Alxnks Δημοσ. 18 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2012 Προφανώς αν το ερωτηματολόγιο έχει "επεξήγηση" στο σχετικό ερώτημα λέμε την αλήθεια ε. Το μόνο σημείο που λέμε ψέμματα είναι στο αν έχουμε φάει γιατί είμαστε ΝΑ ΚΑΤΙ ΑΝΤΡΕΣ ΩΣ ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ. περα απο τα διαφορα για αρρωστιες, επεμβασεις, φαρμακα, ουσιες, διαμονη στο εξωτερικο κτλ κτλ, κανονικα πρεπει να εχουμε κοιμηθει/ξεκουραστει καλα και οπως λες να εχουμε φαει επισης. τα εχει το ερωτηματολογιο που συμπληρωνω στο 401. εγω αν και δινω χρονια, αυτη τη φορα ειχα κοιμηθει μονο 2.5 ωρες και δεν ειχα φαει πρωινο (δεν ειχα αλλωστε σκοπο να δωσω αιμα, τυχαια εκατσε και πηγα)..οποτε πρωτη μου φορα ενιωσα μια στιγμιαια ζαλαδα αλλα περασε στο 2-3λεπτο. μετα εφυγα, οδηγησα κανονικα, no problem as usual.
ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 Εκείνο που προφανώς είναι δύσκολο να γίνει κατανοητό από τους υποψήφιους αιμοδότες, ακόμα και τους τακτικούς (ίσως ιδιαίτερα από εκείνους) είναι πως όλα αυτά που ρωτάει το προσωπικό της αιμοδοσίας έχουν σκοπό να διαφυλάξουν την ασφάλεια και του δότη αλλά και των ασθενών που θα πάρουν το αίμα αυτό και τα παράγωγά του. Εννοείται ότι η ασφάλεια του αιμοδότη έχει απόλυτη προτεραιότητα, οπότε το να επιμένει κανείς να δίνει αίμα κουρασμένος, άυπνος και νηστικός είναι καθαρή βλακεία, αρκεί να σκεφτεί ότι οι περισσότεροι μπαίνουν να οδηγήσουν μετά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Δλδ πάμε να κάνουμε μια πράξη αλτρουϊσμού και την ίδια στιγμή διακινδυνεύουμε τη ζωή μας και όποιων άλλων μας συναντήσουν στο δρόμο ΑΝ ζαλιστούμε? Χαζό. Για τα ελαφρά ναρκωτικά, είναι στην κρίση του γιατρού που παίρνει ιστορικό και το πόσο διάστημα είναι καλό να περάσει από την τελευταία φορά που έγινε χρήση και το πόσο κατάλληλος είναι για αιμοδοσία ο υποψήφιος δότης.
evabb Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 η διαμονη στο εξωτερικο και ειδικα στην αγγλια που εχω δει τι σημασια εχει; και γτ ρωτα για 20 χρονια πριν;
Alxnks Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 γιατι μπορει να εχεις παει σε καμια περιεργη τριτοκοσμικη χωρα για σαφαρι και να εχεις επιστρεψει με τιποτα περιεργο εγω παντα τικαρω εκει που λεει για εξωτερικο και με ρωτανε γιατι το εχω τικαρει..λεω οτι ημουν 6 χρονια αγγλια και τελος. για αγγλια επαιζε η σπογγωδης εγκεφαλοπαθεια, γριπη των χοιρων και γριπη των πτηνων, οποτε ισως εχει ξεμεινει απο τοτε ο φοβος για αγγλια. Εκείνο που προφανώς είναι δύσκολο να γίνει κατανοητό από τους υποψήφιους αιμοδότες, ακόμα και τους τακτικούς (ίσως ιδιαίτερα από εκείνους) είναι πως όλα αυτά που ρωτάει το προσωπικό της αιμοδοσίας έχουν σκοπό να διαφυλάξουν την ασφάλεια και του δότη αλλά και των ασθενών που θα πάρουν το αίμα αυτό και τα παράγωγά του. Εννοείται ότι η ασφάλεια του αιμοδότη έχει απόλυτη προτεραιότητα, οπότε το να επιμένει κανείς να δίνει αίμα κουρασμένος, άυπνος και νηστικός είναι καθαρή βλακεία, αρκεί να σκεφτεί ότι οι περισσότεροι μπαίνουν να οδηγήσουν μετά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Δλδ πάμε να κάνουμε μια πράξη αλτρουϊσμού και την ίδια στιγμή διακινδυνεύουμε τη ζωή μας και όποιων άλλων μας συναντήσουν στο δρόμο ΑΝ ζαλιστούμε? Χαζό. Για τα ελαφρά ναρκωτικά, είναι στην κρίση του γιατρού που παίρνει ιστορικό και το πόσο διάστημα είναι καλό να περάσει από την τελευταία φορά που έγινε χρήση και το πόσο κατάλληλος είναι για αιμοδοσία ο υποψήφιος δότης. αν αναφερεσαι σε μενα στο πρωτο μερος, απλα να σε ενημερωσω οτι οπως ειπα ηταν η πρωτη φορα σε τοσα χρονια, ο αιματοκριτης μου πριν την αιμοδοσια ηταν ως συνηθως πολυ ψηλα και μετα και την αιμοδοσια πιεση και αιματοκριτη ειχα αψογα. επισης..ειχα και συνοδηγο να οδηγησει αν αισθανομουν κατι. επισης..αν σου εχει ξεφυγει προηγουμενο μου ποστ, ειμαι του επαγγελματος, μπορω να ξερω καπως καλυτερα να ερμηνευω τις αντιδρασεις του σωματος μου, εγω αλλωστε σηκωθηκα και ξαπλωσα το καθισμα και τους ειπα οτι σε 2-3 λεπτα θα μαι οκ
ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 Όχι, δεν αναφερόμουν σε σένα, και πολύ καλά έκανες που είχες και 2ο άτομο μαζί σου. Γενικά μιλούσα με αφορμή αυτό που ανέφερες. Όσο για το ΗΒ υπάρχει ερώτηση για τα χρόνια 1980-1996 για τη νόσο των τρελλων αγελάδων. Δυστυχώς για τα prion δεν υπάρχει ακόμα τεστ, άρα παραμένουμε σε αποκλεισμό από το ιστορικό.
xreokopia Δημοσ. 24 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2012 Τι αρνητικες συνεπειες εχουν οι υγιεις ανθρωποι που δινουν αιμα, τι λενε οι φημες?
kkostas77 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2012 Τι αρνητικες συνεπειες εχουν οι υγιεις ανθρωποι που δινουν αιμα, τι λενε οι φημες? Kαμία!! (έτσι όπως το θέτεις, χρησιμοποιόντας τη λέξη υγιείς, απολυτος καμία αρνητικη συνέπεια)
xreokopia Δημοσ. 24 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2012 Και ολοι αυτοι οι ανθρωποι που δε πανε να δωσουν τι φοβουνται? Δυο μερες εχουν bonus οι δημοσιοι υπαλληλοι, ομως ελαχιστοι πανε. Οι φημες τι λενε?
kkostas77 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2012 Και ολοι αυτοι οι ανθρωποι που δε πανε να δωσουν τι φοβουνται? Δυο μερες εχουν bonus οι δημοσιοι υπαλληλοι, ομως ελαχιστοι πανε. Οι φημες τι λενε? 1. Φοβούντε τη βελόνα. 2. Έχουν διαβάσει τα μέιλ που λένε πως κάποιος άφηνε βελόνες με aids στη καρέκλα του σινεμά. 3. Είναι ωχαδελφιστές ή αδιάφοροι ως προς την αιμοδοσία και θα ασχοληθούν μόνο αν κάποιος δικός τους έχει ανάγκη 4. Δε μπορούν να δώσουν λόγο υγείας.
xreokopia Δημοσ. 24 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2012 Τον λογο υγεια ειπαμε, δεν υπολογιζεται. Μιλαμε μονο για υγιεις αιμοδοτες. Το να φοβηθεις τη βελονα για να χασεις 2 ημερες κανονικης αδειας δεν ακουγεται σοβαρο. Περα απο τις βελονες του aids, υπαρχουνε φημες και θεωριες οτι αυτος που δινει αιμα υπονομευει την υγεια του κατα καποιον τροπο?
kkostas77 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2012 Τον λογο υγεια ειπαμε, δεν υπολογιζεται. Μιλαμε μονο για υγιεις αιμοδοτες. Το να φοβηθεις τη βελονα για να χασεις 2 ημερες κανονικης αδειας δεν ακουγεται σοβαρο. Περα απο τις βελονες του aids, υπαρχουνε φημες και θεωριες οτι αυτος που δινει αιμα υπονομευει την υγεια του κατα καποιον τροπο? Θεωρίες και φήμες πιθανόν να υπάρχουν. Δημοκρατία έχουμε ο καθένας λέει ότι του κατέβει απ το κεφάλι. Αυτό που ισχύει είναι πως όχι, ΔΕΝ ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΤΑΙ Η ΥΓΕΙΑ του αιμοδότη αν δώσει αίμα. Στη χειρότερη, αν δεν έχει φάει καλά, νωρίτερα να νιώσει τάση για λιποθυμία. Αλλά για να δωσεις αίμα πρέπει να εισαι υπεύθηνος και γνώστης της υγείας σου. Είναι ξεκάθαρες οι οδηγίες των κέντρων αιμοληψίας. Ακόμα και τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι μιας χρήσεως και αποστειρωμένα. Γενικά υγιής άνθρωπος ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να πάθει τίποτε.
xreokopia Δημοσ. 25 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2012 Θεωρίες και φήμες πιθανόν να υπάρχουν. Δημοκρατία έχουμε ο καθένας λέει ότι του κατέβει απ το κεφάλι. Αυτό που ισχύει είναι πως όχι, ΔΕΝ ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΤΑΙ Η ΥΓΕΙΑ του αιμοδότη αν δώσει αίμα. Στη χειρότερη, αν δεν έχει φάει καλά, νωρίτερα να νιώσει τάση για λιποθυμία. Αλλά για να δωσεις αίμα πρέπει να εισαι υπεύθηνος και γνώστης της υγείας σου. Είναι ξεκάθαρες οι οδηγίες των κέντρων αιμοληψίας. Ακόμα και τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι μιας χρήσεως και αποστειρωμένα. Γενικά υγιής άνθρωπος ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να πάθει τίποτε. Μα μπορουμε να ειμαστε ανα πασα στιγμη απολυτοι γνωστες της υγειας μας?
Alxnks Δημοσ. 25 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2012 γενικα, η ανανεωση του αιματος μονο καλο κανει καθως διατηρει τον οργανισμο σε ''εγρηγορση'', αλλα αν καποιος εχει και πολυ υψηλο αιματοκριτη τοτε ειναι διπλα ευεργετικο το να δινει αιμα.
fouros Δημοσ. 26 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2012 Eδωσα αίμα το Σάββατο στο Σωτηρία ( πρώτη φορά ως εθελοντής , εχω δώσει πάνω από 10 φορές για συγγενείς αλλά και αγνώστους). Εξαιρετική η νοσηλεύτρια, 20 λεπτά κράτησε η όλη διαδικασία δεν περίμενα καθόλου αν και Σάββατο. Με ενημέρωσε κιόλας πως πάντα τόσο ήρεμα και χαλαρά είναι οπότε για τους Αθηναίους είναι μια πολύ καλή επιλογή μιας και παρκινγκ έχει μέσα στο νοσοκομείο και σταθμό μετρό έχει κοντά (Κατεχάκη).
Lucifer Δημοσ. 26 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2012 Eδωσα αίμα το Σάββατο στο Σωτηρία Μόλις γύρισα από εκεί. Ήταν εκεί όταν ήσουν η κυρα Αριάδνη, η προϊσταμένη; Μου 'πρηξε τα παπάρια στο μπλαμπλα ε, με έπιασε πονοκέφαλος. -Ιδρωμένος είστε; -Ναι, γιατ- -Γιατί;;; -Γιατί ήρθα με τα πόδια από Αμπελόκηπους και φορούσα και το μπουφάν... -ΚΡΥΩΝΕΤΕ;;;; -!! Όχι έφυγα 7 παρά από το σπίτι κι έκανε κρύο! -Και κρυώνετε και τώρα; -Όχι, για να μη το κουβαλάω στα χέρια το φορούσα. -Κάνει καλό το περπάτημα πάντως λένε. -Ναι. -Ο γαμπρός μου τώρα έκανε μια εγχείρηση... -Ναι... -Του πε ο γιατρός, περπάτημα. -Στα πόδια ήταν η εγχείρηση; -Όχι, στο στομάχι. -Α. -Ναι, ναι, ναι, ναι, ναι, ναι, ναι.... περπάτημα... -Ωραία. -Εύη ξέρεις από κομπιούτερ; Εύη: Ναι. -Εσείς κύριε (σ.σ. εγώ είμαι ο κύριος) ξέρετε; -Τα απαραίτητα. -Εγώ μαθαίνω. -Μμμμ. -Ας πάω λίγο μέσα και ξανάρχομαι αν χρειαστείτε τίποτα... Εύη: Ναι! -Ναι! Εγώ στην Εύη: Δεν πρέπει να υπάρχει πιο αναπευτ- Γριά καλπάζοντας μέσα: ΤΙ ΕΙΠΑΤΕΕΕΕ;;; -Ωχ, οι πολυθρόνες λέω είναι- -ΝΑ ΤΗ ΧΑΜΗΛΩΣΟΥΜΕ ΘΕΛΕΤΕ, ΕΥΗ ΠΑΤΑ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ ΤΟ ΚΑΤΩ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΙΣΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ -ΟΧΙ ΟΧΙ ΚΑΛΑ ΕΙΜΑΙ -Σίγουρα; Τι έχει η πολυθρόνα;; -ΑΝΑΠΑΥΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ. ΑΥΤΟ ΛΕΩ. -Α. Ξεσταυρώστε τα πόδια σας για να κυκλοφορεί καλύτερα το αίμα. Α σιχτίρ άλλη φορά θα τους το πηγαίνω σε βαζάκι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα