Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Θα μπω κατευθείαν στο νόημα..

Τα τελευταία χρόνια μου αρέσει να μαζεύω χρήματα απο πριν τα Χριστούγεννα και τον Ιανουράριο όταν ξεκινούν οι εκπτώσεις να ψωνίζω..ετσι και φέτος αποφάσισα να αγοράσω ενα νεο κινητό και τα υπόλοιπα κανένα ρουχικό..

Σοβαρά έφυγα από σπίτι μου με όρεξη και γύρισα σκέτη απογοήτευση χωρίς να αγοράσω τίποτα..

γιατί;

Όταν βγήκα από το Μετρό στο Σύνταγμα είπα να κάνω μια βόλτα αρχικά, πάντα στην Πανεπιστημίου,Σταδίου και άλλους αρχικούς δρόμους έχει ανθρώπους να ζητούν χρήματα συνήθως (τοξικομανείς κτλ) αλλά αυτό που είδα σήμερα σκέτη απογοήτευση..

Κόσμος που νομίζεις ότι έχει βγει βόλτα κάθεται στο πεζοδρόμιο και ζητάει χρήματα, ηλικιωμένοι, ειδικά στην Πλατεία Κοραή μια κοπέλα ήταν έγκυος..με μια λέξη ΑΠΕΛΠΙΣΊΑ

και κάθομαι και σκέφτομαι άλλοι δεν έχουν να φάνε,κάπου να κοιμηθούν και εγώ θα αγοράσω κινητό,ρούχα κτλπ...?

και μην πει κανείς αγόρασε ένα φθηνότερο..το νόημα είναι να μην αγοράσω τελείως!

ΑΠΌ ΤΗΝ ΆΛΛΗ: ΟΚ,εγω φταίω για όλο αυτο; εγω δεν θα κάνω την ζωή μου;

τι λέτε αγοράζουμε τέτοιες εποχές ;

ΥΓ: Η μεγαλύτερη απελπισία ειναι το κτήριο απέναντι απο την πλατεία Συντάγματος.... :devil:

Δημοσ.

Νομιζω οτι την ιδια σκεψη εχουμε ολοι οταν θελουμε να αγορασουμε κατι.

Επισης η ζωη ειναι μικρη και αν ενα κινητο και μια μπλουζα σου δωσουν χαρα τοτε WTF go get it.

Ετσι το βλεπω εγω. B)

Δημοσ.

Η κατασταση ειναι πραγματι πρωτοφανης,πριν μερικες μερες ακουσα κατι ωραιοτατα μπινελικια απο πρεζονι επειδη δε του εδινα λεφτα....Εσυ ομως δε πρεπει να νιωθεις τυψεις,αλλοι ειναι αυτοι που πρεπει να νιωθουν...αυτοι στο κτηριακι απεναντι απο την πλατεια Συνταγματος:mad:!

Δημοσ.

αν πρόκειται για αγορές που δεν έχουνε ζωτική σημασία αλλα πιο πολυ θα σου φτιαχνανε την διαθεση απο ανία, δώσε τα σε φιλανθρωπία που ξέρεις όμως οτι θα πιάσουνε τόπο, οχι αμφιβόλου στυλ ιερωμένες που μοιράζουνε fake αποκόμματα εράνου. Παλι ΙΣΩΣ νιώσεις καλύτερα και μαζι με σενα και κανενας φουκαρας

Αν και γω βέβαια θα προσπερνούσα στο χαλαρο, δεν φημιζομαι για τις ευαισθησιες μου.

ΑΣΧΕΤΟ: εκπτωσεις σε κινητο; τι σχεση εχουνε τα ηλεκτρονικα; παντα εχουνε σταδιακες μειωσεις ολο το χρονο αφου δεν ειναι ρουχα να πρεπει να ξεστοκαριστουνε εποχιακα, σωστα;

Δημοσ.

Εσυ ομως δε πρεπει να νιωθεις τυψεις,αλλοι ειναι αυτοι που πρεπει να νιωθουν...αυτοι στο κτηριακι απεναντι απο την πλατεια Συνταγματος:mad:!

Εντάξει τώρα, τί φταίνε οι υπάλληλοι του Public για την οικονομική κρίση;

Δημοσ.

Παντα θα υπαρχουν φτωχοι και εξαθλιωμενοι και οσο παμε ακομα πιο πολλοι :-(

Αυτο που μπορεις να κανεις και να βοηθησεις ειναι να χαριζεις διαφορα πραγματα (ρουχα , παπουτσια κτλ) που δεν χρειαζεσαι στην εκκλησια ή σε αλλες οργανωσεις .. τουλαχιστον να πανε σε καλο σκοπο.

Δημοσ.

Αυτο που μπορεις να κανεις και να βοηθησεις ειναι να χαριζεις διαφορα πραγματα (ρουχα , παπουτσια κτλ) που δεν χρειαζεσαι στην εκκλησια ή σε αλλες οργανωσεις .. τουλαχιστον να πανε σε καλο σκοπο.

Δημοσ.

+1

Κατά την γνώμη μου "παν μετρον αριστον" Φυσικά και δεν φταίει ο μέσος άνθρωπος για την όλο αυξανόμενη φτώχεια. Ούτε είναι δυνατόν να καταστρέψεις τη ζωή σου και να γίνεις ιεραπόστολος. Από την άλλη λόγω των καιρών που ζούμε το να μάθεις να είσαι περισσότερο συγκρατημένος είναι επιβεβλημένο. Αλλά οι μικρές χαρές δίνουν νόημα στη ζωή. Από την στιγμή που έχεις ήσυχη την συνείδησή σου ότι όσα βγάζεις τα βγάζεις δουλεύοντας τίμια και δεν κλέβεις κανένα τότε κρίνεις αν και πόσο μπορείς να βοηθήσεις τον συνάνθρωπό σου. Και η βοήθεια δεν είναι πάντα χρηματική.

Δημοσ.

Η κατασταση ειναι πραγματι πρωτοφανης,πριν μερικες μερες ακουσα κατι ωραιοτατα μπινελικια απο πρεζονι επειδη δε του εδινα λεφτα....Εσυ ομως δε πρεπει να νιωθεις τυψεις,αλλοι ειναι αυτοι που πρεπει να νιωθουν...αυτοι στο κτηριακι απεναντι απο την πλατεια Συνταγματος:mad:!

Αν δε νιώσουμε ποτέ τύψεις που στηρίζουμε το συγκεκριμένο κοινωνικοπολιτικό σύστημα και για τους ανθρώπους που ψηφίζουμε, τότε δε θα αλλάξει ποτέ τίποτα.

"Ν' αγαπάς την ευθύνη. Να λες:Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω."

Νίκος Καζαντζάκης

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Θα μπω κατευθείαν στο νόημα..

Τα τελευταία χρόνια μου αρέσει να μαζεύω χρήματα απο πριν τα Χριστούγεννα και τον Ιανουράριο όταν ξεκινούν οι εκπτώσεις να ψωνίζω..ετσι και φέτος αποφάσισα να αγοράσω ενα νεο κινητό και τα υπόλοιπα κανένα ρουχικό..

Σοβαρά έφυγα από σπίτι μου με όρεξη και γύρισα σκέτη απογοήτευση χωρίς να αγοράσω τίποτα..

γιατί;

Όταν βγήκα από το Μετρό στο Σύνταγμα είπα να κάνω μια βόλτα αρχικά, πάντα στην Πανεπιστημίου,Σταδίου και άλλους αρχικούς δρόμους έχει ανθρώπους να ζητούν χρήματα συνήθως (τοξικομανείς κτλ) αλλά αυτό που είδα σήμερα σκέτη απογοήτευση..

Κόσμος που νομίζεις ότι έχει βγει βόλτα κάθεται στο πεζοδρόμιο και ζητάει χρήματα, ηλικιωμένοι, ειδικά στην Πλατεία Κοραή μια κοπέλα ήταν έγκυος..με μια λέξη ΑΠΕΛΠΙΣΊΑ

και κάθομαι και σκέφτομαι άλλοι δεν έχουν να φάνε,κάπου να κοιμηθούν και εγώ θα αγοράσω κινητό,ρούχα κτλπ...?

και μην πει κανείς αγόρασε ένα φθηνότερο..το νόημα είναι να μην αγοράσω τελείως!

ΑΠΌ ΤΗΝ ΆΛΛΗ: ΟΚ,εγω φταίω για όλο αυτο; εγω δεν θα κάνω την ζωή μου;

τι λέτε αγοράζουμε τέτοιες εποχές ;

ΥΓ: Η μεγαλύτερη απελπισία ειναι το κτήριο απέναντι απο την πλατεία Συντάγματος.... :devil:

δεν θεωρω κακο να συνεχισεις να κανεις τις αγορες σου, καλο ομως ειναι να μην εισαι τοσο σπαταλος οσο παλια γτ ποτε δεν ξερεις τι γινεται. το χρημα ομως πρεπει να κυκλοφορει, επισης μην γινεσαι προκλητικος με τον τροπο ζωης σου, πολλοι ανθρωποι ειναι σε δυσκολη κατασταση και τους χτυπαει πολυ ασχημα. επισης κανε αυτο που ειπε η μαρια, ό,τι ειναι σε καλη κατασταση μπορεις να το δωσεις.

Δημοσ.

Η απάντηση σε αυτό που ρωτάς εξαρτάται από το πώς βλέπεις τη ζωή.

Η μία οπτική είναι "η ζωή είναι μικρή και ο καθένας πρέπει να κοιτάει τον εαυτό του". Αφού έχεις λεφτά, κάνε ό,τι γουστάρεις κι ας πεθαίνουν άλλοι από την πείνα.

Η άλλη οπτική είναι "δεν μπορώ να κοιμηθώ ήσυχος όσο υπάρχει έστω κι ένα παιδί που πεθαίνει από την πείνα". Σε αυτή την περίπτωση, πας στην Αφρική και δουλεύεις εθελοντικά, δωρίζοντας όση περιουσία έχεις.

Προφανώς οι περισσότεροι άνθρωποι είναι κάπου στο ενδιάμεσο. Κανείς δεν μπορεί να σου πει τι είναι αυτό που θα σε κάνει ευτυχισμένο ή τι είναι σωστό. Η προσφορά στον συνάνθρωπο είτε είναι δωρεά αίματος, είτε εθελοντική εργασία, είτε χρήματα σε μερικούς ανθρώπους δίνει μεγαλύτερη ευχαρίστηση από το να αγοράσουν μία μπλούζα ή ένα κινητό. Άλλοι πάλι ευχαριστιούνται περισσότερο με υλικά αγαθά. Θα σε συμβούλευα να τα δοκιμάσεις και τα δύο για να δεις τι σε ευχαριστεί.

Επί της ουσίας, από τη στιγμή που μερικές χιλιάδες παιδιά πεθαίνουν κάθε μέρα από πείνα και προλήψιμες ασθένειες, χιλιάδες άνθρωποι πέφτουν θύματα trafficking και εκδιώκονται από τα σπίτια του κτλ., εγώ κι εσύ που καθόμαστε και γράφουμε στο Insomnia, αντί να κάνουμε κάτι γι' αυτό, είμαστε αναίσθητα γαϊδούρια. Αλλά, εν τέλει, ο καθένας κάνει αυτό που τον κάνει ευτυχή. Άρα, την "ηθική" διάσταση δεν μπορεί να σου την δώσει κανείς άλλος, παρά μόνο ο εαυτός σου.

Δημοσ.

To να μην κανεις αγορες επειδη δεν μπορει ουτε ο αλλος το θεωρω χαζο.Με αυτη τη λογικη καποιοι πεινανε, θα πρεπει να πεινασουμε και μεις η να περιορίσουμε το φαγητο??Δηλαδη σημερα δε θα φαω παστιτσιο αλλα φετα με ψωμι για να μην ειμαι και προκλητικός??

Οτι μπορεις να κανεις καντο και ας ειναι και ας κοστιζει εφοσον δεν σε φερει και σενα σε δυσκολη οικονομικη κατασταση.

Επισης δεν καταλαβαινω τη λογικη του προκλητικου.Αν εγω πχ παω και παρω ενα iphone (οχι πως θα το κανα ποτε απλα το αναφερω επειδη ειναι ακριβο) σημαινει οτι προκαλω επειδη δεν μπορει ο αλλος να το παρει?? Αν βεβαια το κανω για να του μπω στο ματι τοτε ναι αλλα αν το κανω για προσωπικη ευχαριστηση δε νομιζω οτι ενοχλω κανεναν.

Δημοσ.

Προσωπικα φιλε δεν με ενδιαφερει. Καταλαβαινω και εχω πληρη γνωση του τι συμβαινει αλλα επειδη δουλευω σαν σκυλος ετσι και αλλιως δεν διαφερω σε τιποτα απο αυτους, απλα αντι να ζητιανευω γινομαι ρεζιλι με διαφορετικο τροπο κανοντας το μαιμουνι για 27 ψωροευρω μεροκαματο. Ε οχι και να αισθανθω και τυψεις επειδη θα ξοδεψω τα λιγα ψωροευρω μου σε κατι που θελω να παρω μονο και μονο επειδη βλεπω γυρω μου ζητιανακια, κλεφτρονια, πρεζακια και δεν ξερω και γω τι αλλο.

Ε οχι να μας κανουμε να νοιωθουμε τυψεις για τετοια πραγματα. Να πω οτι εισαι κανενας λεφταδης που μπορει να εχεις πολλα το καταλαβαινω εν μερη αλλα οχι να εισαι μεροκαματιαρης της φαπας και της επιβιωσης και να αισθανεσαι και ασχημα επειδη εσυ εχεις το κατι παραπανω επειδη σκιζεσαι να τα δουλευεις αυτα τα λεφτα.

Για να μην κανω καν το ξεκινημα να αρχισω για τους -πραγματικα- ξεδιαντροπους "ζητιανους" που ζητανε οτι φραγκα να ναι, τους δινεις και ζητανε και αλλα ή στα πετανε και στη μουρη αν δεν τους "φτανουν" αυτα που τους εδωσες. Εχουμε ποιο πολλους ζητιανους μαιμου απο ποτε, το νου σας.

Δημοσ.

Αν δε νιώσουμε ποτέ τύψεις που στηρίζουμε το συγκεκριμένο κοινωνικοπολιτικό σύστημα και για τους ανθρώπους που ψηφίζουμε, τότε δε θα αλλάξει ποτέ τίποτα.

"Ν' αγαπάς την ευθύνη. Να λες:Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω."

Νίκος Καζαντζάκης

Αυτό Ναι. Το να δώσεις 100€ σ΄'ενα φτωχό για να περάσει μια ακόμα εβδομάδα θα του λύσει το πρόβλημα και εσύ θα έχεις ήσυχη τη συνείδησή σου ότι δεν πήρες αυτό το μήνα καινούργιο παντελόνι και πουκάμισο αλλά έκανες μια καλή πράξη;

Ή υπάρχει κανένας που πιστεύει ότι αν ήταν απόφαση των ισχυρών του κόσμου να εξαλείψουν σταδιακά την πείνα και την δυστυχία δεν θα ήταν εφικτό; Το να σώσεις τη ζωή ενός ανθρώπου ατομικά είναι πολύ σημαντικό , όμως την ίδια στιγμή πεθαίνουν άλλοι εκατό. Τι να κάνεις μόνος; Αντί να δίνονται χρήματα και ρούχα σ'ένα αφρικανικό λαό πχ. που υποφέρει καλύτερα θα ήταν να του φτιάξεις τις υποδομές και να μην του κλέβεις τον φυσικό πλούτο και βέβαια να μην του πουλάς όπλα για να αλληλοσκοτώνονται.

Υ.Γ. Ο Καζαντζάκης ήταν ένας και μοναδικός. Εμείς ανήκουμε στην μάζα δυστυχώς ή ευτυχώς.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...