gate1908 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Καλησπερα σας!Εχω ενα προβλημα και εφτασα σε σημειο να μη ξερω τι να κανω.Ειμαι τεχνικος εχω φτιαξει απειρα pc αλλα αυτο ειληκρινα δεν ξερω τι να το κανω.Εχει μητρικη am50r και προσπαθω να κανω φορματ μεσα απο εγκτατασταση των winxp k win7 και παντα βγαζει μηνυμα δεν βρεθηκε δισκος.Οκ λεω να αλλαξω τη θεση του jumper την αλλαζω και παλι τιποτα.Το ιδιο και με τα 7αρια φτανει μεχρι ενα σημειο και εκει που σου βγαζει τους δισκους δεν μου τον βγαζει.Δοκιμασα 4 διαφορετικους δισκους μονο ο ενας ηταν ide.Οκ στα χp δεν βρισκει τον sata controller στα 7 γιατι?Εχει 512 mb ραμ την αλλαξα και θεσεις μπας και... αλλα παλι τιποτα.Το κακο ειναι οτι δεν βρισκω πως να κανω ahci τον ide controller επειδη ειναι παλια η μητρικη.Επεξεργαστης 64amd 3200+ εγω σηκωνω τα χερια ψηλα οποια ιδεα ευπροσδεκτη παιδια. Α δοκιμασα και linux αλλα και εκει δεν βρισκει δισκο.Στο pc μου παντως οι δισκοι που τους εβαλα για δοκιμη δουλεψαν κανονικοτατα.Τωρα σκεφτομαι να κανω setup τα 7αρια στο pc μου και να τον συνδεσω τον δισκο στο pc που θελω να φτιαξω και να το κανω εκκινηση σε safe mode αλλα φοβαμαι δεν θα τον μπουταρει καν τον δισκο τι λετε για την τελευταια ιδεα μου??
agent_smith Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Καλησπερα σας!Εχω ενα προβλημα και εφτασα σε σημειο να μη ξερω τι να κανω.Ειμαι τεχνικος εχω φτιαξει απειρα pc αλλα αυτο ειληκρινα δεν ξερω τι να το κανω.Εχει μητρικη am50r και προσπαθω να κανω φορματ μεσα απο εγκτατασταση των winxp k win7 και παντα βγαζει μηνυμα δεν βρεθηκε δισκος.Οκ λεω να αλλαξω τη θεση του jumper την αλλαζω και παλι τιποτα.Το ιδιο και με τα 7αρια φτανει μεχρι ενα σημειο και εκει που σου βγαζει τους δισκους δεν μου τον βγαζει.Δοκιμασα 4 διαφορετικους δισκους μονο ο ενας ηταν ide.Οκ στα χp δεν βρισκει τον sata controller στα 7 γιατι?Εχει 512 mb ραμ την αλλαξα και θεσεις μπας και... αλλα παλι τιποτα.Το κακο ειναι οτι δεν βρισκω πως να κανω ahci τον ide controller επειδη ειναι παλια η μητρικη.Επεξεργαστης 64amd 3200+ εγω σηκωνω τα χερια ψηλα οποια ιδεα ευπροσδεκτη παιδια. Α δοκιμασα και linux αλλα και εκει δεν βρισκει δισκο.Στο pc μου παντως οι δισκοι που τους εβαλα για δοκιμη δουλεψαν κανονικοτατα.Τωρα σκεφτομαι να κανω setup τα 7αρια στο pc μου και να τον συνδεσω τον δισκο στο pc που θελω να φτιαξω και να το κανω εκκινηση σε safe mode αλλα φοβαμαι δεν θα τον μπουταρει καν τον δισκο τι λετε για την τελευταια ιδεα μου?? Ο Ide controller είναι του motherboard? Οι άλλοι τρεις δίσκοι που δοκίμασες ήταν και αυτοί IDE; Μήπως έχει πρόβλημα η καλωδιοταινία και δεν βρίσκει τον δίσκο; Στα Bios ton βλέπει; Ποιο μοντέλο είναι το motherboard; Η ram δεν νομίζω να έχει σχέση με τους δίσκους.
gate1908 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Ο Ide controller είναι του motherboard? Οι άλλοι τρεις δίσκοι που δοκίμασες ήταν και αυτοί IDE; Μήπως έχει πρόβλημα η καλωδιοταινία και δεν βρίσκει τον δίσκο; Στα Bios ton βλέπει; Ποιο μοντέλο είναι το motherboard; Η ram δεν νομίζω να έχει σχέση με τους δίσκους. Ο κοντρολρτ είναι ο ενσωματομενος.ολοι οι δίσκοι σατα εκτός του ενός.στο bios τους βλέπει κ στα windows 7 σαν πρόσθετο δίσκο στο pc μου μόνο κατα την εγκατάσταση δεν τους βρίσκει.motherboard am50r shuttler
agent_smith Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Ο κοντρολρτ είναι ο ενσωματομενος.ολοι οι δίσκοι σατα εκτός του ενός.στο bios τους βλέπει κ στα windows 7 σαν πρόσθετο δίσκο στο pc μου μόνο κατα την εγκατάσταση δεν τους βρίσκει.motherboard am50r shuttler Δεν βρίσκει κανέναν δίσκο στην εγκατάσταση ούτε τους sata; Μήπως υπάρχει θέμα με οδηγούς των controller και θέλει να φορτώσεις κατά την εγκατάσταση με δισκέτα; Τώρα motherboard μάλλον suttle λες... Στο google δεν βλέπω καν αυτό το μοντέλο. Κανένα cd με drivers δεν παίζει; Κοίταξε το μοντέλο των controller να δεις μήπως υπάρχουν drivers για τα windows xp να τους φορτώσεις στο boot. Κάνε και ενα reset τα bios καλού κακού, βγάλε μπαταρία.
gate1908 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Δεν βρίσκει κανέναν δίσκο στην εγκατάσταση ούτε τους sata; Μήπως υπάρχει θέμα με οδηγούς των controller και θέλει να φορτώσεις κατά την εγκατάσταση με δισκέτα; Τώρα motherboard μάλλον suttle λες... Στο google δεν βλέπω καν αυτό το μοντέλο. Κανένα cd με drivers δεν παίζει; Κοίταξε το μοντέλο των controller να δεις μήπως υπάρχουν drivers για τα windows xp να τους φορτώσεις στο boot. Κάνε και ενα reset τα bios καλού κακού, βγάλε μπαταρία. Μόνο αυτο δεν έκανα ακόμα clear CMOS.Nai suttler.Που θα βρω οδηγούς όμως εκεί είναι το θέμα.
agent_smith Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Μόνο αυτο δεν έκανα ακόμα clear CMOS.Nai suttler.Που θα βρω οδηγούς όμως εκεί είναι το θέμα. Εξέτασε το motherboard οπτικά να δείς για αρχή το μοντέλο αν όντως είναι αυτό που λες. Η εταιρεία προφανώς είναι Shuttle και οχι suttler. Shuttle am50r δεν είδα να υπάρχει. Μετά κοίτα τα chip πάνω και προσπάθησε να εντοπίσεις τον controller και έπειτα google.
gate1908 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Εξέτασε το motherboard οπτικά να δείς για αρχή το μοντέλο αν όντως είναι αυτό που λες. Η εταιρεία προφανώς είναι Shuttle και οχι suttler. Shuttle am50r δεν είδα να υπάρχει. Μετά κοίτα τα chip πάνω και προσπάθησε να εντοπίσεις τον controller και έπειτα google. Κάνω μια τελευταία δοκιμή και ελέγχω μετα τον κοντρολλερ.σε ευχαριστω για το ενδιαφέρον.
TheELF Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Εξέτασε το motherboard οπτικά να δείς για αρχή το μοντέλο αν όντως είναι αυτό που λες. Η εταιρεία προφανώς είναι Shuttle και οχι suttler. Shuttle am50r δεν είδα να υπάρχει. Μετά κοίτα τα chip πάνω και προσπάθησε να εντοπίσεις τον controller και έπειτα google. Μια που κοιτάς ψάξε και για κάνα φουσκωμένο πυκνωτή.
gate1908 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Μια που κοιτάς ψάξε και για κάνα φουσκωμένο πυκνωτή. κοίταξα ολοι είναι κομπλε οι πυκνωτες. Εξέτασε το motherboard οπτικά να δείς για αρχή το μοντέλο αν όντως είναι αυτό που λες. Η εταιρεία προφανώς είναι Shuttle και οχι suttler. Shuttle am50r δεν είδα να υπάρχει. Μετά κοίτα τα chip πάνω και προσπάθησε να εντοπίσεις τον controller και έπειτα google. silicon image:sata link sis3112ACT144
agent_smith Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 κοίταξα ολοι είναι κομπλε οι πυκνωτες. silicon image:sata link sis3112ACT144 http://www.siliconim...d=63&cat=3&os=4 Αν όντως χρειάζεται και δεν είναι κάτι άλλο ξέρεις γενικά τι πρέπει να κάνεις; Εγώ έχω να κάνω χρόνια πάντως να φορτώσω οδηγούς στο setup λογικά θα σε βοηθήσει το google σε αυτό. (Λογικά το inf πετάς μέσα και το φορτώνεις απο την εγκατάσταση)
gate1908 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 http://www.siliconim...d=63&cat=3&os=4 Αν όντως χρειάζεται και δεν είναι κάτι άλλο ξέρεις γενικά τι πρέπει να κάνεις; Εγώ έχω να κάνω χρόνια πάντως να φορτώσω οδηγούς στο setup λογικά θα σε βοηθήσει το google σε αυτό. (Λογικά το inf πετάς μέσα και το φορτώνεις απο την εγκατάσταση) θα το πετάξω σε φλασακι και όταν μου ζητήσει drivers στα 7αρια θα τους φωρτωσω κ βλέπουμε http://www.siliconim...d=63&cat=3&os=4 Αν όντως χρειάζεται και δεν είναι κάτι άλλο ξέρεις γενικά τι πρέπει να κάνεις; Εγώ έχω να κάνω χρόνια πάντως να φορτώσω οδηγούς στο setup λογικά θα σε βοηθήσει το google σε αυτό. (Λογικά το inf πετάς μέσα και το φορτώνεις απο την εγκατάσταση) στα 7 δεν δούλεψε τώρα φτιαχνω δισκετα για τα χρ.Μαλλον ο κοντρολλερ τα έχει φτησει θα το πετάξω σε φλασακι και όταν μου ζητήσει drivers στα 7αρια θα τους φωρτωσω κ βλέπουμε στα 7 δεν δούλεψε τώρα φτιαχνω δισκετα για τα χρ.Μαλλον ο κοντρολλερ τα έχει φτησει τελικά βλέπει μέχρι κ τα φλασακια για δίσκους εκτος απο τους πραγματικούς δίσκους οπότε πάμε για sata controller.ευχαριστω για το ενδιαφέρον σας νάστε ολοι καλα,παιδιά!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα