kostas_six Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Καλησπέρα στα μέλη....Πρόβλημα....Δεν ανοίγει ο Η/Υ με τίποτα....Για να λέμε και του στραβού το δίκιο έβαλα και εγώ το χεράκι μου....τον άλλαξα θέση και επειδή το πλαινό καπάκι το έχω πάντα ξεβιδωμένο λέω δεν καθαρίζω τις σκόνες από κάρτα γραφικών και cpu cooler? όπως και έκανα....τα έβγαλα,τα καθάρισα ....με έτρωγε η περιέργεια να βγάλω τον επεξεργαστή...τον έβγαλα...τον είδα και τον ξαναέβαλα προσέχοντας όμως να τον πιάσω...Αφού τα ξανασύνδεσα δεν ανοίγει η οθόνη....τσέκαρα όλες τις καλωδιώσεις, έχω κουμπώσει σωστά τα hardware αλλά τπτ...έβγαλα και την μπαταρία...πάλι τπτ....έβγαλα κάρτα γραφικών,cpu,ram,hd και τα έβαζα ένα ένα τπτ...επίσης να πω ότι το ηχειάκι δεν λειτουργεί από το pc οπότε δεν μπορώ να καταλάβω από τα beep....Καμιά ιδέα βρε παιδιά????Υποψιάζομαι ότι την χαζομάρα την έκανα στον επεξεργαστή..... Το μηχάνημα είναι: core 2 duo E64OO 2.13ghr με μαμα ψύκτρα 2χ512 sdram ddr2 667ghr 160gb hd ati radeon 1650 pro??? 256mb 500watt τροφοδοτικό.... Συγνώμη προκαταβολικά για το μακροσκελές της ερώτησης...
billkolias Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 xmmm βγαλε τον επεξεργαστη,σκουπισε απο την κατω πλευρα του με στεγνο χαρτι κουζινας και ξαναβαλτον.Κανε το ιδιο και με τις ραμ σκουπισε τις επαφες και ξαναβαλτες. Μηπως εχουν πασαλιφτει με παστα? Η οθονη παει να ανοιξει και τελικα δεν κανει τπτ δλδη διχνει ενα μαυρο και μετα ξανακλινει ή ειτε ειναι ανοιχτο ειτε κλειστο η οθονη δεν εχει καμια ανταποκριση/? αα και μην ξεχνας να βαζεις θερμοαγωγιμη στο cpu...
kostas_six Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Ευχαριστώ για την απάντηση σου...στην οθόνη δεν πηγαίνει καθόλου σήμα....πάστα δεν εχει καθόλου καθώς είναι 6ετιας και δεν έβαλα απο την αγορά του....ο λόγος που έβγαλα την ψύκτρα ήταν να δω σε τι κατάσταση είναι η πάστα....πάστα θα βάλω αύριο....πάντως ακόμη και η θερμοκρασία να είναι το θέμα μέχρι τα bios ή έστω ένα σημάδι ζωής έπρεπε να το δώσει....
stm00192 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 xmmm βγαλε τον επεξεργαστη,σκουπισε απο την κατω πλευρα του με στεγνο χαρτι κουζινας και ξαναβαλτον.Κανε το ιδιο και με τις ραμ σκουπισε τις επαφες και ξαναβαλτες. Μηπως εχουν πασαλιφτει με παστα? Η οθονη παει να ανοιξει και τελικα δεν κανει τπτ δλδη διχνει ενα μαυρο και μετα ξανακλινει ή ειτε ειναι ανοιχτο ειτε κλειστο η οθονη δεν εχει καμια ανταποκριση/? αα και μην ξεχνας να βαζεις θερμοαγωγιμη στο cpu... Ρε τι θα γινει με εσενα και τις εντελώς ακυρες καταστροφικες συμβουλες... τι περιμένεις για να το κοψεις να παθει καποιος ζημια για χάρη σου?? Τι χαρτι στην κατω μερια του επεξεργαστή πας καλα??? Tην κατω μερια του επεξεργαστή δεν τη αγγιζοθμε ποτε και για οποιοδηποτε λογο ποσο μαλλον με χαρτι κουζινας. Και αν παλι εχει λερωθει πχ με παστα προσπαθουμε πολυ προσεκτικα να τον καθαρισουμε στην χειροτερη με καμια μπατονετα και πολυ πολυ απαλα γιατι και αυτη αφηνει βαμβακι αν γατζωθει κάπου!! Φιλε ts κατα 99% το προβλημα σου είναι η έλλειψη πάστας ... βαλε επειγοντως καινουργια πάστα και ΜΗΝ χρησιμοποιείς τον υπολογιστη μέχρι να γίνει αυτό
kostas_six Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Ρε τι θα γινει με εσενα και τις εντελώς ακυρες καταστροφικες συμβουλες... τι περιμένεις για να το κοψεις να παθει καποιος ζημια για χάρη σου?? Τι χαρτι στην κατω μερια του επεξεργαστή πας καλα??? Tην κατω μερια του επεξεργαστή δεν τη αγγιζοθμε ποτε και για οποιοδηποτε λογο ποσο μαλλον με χαρτι κουζινας. Και αν παλι εχει λερωθει πχ με παστα προσπαθουμε πολυ προσεκτικα να τον καθαρισουμε στην χειροτερη με καμια μπατονετα και πολυ πολυ απαλα γιατι και αυτη αφηνει βαμβακι αν γατζωθει κάπου!! Φιλε ts κατα 99% το προβλημα σου είναι η έλλειψη πάστας ... βαλε επειγοντως καινουργια πάστα και ΜΗΝ χρησιμοποιείς τον υπολογιστη μέχρι να γίνει αυτό Πάστα θα βάλω δεν το συζητώ....θα το έκανα αύριο ούτως η άλλως...απλά νομίζω ότι θα έπρεπε να bootarei....τεσπα....τι να πω....θα βάλω πάστα αύριο και τα ξαναλέμε....ευχαριστώ και τους δύο....
karmen1983 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Αφού πρώτα θα συμφωνήσω με 1000 σε αυτά που είπε ο Stm00192, θα σε ρωτήσω κάποια πράγματα 1) Τον επεξεργαστή τον έπιασες από το κάτω μέρος; 2) Πάστα δεν έβαλες έτσι; 3) Το Power on και γενικά το front panel το έχεις συνδέσει σωστα; 4) Οταν πατάς το κουμπί για να ξεκινήσει ο υπολογιστής γίνεται τίποτα; Εννοώ πέρα από το ότι δεν ανοίγει η οθόνη ακούς ανεμιστήρια να δουλεύουν; 5) Αν ακούς ανεμιστήρια μήπως η μητρική σου έχει Onboard κάρτα γραφικών και αντί να συνδέσεις την οθόνη στην pci vga την σύνδεσες στην onboard?
kostas_six Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Αφού πρώτα θα συμφωνήσω με 1000 σε αυτά που είπε ο Stm00192, θα σε ρωτήσω κάποια πράγματα 1) Τον επεξεργαστή τον έπιασες από το κάτω μέρος; 2) Πάστα δεν έβαλες έτσι; 3) Το Power on και γενικά το front panel το έχεις συνδέσει σωστα; 4) Οταν πατάς το κουμπί για να ξεκινήσει ο υπολογιστής γίνεται τίποτα; Εννοώ πέρα από το ότι δεν ανοίγει η οθόνη ακούς ανεμιστήρια να δουλεύουν; 5) Αν ακούς ανεμιστήρια μήπως η μητρική σου έχει Onboard κάρτα γραφικών και αντί να συνδέσεις την οθόνη στην pci vga την σύνδεσες στην onboard? 1)Όχι δεν τον έπιασα 2)Δεν έβαλα,καθάρισα την ελάχιστη που είχε απομείνει με σκοπό να αγοράσω αύριο. 3)Σωστά είναι το τσέκαρα,άλλωστε δεν τα είχα αποσυνδέσει κιόλας. 4)Τα ανεμιστήρια δουλεύουν όλα και ο σκληρός ακούγεται οπότε λειτουργεί. 5)Δεν έχει Onboard κάρτα γραφικών και πιστεύω θα ήμουν το λιγότερο τραγικός αν έκανα τέτοιο λάθος :-D Ευχαριστώ πάντως για τον χρόνο σου
karmen1983 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Ηχεία έχεις; Αν ναι ήχο λειτουργικού ακούς;
kostas_six Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 Ηχεία έχεις; Αν ναι ήχο λειτουργικού ακούς; Λοιπόν ΕΥΡΗΚΑ!!!!Δοκιμάσα να κάνω τον μόνο συνδυασμό που δεν είχα κάνει....Έβαλα μία μία της ram και αποδείχτηκε ότι η μία εκ των δύο είχε θέμα....Καθάρισα τις επαφές με λίγο οινόπνευμα και μπατονέτα και την διάβασε κανονικά....το μόνο πλέον που μου σβήνει μετά από 10 δευτερόλεπτα ίσως και πολλά να λέω αλλά αυτό νομίζω είναι θέμα θερμοκρασίας πλέον και θα λυθεί με την πάστα....Ευχαριστώ όλους για τις άμεσες απαντήσεις στο πρόβλημα μου...
kostas_six Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 Καλησπέρα και πάλι...για την ιστορία και μόνο του πράγματος....έβαλα και την πάστα σήμερα και όλα καλά....καταραμένες ram.....
wizard23 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 Aν κατάφερνες να "καψαλιασεις" Conroe θα σου χάριζα έναν που έχω και τον κοιτάω και μετά θα πήδαγα από ακρόπολη μεριά
billkolias Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Ρε τι θα γινει με εσενα και τις εντελώς ακυρες καταστροφικες συμβουλες... τι περιμένεις για να το κοψεις να παθει καποιος ζημια για χάρη σου?? Τι χαρτι στην κατω μερια του επεξεργαστή πας καλα??? Tην κατω μερια του επεξεργαστή δεν τη αγγιζοθμε ποτε και για οποιοδηποτε λογο ποσο μαλλον με χαρτι κουζινας. Και αν παλι εχει λερωθει πχ με παστα προσπαθουμε πολυ προσεκτικα να τον καθαρισουμε στην χειροτερη με καμια μπατονετα και πολυ πολυ απαλα γιατι και αυτη αφηνει βαμβακι αν γατζωθει κάπου!! Φιλε ts κατα 99% το προβλημα σου είναι η έλλειψη πάστας ... βαλε επειγοντως καινουργια πάστα και ΜΗΝ χρησιμοποιείς τον υπολογιστη μέχρι να γίνει αυτό εντομεταξυ πες οκ...αυτα που λεω ειναι μαμακιες.Αν και αν ειναι να σου απαντησω θα σου βρω πολλα τελοςπαντων ας μην επεκταθω .Μπορεις να μου εξηγησεις πως ακριβως θα εφτεγε η παστα? Δηλαδη δεν βαζω παστα μοθλαρωνει το cpu και δεν ανοιγει? πες οτι περνουμε το lga775 πως γινεται σε μια σχεδον απολυτη λεια επιφανεια να γαντζωθεί το βαμβακι? Ο.ο ααα και η σιγκριση των επιφνειων των υλικων ''χαρττι κουζινας'' κι ακρ0 ''μπατονετας'' θα με ενδιεφερε
karmen1983 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 εντομεταξυ πες οκ...αυτα που λεω ειναι μαμακιες.Αν και αν ειναι να σου απαντησω θα σου βρω πολλα τελοςπαντων ας μην επεκταθω .Μπορεις να μου εξηγησεις πως ακριβως θα εφτεγε η παστα? Δηλαδη δεν βαζω παστα μοθλαρωνει το cpu και δεν ανοιγει? πες οτι περνουμε το lga775 πως γινεται σε μια σχεδον απολυτη λεια επιφανεια να γαντζωθεί το βαμβακι? Ο.ο ααα και η σιγκριση των επιφνειων των υλικων ''χαρττι κουζινας'' κι ακρ0 ''μπατονετας'' θα με ενδιεφερε ξαναδιάβασε ΤΙ έγραψες στο πρώτο πόστ σου
stm00192 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 εντομεταξυ πες οκ...αυτα που λεω ειναι μαμακιες.Αν και αν ειναι να σου απαντησω θα σου βρω πολλα τελοςπαντων ας μην επεκταθω .Μπορεις να μου εξηγησεις πως ακριβως θα εφτεγε η παστα? Δηλαδη δεν βαζω παστα μοθλαρωνει το cpu και δεν ανοιγει? πες οτι περνουμε το lga775 πως γινεται σε μια σχεδον απολυτη λεια επιφανεια να γαντζωθεί το βαμβακι? Ο.ο ααα και η σιγκριση των επιφνειων των υλικων ''χαρττι κουζινας'' κι ακρ0 ''μπατονετας'' θα με ενδιεφερε Ναι λόγο πιθανής κάκιστης επαφής του επεξεργαστή με την ψύκτρα λόγο της έλειψης πάστας υπήρχε σοβαρή πιθανότητα ο επεξεργαστής να ανεβαζε άμμεσα υπερβολική θερμοκρασία και να μουλάρωνε!! Το ότι στην συγκεκριένη περίπτωση δεν ήταν αυτο το θέμα δεν σημαίνει οτι σε μια άλλη αντιστοιχη περίπτωση δεν θα είναι. Αν νομίζεις ότι η κάτω επιφάνεια ενος 775 επεξεργαστή είναι εντελώς λεία τότε ψαξτο καλύτερα διοτι κανεις σοβαρό λάθος. Μπορει να φένεται έτσι αλλά ΔΕΝ είναι. Η διαφορά στην μπατονετα με το χαρτί είναι στο γεγονός οτι με την μπατονετα καλυπτεις πολύ μικρότερη επιφάνεια ετσι μπορεις να δωσεις πολυ μεγαλύτερη προσοχή στο πως καθαρίζεις και πόσο απαλά το κανεις και με πόσο μικρές κινήσεις έχοντας πολύ μικρότερες πιθανότητες να αφήσει η μπατονέτα χνούδι! Το χαρτι κουζίνας περα του ότι αφήνει απο την φύση του πολύ περισσότερο χνουδι.. καθαρά λογο ογκου και δύσκολης διαχειρησης είναι παντελώς ακατάλληλο για τέτοιου είδους λεπτοδουλειά! Να του έλεγες να καθαρισει την πάνω μεριά του επεξεργαστή με αυτο τον τρόπο να πώ ότι παει και έρχεται αλλά την ευθαισθητη κάτω μεριά απλά έλεος! Ελπίζω να σε κάλυψα με την απάντηση μου και να προσεχεις απο εδω και περα τι συμβουλες δίνεις!! Οταν αφορά μηχανήματα ξενου κοσμάκι καλό είναι να δίνουμε συμβουλες για της οποιες είμαστε 1000% σιγουροι ... το τι κανεις με τα δικά σου εξαρτήματα είναι δικο σου θέμα και δεν μας αφορα... εσυ μπορει να πλενεις τον επεξεργαστή και κατω από την βρύση ... αυτό δεν σημαίνει όμως ότι είναι και ο ενδεδειγμένος τρόπος!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα