Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γενικα τα κουφωματα που βαζουν οι διαφοροι αλουμιναδες ειναι πολλες φορες αστα να πανε. Φυσικα δεν πληρουν καμια προδιαγραφη, ολα βασιζονται στο μερακι και στην ορεξη του μαστορα να συναρμολογησει σωστα τα προφιλ. Και σχεδον παντα με τον καιρο "πιτσικαρουν" και αφηνουν αερα να μπαινει μεσα. Δικο μου συμπερασμα ειναι πλεων κουφωματα απο μεγαλες εταιριες που εχουν iso στην κατασκευη και καλυτερα πλαστικα παρα φθηνα αλουμινενια.

Έχω μια απορία: βάζω αλουμινένια κουφώματα στο σπίτι μου, επιλέγοντας θερμοδιακοπτόμενα (θερμομονωτικά) κουφώματα και αντίστοιχα (ενεργειακά) τζάμια. Πώς θα καταλάβω οτι αυτά που μου έβαλε ο εγκαταστάτης είναι όντως τέτοια, και όχι απλά (συμβατικά) που τα πλήρωσα για θερμομονωτικά; Υπάρχει τρόπος εξακρίβωσης;

Θα πας να δεις τα προφιλ που εχει και θα επιλεξεις ενα. Πχ το απλο θα ειναι 10εκ ενω το θερμομονωτικο 12εκ, αυτο που θα σου φερει θα πρεπει να ειναι στα 12. Επισεις στην φαση τοποθετησης μπορεις να δεις το θερμοστοπ απο κατω απο την κασα, στην φωτο η θερμοδιακοπη ειναι τα κοκκινα κομματια.18000.jpg

Δημοσ.

Στην περίπτωση που τα κουφώματα έχουν ήδη μπεί, πως αναγνωρίζω αν είναι όντως θερμοδιακοπτόμενα; Τα τζάμια πώς μπορώ να αναγνωρίσω αν είναι ενεργειακά;

Δημοσ.

Ψαχνεις να δεις τα "σωθηκα" του κουφωματος. Ουσιαστικα το αλουμινιο δεν πρεπει να συνεχιζει απο εξω προς τα μεσα σε κανενα σημειο, πρεπει να διακοπτεται απο κομματι πολυαμιδιο. Συνηθως στην κασα αυτο το κομματι ειναι κατω απο το λαστιχο. Τα τζαμια δυσκολα να τα δεις αν και αμα ειναι διπλα εχουν ικανοποιητικη θερμομονωση.

Δημοσ.

Στην περίπτωση που τα κουφώματα έχουν ήδη μπεί, πως αναγνωρίζω αν είναι όντως θερμοδιακοπτόμενα; Τα τζάμια πώς μπορώ να αναγνωρίσω αν είναι ενεργειακά;

Ένας μπακάλικος τρόπος είναι να ανάψεις έναν αναπτήρα μπροστά από το τζάμι και να δεις τις 2 φλόγες-είδωλα μέσα στο τζάμι. Αν είναι ενεργειακά, η μια από αυτές θα πρέπει να είναι κόκκινη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...