Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα ασύρματο οπτικό ποντίκι (συγκεκριμένα αυτό, αν και δεν παίζει ρόλο) και βλέπω πως υπάρχει διαφορά απόκρισης σε σχέση με την επιφάνεια στην οποία το χρησιμοποιώ. Αυτό που θέλω να ρωτήσω για την επιφάνεια είναι

α) ποια υφή επιφάνειας δεν είναι κατάλληλη;

β) ποιο χρώμα δεν είναι κατάλληλο;

:mrgreen:

Δημοσ.

Ο,τι μάθαμε στην φυσική για το φως,η επιφάνεια πρέπει αν αντανακλά το φως δηλαδή όσο ποιο λεία γίνεται αν είναι τσόχα π.χ. διαχέει το φως και πάπαλα,το χρώμα δεν νομίζω να παίζει και μεγάλο ρόλο εκτός αν μιλάμε για ιδικά χρώματα που απορροφάν το φως.

Πάρε ένα ειδικό pad αν είναι. Optical mouse pad

Δημοσ.

Παίζει πάντως και με την τεχνολογία που χρησιμοποιεί. Μεταξύ lazer και απλού optical υπάρχουν ψιλοδιαφορές, πχ κάποια δεν παίζουν σωστά πάνω σε γυάλινες επιφάνειες.

Προσωπικά χρησιμοποιώ είτε mousepad είτε καμιά κόλλα Α4 :Ρ

Δημοσ.

βασικά πιο πολύ για το χρώμα έκανα την ερώτηση. Παρατήρησα πως σε επιφάνεια με τυπωμένα σχήματα διαφορετικού χρώματος παθαίνει κλαταρίσματα. Απλά δεν μπορώ να καταλάβω ποιο χρώμα είναι καλό για να χρησιμοποιήσω μια αντίστοιχη μονόχρωμη επιφάνεια.

Δημοσ.

Εγώ προσωπικά, έχω optical!

Σε γυαλί με σκέτο ποντίκι, ούτε καν κουνιόταν ο δείκτης του ποντικιού!

Σε mouse pad, σχεδόν τέλεια, αλλά υπήρχε ένα πρόβλημα! Το mouse pad δεν ''εφάρμοζε'' στην επιφάνεια του γραφείου με αποτέλεσμα να κινείται, και μαζί του και το ποντικάκι μου!

Σε επιφάνεια σαγρέ ξύλου [από NeoSet] βρήκα την χρήση τομή, μιας και κατάργησα εντελώς το ''κινούμενο'' mouse pad...

Δημοσ.

Σε επιφάνεια σαγρέ ξύλου [από NeoSet] βρήκα την χρήση τομή

εγώ στο γραφείο σε τέτοια επιφάνεια το χρησιμοποιώ. Στα περισσότερα σημεία πάει πολύ καλά, σε μερικά, που βρίσκονται ευτυχώς στην αριστερή μερια, κολλάει λίγο.

Το πρόβλημά μου προκύπτει όταν κάθομαι δίπλα στον καναπέ/κρεβάτι, βλέπω καμιά ταινία στο μόνιτορ και χρησιμοποιώ το ποντίκι για τηλεκοντρόλ. Οπότε βάζω ένα βιβλίο με σκληρό εξώφυλλο για βάση B). Εκεί παρατήρησα πως παίζει ρόλο το χρώμα

Δημοσ.

Οπότε βάζω ένα βιβλίο με σκληρό εξώφυλλο για βάση B). Εκεί παρατήρησα πως παίζει ρόλο το χρώμα

Εδώ δεν νομίζω να είναι πρόβλημα κάποιο από τα χρώματα αλλά η εναλλαγή μεταξύ αυτών,δηλαδή αν έχει π.χ. αρκετές γραμμές με μεγάλο κοντράστ (σκέψου ζέβρα) σίγουρα θα μπερδεύει το ποντίκι αφού δεν θα έχει σταθερό «σήμα»,βρες απλό μονόχρωμο εξώφυλλο ή έστω με όσο το λιγότερο σχέδια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...