Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τέτοια θλίψη ε; Κρίμα και τον είχα παρεξηγήσει τον άνθρωπο.

Τον λιμό στην Αθήνα του χειμώνα 41-42 τον έχει ακούσει κανείς; Σε πια άλλη πρωτεύουσα έγινε τέτοιο πράγμα; Για να μην μιλήσουμε για το κατοχικό δάνειο (άλλη μια παγκόσμια πρωτοτυπία).

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Η Τουρκια που κολλάει; Ουτε συμμαχος των Γερμανών ήταν, ούτε πήρε μέρος στο Β' Παγκοσμιο πόλεμο. Στην Βουλγαρίας είχε ήδη παραχωρηθεί η ανατολική μακεδονία ως ζωνη κατοχής και φροντιζαν οι ιδιοι για τον αφανισμο του Ελληνικου στοιχειου.

Εδω εισαι λιγο λαθος η Τουρκια υπεγραψε συμφωνο φιλιας με τη Γερμανια νομιζω το 41 και καθολη τη διαρκεια του πολεμου

την προμηθευε με χρωμιο.

Δημοσ.

Εδω εισαι λιγο λαθος η Τουρκια υπεγραψε συμφωνο φιλιας με τη Γερμανια νομιζω το 41 και καθολη τη διαρκεια του πολεμου

την προμηθευε με χρωμιο.

Δεν συμμετείχε καπου ενεργά ομως για να τις δώσουν σημαντικα εδαφικά ανταλλαγματα.

Τέτοια θλίψη ε; Κρίμα και τον είχα παρεξηγήσει τον άνθρωπο.

Τον λιμό στην Αθήνα του χειμώνα 41-42 τον έχει ακούσει κανείς; Σε πια άλλη πρωτεύουσα έγινε τέτοιο πράγμα; Για να μην μιλήσουμε για το κατοχικό δάνειο (άλλη μια παγκόσμια πρωτοτυπία).

Μαντεψε με ποιανου απόφαση δεν εστάλησαν από την Αιγυπτο τα σιτηρά που θα έτρεφαν τον πληθυσμό. :-)

Δημοσ.

Οι Άγγλοι φίλοι και σύμμαχοί μας; Και τα σιτηρά όμως που έλειπαν ποιος τα πήρε (έκλεψε) ή μήπως εισάγαμε τρόφιμα και τότε όπως τώρα;

Δημοσ.

Απλα το λεω για να μη δημιουργηθουν τιποτα λαθος εντυπωσεις (δεν εννοω οτι αυτο θες).

Οταν ολη (σχεδον)η Ευρωπη πολεμησε και πηγε 100 χρονια πισω,οι τουρκοι εκαναν μπιζνα με τους ναζι.

Δημοσ.

Οι Άγγλοι φίλοι και σύμμαχοί μας; Και τα σιτηρά όμως που έλειπαν ποιος τα πήρε (έκλεψε) ή μήπως εισάγαμε τρόφιμα και τότε όπως τώρα;

Δεν θυμαμαι αν πηραν τιποτα, αν και λογικά θα πηραν αρκετα. Παντως οταν η Ελληνικη κυβερνηση που ειχε μεταφερθει στο Καιρο θελησε να στειλει σιτηρα και είχε την συγκαταθεση των Γερμανων η μεταφορα εμποδιστηκε από τους "Συμμαχους", χωρις πολλές διαμαρτυριες από την Ελληνικη πλευρα φυσικα. ΓΤΠ μας ειχαν και οι 2 πλευρες δηλαδη, οπως κ σημερα.

Δημοσ.

Η μαλακία σπάει κόκκαλα για ακόμα μια φορά.

Ποιός Χίτλερ να πάει τους Έλληνες στην Αφρική; Τι να τους κάνει ρε γαμώτο;; Να κουνήσει 5 εκ. ανθρωπους για ποιό λόγο; Για να μαζεύουν μπανάνες και καρύδες; Και μετά στην Ελλάδα, τι θα έκανε; Θα έβαζε Γερμανούς τουρίστες; Θα την γέμιζε μπαράκια;

Πάω να βαρέσω το κεφάλι μου καμιά 10ριά φορές στον τοίχο μέχρι να ακούσω κουδουνάκια και μόλις τα ακούσω θα πάω να ξαπλώσω λίγο.

Οντως, ο ορθολογιστης διανοουμενος και ανοιχτομυαλος σκεπτικιστης;

Απο που κι ως που να κανει "κατι αμφιλεγομενο" (βλ. μεγαλεπιβολη θερμοαιμη κινηση) που θα επιδεχοταν κριτικης αργοτερα;

Απα πα! ο Χιτλερ ηθελε να μεινει ως ο ηγετης των συντηρητικων ψυχραιμων αποφασεων.

Οχι τιποτε απο αλλο αλλα μην τον πουνε και sociopath οι υπερβολικοι αγγλοσαξονες.

-

Οντοπικ, και εγω killik πρωτη φορα το ακουσα αυτο το περιεργο, αλλα στην τελικη παιζουνε πολλα urban legend στα χιτλερικα αλλα αν βρεις καποια πηγη σχετικη ενημερωσε...

Ακου να μου βγαλουνε τον Χιτλερ παρανοικο!!!

Δημοσ.

Αυτο ήταν σχέδιο του ιμπραημ αφου κατεπνιξε την επανάσταση το 1830, όπου θα έφερνε Αιγυπτιους στην Πελοπόννησο κ θα μετέφερε τον ντόπιο πληθυσμό στην Αφρική, πιθανότατα ως σκλάβους.

O Iμπραημ το 1830 δε κατεπνιξε καμμια επανασταση, ευτυχως ηρθαν οι γαλλοι και τον πεταξαν κακην κακως εξω απο τη Πελοποννησο το 1828 :-)

Δημοσ.

Αυτο ήταν σχέδιο του ιμπραημ αφου κατεπνιξε την επανάσταση το 1830, όπου θα έφερνε Αιγυπτιους στην Πελοπόννησο κ θα μετέφερε τον ντόπιο πληθυσμό στην Αφρική, πιθανότατα ως σκλάβους.

To αυτό .

Δημοσ.

Ρε κίλικ, τη μπαλεύεις;

Ο Κεμάλ έστειλε κανέναν στην Αφρική; Δεν έκανε ο Κεμάλ τα αμελέ ταμπουρού. Τα τάγματα εργασίας είναι προιόν των τελευταίων Οθωμανών. Ήταν σχεδιο των Γερμανών και του προτελευταιου σουλτάνου , για να μην υπαρχει οικονομικος ανταγωνισμος απο μη μουσουλμάνους στην αυτοκρατορία. Ο Κεμάλ έκανε πολεμο με Τσέτες και οι Έλληνες εφυγαν επειδη τους εσφαζαν. Δεν τους μαζεψανε και τους πηγανε σε ενα νησι. Έφυγαν για να μην σφαχτουν, πέρασαν απέναντι κακήν κακώς. Τι θα τους εκανε ο Χιτλερ δηλαδή; Θα τους έβαζε να κολυμπήσουν απο τον Πειραια μεχρι την Αιγυπτο; Και στον δρομο θα τους πυροβολούσε;

Εντάξει καλός ο χαβαλές και το τρολάρισμα, αλλά μην κάνουμε τη μαλακία επιστήμη ολοένα.

Ο Κεμαλ ίδιος με τον Χίτλερ; Τρολόλ. Εθνικιστής ήτανε ρε, αλλα με την ιδια "λογική" και ο Μεταξάς, και ο Παύλος Μελάς και ο βασιλέας Κωνσταντίνος ηταν το ιδιο με το Χίτλερ.

Στο θέμα γενοκτονία κάποια σχέση έχουν οι δυο αυτοί μεγάλοι ηγέτες. Και δε νομίζω ότι η γενοκτονία των Ελλήνων της Μικρασίας έληξε με τα τάγματα εργασίας:

The Greek genocide[132] refers to the fate of the Greek population of the Ottoman Empire during and in the aftermath of World War I (1914–1923). Like Armenians and Assyrians, the Greeks were subjected to various forms of persecution including massacres, expulsions, and death marches by Young Turks. George W. Rendel of the British Foreign Office, among other diplomats, noted the massacres and deportations of Greeks during the post-Armistice period.[133] It is estimated that hundreds of thousands of Ottoman Greeks may have died during this period as a result of these persecutions

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_genocides

Η αλήθεια είναι ότι η Γερμανία και η Τουρκία έχουν πολλές κοινές εμπειρίες στο θέμα.

Δημοσ.

Οντως, ο ορθολογιστης διανοουμενος και ανοιχτομυαλος σκεπτικιστης;

Απο που κι ως που να κανει "κατι αμφιλεγομενο" (βλ. μεγαλεπιβολη θερμοαιμη κινηση) που θα επιδεχοταν κριτικης αργοτερα;

Απα πα! ο Χιτλερ ηθελε να μεινει ως ο ηγετης των συντηρητικων ψυχραιμων αποφασεων.

Οχι τιποτε απο αλλο αλλα μην τον πουνε και sociopath οι υπερβολικοι αγγλοσαξονες.Ακου να μου βγαλουνε τον Χιτλερ παρανοικο!!!

Εντάξει ναι ρε τσιφότι, φασιστομανία. Κατηγορούμε τους ναζί για τα πάντα. Επειδή οι ναζί έχασαν τον πόλεμο, έκαναν εγκλήματα και έγιναν μαύρα πρόβατα της ιστορίας, ας τους φορτώσουμε και οοο,τι σκατά φαντασιόπληκτη μαλακία μας έρθει στο κεφάλι ε; Εξωγήινοι, πειράματα, βάσεις στην ανταρκτική, Κθούλου, Wolfenstein, Έλληνες στην Αφρική κλπ. Εγώ αυτό το λέω αμορφωσιά, απαλεψιά και φσσστ μπόιγκ. Aν ο Χίτλερ τσιφότη ήταν τόσο ούφο, δεν θα κατακτούσε τη μισή Ευρώπη. Είχε σχέδιο, ιδεολογία εξόντωσης, αλλά βλάκας δεν ήταν.

Δημοσ.

O Iμπραημ το 1830 δε κατεπνιξε καμμια επανασταση, ευτυχως ηρθαν οι γαλλοι και τον πεταξαν κακην κακως εξω απο τη Πελοποννησο το 1828 :-)

:whistle:

He defeated the Greeks in the open field, and though the siege of Missolonghi proved costly to his own troops and to the Ottoman forces who operated with him, he brought it to a successful termination on April 24, 1826. The Greek guerrilla bands harassed his army, and in revenge he desolated the country and sent thousands of the inhabitants into slavery in Egypt. These measures of repression aroused great indignation in Europe and led to the intervention of the naval squadrons of the United Kingdom, the Restored Kingdom of France and Imperial Russia in the Battle of Navarino (October 20, 1827). Their victory was followed by the landing of a French expeditionary force in the so called Morea expedition. By the terms of the capitulation of October 1, 1828, Ibrahim evacuated the country.
Δημοσ.

Εντάξει ναι ρε τσιφότι, φασιστομανία. Κατηγορούμε τους ναζί για τα πάντα. Επειδή οι ναζί έκαναν εγκλήματα και έγιναν μαύρα πρόβατα της ιστορίας, ας τους φορτώσουμε και οοο,τι σκατά φαντασιόπληκτη μαλακία μας έρθει στο κεφάλι ε; Εξωγήινοι, πειράματα, βάσεις στην ανταρκτική, Κθούλου, Wolfenstein, Έλληνες στην Αφρική κλπ. Εγώ αυτό το λέω αμορφωσιά, απαλεψιά και φσσστ μπόιγκ. Aν ο Χίτλερ τσιφότη ήταν τόσο ούφο, δεν θα κατακτούσε τη μισή Ευρώπη. Είχε σχέδιο, ιδεολογία εξόντωσης, αλλά βλάκας δεν ήταν.

Συμφωνουμε, απλα μου φανηκε αστειο να βαζουμε στην εξισωση την λογικη στα σχεδια των ναζι.

Ειτε ο μεγαλεξαντρος, ειτε ο μπους σχεδιαζανε πολεμους για να πλουτισουνε εμμεσως πλην σαφως.

Σε ανθρωπους που σαδιστικα οργανωνουνε βασανιστηρια και δολοφονιες "γιατι... ετσι σας αρεσει" (πχ τσιγγανους --> σιγα τα μεγαλα συμφεροντα απλα σε φαση "δε μπορω να βλεπω τσαντιρια, μου χαλανε την αισθητικη") η λογικη λειπει ταξιδι σε δουλειες.

Ηδη προειπα οτι μου φανηκε περιεργο, και οτι παιζουνε πολλες χιτλερικες ουρμπανιες.

και δεν τον ειπα βλακα ή ουφο, ξαναδιαβασε! Απλα τον θεωρω παρανοικο

Δημοσ.

Στο θέμα γενοκτονία κάποια σχέση έχουν οι δυο αυτοί μεγάλοι ηγέτες. Και δε νομίζω ότι η γενοκτονία των Ελλήνων της Μικρασίας έληξε με τα τάγματα εργασίας:

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_genocides

Η αλήθεια είναι ότι η Γερμανία και η Τουρκία έχουν πολλές κοινές εμπειρίες στο θέμα.

Φραντζέσκα, όταν παραθέτεις την γουικιπίντια να διαβαζεις πρωτα τι παραθέτεις. Ακομα και η γατα μου που δεν έχω πατάει έναν ορισμό απο εκεί, αλλά δεν ξέρει να τον διαβάσει.

Υπάρχουν 4 κρατικά μορφώματα, Οθωμανοί- Γερμανία του Α ΠΠ και Σύγχρονη Τουρκία- Ναζιστική Γερμανία.

Έχετε μπερδέψει λίγο δωπέρα την Τουρκια με τους Οθωμανούς και με την Γερμανια του Α ΠΠ, που την λέτε ναζιστική.

Ας το ξαναπώ: Η Γερμανία του Κάιζερ είχε σχέσεις με την ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ και όχι με την σύγχρονη Τουρκία. Αν θεωρείς την Οθωμανική αυτοκρατορία το ίδιο πράγμα με την Τουρκία, είναι σαν να μην μπορείς να ξεχωρίσεις το κουτάλι απο το μαχαίρι επειδή και τα δυο έχουνε λαβή.

ΚΑΘΕ εθνικισμός βασίζεται στην εξόντωση των μη-εθνικών πληθυσμών ή έστω στην αφομοίωσή τους. Δηλαδή μόνο οι Οθωμανοί έδιωξαν τους Έλληνες ε; Στην Ελλάδα δεν υπήρχαν Οθωμανοί ε; Στη Λάρισα το 1810 το 95% του πληθυσμου ήταν μουσουλμάνοι. Στον Έβρο δεν υπήρχαν καν Έλληνες. Όλοι αυτοί οι Οθωμανοί τι νομίζετε οτι έκαναν; Έβγαλαν φτερά και πέταξαν; Όχι. Όσοι δεν πέθαναν έφυγαν στα νέα σύνορα. Αλλά εντάξει, συνέχεια αυτή η ίδια σούπα, ο χυλός που μας ταίζουν μια ζωή: "Οι κακοί Τούρκοι".

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...