telas Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Καλησπέρα θα ήθελα την βοήθεια σας πάνω σε ένα πρόβλημα που έχω και έγινε ξαφνικά, θα σας περιγράψω τι ακριβώς έχει γίνει. Έχω το εξής σύστημα: ΜOBO: gigabyte ga-x58a ud3r rev 1.0 CPU: i7 920 @ default GPU: Sapphire radeon HD 5770 Vapor-x oc edition RAM: 6 GB corsair SSD: OCZ Vertex 2 series 120GB (system) HDD: Western Digital black caviar 1TB (storage) PSU: Cooler Master Real Power M520 Στημένο πριν 2 χρόνια. 4 ημέρες πριν έγινε corrupt το αρχείο SAM (Security Accounts Manager) το διόρθωσα και όλα έγιναν νορμάλ, την επόμενη μέρα κάνω μια επανεκκίνηση και ξανα κόλησε το ίδιο αρχείο οπότε έκανα format να ησυχάσω. Πέρασα windows 7 ultimate Χ64 έκανα όλα τα updates, έβαλα τους drivers της MOBO πέρασα τα προγράμμα μου όλα κομπλέ, έπαιξα και λίγο battlefield 3 multiplayer όλα μια χαρά. Την επόμενη τον ανοίγω κάνω πάλι μια επανεκκίνηση και κολάει η κάρτα γραφικών εκεί που έπαιζε μια χαρά βάρεσε μπιέλα, βρε καλό μου βρε χρυσό μου τίποτα, έκανα install uninstall 5-6 φορές τους drivers της ATI και τίποτα, σκέφτομαι να κάνω update το BIOS βάζω τη τελευταία έκδοση τον κλείνω, ανοίγω το κουτί να ξεσκονίσω βγάζω την κάρτα γραφικών (μήπως είχε τίποτα σκόνες και δεν έκανε καλή επαφή, βγάζω του σλκηρούς καθαρίζω τα πάντα τα βάζω πάλι όπως ήταν πατάω power και ο SSD νέμα ούτε στο BIOS ούτε πουθενά δοκίμασα τα πάντα και διάφορα settings στο bios, έβαλα νέα SATA καλώδια που είχε σφραγισμένα στο κουτί της MOBO και ούλτρεξ δοκίμασα και τίποτα, μπορεί κάποιος να βοηθήσει; Είναι δυνατόν να έφαγε σκάλωμα ο SSD στα καλά του καθουμένου; Μήπως φταίει το update που έκανα στο BIOS; Μήπως να το πετάξω από το παράθυρο; Μήπως ψόφησε για τα καλά ο SSD; Μα γιατί; Επειδή έχω χάσει επεισόδια με το hardware να μου συμπεριφέρεστε σαν μικρό παιδάκι γιατί δεν νιώθω και πολλά. ευχαριστώ
Sarandis Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Αναβει κοκκινο φωτακι πισω απο τον vertex;
telas Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Καλησπέρα παιδιά, η τροφοδοσία είναι εντάξει, μπλε φωτάκι. Επίσης τον Western Digital 1TB τον αναγνωρίζει κανονικά.
Sarandis Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Μπλε; ο δικος μου εχει κοκκινο και πρασινο μονο. Σε παρομοιο σκαλωμα τον γυρισα σε ide mode απο bios, τον αναγνωρισε, εκανα secure erase και μετα παλι σε ahci.
telas Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 από την αρχή ήταν μπλε, δοκίμασα και σε IDE και AHCI αλλά πάπαλα, βγάζω μερικές φωτογραφίες και επανέρχομαι μήπως δεν έχω κάνει κάτι σωστά
Sarandis Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Λάθος δεν υπάρχει. Δοκίμασε σε 2ο pc και καλή τύχη
Super Moderators Thresh Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 μου μυρίζει από τώρα rma...
telas Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 δοκίμασα σε 2 pc και τζίφος, RIP my precious :/
nikoskon Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Μπλε; ο δικος μου εχει κοκκινο και πρασινο μονο. Σε παρομοιο σκαλωμα τον γυρισα σε ide mode απο bios, τον αναγνωρισε, εκανα secure erase και μετα παλι σε ahci. Πώς το έκανες αυτό; Σε ASUS P5Q τον έχω σε IDE mode. Όταν το αλλάζω σε AHCI, δεν bootάρει το PC.
Sarandis Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Πρέπει να εγκαταστήσεις το λειτουργικό σε ahci, δε γίνεται πρώτα σε ide και μετά να το γυρίσεις, αν κατάλαβα σωστά αυτό που με ρωτάς. Με το secure erase κατάφερα να αναγνωριστεί ο δίσκος απο bios σε ahci mode και ξαναπέρασα windows.
antonl Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Πρέπει να εγκαταστήσεις το λειτουργικό σε ahci, δε γίνεται πρώτα σε ide και μετά να το γυρίσεις, αν κατάλαβα σωστά αυτό που με ρωτάς. Με το secure erase κατάφερα να αναγνωριστεί ο δίσκος απο bios σε ahci mode και ξαναπέρασα windows. Δεν αρκεί μια αλλαγή σε κάποιο registry key; Κάτι τέτοιο είχε πάρει το μάτι μου.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Moderators Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Ναι αρκει, αλλα δεν ειναι του παροντος.
telas Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Τελικά θα γίνει RMA το SSD, πήρα οδηγίες από την υποστήριξη της OCZ πως να το στείλω και τα λοιπά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα