Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εχω στα χερια μου εναν 2,5 δισκο απο λαπτοπ sata ο οποιος ειναι 120gb.

ξεκιναω για να κανω φορματ και να βαλω windows και το δισκο δε τον βλεπει.

εψαξα και βρηκα οτι εχει σφαλματα και το αναγνωριζει το συστημα ως 2ΤΒ.

το συνδεσα σαν εξωτερικο δισκο και βλεπει 2 partition.

1) 120gb

2) 1.9 TB

εχει γινει καποιο λαθος στο mbr μαλλον.

δοκιμασα τα παντα. οτι εργαλειο επεσε στα χερια μου και δεν εγινε τιποτα.

αλλα κολαγανε, αλλα βγαζανε error και αλλα δε βλαπανε καν το δισκο.

και απο το bios το αναγνωριζει σαν 2ΤΒ.

εψαξα για firmware και δε βρηκα τιποτα.

ο δισκος ειναι fujitsu mhv2120bh

μηπως ξερει κανεις κανενα utility για να το επαναφερω?

Δημοσ.

Μπορεί να έχει φλιπάρει και το f/w που είπε ο Ελφ, ξερωγώ...;

Για πάνε στην σελίδα 4 του στίκι "Τα έχασα όλα;", και ακολούθα τις οδηγίες της NBestgirl (και τις φωτό λίγο παρακάτω σ' ένα μου ποστ), για να δοκιμάσεις ν' αλλάξεις τις πληροφορίες για heads, sectors κλπ... (αν και δε νομίζω να κόλλαγε το LLFT ακόμα κι αν είναι λάθος αυτά), μέσω του Test Disk.

Δημοσ.

δοκιμασα μια παλιοτερη εκδοση με Hiren's BootCD το HDD LLF Low Level Format Tool, και ξεκινησε κανονικα, εχουν περασει περιπου 14ωρες και εχει φτασει καπου στο 60%.

λες να σωθει?

περιμενω να τελειωσει

Δημοσ.

Βασικά τό ότι έτρεξε τόσο το LLFT, σημαίνει ότι ήδη έχει διαγράψει το σακατεμένο (αν αυτό ήταν το θέμα) file system/partition table του. Και να το σταματήσεις πριν ολοκληρωθεί, το ίδιο θα είναι τ' αποτέλεσμα (είτε θα εμφανίζεται πλέον με το σωστό μέγεθος - είτε όχι). Ασ' το όμως, μπας και παίζουν sectors που χρειάζονται reinitialization.

Δε θυμάμαι αν θα έπρεπε ή όχι να εμφανίζεται "λάθος" στο BIOS, αν και μάλλον έχει δίκιο ο Ελφ για το ότι το πρόβλημα είναι ζήτημα firmware (οπότε, ολοκληρωθεί-δεν ολοκληρωθεί το llf, μια από τα ίδια θα είναι η κατάσταση του δίσκου...).

Τεσπα, ΑΝ ολοκληρωθεί το llf, και ΑΝ συνεχίζει να εμφανίζεται κουκουρούκου (μετά την "ενεργοποίηση" από την Διαχείριση Δίσκων), τρέχα σαν τελευταία ευκαιρία το Test Disk με τις οδηγίες που έλεγα πιο πάνω. Μπας και.

Σε τί κατάσταση θα είναι μετά από αυτά....Νομίζω πως το ότι αργεί τόσο για 120GB, σημαίνει πρόβλημα με τις κεφαλές. Και να "ξαναζωντανέψει" δηλαδή, μπορεί και να μην είναι για πολύ. Μάλλον μόνο στην πράξη θα δείξει - και σίγουρα μετά απ' ολ' αυτά, δεν είναι "αξιόπιστος" για σημαντικά αρχεία.

Δημοσ.

@@

μετα απο 24 ωρες τελειωσε αλλα ο δισκος παραμενει ιδιος με το llf με τα δεδομενα μεσα....

παω για το επομενο βημα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...