Προς το περιεχόμενο

PlayStation 4 Topic v1 [PS4]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

πιο απο τα 2?the evil within η last of us remastered ή καποιο αλλο?

To Last of Us είναι ΑΑΑ παιχνίδι για "όλους", το Evil Wihin είναι πιο "video game" απο το LOU με (πολύ) καλύτερο replay value και καλύτερο μπουμ-μπουμ αλλά δεν είναι για όλους...GLORIOUS MIKAMI

Το LOU εχει multiplayer, το Evil οχι.

Eν κατακλείδι, αμα σ'αρέσει το "cinematic" gaming πας για LOU, άμα "καίγεσαι" με games καιρό και δεν ξεκίνησες να παίζεις λόγω pro evolution/FIFA/"AAA" Assasin's Creed πας για Evil Within...

Το LOU είναι το πιο "στρωτό" απο τα 2 χωρίς να σημαίνει αναγκαστικά πως είνια και καλύτερο ως παιχνίδι, εγώ προσωπικά προτιμώ το Evil με διαφορά, γούστα βέβαια οπότε...ναι...

• Απαντ. 26,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

πιο απο τα 2?the evil within η last of us remastered ή καποιο αλλο?

Last of Us χωρίς δεύτερη σκέψη.

Ο μόνος λόγος να πας πρώτα στο Evil Within είναι ότι το Last of Us ενδέχεται να καταστρέψει ό,τι παιχνίδι παίξεις αμέσως μετά, είναι τόσο καλό :P

• Like 1
Δημοσ.

Παρομοια ζημια ειχα παθει Vole οταν ειχα παιξει πρωτη φορα το Max Payne 3 και μετα εβαλα να παιξω ενα αλλο third person shοοt em up. Απλα γελαγα.

Δημοσ.

Last of Us χωρίς δεύτερη σκέψη.

Ο μόνος λόγος να πας πρώτα στο Evil Within είναι ότι το Last of Us ενδέχεται να καταστρέψει ό,τι παιχνίδι παίξεις αμέσως μετά, είναι τόσο καλό :P

DAT HYPERBOLE THO...  :P

Δημοσ.

Όπως είπες, απόψεις είναι. Για πολλούς είναι το GOTG. Εμενα μου άρεσε αρκετά αλλα το multi μου έσπασε τα νεύρα. Και το ότι το EW είναι καλύτερο game από το TLOU δεν θα δεις πολλά άτομα να το λένε αλλα δεν είπαμε και τίποτα, απόψεις είναι :P

Δημοσ.

Όπως είπες, απόψεις είναι. Για πολλούς είναι το GOTG. Εμενα μου άρεσε αρκετά αλλα το multi μου έσπασε τα νεύρα. Και το ότι το EW είναι καλύτερο game από το TLOU δεν θα δεις πολλά άτομα να το λένε αλλα δεν είπαμε και τίποτα, απόψεις είναι :P

Spartan, δεν είπα οτι καλύτερο, είπα οτι είνια πιο πολύ "videogame", να το αναλύσω ? Λιγότερο "cinematic", περισσότερα συστήματα παιχνιδιού (i-frames/audio cues/συγκεκριμενο συστημα για συγκεκριμενους εχθρους κτλπ).

Σχετικά με το τι λένε τα "πολλά" άτομα αδερφέ μου (ή τα review)...ξέρεις, έτσι ? :P

Αμα ακουγαμε αυτους μονο...ολη μερα FIFA/Call of duty κτλπ θα παιζαμε μονο...

Και οχι, το LOU δεν ειναi το "καλυτερότερο" game όλων των εποχώνΕ oπως πολλοί θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε, με το συμπάθιο κιόλας φίλε μου, μια καλή ιστορία έχει (για videogame πάντα)...μεχρι εκεί όμως...Δεν είναι το "be all, end all" όμως των vidjya...

O κόσμος γουστάρει "cinematic", πως να το κάνουμε τώρα - και δεν το εννοώ υποτιμητικά, διαφωνείς ? :)

Δημοσ.

Το καλυτερο ολων των εποχων μπορει να μην ειναι αλλα ειναι αριστουργημα και μπαινει μεσα στα καλυτερα παιχνιδια που εχουν εμφανιστει χωρις καμια αμφιβολια.Το evil within ειναι παιχνιδακι μπροστα του.Πραγματικα καμια συγκριση.

• Like 1
Δημοσ.

Εγω με το ζορι το τελείωσα, οπως εχω ξαναπει ισως most overrated game ever συμφωνα με το hype του. Μια καλη ιστορια των 10-15 ωρων και ενα gameplay που κανει τη δουλεια απλα δεν κανει ενα game GOAT. To evil within μου φανηκε αίσχος προσωπικά οπως και το max payne 3 που αναφέρθηκε πριν, μπροστα τους το last of us ειναι οντως GOAT.. :P

Τα ισοπέδωσα ολα.. :P

• Like 1
Δημοσ.

Το καλυτερο ολων των εποχων μπορει να μην ειναι αλλα ειναι αριστουργημα και μπαινει μεσα στα καλυτερα παιχνιδια που εχουν εμφανιστει χωρις καμια αμφιβολια.Το evil within ειναι παιχνιδακι μπροστα του.Πραγματικα καμια συγκριση.

Dayum son... :D

Γκαλα, ποιος το κρίνει αυτό ? ο τύπος ? Ξερεις για τον τυπο...

Οι "παίκτες" ? Δες ποια παιχνίδια πουλάνε πιο πολύ και καταλαβαίνεις...

Ολοι τερμάτισαν ενα TLOU, απορώ γιατί..."Flavour of the month" κατάσταση...

Truth/fact : oi μισοί και βάλε που "παίξανε" το Evil Within...το παράτησαν στο 2ο chapter..." M@λ@κία είναι ρε φίιιλε, πολύ stealth κι'ετς" - εντομεταξύ, το 2ο chapter είναι 30λεπτα παιχνιδιού και στην ουσία tutorial...Δεν έχεις ουτε όπλα, ουτε abilities ουτε τιποτα...βαλε και οτι το παιχνιδι δεν σου έχει πετάξει τα "ωραία" στα μουτρα που αρχίζει να σου πετάει απο το 4ο κεφάλαιο και μετά...

Άρα ? Μη μου πεις πως οι παίκτες δεν επιθυμούν πλέον instant gratification γιατί θα είναι ψέμα μεγάλο...ΑΑΑ shootbang/production values και δώσε. Είμα εμπαθής που το αναφέρω αυτό ? Ισχύει η όχι ? Ισχύει το οτι αμα πλεον ενα game δεν σε κρατήσει απο το 1ο μισάωρο κατευθείαν το κατατάσουμε στα "σκουπίδια" ? Για το αν έχει διαφορετικό δείκτη δυσκολίας σε σχέση με την πλειοψηφία επίσης ? Ναι ή όχι ? Μη κρυβόμαστε ρε φίλε πίσω απο το δάχτυλό μας...

ξερεις ποια είναι η διαφόρά ? Το TLOU είνια τίτλος για να το πάιξουν ΟΛΟΙ αυτοί που έχουν μπλεϊστέσιο ενω το Evil...είναι πιο "καϊλα" και για αυτούς που γουστάρουν λιγο πιο old-school κατασταση...

Το TLOU θα άρεζε και στη μάνα μου να στο πω απλά...

Επίσης, καλό είναι να παραθέτουμε και επιχειρήματα οταν αναφερόμαστε σε κάτι, το "αριστούργημα" για το ενα και το "υποδεεστερο"/μάπα ή "παιχνιδάκι" που αναφερες προσωπικά δεν είναι επιχειρήματα.

Αν το "αρέσει σε περισσότερους" αποτελεί επιχείρημα ως προς την ποιότητα ενς προϊόντος...αμα είναι έτσι, οι ταινίες του Michael Bay είναι αριστουργήματα επειδή κόβουν 80% περισσότερα εισιτηρια απο αυτές του Anderson π.χ, δλδ τώρα, ναι...

Εντομεταξύ, το έγραψα φίλε στο 1ο post οτι το TLOU είναι πιο "στρωτό", κανείς δεν αμφιβάλει για την ποιοτητα του, απλά, το να εκεθειάζουμε κατι αναλώσιμο ως το ΚΑΛΥΤΕΡΟΤΕΡΟ ΠΡΑΜΑ ΕΒΕΡ...εεεε, εκεί είναι που διαφωνούμε ;)

Φιλικά and you know it ;)

Δημοσ.

Δεν το έκρυψα ποτέ :P

Πάντως δεν πρόκειται να σου πω ότι δεν ξέρεις από παιχνίδια επειδή προτιμάς το EW, που για άλλους μπορεί να είναι ίιιου :D

Καλό είναι κι αυτό αν είσαι στο target audience του, αλλά μέχρι εκεί. Εγώ με κλειστά τα μάτια θα προτιμούσα το LoU, και όχι μόνο για την ιστορία του. Τα παιχνίδια τα κρίνω συνήθως στο σύνολό τους, όχι κατά μέρη, και ως σύνολο το LoU για μένα είναι μες στο τοπ 5 των παιχνιδιών που έχω παίξει στα 20 χρόνια που παίζω παιχνίδια (πριν από τα 9-10 δε θυμάμαι και πολλά, οπότε δεν τα μετράω :P )

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πέρα από την ιστορία που ήταν καλή στο TLOU αυτό που πέτυχαν είναι να φτιάξουν ενδιαφέροντες χαρακτήρες. Πέραν του main cast όλοι όσοι συνάντησα κατά την διάρκεια του παιχνιδιού είχαν λόγο και κίνητρο για ότι κάνανε, δεν ήταν ο στερεοτυπικός κακός/καλός όπως δεν ήταν ούτε ο Joel.

Το gameplay στις μεγαλύτερες δυσκολίες (το τερμάτισα στο grounded/grounded+) ήταν πολύ ωραίο και challenging χωρίς να σου σπάει τα νεύρα (Ninja Gaiden 2 Master Ninja μου έρχεται στο μυαλό).

Η μεγαλύτερη διαφορα μεταξύ του TLOU και του TEW είναι ότι το TLOU είναι πολύ πιο polished, και πιθανότατα να το θυμάσαι αρκετά περισσότερο σαν παιχνίδι από το TEW. Για εμενα από τα καλύτερα games της προηγουμενης γενιάς, και αυτό το "cinematic" λες και είναι αρνητικό να είναι story driven παιχνίδι μου φαίνεται λίγο ρηχή κριτική.

Επεξ/σία από Spartan117
  • Like 1
Δημοσ.

Παιδες προσοχή μη μας πάρουν χαμπάρι στο εξωτερικό και γίνουμε αντικείμενο χλευασμου παγκοσμίως. Καταλαβαίνω οτι είναι υποκειμενικό το να αρέσει ένα παιχνιδι αλλά δε γίνεται να λες οτι είναι υποκειμενικό το αν τα σκατα είναι χειρότερα απο ενα σουβλάκι. Συγκρίνουμε το Last of us με το evil within. Είναι ανήκουστο πραγματικά. Με το evil within ,το ξαναλέω.

• Like 2
Δημοσ.

Παιδες προσοχή μη μας πάρουν χαμπάρι στο εξωτερικό και γίνουμε αντικείμενο χλευασμου παγκοσμίως. Καταλαβαίνω οτι είναι υποκειμενικό το να αρέσει ένα παιχνιδι αλλά δε γίνεται να λες οτι είναι υποκειμενικό το αν τα σκατα είναι χειρότερα απο ενα σουβλάκι. Συγκρίνουμε το Last of us με το evil within. Είναι ανήκουστο πραγματικά. Με το evil within ,το ξαναλέω.

Ωραίο πράμα η ειρωνεία, απο επιχειρήματα όμως μηδέν... Πως/γιατί θεωρείς οτι το Α είναι καλυτερότερο απο το Β ?

To παράδειγμα του σουβλακιου και των σκ@των δεν πιάνει τόπο ;)

Η κανουμε διάλογο ή λέει ο καθένας το δικό του, ο Spartan πιο πάνω τουλάχιστον έκατσε και έγραψε ωραία, τοποθετήθηκε...

@Spartan : Πολύ πιο polished, κανείς δεν αντιλέγει και τα ελαττώματα του EW τα έχω αναφέρει αναλυτικά σε άλλο post, έλα όμως ντε που για 'μενα το EW ειναι πιο videogame απο το LOU που είναι πιο "κινηματογραφική εμπειρία".

Αμα θες να δεις LOU έργο επίσης βγήκε ήδη εδώ και καιρό και λέγεται The road (ανευ των clickers) :D

Ρηχό δεν το θεωρώ, για εμενα είναι γεγονός, είναι παιχνίδι για όλους, κατι το οποιο δεν είναι κακό φυσικά, είναι αυτό που είναι.

Δημοσ.

Καταλαβαίνω την λογική "είναι για όλους" μιας και στο easy/normal είναι αρκετά βατό παιχνίδι, αλλα άμα θες να το κανεις δύσκολο γίνεται (grounded). Μιλάμε όμως και για western vs japanese παιχνίδια οποτε υπάρχει και διαφορετική νοοτροπία πίσω από το game design.

Και τα δυο είναι καλά παιχνίδια απλά το TLOU είναι πιο προσβάσιμο, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα εύκολο. Εγώ θα προτιμούσα το TLOU μεταξύ των δυο λόγο ότι είναι μια πολύ βατή εμπειρία λόγο polish και διότι μου άρεσαν η ιστορία, χαρακτήρες και η μουσική περισσότερο από το TEW.

Το TEW παραμένει αρκετά καλο παιχνίδι στο είδος το οποιο έπρεπε να προσέξουν λίγο παραπάνω πριν το βγάλουν. Είναι λίγο ακατέργαστο διαμάντι imo. Και σίγουρα μπορείς να το κράξεις πιο εύκολα για τα λάθη που είναι εμφανή. Η όλη υπόθεση μου θυμίζει το Ninja Gaiden 2 που ανέφερα πιο πάνω, που παρότι πρέπει να είναι το most played παιχνίδι για εμενα στο x360 (top 3 σίγουρα) μπορώ πολύ εύκολα να δω όλα τα λάθη και προβλήματα που είχε ο κόσμος γενικά.

• Like 2
Δημοσ.

Καταλαβαίνω την λογική "είναι για όλους" μιας και στο easy/normal είναι αρκετά βατό παιχνίδι, αλλα άμα θες να το κανεις δύσκολο γίνεται (grounded). Μιλάμε όμως και για western vs japanese παιχνίδια οποτε υπάρχει και διαφορετική νοοτροπία πίσω από το game design.

Και τα δυο είναι καλά παιχνίδια απλά το TLOU είναι πιο προσβάσιμο, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα εύκολο. Εγώ θα προτιμούσα το TLOU μεταξύ των δυο λόγο ότι είναι μια πολύ βατή εμπειρία λόγο polish και διότι μου άρεσαν η ιστορία, χαρακτήρες και η μουσική περισσότερο από το TEW.

Το TEW παραμένει αρκετά καλο παιχνίδι στο είδος το οποιο έπρεπε να προσέξουν λίγο παραπάνω πριν το βγάλουν. Είναι λίγο ακατέργαστο διαμάντι imo. Και σίγουρα μπορείς να το κράξεις πιο εύκολα για τα λάθη που είναι εμφανή. Η όλη υπόθεση μου θυμίζει το Ninja Gaiden 2 που ανέφερα πιο πάνω, που παρότι πρέπει να είναι το most played παιχνίδι για εμενα στο x360 (top 3 σίγουρα) μπορώ πολύ εύκολα να δω όλα τα λάθη και προβλήματα που είχε ο κόσμος γενικά.

Πολύ ωραία διατυπωμένο και αντικειμενικό post, έτσι γίνεται διάλογος ;)

Συμφωνώ σε όλα Σπαρτιάτη, εννοείται πως το LOU είναι πολυ πιο polished και πέτυχες διάνα με το "ακατέργαστο διμάντι" περι EW - αλλα παιχνίδια που ανήκουν σ'αυτή την κατηγορία ? το 1ο Mass Effect (dat framerate/tearing), το Ninja gaiden 2 (απαρχαιωμένο game engine/slowdown/input lag) και πιο πρόσφατα, τα Metal Gear rising revengeance (1.5 χρονο παραγωγής μόλις) και το Evil Within φυσικά το οποίο...βάλε λίγο οτι το ID tech 5 ΔΕΝ υπήρξε η καλύτερη επιλογή για game engine (γι'αυτα που ήθελε να κανει η Tango όπως φωτισμός π.χ) το οποίο δημιουργεί το γνωστό πρόβλημα στο framerate και οι μαύρες μπάρες οι οποίες έιναι εκεί καθαρά και μόνο για να μπορεί να τρέξει καλύτερα (αν και δεν με ενόχλησαν οταν το συνήθισα καθώς συμβάλει στην ολη κλειστοφοβικοτητα του παιχνιδιού).Φυσικά και έπρεπε να το προσέξουν παραπάνω προτού το βγάλουν αλλά...βάλε το φιάσκο της ID tech 5, βάλε και το οτι ηταν το 1ο παιχνιδι ως Tango gameworks και...έδεσε το γλυκό.Κρίμα, καθώς τα games του Mikami είναι πάντα πολύ polished.Ας ελπίσουμε πως το sequel θα είναι πολύ πιο "στρωμένο" ως προς τον τεχνικό του τομέα.

Η ιστορία του E.W...ναι, γΞέρειζζζ :D Η ζοφερή ατμόσφαιρα όμως ηταν μαεστρική (Mikami γαρ) οπότε...

Τι μένει ? το gameplay...είναι θέμα φιλοσοφίας οπως πολύ σωστά ανέφερες (Δυση Vs Ανατολή) αλλά προτιμώ τα συστήματα στα παιχνίδια μου οπότε...το Ε.W για εμενα κερδίζει σ'αυτό τον τομέα (όπως και στο replay value).

Kαλό πράμα οι ιστορίες φίλε αλλά...παιχνίδια παίζουμε, δεν βλέπουμε ταινίες γι'αυτο και επιμένω ;)

Εκει που προσπαθώ να καταλήξω είναι το εξής : Ναι μεν μπορούμε και είναι πιο εύκολο να εκτιμήσουμε κατι το οποιο είναι "στρωμένο"/polished αλλά...δεν είναι και αναγκη, υπάρχουν πολλά "ακατέργαστα" διαμάντια στο gaming τα οποία είναι κρίμα να τα παραβλέπουμε επειδή δεν παραπέμπουν σε "ΑΑΑΑΑΑ VIDJYA", επίσης, το"καλυτεροτερο πράμα ever" because..."reasons" ή, επειδή "το προτιμάνε όλοι" δεν αποτελούν επιχειρήματα...

Αυτά

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...