vivaki5 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2012 Γεια σας!!!Πριν από λίγο καιρό αγόρασα το πρώτο μου iphone (το 4S) και με την λίγων ημερών χρήση του μου έχουν δημιουργηθεί κάποιες πρώτες απορίες!!! 1)Αρχικά θα ήθελα να ρωτήσω πως θα ήταν καλό να γίνουν οι πρώτες φορτίσεις?? 2)Επίσης κάπου διάβασα ότι είναι καλό να ΜΗΝ αφήνουμε την μπαταρία να πέφτει κάτω από 20% και να το φορτίζουμε όταν πάει κάπου εκεί...αυτό έλεγαν ότι βοηθάει στο να διατηρείται καλύτερα η μπαταρία και να αντέχει περισσότερο... Ισχύει?? 3)Ακόμη μου έκανε εντύπωση ο τρόπος που φαίνονται τα μηνύματα σε αυτό το κινητό. Όταν για παράδειγμα γράφω ένα μήνυμα και θέλω να το στείλω αργότερα πως μπορώ να το αποθηκεύσω στα <<πρόχειρα>> όπως έκανα στο παλιό κινητό μου (δεν ήταν smartphone) ή π.χ. αν ένα μήνυμα θέλω να το κρατήσω ποιος είναι ο αντίστοιχος φάκελος <<αποθηκευμένα>>?? 4)Μία ακόμη απορία που έχω είναι σχετικά με κάποιες φήμες που ακούστηκαν ότι στο ios 5.1 θα ενσωματώσουν ξανά το διακόπτη 3G και αν το απενεργοποιήσουμε λένε ότι θα βοηθάει στην καλύτερη διάρκεια της μπαταρίας...Ποια είναι όμως τα προνόμια που τυπικά έχουμε όταν είμαστε σε δίκτυο 3G αντί για 2G??Και πόσο η αλλαγή αυτή επηρεάζει κλήσεις, μηνύματα κ.λ.π. 5)Τέλος όταν κλείνω το κινητό και το βάζω να φορτίσει μετά το πρώτο 5% της φόρτισης ξανά ανοίγει (με κλειδωμένη τη σιμ όπως όταν το ανοίγω κανονικά) και πρέπει να το κλείσω ξανά εφόσον δεν θέλω να είναι ενεργοποιημένο...Αυτό υπάρχει κάποιος τρόπος να μην γίνεται?? Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας...
dimitrisOS Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2012 Γεια σας!!!Πριν από λίγο καιρό αγόρασα το πρώτο μου iphone (το 4S) και με την λίγων ημερών χρήση του μου έχουν δημιουργηθεί κάποιες πρώτες απορίες!!! 2)Επίσης κάπου διάβασα ότι είναι καλό να ΜΗΝ αφήνουμε την μπαταρία να πέφτει κάτω από 20% και να το φορτίζουμε όταν πάει κάπου εκεί...αυτό έλεγαν ότι βοηθάει στο να διατηρείται καλύτερα η μπαταρία και να αντέχει περισσότερο... Ισχύει?? Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας... Που το ακουσες ; Δεν ισχυει τιποτα τετοιο !!!!!!
vivaki5 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2012 Που το ακουσες ; Δεν ισχυει τιποτα τετοιο !!!!!! Το διάβασα σε ένα site με ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με το iphone. Για να είμαι ειλικρινής δεν θυμάμαι ακριβώς ποιο ήταν επειδή γενικά διαβάζω πληροφορίες από διάφορα sites χωρίς να συγκρατώ (απαραίτητα) ποια είναι αυτά!!!Και εμένα μου έκανε εντύπωση γι αυτό κιόλας το ρωτάω!!!
dimitrisOS Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2012 Το διάβασα σε ένα site με ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με το iphone. Για να είμαι ειλικρινής δεν θυμάμαι ακριβώς ποιο ήταν επειδή γενικά διαβάζω πληροφορίες από διάφορα sites χωρίς να συγκρατώ (απαραίτητα) ποια είναι αυτά!!!Και εμένα μου έκανε εντύπωση γι αυτό κιόλας το ρωτάω!!! Οχι καλα δεν ισχυει τιποτα τετοιο αρκει να του κανεις καλη φορτοση
ThanosA Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2012 1,2)αστο να κλεισει μονο του και καν΄του πληρη φορτιση μολις φτασει 100% αστο αλλα 10 λεπτα + Απο τοτε που το πηρα αυτο κανω και το health ειναι 93% 3)οταν θες να αποθηκευσεις ενα μνμ για να το στειλεις αργοτερα απλα γραψτο στη συζητηση με την επαφη που θελεις να το στειλεις και μην πατας send.οταν ξαναπας στη συζητηση δεν θα εχει σβηστει 4)εχει και τωρα διακοπτη settings>general>network>enable 3g 5)δεν υπαρχει καποιος τροπος να γινει (ισως με jailbreak το οποιο δεν εχει βγει ακομα για 4s).Αν εχεις θεμα με την ακτινοβολια το βαζεις σε airplane mode και ολα ωραια και καλα.Αυτα ! edit με 3g εχεις προσβαση στο ιντερνετ με μεγαλυτερες ταχυτητες με τις αναλογες χρεωσεις φυσικα. Για τηλεφωνα μνμ μονο 2g δεν εχει καμια πρακτικη διαφορα.
fylatos Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 (επεξεργασμένο) Οχι καλα δεν ισχυει τιποτα τετοιο αρκει να του κανεις καλη φορτοση Αν μιλάς από πείρας, τότε κάνεις λάθος. Γενικά αν δεν είσαι σίγουρος για κάτι τέτοιο μην απαντάς. Γενικά η ζωή των li-ion μπαταριών επιμηκύνεται με την μερική αποφόρτιση και το calibration μηνιαία. Καλά είχαν πει στον VIVAKI5 ότι έτσι πρέπει να γίνεται. Επίσης, αν δεν το πιστεύεις α) διάβασε ένα οποιοδήποτε βιβλίο για την τεχνολογία πίσω από τις μπαταρίες. β) διάβασε το παρακάτω site που είναι εξαιρετικά ορθό και έχει στοιχεία να στηρίξει αυτά που λέει. "The smaller the depth of discharge, the longer the battery will last. If at all possible, avoid frequent full discharges and charge more often between uses. " http://batteryuniversity.com/learn/article/how_to_prolong_lithium_based_batteries Λέει ότι χρειάζεται να ξέρει κανείς. Είναι αρκετά διαφωτιστικό, αν και αν θέλει να διαβάσει κανείς παραπάνω μπορώ να του προτείνω μερικά βιβλία. Γενικά επικρατεί μεγάλος μύθος σχετικά με τις μπαταρίες. Συγκεκριμένα, για να πω μερικές ορθές οδηγίες συνοπτικά: -οι liion δεν έχουν φαινόμενο μνήμης -θέλουν calibration όχι γιατί αλλιώς χαλάνε, αλλά για να ρυθμίζεται το chip τους ή του κινητού και να εκμεταλλεύεσαι όλη την μπαταρία/να μην την αποφορτίζεις υπερβολικά. -δεν χρειάζεται να φορτίζουν πλήρως και καλό είναι να μην αποφορτίζονται πλήρως. -οι χαμηλές θερμοκρασίες επιμηκύνουν την ζωή της μπαταρίας *****αυτό σημαίνει ότι δεν την ξεφορτίζουμε τελείως κάθε μέρα και μετά την αφήνουμε όλο το βράδυ συνδεδεμένη, κάτι τέτοιο όπως είναι εύκολο να προσέξετε με οποιαδήποτε επαναφορτιζόμενη αα μπαταρία, την κάνει να ζεσταίνεται υπερβολικά. Αυτά. Αν φέρεις αντιρρήσεις στήριξε τες βιβλιογραφικά αλλιώς είναι λόγια του αέρα και είναι επικίνδυνα (με την έννοια ότι δεν ευνοούν την μπαταρία του vivaki5, όχι ότι σκότωσες και κάποιον). Καλά και εμπεριστατωμένα βιβλία για διάβασμα: Handbook of Batteries 3rd Edition by David Linden Battery Technology Handbook, Second Edition by H.A. KIEHNE 1,2)αστο να κλεισει μονο του και καν΄του πληρη φορτιση μολις φτασει 100% αστο αλλα 10 λεπτα + Απο τοτε που το πηρα αυτο κανω και το health είναι 93% 93% αν και είναι καλά δεν είναι optimal. Κανονικά όπως αναφέρω και παραπάνω αυτό που κάνεις λέγεται calibration και ενώ είναι καλό, δεν είναι για κάθε φορά. Ιδανικά ο φίλος μας θα το φορτίζει όταν φτάνει στο 20-30% και θα το βγάζει από τον φορτιστή αμέσως μετά την φόρτιση. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και στους υπολογιστές σας για να μεγιστοποιήσετε τη ζωή της μπαταρίας τους. Δεν προσπαθώ να την πω σε κάποιον ή κάτι τέτοιο, απλά επικρατεί σύγχυση σε αυτό το θέμα και νομίζω ότι μπορώ να σας βοηθήσω να την αποφύγετε. Ελπίζω να το κατανοείτε. Επεξ/σία 27 Ιανουαρίου 2012 από fylatos
benetton47 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Γεια σας!!!Πριν από λίγο καιρό αγόρασα το πρώτο μου iphone (το 4S) και με την λίγων ημερών χρήση του μου έχουν δημιουργηθεί κάποιες πρώτες απορίες!!! 4)Μία ακόμη απορία που έχω είναι σχετικά με κάποιες φήμες που ακούστηκαν ότι στο ios 5.1 θα ενσωματώσουν ξανά το διακόπτη 3G και αν το απενεργοποιήσουμε λένε ότι θα βοηθάει στην καλύτερη διάρκεια της μπαταρίας...Ποια είναι όμως τα προνόμια που τυπικά έχουμε όταν είμαστε σε δίκτυο 3G αντί για 2G??Και πόσο η αλλαγή αυτή επηρεάζει κλήσεις, μηνύματα κ.λ.π. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας... Με την μπαταρία ο σωστός τρόπος είναι αυτός που είπε @fylatos. Στο θέμα με το 3g αυτό που είπε ο @ThanosA δεν ισχύει. Στο 4s δεν υπάρχει διακόπτης 3g πουθενά !!!!! Λένε ότι θα το ενσωματώσουν στην 5.1 αλλά αν δεν μπορείς να περιμένεις κάνεις jailbreak και sbs settings για το ανοιγοκλείνεις . Το jailbreak κυκλοφόρησε για 4s εδώ και λίγες μέρες !
June Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Δες και εδώ τι γράφει η Apple: http://www.apple.com/batteries/iphone.html
VampireKiSS Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Κάποια από αυτά που αναφέρει ο fylatos βρίσκονται σε αντίθεση με αυτά που συστήνει η apple γι' αυτό φίλε fylatos να είσαι λίγο πιο προσεκτικός όταν γράφεις με τόση βεβαιότητα. Η apple επιτρέπει τη μερική φόρτιση (που το έχεις σαν μύθο) και παροτρύνει να παραμένει ενίοτε η συσκευή στη πρίζα για 2 επιπλέον ώρες αφού έχει φορτίσει πλήρως (trickle charge), όχι να τη βγάζουμε πάντα αμέσως όπως λες. Link Έχω εδώ και 1 χρόνο το iphone. Το φορτίζω όταν βρίσκεται περίπου στο 10% και 2 φορές το μήνα το αφήνω να αδειάσει τελείως και να φορτίσει πλήρως. Επίσης περίπου 1 φορά την εβδομάδα το αφήνω 4 ώρες στην πρίζα. Ποτέ δεν το χρησιμοποιώ όταν φορτίζει και πολλές φορές το βάζω σε flight mode. Αποφεύγω -εκτός απολύτου ανάγκης- να το φορτίζω μερικώς (π.χ. να είναι στο 10% και να το φορτίσω για 10 λεπτά). 1 χρόνο μετά η μπαταρία είναι σαν καινούρια.
fylatos Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Κάποια από αυτά που αναφέρει ο fylatos βρίσκονται σε αντίθεση με αυτά που συστήνει η apple γι' αυτό φίλε fylatos να είσαι λίγο πιο προσεκτικός όταν γράφεις με τόση βεβαιότητα. Η apple επιτρέπει τη μερική φόρτιση (που το έχεις σαν μύθο) και παροτρύνει να παραμένει ενίοτε η συσκευή στη πρίζα για 2 επιπλέον ώρες αφού έχει φορτίσει πλήρως (trickle charge), όχι να τη βγάζουμε πάντα αμέσως όπως λες. Link Έχω εδώ και 1 χρόνο το iphone. Το φορτίζω όταν βρίσκεται περίπου στο 10% και 2 φορές το μήνα το αφήνω να αδειάσει τελείως και να φορτίσει πλήρως. Επίσης περίπου 1 φορά την εβδομάδα το αφήνω 4 ώρες στην πρίζα. Ποτέ δεν το χρησιμοποιώ όταν φορτίζει και πολλές φορές το βάζω σε flight mode. Αποφεύγω -εκτός απολύτου ανάγκης- να το φορτίζω μερικώς (π.χ. να είναι στο 10% και να το φορτίσω για 10 λεπτά). 1 χρόνο μετά η μπαταρία είναι σαν καινούρια. Κάτι παρεξήγησες. Γράφω ότι υπάρχουν μύθοι, όχι ότι αυτά που λέω μες τις παύλες είναι οι μύθοι. Αυτά λέω ότι ισχύουν (σαν οδηγίες). Λέω αυτό που λες και εσύ. Ναι στην μερική φόρτιση, μία φορά το μήνα calibration (άδειασμα τελείως και φόρτιση πλήρως). Μερική φόρτιση εννοούμε από 15%μέχρι 98-100%. Πλήρης είναι από 0-100%. Επίσης η apple συστήνει να μην αφήνουμε γενικά την συσκευή επ-αόριστον στην μπρίζα. http://www.apple.com/batteries/notebooks.html Μόνο στο calibration. http://www.apple.com/batteries/iphone.html Και να μην φορτίζουμε με θήκες το iphone γιατί ζεσταίνεται και μειώνεται η μακροζωία της μπαταρίας, όπως και με τις συχνές παρατεταμένες φορτίσεις. Γενικά συμφωνούμε, απλά με παρεξήγησες. Και ναι είμαι απόλυτος σε αυτά που λέω γιατί δεν τα στηρίζω στην προσωπική μου εμπειρία αλλά σε επιστημονικά δεδομένα. Το διόρθωσα για να είμαι πιο κατανοητός. Thanks "αποφεύγω εκτός απολύτου ανάγκης- να το φορτίζω μερικώς (π.χ. να είναι στο 10% και να το φορτίσω για 10 λεπτά)" κάτι τέτοιο δεν επηρεάζει απαραίτητα την μπαταρία σου θετικά ή αρνητικά. Και για να είμαστε 100% ξεκάθαροι ΤΙΠΟΤΑ από όσα λέω δεν είναι αντίθετο από αυτά που λέει η apple. Απλά εξηγώ τους κανόνες της, που είναι -να μην ζεσταίνεται η μπαταρία -να μην μένει συνέχεια στην μπρίζα -να μην ξεφορτίζεται πλήρως συνέχεια -να την αποφορτίζουμε πλήρως μία φορά τον μήνα και να την φορτίζουμε πλήρως (calibration) γιατί αυτό μειώνει την μακροζωία της. Μύθοι είναι ότι: -η πρώτη φόρτιση πρέπει να είναι πλήρης -ότι δεν πρέπει να φορτίζουμε την μπαταρία όντας ήδη πχ στο 35% αλλά να την αφήνουμε να ξεφορτίζει (αυτό την χαλάει με την πάροδο του χρόνου) -ότι πρέπει να την φορτίζουμε πάντα μέχρι το 100% -ότι δεν πρέπει να δουλεύουμε όταν φορτίζεται, όλα αυτά υπάρχουν τόσο στο ίντερνετ όσο και σε παλαιότερα βιβλία και αφορούν παλαιότερης γενιάς μπαταρίες. Οι liion είναι πολύ πιο εξελιγμένες και θέλουν μόνο λίγη προσοχή.
VampireKiSS Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Κάτι παρεξήγησες. Γράφω ότι υπάρχουν μύθοι, όχι ότι αυτά που λέω μες τις παύλες είναι οι μύθοι. Αυτά λέω ότι ισχύουν (σαν οδηγίες). Λέω αυτό που λες και εσύ. Ναι στην μερική φόρτιση, μία φορά το μήνα calibration (άδειασμα τελείως και φόρτιση πλήρως). Μερική φόρτιση εννοούμε από 15%μέχρι 98-100%. Πλήρης είναι από 0-100%. Επίσης η apple συστήνει να μην αφήνουμε γενικά την συσκευή επ-αόριστον στην μπρίζα. http://www.apple.com.../notebooks.html Μόνο στο calibration. http://www.apple.com...ies/iphone.html Και να μην φορτίζουμε με θήκες το iphone γιατί ζεσταίνεται και μειώνεται η μακροζωία της μπαταρίας, όπως και με τις συχνές παρατεταμένες φορτίσεις. Γενικά συμφωνούμε, απλά με παρεξήγησες. Και ναι είμαι απόλυτος σε αυτά που λέω γιατί δεν τα στηρίζω στην προσωπική μου εμπειρία αλλά σε επιστημονικά δεδομένα. Το διόρθωσα για να είμαι πιο κατανοητός. Thanks "αποφεύγω εκτός απολύτου ανάγκης- να το φορτίζω μερικώς (π.χ. να είναι στο 10% και να το φορτίσω για 10 λεπτά)" κάτι τέτοιο δεν επηρεάζει απαραίτητα την μπαταρία σου θετικά ή αρνητικά. Τη συγνώμη μου αν έθιξα ή παρερμήνευσα με οποιονδήποτε τρόπο τα γραφόμενά σου. Μετά τις παραπάνω προσθήκες-διευκρινήσεις που έκανες, συμφωνούμε πλήρως.
fylatos Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Τη συγνώμη μου αν έθιξα ή παρερμήνευσα με οποιονδήποτε τρόπο τα γραφόμενά σου. Μετά τις παραπάνω προσθήκες-διευκρινήσεις που έκανες, συμφωνούμε πλήρως. Δεν με έθιξες, συζήτηση κάνουμε. Απλά επειδή είναι ευαίσθητο θέμα δίκιο είχες και με διόρθωσες για να μην δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις. Δίκιο είχες και έπρεπε να διορθώσω αυτά που έγραψα για να γίνω κατανοητός.
vivaki5 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 Παιδιά πρώτα απ όλα να ευχαριστήσω πολύ για τις πληροφορίες σας!!!Με βοηθήσατε πραγματικά πολύ διότι είχα κάποιες ξεπερασμένες ιδέες στο μυαλό μου σχετικά με την φόρτιση των μπαταριών τις οποίες ευτυχώς τώρα έμαθα πως δεν χρειάζεται να ακολουθώ!!!Μέχρι τώρα πίστευα πως έπρεπε να αφήνω το κινητό να ξεφορτίζει τελείως και μετά να το φορτίζω μέχρι 100% ή έστω να το βγάζω όταν είχε πάνω κάτω φτάσει κοντά στο 80 με 90%. Δυστυχώς επειδή δεν γνώριζα το έχω ήδη κάνει μερικές φορές στο iphone (ελπίζω να μην έχει προκαλέσει ήδη κάποιο πρόβλημα στη μπαταρία του κινητού - το έχω λιγότερο από μήνα οπότε και οι φορές που μπορεί να έγινε αυτό δεν είναι πάνω από περίπου 5) αλλά από δω και πέρα θα προσπαθήσω να ακολουθήσω τις οδηγίες που μου δώσατε!! Μια ακόμη ερώτηση που αφορά τις εφαρμογές και τη χρήση τους...Αν υποθέσουμε πως χρησιμοποιούμε διάφορες εφαρμογές κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι καλό αυτές να τις κλείνουμε (δηλαδή με διπλό κλικ στο home button) αφου τελειώσουμε με τη χρήση τους ή να τις αφήνουμε ανοιχτές???Το ρωτάω αυτό διότι αν χρειάζεται να τις κλείνουμε αυτό προϋποθέτει να πατάμε αρκετά συχνά με διπλό κλικ το home button και με αυτόν τον τρόπο πιθανόν να το φθείρουμε... Να επαναλάβω πως είναι το πρώτο μου smartphone και επειδή δεν θέλω να το χαλάσω ή να επηρεάσω με κακό τρόπο την λειτουργία του από μη καλή χρήση ρωτάω για να αποφύγω ανεπιθύμητες ενέργειες. Συγνώμη αν οι ερωτήσεις μου είναι χαζές....
kage Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 4)Μία ακόμη απορία που έχω είναι σχετικά με κάποιες φήμες που ακούστηκαν ότι στο ios 5.1 θα ενσωματώσουν ξανά το διακόπτη 3G και αν το απενεργοποιήσουμε λένε ότι θα βοηθάει στην καλύτερη διάρκεια της μπαταρίας...Ποια είναι όμως τα προνόμια που τυπικά έχουμε όταν είμαστε σε δίκτυο 3G αντί για 2G??Και πόσο η αλλαγή αυτή επηρεάζει κλήσεις, μηνύματα κ.λ.π. ρυθμισεις->γενικα->δικτυο->δεδομενα περα απο το γρηγορο ινετ αν εμφανιζει 3g,gprs,wap κτλ. το κυριοτερο για μενα αν ηταν σοβαρο κινητο ειναι να εκανε βιντεοκλησεις με φωνητικη κληση και οχι μεσω wifi και μονο μεταξυ iphone!!!!το παρουσιαζαν και σαν καινοτομια τα ζωα. ο λογος ειναι απλος στα συμβολαια με χ χρονο ομιλιας ειτε κανεις videacall ειτε phonecall εχεις ιδια χρεωση . ------------- οταν αρχισει να χαλαει μπαταρια και home button θα τa αγορασεις απο ebay me 10e
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα