defacer Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Μια φίλη μου μεταναστεύει στην Ολλανδία και θέλει ένα οποιοδήποτε μηχάνημα για να το βάλει στο σπίτι της μητέρας της και να μιλάνε τζάμπα με Skype. Για το μηχάνημα δεν υπάρχει καμία άλλη απαίτηση πέρα από το να τρέχει Skype (requirements: WinXP, 1GHz, 256MB RAM), και μου ζήτησε να της βρω κάτι όσο το δυνατόν φτηνότερο (ειπώθηκε κάτι για 100 ευρώ). Επίσης για προφανείς λόγους θα προτιμούσε κάτι σε φορητό, αλλά πιστεύω πως δεν είναι διατεθειμένη να πληρώσει σημαντικά περισσότερα λεφτά από μια φτηνή desktop λύση. Έχετε κάποια πρόταση για το τι να κάνω; Μέχρι στιγμής το έχω σκεφτεί ως εξής: - Σίγουρα μπορώ να βρω κάπου ένα πεταμένο mini tower + CRT για 100 ευρώ μ' αυτά τα specs. Αν κάτι πάθει, ανταλλακτικά για π.χ. P4 s478 υπάρχουν πάμφτηνα. - Δε νομίζω πως θα βρω όμως κάτι σε laptop -- κι αν βρω, θα είναι αναγκαστικά τόσο παλιό που στο πρώτο hardware failure (χτύπα ξύλο αλλά δε θα είναι και πολύ μακριά) θα της βγει ξυνό (laptop γαρ). - Έχω έναν P4 Northwood κάπου σαν desktop #3 (δε θυμάμαι καν τα specs αλλά είναι περίπου αυτά που συζητάμε) τον οποίο θα μπορούσα να της πουλήσω ή και να της χαρίσω αν μιλάμε για τραγικά ποσά < 50 euro για όλο το κουτί. Έχετε καμιά ιδέα ποιά είναι η αξία του (το ξέρω δεν δίνω specs αλλά ένα πολύ γενικό estimate ίσως?). - Επίσης έχω ένα Eee PC 1000HE το οποίο δε μου είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σήμερα γιατί δε μετακινούμαι πολύ και είναι πολύ μικρό και ψόφιο για έστω και σποραδική χρήση σε σταθερό χώρο. Φαντάζομαι θα ήταν το ιδανικό για την περίπτωση αφού είναι και netbook και όχι πολύ παλιό και ξέρω απο πρώτο χέρι πως βρίσκεται σε άριστη κατάσταση. Ποιά θα ήταν η αξία του για μεταπώληση; Με μεγάλη χαρά θα της έκανα μια φιλική τιμή, αλλά μήπως ακόμα κι έτσι ξεφεύγουμε στο budget? Αν έχετε κάποια ιδέα ή πρόταση, είμαι όλος αυτιά. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
GoLdMaNn Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Αμα ειναι μονο μα μονο για skype μπορει να δει και σε κανενα πολυ φθηνο tablet-pc.Για ψαξτο και αυτο το ενδεχομενο αν την ενδιαφερει...
fylatos Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 http://www.insomnia.gr/classifieds/laptops/acerlaptops/38813-acer-5100-%CE%BD%CE%B1-%CF%86%CE%B5%CF%85%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%B9%CE%B9/ Με μια γρήγορη αναζήτηση στη πρωτη σελίδα από τις αγγελίες. Έχει κι άλλα
alpo Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Δε χρειάζεται να κάνεις κάτι τέτοιο... υπάρχει ποιο εύκολη λύση: Σκέψου κάτι τέτοιο... Philips VOIP841 DECT Skype Phone Απλό τηλέφωνο DECT το οποίο συνδέεται σε router με ethernet και έχεις και τη λειτουργία του Skype. Υπάρχει και άλλη λύση με τηλέφωνο DECT το οποίο αντί για Ethernet συνδέεται σε wireless δίκτυο (wi-fi) και κάνει την ίδια δουλειά. Ψαξ' το λιγάκι.
agent_smith Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Αν και θα έγραφα κάτι παρόμοιο με πρόλαβε ο alpo. Η καλύτερη λύση θα είναι το skype phone. Το pc δεν το θεωρώ και τόσο αξιόπιστο εκτός αν η μητέρα της έχει γενικές γνώσεις. Το skype phone το θεωρώ ποιο εύκολο δεδομένο ότι είναι σαν ένα απλό τηλέφωνο και service free γενικός. Εκτός αν θέλει οπωσδήποτε και web camera.
AzaZyL Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Ή μπορεί να πάρει ένα Sony Erickson Neo v και να έχει και κινητό
nikos1982 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 θα θελει και να την βλεπει την κορη...τι να το κανει το voip???παρε καλύτερα ενα desktop μεταχειρισμένο με οθονη οπως ειπες.
koslibpro Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Εγω παλι ειμαι της αποψης να της πουλησεις/χαρισεις το 3ο PC σου.καλη ιδεα ειναι παλι και το φθηνο tablet.αν θελεις μπορω να σου βρω καλες λυσεις σε αυτη την τιμη η και να βρεις απο τις αγγελιες&προσφορες εδω κατι ενδιαφερον..
TheDevilMayCare Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Για το μηχάνημα δεν υπάρχει καμία άλλη απαίτηση πέρα από το να τρέχει Skype (requirements: WinXP, 1GHz, 256MB RAM) Επειδη εχω χρησιμοποιησει Skype [μαλιστα Ελλαδα-Ολλανδια!] σαν minimum requirements, για audio μονο υπολογισε τα εξης: - XP - Celeron 666 MHz (mobile overclocked απο 600) - 512 mb sdram Με μικροτερη cpu ξεχασε το. Και αναφερομαι μονο σε audio: για βιντεοκληση [που θελει] μου φαινεται ελαχιστο 1.2 GHz.. 256 mb ram θα της δημιουργησουν προβληματα, ειναι λιγα.
defacer Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Παιδιά ευχαριστώ για το χρόνο σας. Νομίζω πως με γνώμονα το κόστος το καλύτερο θα ήταν ένα Skype phone αν έχει ήδη internet η μαμά (που δεν το ξέρω), διαφορετικά απ' ότι βλέπω με Skype To Go μπορεί να καλεί Ολλανδία πανεύκολα από το σταθερό της. Αν έχει ήδη απεριόριστες εθνικές κλήσεις τότε με μόλις $7 το μήνα παίρνει απεριόριστο Skype για Ολλανδία που της βγαίνει και φτηνότερο από το να βάλει DSL. Θα το ψάξω κινούμενος περισσότερο προς τηλεφωνικές συσκευές.
TheDevilMayCare Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Αν φυγει εντελως απο τη μεση το "οπτικο" μερος υπαρχουν αρκετες λυσεις: δοσμενες απο (ελληνικες) εταιρειες σταθερης και κινητης τηλεφωνιας κ.λπ. Απο την αλλη ομως αν εχει internet ηδη, ή αν μπορει να εχει διχως να χρεωνεται -οχι, δεν εννοω να χακεψετε wireless γειτονα!- τοτε εχει νοημα, η βιντεοκληση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα