Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η εξεταστική ξεκίνησε και το άγχος βαράει κόκκινο, το στομάχι έδεσε κόμπο και ο ύπνος είναι δύσκολος. Σκέφτομαι να πάρω κάψουλες βαλεριάνας μήπως και χαλαρώσω λίγο. Κάνουν δουλειά?? Διάβασα για μερικές πχ της solgar και της valmane.

Δημοσ.

και μην αγχώνεσαι και τόσο για την εξεταστική, δεν ειναι παρά και... η εξεταστική, σιγά

μπήκες στο πανεπιστήμιο εντάξει, χαλάρωσε τώρα

Δημοσ.

Η εξεταστική ξεκίνησε και το άγχος βαράει κόκκινο, το στομάχι έδεσε κόμπο και ο ύπνος είναι δύσκολος. Σκέφτομαι να πάρω κάψουλες βαλεριάνας μήπως και χαλαρώσω λίγο. Κάνουν δουλειά?? Διάβασα για μερικές πχ της solgar και της valmane.

Εχε υποψη σου οτι λογικα της solgar ειναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΗ ,οποτε αν ειναι να πεταξεις καπου λεφτα πανε παρε valmane που εχει το πολυ κανα 5ευρω και τα υπολοιπα μπυρες/ποτακι πουσαρεσει.

κοψε ζαχαρη

τι φαση?

και μην αγχώνεσαι και τόσο για την εξεταστική, δεν ειναι παρά και... η εξεταστική, σιγά

μπήκες στο πανεπιστήμιο εντάξει, χαλάρωσε τώρα

ε ναι, καπως θα βγειςςς. φεεεετα.

Δημοσ.

εντάξει ρε παιδί μου, δε χρειάζεται να αγχώνεται και πολυ, να γίνεται το στομάχι κόμπος και τα σχετικά... όταν έρχετε η εξεταστική, διαβάζουμε, βάζουμε τα δυνατά μας, κάνουμε και το χαβαλέ με τους συμφοιτητές μου, ανταλλάσουμε εκεί και σημειώσεις, δεν ξέρω γω τι.. όσο μπορούμε το απολαμβάνουμε γιατί είναι ωραία να είσαι φοιτητής..

βάλε απλά τα δυνατά σου και άσε το αγχος στην άκρη

Δημοσ.

Πλέον κοντεύω να τελειώσω με την σχολή. Παλιά δεν αγχωνόμουν τόσο απλά τώρα πρέπει να ξεμπερδεύω γιατί είναι και το οικονομικό. Το θέμα είναι οτι δεν αγχώνομαι απλά. Έγραφα εχθές και ενώ γνώριζα τις απαντήσεις των θεμάτων με έπιασε ένας ψιλοπανικός για μερικά λεπτά.

android.png

Δημοσ.

Αν έχεις διαβάσει κ είσαι σίγουρος για τις γνώσεις σου, ότι είναι να γράψεις θα το γράψεις και ότι κάτσει. Μην άγχεσαι.

Αν έχεις διαβάσει την προηγούμενη νύχτα και δεν ξέρεις τίποτα, ε, δεν ξέρεις τίποτα, ομοίως, μηδέν άγχος!

Όπως είπε και ο athlios πιο πάνω, φεεεεετα!

Άσε κάψουλες βαλεριάνας.. πιές κάνα ρακόμελο το βράδυ κ θα κοιμηθείς.

Χαλλλαρά! :devil:

Δημοσ.

Η βαλεριάνα κάνει δουλειά... αλλα είναι για ύπνο. Άμα πάρει βαλεριάνα και πάς να γράψεις, δεν θα στροφάρεις καθόλου. Έχω δοκιμάσει δυο - τρία πράγματα για το άγχος αλλα μόνο μία είναι η συνταγή. Διάβασμα, όσο πιο καλα έχει προετοιμαστεί τόσο λιγότερο άγχος έχεις. Επίσης προσπαθησε να κοιμάσαι και λιγάκι. Δεν χρειάζεσαι πολλές ώρες ύπνο για να γράψει οκ. Γύρω στις 4 και είσαι τέλειος, εγω σκέψου καμια φορά και με 2ωράκι καλα είμαι.

αααα επίσης κάτι που ξέχασα. Μην περιμένεις να κοιμηθείς στις 2 όταν έχεις συνηθήσει να πέφτεις στις 6...Άμα έχεις συνηθίσει 6, επειδή είναι τελευταία στιγμή, σου προτίνω να κάθεσαι και να διαβάζει μέχρι τις 4-5 να κοιμάσαι για κανα 2-4 ώρες, ανάλογα με το τι ώρα γράφεις και μετά μόλις γυρίζεις απο την εξέταση κοιμάσαι 4-6 ωρίτσες και συνεχίζεις διάβασμα.

Εγω συνήθως κοιμάμαι πρωϊνές ώρες αλλα 2 βδομάδες πρίν την εξεταστική φτιάχνω το πρόγραμμα ύπνου μου ώστε να με πέρνει κατα τις 2.

Τέλος καλό είναι να κόψεις το ποτό (εντελώς), να ελλατώσεις το τσιγάρο στα 2 την ημέρα max, να ρίξεις τους καφέδες στο 1 την ημέρα, να κλέισεις το PC ή τουλάχιστον να μην τον χρησιμοποιείς για πρίν τον ύπνο και να διαβάζει κανα λογοτεχνικό για να σε πέρνει ο ύπνος τις μέρες που δεν γράφεις.

Επίσης να ξέρεις οτι όσο το σκέφτεσαι τόσο το χειρότερο. Εγω αγχώθηκα και μόνο που γράφω τις συμβουλές για να μην αγχωθείς εσύ.

Υ.Γ. Καλα τι σχολή είσαι και έχεις απο τώρα εξεταστική;; Εγω σκέψου μεθαύριο γράφω πρόοδο και απο ότι φαίνεται ξεκινάω 13 - 17 Φεβρουαρίου. (ΕΜΠ)

Δημοσ.

Σε ΤΕΙ είμαι και αρχίσαμε τα εργαστήρια. Απ ότι διάβασα δεν είναι υπνωτικό αλλά αγχολυτικό. Θα το ψάξω λίγο ακόμα και θα δοκιμάσω τα valmane που είναι πιο φθηνά.

Δημοσ.

Η άσκηση που σου είπαν πριν, πάντως, είναι πολύ καλή λύση. Δε θέλει πολλά. Αν στο διάλειμμά σου, αντί να κάτσεις 45 λεπτά στο PC ή στην τηλεόραση, βγες και τρέξε λίγο ή περπάτα γρήγορα, αν δεν έχεις καλή φυσική κατάσταση. Θα σου φτιάξει η διάθεση, θα μειωθεί το άγχος, θα έχεις καλύτερο ύπνο το βράδυ, θα αλλάξεις παραστάσεις και θα κάψεις και καμιά θερμίδα.

Το άγχος στα τελειώματα της σχολής είναι όντως μεγαλύτερο, αλλά έχεις δώσει τόσες εξετάσεις στη ζωή σου, θα τα καταφέρεις!

• Moderators
Δημοσ.

Κάνε ότι κάνω κι εγώ σε αυτή την εξεταστική για να ξεπεράσεις το άγχος:

Κόψε το διάβασμα και παίξε SWTOR.

Θα σου περάσει αμέσως το άγχος. :ΡΡ

Δημοσ.

σε καταλαβαινω..και εγω στα τελειώματα ειμαι και ενα αγχος το εχω αλλα δεν θα κατσω να τρελαθω.αμα ολη την ωρα σκεφτεσαι(οπως κανω εγω <_< ) οτι τελειωνεις και πρεπει να τα περασεις ολα οτι και να γινει ε τοτε μονο κακο παρα καλο κανεις.

Δημοσ.

Η άσκηση που σου είπαν πριν, πάντως, είναι πολύ καλή λύση. Δε θέλει πολλά. Αν στο διάλειμμά σου, αντί να κάτσεις 45 λεπτά στο PC ή στην τηλεόραση, βγες και τρέξε λίγο ή περπάτα γρήγορα, αν δεν έχεις καλή φυσική κατάσταση. Θα σου φτιάξει η διάθεση, θα μειωθεί το άγχος, θα έχεις καλύτερο ύπνο το βράδυ, θα αλλάξεις παραστάσεις και θα κάψεις και καμιά θερμίδα.

Το άγχος στα τελειώματα της σχολής είναι όντως μεγαλύτερο, αλλά έχεις δώσει τόσες εξετάσεις στη ζωή σου, θα τα καταφέρεις!

Το κρύο είναι τσουχτερό αυτές τις μέρες!!! Δεν είναι γυρνάς έξω... Δεν έχω αθλητικά εδώ, παπούτσια κτλπ, για γυμναστήριο το σκεφτόμουν αλλά για μετά την εξεταστική.

Κάνε ότι κάνω κι εγώ σε αυτή την εξεταστική για να ξεπεράσεις το άγχος:

Κόψε το διάβασμα και παίξε SWTOR.

Θα σου περάσει αμέσως το άγχος. :ΡΡ

Ξεαγχώνομαι παίζοντας LOL! Δουλεύει! Για το διάστημα που παίζεις φυσικά!

σε καταλαβαινω..και εγω στα τελειώματα ειμαι και ενα αγχος το εχω αλλα δεν θα κατσω να τρελαθω.αμα ολη την ωρα σκεφτεσαι(οπως κανω εγω <_< ) οτι τελειωνεις και πρεπει να τα περασεις ολα οτι και να γινει ε τοτε μονο κακο παρα καλο κανεις.

Και πως την παλεύεις??

Ρίξε κανέναν... ξες.

Και το λέω με κάθε σοβαρότητα. :devil:

μμμ αυτό θα δουλέψει... αλλά το αίσθημα είναι εξ αποστάσεως και άμα μάθει ότι αλλού πίνω και αλλού

πάω και το δίνω δεν θα με νοιάζει η εξεταστική μετά σίγουρα!!

Δημοσ.

Αν θες την γνωμη μου, απλά χαλάρωσε και σκέψου ένα ένα βήμα την φορά. δηλαδή έναν στόχο την φορά. διαβασε καλα το πρωτο μαθημα σου, εστω κι αν εχεις λιγες ημέρες, και για να ξεφευγεις καπως συνεχισε ταυτοχρονα με το επόμενο που δίνεις κτλ κτλ. Εγω μετά το στρατιωτικό, είχα αφήσει 4 μαθηματα δυσκολα χρωστούμενα (πολυτεχνειο) και πήγα Ιουνιο φουλ στο αγχος, μισοδιαβασμενος σε ολα και ελαβα 0 στα 4 περασμένα. Με λιγη οργανωση από τον Αυγουστο, αλλά πολύ καλύτερο προγραμμα διατροφής, οργάνωσης, και λιγοτερο υπολογιστη και facebook, (αντε και με 1μιση μηνα καταληψεις) τον Σεπτεμβρη (ουσιαστικά Οκτώβρη και Νοεμβρη) έκανα σχετικά εύκολα το 4 στα 4 και πλέον είμαι ένα ακόμα πτυχιούχος άνεργος. Προετοιμαστηκα ταυτοχρονα και για τα 4 μαθηματα και απλά όταν βγηκε το τελικό πρόγραμμα εξεταστικής (που αναβληθηκε και άλλαξε και μια και δυο και τρεις και 4 φορες) εδινα βαση στο ερχόμενο μάθημα. Και όσο κι έπεφτα ψυχολογικά μετά την εξεταση, φρόντιζα σχεδόν άμεσα να σκεφτώ το επόμενο βήμα.

μερικες συμβουλές για το τέλος:

-Αν δε διαβασεις σε αυτη την εξεταστική, καποια στιγμή μετά από μήνες θα αναγκαστείς να το κάνεις. Καλυτερα μια ώρα αρχίτερα. (ενταξει περνεις και πτυχίο "μεσανυχτα" αμα θέλεις, αλλά μεγαλύτερη η χαρά του δικού σου πτυχίου).

-Η τεχνική διαβάσματος pomodoro (google it, εν ολιγοις, διαβασμα ανά 25λεπτα με ενδιάμεσα 5λεπτα διαλλειματα) ίσως σε βοηθησει στην οργάνωση και να νιώθεις οτι κάτι κάνεις καθε μερα. εμενα με βοηθησε πολυ (με ενα απλό ρολόι με χρονόμετρο κανεις δουλεια σου). Κλειστό pc ή laptop και σίγουρα ελεγχόμενη χρήση facebook (αν εχεις) βοηθαει όσο δε φαντάζεσαι. Ιδανικά για εμένα, αν δε χρειαζεσαι διαφανειες κτλ, καλύτερα shut down και ηρεμείς.

-ενας ... σίγουρα βοηθάει, αλλά έρωτες και γούτσου γούτσου δε συστήνω (η εξαίρεση πάντα επιβεβαιωνει τον κανόνα).

-διατροφή όσο το δυνατόν καλη (πχ σε φοιτητικες εστίες, και όχι 2 πιτογυρα μεσημερι +2 ακόμα για βραδυ), λιγοι καφεδες και καλός υπνος σε νορμαλ ώρες. δοκιμασε πολύ πρωινό ξυπνημα για διάβασμα, θα εκπλαγείς. Ενταξει σε ειδικές περιπτώσεις , ακουστικά ψείρες ή και ακόμα ωτοασπίδες κάνουν δουλειά. Επίσης, αν όχι ξεκινημα γυμναστηριου, καμια βολτα για τζοκιν σιγουρα βοηθάει. (Απ τις 16 διαθεσιμες ωρες της μέρας (πες οτι οι 8 πανε στον υπνο) , ε, κανά 2 ώρες περισσευουν για γυμναστική. νους υγιής εν σωματι υγιή.

ΥΓ. ολα αυτά που αντιπροτείνω, τα εφάρμοσα πιστά τα περισσότερα χρόνια μου ως φοιτητής και γι'αυτό έχω να υπερηφανεύομαι ότι όλοι οι Σεπτεμβρηδες μου τα τελευταια χρονια είχαν συνοδευτικό χαρτάκι εξεταστικής. Αλλά πέρα απ την πλάκα, χωρίς αυτα, οι φοιτητικές αναμνησεις θα ήταν πολύ πιο ξενέρωτες/ (αχ, εσπρεσάκια σκέτα 01.00 η ώρα και πιο μετά παρακολούθηση pokerstars.net στο mega (ή/και alpha) ως το πρωι και σερί εξεταση στις 08.00).

Και αν όλα αυτα τα παραπάνω δε βοηθήσουν , ε, σκέψου ότι " το καλύτερο διάβασμα στην εξεταστική, είναι αυτό της επόμενης ".

Καλύ επιτυχία και τύχη και ολοκληρώση της φοιτητικής ζωής !

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...