Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 216
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μουσικη,σεξ,γυμναστικη,αληθινοι φιλοι(τυχαια σειρα)

Αν και το θεμα θα παει απατο, δεν ειναι σωστη απαντηση αυτη. Δηλαδη οχι απολυτα σωστη μιας και θα θελα να δω εναν κατατονικο να προσπαθει να κανει γυμναστικη.

Η καταθλιψη ειναι ενα τεραστιο θεμα, και δεν γινεται να μπει σε μια απαντηση εδω μεσα. Οχι κωστα, δεν εχεις καταθλιψη επειδη σε παρατησε η γεωργια. Πολλοι νομιζουν οτι ο καταθλιπτικος επιλεγει να ειναι ετσι, επειδη ο καθενας βαφτιζει οτι στεναχωρια εχει με καταθληξη.

Ενας γνωστος μου ειχε/εχει "suicidal, unipolar depression" και παιρνει φαρμακα εδω και χρονια για να ειναι νορμαλ. Ειχε 3 εκδηλωτικα επεισοδια στην ζωη του, δεν μπορουσε να κοιμηθει, ειχε διαρροια και το μονο που ηταν στο μυαλο του ηταν να αυτοκτονησει. Ετρωγε ελαχιστα, το σεξ δεν υπηρχε καν σαν σκεψη και ειχε εναν πονο σε ολο του το σωμα. Ο ιδιος μου ειπε οτι ειχε σπασει ποδια και χερια σε ατυχημα και ο πονος δεν ηταν ουτε στο 1% σε σχεση με αυτο που ενιωθε οταν ειχε τα επεισοδια. Ανετα θα προτιμουσε να περασει το ιδιο με το ατυχημα που ειχε σπασει τα παντα, παρα να περασει ενα ακομα επεισοδιο.

• Like 1
Δημοσ.

Καταθλιψη=αχαριστια=ηλιθιοτητα=κάλος στο κεφαλι

Ακουγεται καπως το παραπανω σχολιο αλλα στηριζεται σε προσωπικη εμπειρια. Γενικα ειμαι φιλοδοξος ανθρωπος, πολυ φιλοδοξος, απαιτητικος, ασυμβιβαστος. Ολα αυτα μεχρι 2 μηνες. Ξαφνικα μαθαινουμε πριν 2 μηνες οτι ο παππους μου εχει μια καλπαζουσα μορφη καρκινου και του μενει 1 μηνας ζωη. Ο παππους εκει που δεν εχει απολυτως μα απολυτως τιποτα, σκετο θηριο ηταν, αρχισε μερα με την μερα να πεφτει ωσπου μπηκε στο νοσοκομειο στο τμημα ογκολογικης. Εκει καταλαβα ποσο αχαριστος ειμαι. Ειδα παιδια 25 χρονων με καρκινο, μαναδες 45 χρονων με καρκινο και γονεις να περιμενουν υπομονετικα να πεθανει το παιδι τους.

Ξερετε τι εκανα καθε φορα που εβγαινα απο το νοσοκομειο? Επειδη τυχαινε να πηγαινω απογευμα και το νοσοκομειο "βλεπει" προς τη δυση εχοντας στο βαθος βουνα, χαζευα τα χρωματα του ουρανο σκεπτομενος οτι εγω μπορω να δω το ηλιοβασιλεμα και αλλοι μεσα στο νοσοκομειο δε θα το ξαναδουνε.

Καθε φορα που εφευγα εβγαινα πιο ευχαριστος με την εννοια οτι εγω μπορω και περπαταω! Μπορω να αναπνευσω τον καθαρο αερα, να νιωσω το κρυο, να δω τα χρωματα του ουρανου. Ειναι τοσο απλο και ομως ατομα εκει μεσα δε μπορουν να το κανουν!

Ο παππους μου πεθανε την προηγουμενη εβδομαδα και εγω πηρα το μαθημα μου. Να συνεχισω να ειμαι περισσοτερο αντισυμβατικος και να απολαμβανω το καθετι απλο.

Σκεφτειτε οτι ισως σημερα ειναι το τελευταια σας απογευμα. Αξιζει να το χαραμισετε κλαιγοντας?

• Like 4
Δημοσ.

Πιστεύω παρότι πολλοί διαφωνούν περισσότερες πιθανότητες να πάθουν κατάθλιψη βαριάς μορφής έχουν οι γυναίκες.Πιο επιρρεπείς είναι ο ψυχικός τους κόσμος.Όχι ότι οι άντρες είναι πιο σκληροί αλλα.....

Δημοσ.

Καταθλιψη=αχαριστια=ηλιθιοτητα=κάλος στο κεφαλι

Ακουγεται καπως το παραπανω σχολιο αλλα στηριζεται σε προσωπικη εμπειρια. Γενικα ειμαι φιλοδοξος ανθρωπος, πολυ φιλοδοξος, απαιτητικος, ασυμβιβαστος. Ολα αυτα μεχρι 2 μηνες. Ξαφνικα μαθαινουμε πριν 2 μηνες οτι ο παππους μου εχει μια καλπαζουσα μορφη καρκινου και του μενει 1 μηνας ζωη. Ο παππους εκει που δεν εχει απολυτως μα απολυτως τιποτα, σκετο θηριο ηταν, αρχισε μερα με την μερα να πεφτει ωσπου μπηκε στο νοσοκομειο στο τμημα ογκολογικης. Εκει καταλαβα ποσο αχαριστος ειμαι. Ειδα παιδια 25 χρονων με καρκινο, μαναδες 45 χρονων με καρκινο και γονεις να περιμενουν υπομονετικα να πεθανει το παιδι τους.

Ξερετε τι εκανα καθε φορα που εβγαινα απο το νοσοκομειο? Επειδη τυχαινε να πηγαινω απογευμα και το νοσοκομειο "βλεπει" προς τη δυση εχοντας στο βαθος βουνα, χαζευα τα χρωματα του ουρανο σκεπτομενος οτι εγω μπορω να δω το ηλιοβασιλεμα και αλλοι μεσα στο νοσοκομειο δε θα το ξαναδουνε.

Καθε φορα που εφευγα εβγαινα πιο ευχαριστος με την εννοια οτι εγω μπορω και περπαταω! Μπορω να αναπνευσω τον καθαρο αερα, να νιωσω το κρυο, να δω τα χρωματα του ουρανου. Ειναι τοσο απλο και ομως ατομα εκει μεσα δε μπορουν να το κανουν!

Ο παππους μου πεθανε την προηγουμενη εβδομαδα και εγω πηρα το μαθημα μου. Να συνεχισω να ειμαι περισσοτερο αντισυμβατικος και να απολαμβανω το καθετι απλο.

Σκεφτειτε οτι ισως σημερα ειναι το τελευταια σας απογευμα. Αξιζει να το χαραμισετε κλαιγοντας?

Αυτο που λες/υπονοεις δεν εχει ουδεμια σχεση με την καταθλιψη ομως.

Δημοσ.

αυτο που μου την δινει ειναι που ο καθε παπαρας που εχει μια μελαγχολια για εναν χ ψ λογο το βαφτιζει καταθλιψη ενω η πραγματικη καταθλιψη ειναι αρρωστια που χρηζει φαρμακευτικης και ψυχολογικης αγωγης και δεν περναει με το να βγεις δυο φορες με τους φιλους σου.

Δημοσ.

Αλλο καταθλιψη ομως και αλλο διπολικη διαταρραχη και αλλο σχιζοφρενεια. Οπου ολα ειναι ψυχολογικες διαταρραχες.

Ναι ο χωρισμος μπορει να ειναι αιτιο καταθλιψης, και να μην ειναι τοσο σοβαρο να καταφυγεις σε ιατρικη συμβουλη αλλα για μερικους ειναι σοβαρο. Και μπορει καποιος να το ξεπερασει μονος του , μπορει και οχι. Για αυτο υπαρχουν και οι ψυχολογοι για να σε βοηθησουν να νοιωσεις καλυτερα. Και υπαρχουν και ατομα που δεν μπορουν να διαχειριστουν καποιες καταστασεις, ειτε λεγονται χωρισμοι ειτε οτιδηποτε αλλο. Μερικες φορες και τα φαρμακα βοηθουν να ισορροπησουν αυτη την κατασταση.

@caution και οι αναστολεις επαναπροσληψης σεροτονινης οπως και η σοκολατα κανει θαυματα για ανεβασμα της ψυχολογιας ^_^

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...