλαδή, όπως και όλα για τα οποία σε προκάλεσα να μου υποδείξεις το σημείο που τα είπα, αλλά έκανες την πάπια. Κατά τ' άλλα, εγώ κάνω κωλοτούμπες...

"Ο άεργος είναι απλά τεμπελόσκυλο, ένα παράσιτο που δε γουστάρει να δουλέψει"

Προφανώς και είναι τεμπελόσκυλο. Το εννοώ ακριβώς όπως το έγραψα. Ήμουν δε και ιδιαίτερα επιεικής στους χαρακτηρισμούς μου. Το ότι δε σου αρέσει, είναι δικό σου θέμα και πρόβλημα (άνοιξε και κανένα λεξικό και δες την ερμηνεία του όρου "άεργος" και τα ξαναλέμε. Τα ίδια με 'μένα λέει, χωρίς τους χαρακτηρισμούς. Οι χαρακτηρισμοί δεν είναι δουλειά του λεξικού. Οι ερμηνείες όμως, είναι...)

Ήλπιζα ότι ήταν προφανές το ότι, λέγοντας : "ενώ τον άλλον τον πληρώνει το κράτος μέσω του Ο.Α.Ε.Δ. , συνεπώς το κόστος του επιβαρύνει ...εμένα" αναφερόμουν σ' αυτόν που ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ ακόμα και την επιδίωξη να ξαναβρεί δουλειά και με πλάγιο τρόπο και κολπάκια, καταφέρνει να επιμηκύνει το χρόνο κατά τον οποίο επιδοτείται. Μετά βέβαια, συνειδητοποίησα ότι μιλώ μαζί σου, οπότε ...τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται προφανές. Ούτε καν το αυταπόδεικτο... (με το "εμένα", πανέξυπνε τύπε, εννοώ τον κάθε ενεργό, εργαζόμενο και υπεύθυνο πολίτη. Εσύ - φυσικά - κατάλαβες: "γενικα το μονο που σε νοιαζει ειναι η παρτη σου." )

Όσο για τους "ηθικούς κανόνες" που "έχω στο μυαλουδάκι μου", άντε να σου απαντήσω και σ' αυτό: Το θέμα δεν είναι αν θα "χαρίσει" κάποιος τα λεφτά που δικαιούται. Το θέμα είναι πριν απ' όλα, ο σεβασμός και το αίσθημα αξιοπρέπειας απέναντι στον εαυτό του, ώστε να ΘΕΛΕΙ να εργαστεί, και μετά η υποχρέωσή του απέναντι στο κοινωνικό σύνολο. Ανθρωπάκια που δεν έχουν το πρώτο, το δεύτερο δε θα το βρουν ποτέ! Όχι ότι ψάχνουν βέβαια. Είπαμε: "χαμένα κορμιά" που δε δουλεύουν επειδή...σιγά μην πάνε να βρουν την "πρώτη δουλειά του κώλου"! Ο δικός τους κώλος, βλέπεις, είναι άξιος μόνο για δύο είδη καρέκλας: Τη διευθυντική και του ...καφενείου. Τα ενδιάμεσα στάδια είναι συμβιβασμοί...

...και μόνο το ότι χρησιμοποιείς απλά αυτό: "/" για να διαχωρίσεις - ή μάλλον για να εξομοιώσεις - τον άνεργο με τον άεργο, είναι αρκετό για να σε χαρακτηρίσει.

Τέλος, το "τι γράψανε μερικοί άλλοι", σίγουρα είναι πολύ σημαντικό, αλλά δεν έχει θέση ως παράθεση στην απάντησή σου προς εμένα. Απάντησε σ' εκείνους αν θέλεις και μπορείς...

κρατος προνοιας ξερεις τι σημαινει ?

Γενικά πάντως, από όσα έχω δει να γράφεις σε διάφορα θέματα, δίνεις την εντύπωση ότι ούτε εσύ ξέρεις τι σημαίνει... ή, μάλλον, ξέρεις, απλά από τον όρο "κράτος πρόνοιας", γουστάρεις τρελά την "πρόνοια" (αφού βολεύει) , αλλά το "κράτος" κάτι σε καούρα σου φέρνει. Τα καλά και συμφέροντα, που λένε...

Δημοσ.

συνεχιζεις να νομιζεις οτι εισαι μονος σου στο φορουμ,και αγνοεις οτι εχουν γραψει οι προηγουμενοι,που εμμεσως συμφωνεις μαζι τους.

η λεξη εξαρχεια υπαρχει στο τιτλο του θεματος.βασικο ε.

συνεχιζεις να προσβαλλεις και να βριζεις ατομα που δε ξερεις και πιστευεις οτι εισαι καλυτερος οταν εσυ δεν δεχεσαι μαυρη και ανασφαλιστη εργασια,οταν ομως το κανουν οι αλλοι ειναι αεργοι ε?

ξερεις φυσικα οτι οι αλλοι δε ψαχνουν για δουλεια επειδη ειναι στα καφενεια καποια στιγμη της ζωης τους που τους ειδες εσυ.

αληθεια εσυ εισαι 24/7 σπιτι και ψαχνεις για δουλεια σε εφημεριδες και αγγελιες?αν οχι εισαι αεργος(συμφωνα με τα λεγομενα σου)

αν παλι παιρνεις και επιδομα την ωρα που εισαι στο καφενειο εισαι και ρεμαλι και κλεφτης του δημοσιου χρηματος(ασχετα αν τα εχεις πληρωσει 5πλα στις εισφορες)

τεμπελοσκυλο καλα κανει και ειναι,προβλημα του,δεν εχεις κανενα δικαιωμα να τον βριζεις απο τη στιγμη που δεν επηρεαζει τη ζωη σου η δικη του.

πως θα σου φαινοταν να σε βριζε ο καθε τυχαιος για οποιοδηποτε λογο χωρις να του χεις κανει κατι?

θελω να μου πεις τα κολπακια που υπαρχουν για να μεγαλωσει ο χρονος καταβολης του επιδοματος,γιατι κατι τετοιο πρωτη φορα το ακουω.

τελος θελω να μου πεις αν ζεις ελλαδα η εξωτερικο και αν εχεις ιδεα τι ποσοστο ανεργιας υπαρχει στους νεους τους οποιους τους βριζεις ασταματητα λες και γουσταρουν αυτη τη κατασταση στην ελλαδα την οποια την εφερε οι προηγουμενη γενια.

Δημοσ.
Γενικά πάντως, από όσα έχω δει να γράφεις σε διάφορα θέματα, δίνεις την εντύπωση ότι ούτε εσύ ξέρεις τι σημαίνει... ή, μάλλον, ξέρεις, απλά από τον όρο "κράτος πρόνοιας", γουστάρεις τρελά την "πρόνοια" (αφού βολεύει) , αλλά το "κράτος" κάτι σε καούρα σου φέρνει. Τα καλά και συμφέροντα, που λένε...

Τι να κανουμε, αφου δεν εχουμε κοινωνια αλληλεγγυης, ας εχουμε εστω κρατος προνοιας

Και ναι το "τεμπελοσκυλο" ειναι προσβολη.

τεμπελοσκυλο καλα κανει και ειναι,προβλημα του,δεν εχεις κανενα δικαιωμα να τον βριζεις απο τη στιγμη που δεν επηρεαζει τη ζωη σου η δικη του.

Αυτο. Δεν υπαρχει κατι να συζητησεις πραγματικα.

Δημοσ.

Βίντεο ντοκουμέντο απο τις ταραχές στο Λονδίνο

http://www.youtube.com/watch?v=Mq_7z_JjGYY

Αστυνομικοί με άλογα επιτέθηκαν σε διαδηλωτές που έπιναν το τσάι τους σε pub στο Liverpool.

Οι αστυνομικοί εκνευρίστηκαν όταν 4 εκ των διαδηλωτών φτερνίστηκαν ταυτόχρονα και το εξέλαβαν σαν προσβολή,ήταν τόσο μεγάλο το εύρος των επεισοδίων που αναγκάστηκε να επέμβει ο στρατός στέλνοντας 2 F16 και 2 διμοιρίες SAS να κάμψουν την αντίσταση του πλήθους.

Οι διαδηλωτές φαίνονταν οργανωμένοι και αντεπιτέθηκαν με αντιεροπορικά hot dogs και χαμπουργερς καταρρίπτοντας τα 3 F16.

O Ομπάμα δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ θα επέμβει αν χρειαστεί,αν και απο ότι φαίνεται δεν είναι αναγκαίο καθώς μετά απο 4,5 ώρες συγκρούσεων παραδόθηκαν και οι 3 διαδηλωτές ετών 65,67 και 13 αντίστοιχα.

πηγή:Νερά

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

συνεχιζεις να νομιζεις οτι εισαι μονος σου στο φορουμ,και αγνοεις οτι εχουν γραψει οι προηγουμενοι,που εμμεσως συμφωνεις μαζι τους.

Το αν και με ποιον συμφωνώ ...εμμέσως, όποια σημασία και αν έχει, μόνο στο δικό σου μυαλό ερμηνεύεται ως "αγνοώ ότι έχουν γράψει οι άλλοι". Απλά, το να παραθέτεις αυτά που έχουν γράψει "οι άλλοι", προκειμένου να στηρίξεις την απάντησή σου σε αυτά που λέω εγώ, δείχνει αδυναμία επιχειρηματολογίας και σύγχυση. So Simple! Τώρα για το κόλλημά σου, περί του ότι νομίζω ότι είμαι μόνος μου στο forum, είπαμε: Ό,τι θέλεις βλέπεις και ό,τι θέλεις συμπεραίνεις. Δικαίωμά σου είναι, όπως είναι και δικό μου να μη σε αντιμετωπίζω σοβαρά...

η λεξη εξαρχεια υπαρχει στο τιτλο του θεματος.βασικο ε.

Μόνο που η δική μου συμμετοχή στο συγκεκριμένο θέμα, άρχισε με το σχόλιο περί άεργων και άνεργων, του οποίου η σημασία και το νόημα δεν αλλάζουν ούτε στο ελάχιστο, είτε αναφερόμαστε στα Εξάρχεια, είτε οπουδήποτε αλλού. Αν εσύ νομίζεις ότι αλλάζουν και ότι η ουσία είναι το αν μιλάμε για τα Εξάρχεια ή όχι, είναι πρόβλημα του δικού σου μυαλού...

συνεχιζεις να προσβαλλεις και να βριζεις ατομα που δε ξερεις και πιστευεις οτι εισαι καλυτερος οταν εσυ δεν δεχεσαι μαυρη και ανασφαλιστη εργασια,οταν ομως το κανουν οι αλλοι ειναι αεργοι ε?

Βεβαίως και είναι άεργοι (και τεμπελόσκυλα), αλλά όχι επειδή δε δέχονται μαύρη και ανασφάλιστη εργασία. Είναι τέτοιοι, διότι σνομπάρουν "την πρώτη δουλειά του κώλου" όπως τη χαρακτήρισες, η οποία ούτε μαύρη είναι, ούτε ανασφάλιστη και προτιμούν το "καθόλου δουλειά"

ξερεις φυσικα οτι οι αλλοι δε ψαχνουν για δουλεια επειδη ειναι στα καφενεια καποια στιγμη της ζωης τους που τους ειδες εσυ.

Το ξέρω πολύ καλά, από τη στιγμή που βλέπω ΤΑ ΙΔΙΑ άτομα, ΚΑΘΕ μέρα, αραχτά στο καφενείο και όχι "κάποια στιγμή της ζωής τους που τους είδα εγώ"

αληθεια εσυ εισαι 24/7 σπιτι και ψαχνεις για δουλεια σε εφημεριδες και αγγελιες?αν οχι εισαι αεργος(συμφωνα με τα λεγομενα σου)

αν παλι παιρνεις και επιδομα την ωρα που εισαι στο καφενειο εισαι και ρεμαλι και κλεφτης του δημοσιου χρηματος(ασχετα αν τα εχεις πληρωσει 5πλα στις εισφορες)

Τίποτα από τα παραπάνω! Εγώ εργάζομαι. Την περίοδο δε που είχα μείνει χωρίς δουλειά, ναι ήμουν 24/7 πάνω από την εφημερίδα με τις αγγελίες και ΠΟΤΕ, ΟΥΤΕ ΓΙΑ 5 ΛΕΠΤΑ σε καφενεία, μπαρ, ή αραχτός οπουδήποτε...

Την επηρεάζει και έχει εξηγηθεί πολλάκις το πως. Από τη στιγμή λοιπόν που λες : "τεμπελοσκυλο καλα κανει και ειναι,προβλημα του", έρχομαι να εμπλουτίσω τη συλλογή κοσμητικών: ρεμάλι, ρεμπεσκές, άχρηστος και σκουπίδι! Έχω κάθε δικαίωμα να βρίζω κάποιον ο οποίος είναι κατ' επιλογήν τεμπέλης και, ενώ μπορεί να εργαστεί, δεν προσπαθεί καν να βρει δουλειά και προτιμάει να ζει από επιδοτήσεις. Απόψεις είναι αυτές, τι να κάνουμε;

πως θα σου φαινοταν να σε βριζε ο καθε τυχαιος για οποιοδηποτε λογο χωρις να του χεις κανει κατι?

Κάποιος απ' αυτούς, ας πούμε; Κάτσε να σκεφτώ πως θα μου φαινόταν...Α, ναι! Το βρήκα: Ούτε στ' αρχίδια μου δε τον γράφω είτε αυτόν, είτε τις βρισιές του. Σιγά μη δώσω αξία στον κάθε τιποτένιο...

θελω να μου πεις τα κολπακια που υπαρχουν για να μεγαλωσει ο χρονος καταβολης του επιδοματος,γιατι κατι τετοιο πρωτη φορα το ακουω.

Για όλα υπάρχει η πρώτη φορά, μην αγχώνεσαι! Η εικονική απόλυση, κατόπιν συμφωνίας με τον εργοδότη, κάποιου που έχει σκοπό να παραιτηθεί, αλλά δε θέλει να χάσει και το επίδομα, σου λέει κάτι; Διότι εγώ την έχω δει πάμπολλες φορές με τα ίδια μου τα μάτια, στις δουλειές από τις οποίες πέρασα μέχρι τώρα. Το να προκαλεί κάποιος εσκεμμένα την απόλυσή του για τον ίδιο λόγο, το έχεις δει; Το έχω δει κι αυτό! Τρόποι υπάρχουν, αρκεί να υπάρχει το ...γονίδιο του τεμπέλη μέσα σου!

τελος θελω να μου πεις αν ζεις ελλαδα η εξωτερικο και αν εχεις ιδεα τι ποσοστο ανεργιας υπαρχει στους νεους τους οποιους τους βριζεις ασταματητα λες και γουσταρουν αυτη τη κατασταση στην ελλαδα την οποια την εφερε οι προηγουμενη γενια.

Ζω - και εργάζομαι - στο εξωτερικό, τους 10 από τους 12 μήνες του χρόνου, εδώ και 4 χρόνια.

Δημιούργησα τη δική μου δουλειά, με δικό μου κεφάλαιο, χωρίς καμία κρατική επιδότηση, και τα πάω μια χαρά. Αν αναφέρεσαι στο ποσοστό ανεργίας που υπάρχει στην Ελλάδα, σα νούμερο δεν το ξέρω, μαθαίνω όμως ότι είναι αρκετά μεγάλο. Με μία - για νιοστή φορά, αν και δε βλέπω το νόημα... - διευκρίνιση: Βρίζω ασταμάτητα - και θα συνεχίσω - τον άεργο (δηλαδή τον κατ' επιλογήν τεμπέλη) και ποτέ τον άΝεργο. Για 'σένα βέβαια, αυτά τα δύο είναι το ίδιο...

Επεξ/σία από deesnider
Δημοσ.

πόσες ώρες πρέπει να ψάχνει καθημερινά κάποιος με 0 ένσημα για δουλειά για να θεωρείτε άνεργος και όχι άεργος;

Δημοσ.

Και ναι το "τεμπελοσκυλο" ειναι προσβολη.

Ας μην ήταν τεμπελόσκυλα, ώστε να μην τους προσβάλλω. Από τη στιγμή που επιλέγουν να είναι, επιλέγω κι εγώ να τους "τη λέω"...

Δημοσ.
Ζω - και εργάζομαι - στο εξωτερικό, τους 10 από τους 12 μήνες του χρόνου, εδώ και 4 χρόνια.

εμ πες ετσι

αμα θες ελα ελλαδα να δουμε αν θα καταφερεις να κανεις καποια δουλεια

και να δεις που σε βριζουνε κι εσενα ως αεργο και τεμπελοσκυλο

καλη λυση βρηκες

τοσα χρονια ψηφιζαμε κλεφτες,κλεβαμε κι εμεις λιγο,δανειζομασταν απο τους εβραιους.συντηρουσαμε την σαπια κατασταση στην ελλαδα,τη καταστρεψαμε και τωρα την κανουμε στο εξωτερικο

και φυσικα οι νεοι που μεινανε πισω δεν εχουν στον ηλιο μοιρα δουλεια και μελλον,

και τους βριζουμε κιολας επειδη δε μπορουν να βρουν δουλεια στο μπουρδελο που αφησαμε πισω.

Δημοσ.

Τι ζορι τραβαω εγω για τις προσβολες που αρχιζεις εσυ? Ρε φιλε κρατος προνοιας ξερεις τι σημαινει ? Ή θες να γινουμε αμερικη εντελως? Και ειδικα στις σημερινες εποχες που η ανεργια θα χτυπησει (ηδη βασικα) συννεφο

προσβολή ειναι αν δουλεύεις και σε πω τεμπελη η αν σου πω κατι που δεν εισαι, το να παρασιτης είσ βαρος καποιου η κάποιων και να σε πω παρασιτο δεν ειναι προσβολη αλλα πραγματικότητα.προνοια γιατον τεμπελη ???ε οχι ρε φιλε αν ειναι ετσι δεν θελω προνοια και αλλες τετοιες χριστιανικες κακομοιριες που πανε μια κοινωνια πισω.δεν συνάδουν με το πνευμα και την κουλτούρα του ελληνα αυτα και ουτε και το παρασιτο φυσικα αλλα αστο γιατι θα παει αλλου η κουβέντα

android.png

Δημοσ.

εμ πες ετσι

αμα θες ελα ελλαδα να δουμε αν θα καταφερεις να κανεις καποια δουλεια

και να δεις που σε βριζουνε κι εσενα ως αεργο και τεμπελοσκυλο

καλη λυση βρηκες

τοσα χρονια ψηφιζαμε κλεφτες,κλεβαμε κι εμεις λιγο,δανειζομασταν απο τους εβραιους.συντηρουσαμε την σαπια κατασταση στην ελλαδα,τη καταστρεψαμε και τωρα την κανουμε στο εξωτερικο

και φυσικα οι νεοι που μεινανε πισω δεν εχουν στον ηλιο μοιρα δουλεια και μελλον,

και τους βριζουμε κιολας επειδη δε μπορουν να βρουν δουλεια στο μπουρδελο που αφησαμε πισω.

Είμαι 43 ετών. Δούλευα στην Ελλάδα επί 20 σχεδόν χρόνια (ως υπάλληλος).

Όταν, προ τετραετίας, απολύθηκα από την τελευταία μου δουλειά με αιτιολογικό την ανάγκη μείωσης προσωπικού, πήρα την αποζημίωσή μου - 6 χιλιάρικα πάνω κάτω - και έβαλα όλα τα δεδομένα στο τραπέζι (δύο ήταν όλα κι όλα) :

- Στα 39 μου, οι ελπίδες να προσληφθώ ξανά στο αντικείμενό μου, ακόμα και με μικρότερο μισθό, αποδεικνύονταν ελάχιστες, έως ανύπαρκτες.

- Τα 6 χιλιάρικα που είχα στα χέρια μου, δεν έφταναν ούτε για "ζήτω", προκειμένου να σκεφτώ την οποιαδήποτε "επιχειρηματική επένδυση" στην Ελλάδα.

Τα μάζεψα λοιπόν, χαιρέτησα τον κόσμο μου και βρέθηκα μαζί με τη γυναίκα μου στη Γεωργία, όπου - ακόμα και σήμερα, αλλά πολύ περισσότερο τότε - τα €6,000 αποτελούν υπολογίσιμο κεφάλαιο. Αγόρασα 3 μεταχειρισμένα mini bus με 1,5 χιλιάρικο το καθένα, προσέλαβα 3 οδηγούς και άρχισα να καλύπτω ένα τμήμα του δικτύου της τοπικής συγκοινωνίας στην πόλη μου. Εδώ και ένα χρόνο, τα 3 αυτοκίνητα έχουν γίνει 6 και - δεδομένου και του χαμηλού κόστους ζωής εδώ - μου επιτρέπουν να ζω παραπάνω από άνετα. Παράλληλα, δίνω δουλειά σε 6 ανθρώπους, με μισθό ...τριπλάσιο από το μέσο εγχώριο μισθό. Από την Ελλάδα έφυγα, παίρνοντας όλο το ρίσκο να χάσω όσα λεφτά είχα - τα οποία δεν τα λες και πολλά, αλλά για 'μένα ήταν ό,τι είχα και δεν είχα... - αφού διαπίστωσα ότι δεν είχα καμία προοπτική αν έμενα. Έκανα μια σωστή επιλογή / επένδυση και μου βγήκε σε καλό.

Αυτά, ως βασικές πληροφορίες. Πάμε στις ερωτήσεις τώρα:

1) "αμα θες ελα ελλαδα να δουμε αν θα καταφερεις να κανεις καποια δουλεια";;; Πόσο ανόητος θα έπρεπε να είμαι, για να κάνω μια τέτοια κίνηση;

2) Προς τι το ειρωνικό υφάκι, του στυλ "καλη λυση βρηκες...ψηφιζαμε κλεφτες...κλεβαμε κι εμεις λιγο...καταστρέψαμε την Ελλάδα και τώρα την κάνουμε στο εξωτερικό"; Προσωπικά, δεν ψήφισα ούτε μία φορά κανένα από τα ρεμάλια που έχουν γαμήσει την Ελλάδα δίχως σάλιο, δεν έκλεψα ούτε δραχμή ποτέ και από κανέναν, ούτε συνέβαλα στην ...καταστροφή της Ελλάδας. Ειδικά για το τελευταίο, δεν είχα χρόνο: Επί 20 χρόνια, δούλευα 14 ώρες ημερησίως, για να φτάσω στα 39 μου να έχω το ιλιγγιώδες ποσό το οποίο ανέφερα πριν και τίποτε άλλο, υλικό ή όχι. Σε ποιο σημείο ακριβώς σε χαλάει η "λύση που βρήκα"; Μήπως στο ότι απέδωσε, αντί να πάει άπατη και να με πάρει ο διάολος; Έστω ότι στάθηκα απλά και μόνο τυχερός. Που ακριβώς βρίσκεται η ένστασή σου; Στο ότι αποκαλώ "τεμπελόσκυλα" αυτούς που δε θέλουν - και όχι αυτούς που δε μπορούν να βρουν δουλειά, νιοστή + 1 φορά, αλλά στο βρόντο και πάλι... - να δουλέψουν και προτιμούν το αραλίκι στον καφενέ και την άνευ κόστους φιλοσοφία; Αυτούς μάγκα μου, τους έβριζα ανέκαθεν, τόσο όταν ξεσκιζόμουν στα 14ωρα ορθοστασίας κάθε μέρα, όσο και στις - μικρές - ενδιάμεσες περιόδους που είχα μείνει χωρίς δουλειά. Σκουπίδια ήταν τότε, σκουπίδια είναι σήμερα, σκουπίδια θα είναι πάντα.

Όσο για "το μπουρδελο που αφησαμε πισω", δεν ξέρω τι κάνατε οι υπόλοιποι - λέω "κάνατε", απλά επειδή λες "αφήσαμε" - αλλά όσο αφορά στο τι έκανα εγώ, εγώ απλά το άφησα πίσω. Δεν έβαλα όμως ούτε το ελάχιστο λιθαράκι προκειμένου να δημιουργηθεί. Αυτάάάά!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...