Uberalles_gr Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Καλημέρα παιδιά, είχα ανοίξει πριν μερικούς μήνες το παρακάτω thread, όπου να σας κάνω μια περίληψη ένας θείος μου έχει νοικιάσει ένα σπίτι σε μία οικογένεια και αυτοί εδώ και 1 χρόνο σχεδόν δεν πληρώνουν νοίκια. Για τον λόγο αυτό αποφάσισε να "διώξει" τους ενοικιαστές λέγοντας τους ότι το θέλει για ιδιοκατοίκηση. Η ερώτησή μου είναι τι ενέργειες πρέπει να κάνει και τι χαρτιά χρειάζεται.
agent_smith Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Στο άλλο thread πρώτη σελίδα είπα και μου απάντησαν: Να κινηθεί δικαστικά το συντομότερο δυνατόν. Το δικαστήριο από τη στιγμή που δεν καταβάλει το ενοίκιο ο ενοικιαστής θα δώσει την μεγίστη διορία να φύγει η οποία αν δε κάνω λάθος είναι 6 μήνες. Μετά από αυτούς τους 6 μήνες αν δεν φύγει μπορεί να γίνει άμεσα έξωση. Σε κάθε περίπτωση αν κάθετε με σταυρωμένα τα χέρια δεν θα αλλάξει κάτι. Μην ξεχνάς τον χρόνο που θα πάρει να οριστεί/εκδικαστεί η υπόθεση. Συνήθως, τραβάει συνολικά πάνω από χρόνο τέτοια φάση. Κι αν ο άλλος εξαντλήσει και δικαιώματα αναβολών κτλ, ου..... Τελικά υπήρχε καλύτερη λύση;
Super Moderators paredwse Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Καλημέρα παιδιά, είχα ανοίξει πριν μερικούς μήνες το παρακάτω thread, όπου να σας κάνω μια περίληψη ένας θείος μου έχει νοικιάσει ένα σπίτι σε μία οικογένεια και αυτοί εδώ και 1 χρόνο σχεδόν δεν πληρώνουν νοίκια. Για τον λόγο αυτό αποφάσισε να "διώξει" τους ενοικιαστές λέγοντας τους ότι το θέλει για ιδιοκατοίκηση. Η ερώτησή μου είναι τι ενέργειες πρέπει να κάνει και τι χαρτιά χρειάζεται. Δεν χρειάζεται να γίνει επίκληση ιδιοκατοίκησης. Από τη στιγμή που ο ενοικιαστής δεν πληρώνει ενοίκια, κινείται άλλη διαδικασία. Σε περίπου 80 ημέρες ο ιδιοκτήτης μπορεί να έχει (εκτός απροόπτου) το ακίνητό του στα χέρια του. Ρώτα δικηγόρο.
Uberalles_gr Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Επομένως πρέπει να συμβουλευτώ έναν δικηγόρο. Μήπως γνωρίζετε τι θα κοστίσει όλη η διαδικασία, δηλαδή έξοδα δικηγόρου + ότι άλλο ακόμα μας πει ο δικηγόρος;
REDODIN7 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Συγνωμη που εκμεταλευομαι το ποστ σου αλλα θα ηθελα να ρωτησω αν καποιος πληρωνει κανονικα αλλα εσυ το θες το σπιτη επειδη εισουν σε ενοικιο και τωρα αδυνατεις να πληρωσεις τι κανεις ?
kalogeros Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Κάθισα και διάβασα όλο το προηγούμενο thread. Η λύση είναι μία και ονομάζεται "δικαστική οδός". Ο θέιος σου είτε αντέχει είτε δεν αντέχει οικονομικά, πρέπει να κινηθεί δικαστικά εναντίον τους, κάτι το οποίο θα έπρεπε να είχε κάνει από καιρό. Δεν νομίζω να υπάρχει κάποια άλλη λύση. Και αυτό για τα δύο ανήλικα παιδιά, πρώτη φορά το ακούω. Η λύση της ιδιοκατοίκησης είναι λίγο επικύνδυνη, διότι, εάν ο θείος σου τους βγάλει έξω με αυτήν τη δικαιολογία, αλλά τελικά το νοικιάσει αλλού αντί να μπει ο ίδιος μέσα, τότε ο προηγούμενος ενοικιαστής έχει το δικαίωμα να κινηθεί δικαστικά εναντίον του και να ζητήσει αποζημίωση. Έτσι ο θείος σου θα κινδυνέψει να βρεθεί κυνηγημένος. Βέβαια δεν γνωρίζω εάν αυτό το τελευταίο μπορεί να συμβεί στην περίπτωση που έχει λήξει το συμβόλαιο. Εν τέλει, κατά τη γνώμη μου, ο θείος σου θα πρέπει να κινηθεί δικαστικά, ώστε να βγει δικαστική απόφαση που να τους πετάει έξω. Εάν το είχε κάνει αυτό από την αρχή, τώρα το θέμα θα είχε ήδη λήξει.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Επομένως πρέπει να συμβουλευτώ έναν δικηγόρο. Μήπως γνωρίζετε τι θα κοστίσει όλη η διαδικασία, δηλαδή έξοδα δικηγόρου + ότι άλλο ακόμα μας πει ο δικηγόρος; Αν ακολουθηθεί η γρήγορη οδός, υπολόγισε χοντρικά 500-700 ευρώ με όλα τα έξοδα...
Uberalles_gr Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Δεν είναι και λίγα... Ευχαριστώ και πάλι για τις απαντήσεις σας
orck Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 Και οι δικηγοροι και το δικαστικο συστημα πρεπει να φαει. Αραγε αυες οι τιμες θα γινουν πιο ανταγωνιστικες μετα τους μισθους μας;
skipperas Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 το θέμα είναι ότι είναι γνωστό φαινόμενο όλο αυτό, και έχει γίνει σύστημα.. έρχεται ο ενοικιαστής πληρώνει 2-3 ενοίκια και μετά μη τον είδατε.μέχρι να βγει η απόφαση να κινηθούν οι διαδικασίες κλπ αυτός μένει τζαμπέ!μετά πάλι τα ίδια!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα