ΤόξοΛονδρέζος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Σε κάποιον που είναι άσχημα ψυχολογικά λόγω συγκεκριμένων προβλημάτων, πως θα τον βοηθήσει ένας ειδικός, άμα δεν λυθούν τα προβλήματα που τον απασχολούν; Εαν τα προβληματα εχουν παιξει σημαντικο ρολο στο πως διαμορφωνονται οι δεξιοτητες (η μαλλον η σχετικη απουσια αυτων) ενος θεραπευομενου σημερα για την διαχειρηση τους, ενας ειδικος μπορει να καθοδηγησει τον θεραπευομενο για το πως θα εκμεταλευτει τις ηδη υπαρχουσες δεξιοτητες του και πως θα αναπτυξει καινουργιες.Παραλληλα φυσικα με την ενδεδειγμενη φαρμακευτικη αγωγη που ειναι βοηθητικη ο θεραπευομενος θα παρει μια αρχικη ανακουφιση ωστε να εμπλακει περισσοτερο στην θεραπευτικη διαδικασια (που ειναι και απο τις μεγαλυτερες προκλησεις). Γενικα φαινεται πως αν σημαντικο λογο στην αιτιολογια της καταθλιψης εχουν παιξει ''εξωγενεις'' καταστασεις η προγνωση μαλλον ειναι ακομα καλυτερη. Εγω θα προτεινα να παει oχι μονο ο Redodin7 σε ειδικο αλλα και η μανα, αυτη φαινεται να υποφερει ιδιαιτερα Spot on, συμφωνω ειδικα αν το επιτρεπει η κατασταση της. ΥΓ.Δεν λεω οτι το παλικαρι εχει καταθλιψη η οχι.Λεω απλα οτι θα ηταν σοφο να επισκεφτει καποιον ειδικο.Αν το οικονομικο ειναι τροχοπεδη υπαρχουν φορεις στην Ελλαδα που αναλαμβανουν περιπτωσεις οπως του φιλου μας απολυτως δωρεαν. Αν θελεις φιλε μου Redodin7 στειλε μου ενα πμ να σου δωσω καποιες σκεψεις μου για το πως να κινηθεις αν ψαχνεις ειδικη βοηθεια.Ειμαι Ψυχολογος.
REDODIN7 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 REDODIN7 δεν είσαι καταθληπτικός απλώς περνάς πολύ χοντρό λούκι! Δεν υπάρχει τίποτα άλλο να κάνεις από το να συνειδητοποιήσεις οτι όλα αυτά κάποια στιγμή θα τελειώσουν, και να μην τα παρατήσεις! Μια άσχετη ασχολία (ίσως γυμναστική ή οτι άλλο σ' αρεσει τέλοσπαντων) και ένας δυο καλοί φίλοι, θα σε κάνουν να ξεχνιέσαι λίγο. Προσπάθησε να βάλεις μερικούς απλούς στόχους και δώσε ενέργεια εκεί! Φιλε μου ηδη σχεφτομαι πολυ σοβαρα αν συμβει το κακο να φυγω απο αθηνα και να παω σε ενα φιλο στη περιφερεια να αλλαξω εντελος περιβαλον. Πηγα το καλοκαιρι λιγες μερες και περασα πολυ ωραια μου φερδηκαν οι δικοι του σαν συγγενης οποτε το εχω σαν σχεδιο αλλα βεβαια πρεπει να το σηζητησω με τον αδερφο μου πρωτα.
totem_lost Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Να το κάνεις! Ακολούθα αυτό που λέει η καρδιά σου οτι θα σε κάνει καλά!
REDODIN7 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Γενικα φαινεται πως αν σημαντικο λογο στην αιτιολογια της καταθλιψης εχουν παιξει ''εξωγενεις'' καταστασεις η προγνωση μαλλον ειναι ακομα καλυτερη. Spot on, συμφωνω ειδικα αν το επιτρεπει η κατασταση της. ΥΓ.Δεν λεω οτι το παλικαρι εχει καταθλιψη η οχι.Λεω απλα οτι θα ηταν σοφο να επισκεφτει καποιον ειδικο.Αν το οικονομικο ειναι τροχοπεδη υπαρχουν φορεις στην Ελλαδα που αναλαμβανουν περιπτωσεις οπως του φιλου μας απολυτως δωρεαν. Αν θελεις φιλε μου Redodin7 στειλε μου ενα πμ να σου δωσω καποιες σκεψεις μου για το πως να κινηθεις αν ψαχνεις ειδικη βοηθεια.Ειμαι Ψυχολογος. Προσωπικα ξερω τι χρειαζομε, πιστευω αμα ζησω πραγματα που δεν εζησα οπως ανεμελα φοιτικα ή παιδικα χρονια θα περασω σε καλυτερο σταδιο. Οπως ειπα το καλοκαιρι πηγα σε ενα φιλο και περασα πολυ ωραια και ηδη σκεφτομαι το πασχα που θα ξαναπαω οποτε νομιζω οτι αν εχω φιλους που θα περναω καλα θα φτιαξω διαθεση. Οσο γιατη μαμα μου μιλαει με ψυχολογο παιρνει και αγωγη και επισης μιλαει και το ιδρυμα τζενη καρεζη που ειναι ειδικο σε τετοια θεματα. Δυστηχως ομως δεν πολυ βοηθανε γιατι η μανα μου ειναι πολυ αδυναμος χαρακτηρας να φανταστεις εβλεπε αιμα και ετρεμε και φοβοταν τα νοσοκομεια οποτε καταλαβαινεις οτι ο καρκινος γυνετε 100 φορες πιο δυσκολος.
ΤόξοΛονδρέζος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Οποτε βλεποντας τη μαμα σου να δυσκολευεται δεν θα ηταν λιγο πιο ευκολο και για εκεινη αν εσυ ησουν καλυτερα τωρα? Το Τζενη Καρεζη δεν εχει καποιο προγραμμα υποστηριξης και για τους συγγενεις?Στην περιπτωση σου να γνωριζεις οτι υπαρχουν αρκετες εναλλακτικες και πιστευω οτι μια διερευνητικη επισκεψη σε εναν δημοσιο φορεα η σε μια ΜΚΟ θα μπορουσε να σε βοηθησει να δεις καπως καλυτερα τι ειναι αυτο που θες.Τι λες?Δεν εχεις κατι να χασεις οπως το βλεπω εγω παντως.
REDODIN7 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Οποτε βλεποντας τη μαμα σου να δυσκολευεται δεν θα ηταν λιγο πιο ευκολο και για εκεινη αν εσυ ησουν καλυτερα? Το Τζενη Καρεζη δεν εχει καποιο προγραμμα υποστηριξης και για τους συγγενεις?Στην περιπτωση σου να γνωριζεις οτι υπαρχουν αρκετες εναλλακτικες και πιστευω οτι μια διερευνητικη επισκεψη σε εναν δημοσιο φορεα η σε μια ΜΚΟ θα μπορουσε να σε βοηθησει να δεις καπως καλυτερα τι ειναι αυτο που θες.Τι λες?Δεν εχεις κατι να χασεις οπως το βλεπω εγω παντως. Προσπαθω να ειμαι οσο καλυτερα μπορω και δεν στεναχωριεμε μπροστα της. Δεν ξερω για προγραμματα απλα μου ειπε ο υπευθηνος στο τζενη καρεζη να περασω καποια στιγμη μαζι με τη μανα μου να μιλησουμε.
Marria Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Καταλαβαινω τον Redodin7 παντως, σε δυσκολες καταστασεις συνηθιζουμε να φευγουμε μακρια γιατι μας ειναι πιο δυσκολο να μεινουμε και να αντιμετωπισουμε δυσκολες καταστασεις.
ΤόξοΛονδρέζος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Α να μπραβο.Οποτε μου φαινεται πολυ καλη ιδεα να κανεις αρχικα αυτο Redodin7.Θυμισου απλα οτι οπως σου ειπα και απο οτι καταλαβαινω απο οσα λες για την περιπτωση σου υπαρχουν ειλικρινα πολλες εναλλακτικες στην Ελλαδα τοσο απο δημοσιους φορεις οσο και απο ΜΚΟ και θα μπορουσες να τις κινητοποιησεις αμεσα.Εκει μπορω να βοηθησω και γω μεσω πμ αν θελεις, αν κατι δε γνωριζεις.
REDODIN7 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Α να μπραβο.Οποτε μου φαινεται πολυ καλη ιδεα να κανεις αρχικα αυτο Redodin7.Θυμισου απλα οτι οπως σου ειπα και απο οτι καταλαβαινω απο οσα λες για την περιπτωση σου υπαρχουν ειλικρινα πολλες εναλλακτικες στην Ελλαδα τοσο απο δημοσιους φορεις οσο και απο ΜΚΟ και θα μπορουσες να τις κινητοποιησεις αμεσα.Εκει μπορω να βοηθησω και γω μεσω πμ αν θελεις, αν κατι δε γνωριζεις. Εχις δικιο σλλα νομιζω πως το καλυτερο ειναι οι οικογενια και φιλοι αλλα θα το εχω στα υποψιν και σε ευχαριστω για το ενδιαφερον. Καταλαβαινω τον Redodin7 παντως, σε δυσκολες καταστασεις συνηθιζουμε να φευγουμε μακρια γιατι μας ειναι πιο δυσκολο να μεινουμε και να αντιμετωπισουμε δυσκολες καταστασεις. Ευχαριστω για την υποστιριξη, εχεις δικιο σε αυτο που λες να σκεφτεις εγω σαν φοιτητης ηθελα παντα με τη πρωτη ευκαιρια να κατεβαινω αθηνα γιατι μανα μου κυριως αλλα και για ελαχιστους φιλους. Τωρα εχω πιασει πολλες φορες τον εαυτο μου να φανταζεται οτι περνω το ιδιο τρενο αλλα αυτη τη φορα για το δρομο προς τη φυγη.
Atallos1 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Καλησπερα,υπαρχει καποιο site που μπορω να βρω πληροφοριες σχετικα με την αντιμετωπιση ανθρωπων με καταθλιψη?Η και γενικα για την καταθλιψη Ενα πολυ κοντινο μου προσωπο εχει καταθλιψη Β (αυτο μου ειπε)και θα ηθελα να μαθω περισσοτερα για αυτο,χωρις να ρωτησω αμεσα και γινω αδιακριτος Ευχαριστω εκ των προτερων
Marria Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Καλησπερα,υπαρχει καποιο site που μπορω να βρω πληροφοριες σχετικα με την αντιμετωπιση ανθρωπων με καταθλιψη?Η και γενικα για την καταθλιψη Ενα πολυ κοντινο μου προσωπο εχει καταθλιψη Β (αυτο μου ειπε)και θα ηθελα να μαθω περισσοτερα για αυτο,χωρις να ρωτησω αμεσα και γινω αδιακριτος Ευχαριστω εκ των προτερων Σε αυτο εδω, εχει και φορουμ αν θες να ρωτησεις κατι πιο προσωπικο.
roula432 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Έχει κανένα από εσάς που πάσχει ή έπασχε από κατάθλιψη;Για ποιους λόγους;Πως την ξεπεράσατε; Ξέρω 2 άτομα που ξεπερασαν την καταθλιψη. Ό ένας με ομοιοπαθητική. Ό άλλος με ενεργειακή θεραπεία, κοσμική ενέργεια μου είπε. http://www.dromostherapeia.gr/energeiakes-therapeies/therapeia-meso-kosmikis-energeias.html Μου φάνηκε παράξενο στην αρχή αλλά πραγματικά την βοήθησε. Αν δεν ξερεις απο εναλλακτικά τα κοροιδευεις αλλά ειδα πόσο βοηθησαν. Λέω να δοκιμάσω και εγώ.
FilipposMD Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Λέω να δοκιμάσω και εγώ. Έχεις κατάθλιψη;
evetsou Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Χμμμ ωραιο θεμα και πολλες οι αποψεις τελικα αντρικο δεν πηγε απατο το θεμα Ειναι πολυ σημαντικο να γνωριζει ενας λογικος και νοήμων ανθρωπος πως ο καθε ενας απο εμας οντως εχει αμυνες και αντοχες διαφορετικες για να αντεξει καποιες καταστασεις, αλλοι ειναι πιο σκληραγωγημενοι και αλλοι ειναι πιο ευαισθητοι. Η καταθλιψη μπορει να μην ειναι μια σωματικη νοσος ειναι ομως νοσος του μυαλου και της ψυχης. Το οτι δεν ειναι κατι σωματικο αυτο δεν σημαινει πως ο καθενας μπορει να το αμφισβητει. Μια ψυχικη νοσος ειναι πιο δυσκολο να αντιμετωπιστει και να θεραπευτει. Ο κοσμος και οι σκεψεις ενος ατομου που πασχει απο καταθλιψη ειναι μονο σκεψεις καταστροφικες, νιωθει αδυναμος για οτιδηποτε ακομα και το να σηκωθει απο το κρεβατι, καθημερινα ολο καπου ποναει, πολλες φορες νιωθει οτι ειναι εξω απο το σωμα του και παρακολουθει τον εαυτο του απο ψηλα σαν να ειναι με λιγα λογια ενας ζωντανος-νεκρος! Για να μην μακρυγορω αποψη μου ειναι οτι ενα ατομο που πασχει απο καταθλιψη πρεπει οπωσδηποτε να κανει συνεδριες με ψυχολογο και αναλογα την παιδεια, τις αντοχες του ασθενη και το ποσο εχει κατανοησει οτι πασχει απο μια αρρωστια και τι ειναι αυτη μπορει να την αντιμετωπησει χωρις φαρμακευτικη αγωγη (που ειναι οτι καλυτερο αν δεν ειναι μιας βαριας μορφης) αν και χρονοβορο και απαιτει πολυ υπομονη και επιμονη! Μεγαλη διαφορα εχει η μελαγχολια απο την καταθλιψη ισως αυτο να μπερδεύουν οι περισσοτεροι
pappous_soulis Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Έχεις κατάθλιψη; Φτιάξε κρέμα γιώτης!
Προτεινόμενες αναρτήσεις