feodor Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Τον ειπα εξυπνακια του πληκτρολογιου γιατι εγω ξερω πολυ καλα, απο πρωτο χερι τι θα πει "λαθρομεταναστης" (οπως το οριζετε εσεις το "λαθρομεταναστης" ή τα λεξικα που επικαλειστε). Εγω απαντησα στο ποστ που εκανε quote κι οχι στο ποστ που του αλλαξε τα φωτα με την επεξεργασια εκ των υστερων. Γι αυτο τον ειπα εξυπνακια. Γιατι μου εβαλε τον ορισμο. Σωπα, λες και δεν τον ηξερα.
Porg Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Τον ειπα εξυπνακια του πληκτρολογιου γιατι εγω ξερω πολυ καλα, απο πρωτο χερι τι θα πει "λαθρομεταναστης" (οπως το οριζετε εσεις το "λαθρομεταναστης" ή τα λεξικα που επικαλειστε). Εγω απαντησα στο ποστ που εκανε quote κι οχι στο ποστ που του αλλαξε τα φωτα με την επεξεργασια εκ των υστερων. Γι αυτο τον ειπα εξυπνακια. Γιατι μου εβαλε τον ορισμο. Σωπα, λες και δεν τον ηξερα. Δεν φταίω εγώ που βιάστηκες να μου κάνεις "προσωπική επίθεση", μαρέσει που στο επόμενο post κατηγορούσες άλλους γιαυτό Τέσπα, αν δεν ισχύει ο χαρακτηρισμός μετά την ολοκλήρωση του post, μου φτάνει μια συγνώμη
feodor Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Τελοσπαντων, αφου φτανει μια συγνωμη, τοτε συγνωμη Εκει, θα τα χαλασουμε τωρα Αλλα οταν ειπα για προσωπικη επιθεση δεν εννοουσα προς εμενα αλλα προς αλλο μελος
Porg Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Και τώρα μου ήρθαμε πιο κοντά, τι στο καλό σε πειράζει σε μία λέξη που περιγράφει μια κατάσταση;copy paste Γιατί να είναι φασιστικός αυτός ο ορισμός: λαθρομετανάστης ο [laθrometanástis] Ο10 θηλ. λαθρομετανάστρια [laθrometanástria] Ο27 : αυτός που μεταναστεύει λαθραία σε μια άλλη χώρα, που δεν ακολουθεί τις νόμιμες διαδικασίες μετανάστευσης. [λόγ. λαθρο- + μετανάστης· λόγ. λαθρομετανάσ(της) -τρια] και όχι αυτοί: μετανάστης ο [metanástis] Ο10 θηλ. μετανάστρια [metanástria] Ο27 : αυτός που έχει μεταναστεύσει, ιδίως με κίνητρο την εργασία: Έλληνες μετανάστες στη Γερμανία / στις HΠA / στην Aυστραλία. [λόγ. < αρχ. μετανάστης· λόγ. μετανάσ(της) -τρια (πρβ. σπάν. μσν. μετανάστρια)] τουρίστας ο [turístas] Ο3 θηλ. τουρίστρια [turístria] Ο27 : αυτός που ταξιδεύει για τουρισμό, για λόγους ψυχαγωγίας: Ξένος / Έλληνας / ντόπιος ~. Aύξηση στις αφίξεις των τουριστών. [ιταλ. turista -ς < γαλλ. tourist < αγγλ. tourist· λόγ. τουρίσ(τας) -τρια]
feodor Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 @porg Η ουσια δεν η λεξη λαθρομεταναστης. Οι ουσια ειναι το πως αντιμετωπιζονται οι μεταναστες που δεν εχουν καταφερει να εχουν χαρτια (διοτι αυτο ειναι οι "λαθρομεταναστες", μεταναστες που δεν εχουν χαρτια). Επειδη παρακολουθω το φορουμ, ορισμενα ατομα τους αντιμετοπιζουν σαν τη πηγη ολων των δεινων. Τους αντιμετοπιζουν σαν "λαθραιους" ανθρωπους. Για να καταλαβεις φιλε μου. Για να μπορει ο ξενος (εκτος ΕΕ) να ειναι νομιμος στην ελλαδα θα πρεπει να του κολλανε ενσημα. Αυτο ειναι η βασικη πρϋποθεση. Χωρις τα ενσημα εισαι παρανομος, θεωρεισαι οτι διαμενεις ΛΑΘΡΑΙΑ στη χωρα. Αρα για να εχουμε "λαθρομεταναστες" και καποιοι αλλοι εχουν βαλει το χερακι τους. Διοτι αν τα αφεντικα τους πληρωναν σωστα και ειχαν ενσημα θα ηταν νομιμοι τωρα. Καταλαβες φιλε μου ποια ειναι η διαφορα. Edit: Και ο μεταναστης και ο "λαθρομεταναστης" για να δουλεψουν εχουν ερθει, κι οχι για να ξυνονται
deesnider Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Τον ειπα εξυπνακια του πληκτρολογιου γιατι εγω ξερω πολυ καλα, απο πρωτο χερι τι θα πει "λαθρομεταναστης" (οπως το οριζετε εσεις το "λαθρομεταναστης" ή τα λεξικα που επικαλειστε). Το τι είχε γράψει πριν, ούτε εγώ πρόλαβα να το δω, αλλά η ένστασή μου δε βρίσκεται τόσο σ' αυτό, όσο στο: "Πραγματικα με πιανει απελπισια οταν διαβαζω τετοιες φασιστικες ιδεες, και ειδικα οταν διαβαζω για ΛΑΘΡΟμεταναστες. Αυτος ο χαρακτηρισμος "λαθραιοι" μου καθεται πολυ ασχημα. Δεν γινεται να ειναι λαθραιοι οι ανθρωποι ρε φιλε. Πολυ φασιστικη αυτη η αποψη." το οποίο έγραψες νωρίτερα. Λέω ξανά λοιπόν: Είναι δικαίωμά σου να σε πιάνει απελπισία όταν διαβάζεις για ΛΑΘΡΟμετανάστες, είναι δικαίωμά σου να σου κάθεται πολύ άσχημα ο χαρακτηρισμός "λαθραίοι", είναι δικαίωμά σου να θεωρείς φασιστικές τις όποιες ιδέες και απόψεις, αλλά... ...εδώ δεν πρόκειται ούτε για "ιδέες", ούτε για "απόψεις", ούτε απλά για "χαρακτηρισμούς". Εδώ πρόκειται για συγκεκριμένους όρους, οι οποίοι περιγράφουν συγκεκριμένες καταστάσεις και πράξεις και οι οποίοι έχουν συγκεκριμένη ερμηνεία. Δεν "ορίζουμε εμείς" το "λαθρομετανάστης", ούτε "επικαλούμαστε" κάποια "ιδιαίτερα" λεξικά... Όσο και να ξέρεις από "πρώτο χέρι" λοιπόν - ή όσο και αν πιστεύεις ότι το ξέρεις - τι θα πει "λαθρομετανάστης, η ουσία δεν αλλάζει και είναι αυτή που έγραψα στο προηγούμενο post μου. Το να μη δέχεσαι, να αμφισβητείς και να χαρακτηρίζεις ως φασιστικές, κάποιες "ιδέες" και "απόψεις", φίλε feodor, είναι κάτι το οποίο σέβομαι, ακόμα κι αν διαφωνώ με τη θέση σου. Το να μη δέχεσαι όμως την πραγματική ερμηνεία των λέξεων και να ενοχλείσαι όταν κάποιοι λένε τα πράγματα με το όνομά τους (π.χ. να αμφισβητείς την καταλληλότητα του όρου "λαθρομετανάστης" για εκείνον που "μεταναστεύει λαθραία"), σου προσδίδει τόσο κύρος, όσο θα προσέδιδε σε κάποιον ο οποίος βλέπει μπροστά του ένα αυτοκίνητο, το να ισχυρίζεται ότι "δεν είναι αυτοκίνητο, είναι ...καρπούζι" : καθόλου...
Porg Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 @feodor μεγάλη κουβέντα ανοίγεις και σε λάθος forum
feodor Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 deesnider, δεν με νοιαζει αν μου προσδιδουν κυρος αυτα που λεω σε καποιο ανωνυμο φορουμ. Εγω τα πιστευω μου λεω.
SlimData Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Το thread έχει πάρει αυτήν την κατεύθυνση γιατί έχετε αρκετοί πρόβλημα με τον ts. Κάποια μέλη όμως, μεταξύ των οποίων και εγώ, δεν μπαίνουν συχνά στο μπλα-μπλα και έτσι ο nick μου ήταν εως πριν λίγες ώρες εντελώς άγνωστος. Άρα δεν ήξερα τι απόψεις έχει εκφράσει στο παρελθόν για διάφορα θέματα. Ούτε με ποιους έχει κοντραριστεί. Έχοντας αυτό ως δεδομένο, στις πρώτες σελίδες μου έπεσε το σαγόνι με αυτά που διάβαζα από κάποιους. Στις τελευταίες σελίδες κατάλαβα ότι έχετε θεματάκι με τον ts αλλά αν θέλετε τη γνώμη μου, βρήκατε πολύ λάθος τρόπο να το εκφράσετε. Σας το λέω με εντελώς ουδέτερη στάση ότι το σκίσατε. Δεν είναι επιχείρημα το "είσαι φασίστας γιατί κάνεις αυτό το θέμα και δεν έχεις κάνει για βιασμούς σε βάρος Ελλήνων". Έλεος. Άλλη φορά δηλαδή όποιος ανοίγει θέμα για παράπονα για τον οτε, να πρέπει υποχρεωτικά να ανοίξει κι άλλα με παράπονα για hol, forthnet, cyta αλλιώς είναι φασίστας. Τι λογική είναι αυτή? Τέλος πάντων, μπορεί να έχετε δίκιο σε όσα λέτε για τον ts αλλά θα μπορούσατε να βρείτε άλλον τρόπο να το εκφράσετε. Παρεπιπτόντως, ο λαθρομετανάστης παραμένει άνθρωπος.
feodor Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 @feodor μεγάλη κουβέντα ανοίγεις και σε λάθος forum I know Γι αυτο και το επιασα επιφανειακα, και εκει θα το αφησω Και επισης, δεν ξερω αν γνωριζεις αλλα εχει γινει τετοια μεγαλη κουβεντα στο φορουμ (οπου συμμετειχα πολυ ενεργα).
deesnider Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 αυτο ειναι οι "λαθρομεταναστες", μεταναστες που δεν εχουν χαρτια... ...Και ο μεταναστης και ο "λαθρομεταναστης" για να δουλεψουν εχουν ερθει, κι οχι για να ξυνονται... ...και, παρά το ότι δεν έχουν "χαρτιά", μπαίνουν με το "έτσι θέλω" μέσα σε μια χώρα τις οποίας οι νόμοι ορίζουν ότι για να μπεις ΠΡΕΠΕΙ να έχεις "χαρτιά". Το δε γεγονός ότι "για να δουλέψουν έχουν έρθει" τους δίνει το δικαίωμα να γράφουν στα παπάρια τους, νόμους και κανόνες σχετικά με το αν θα μπουν όπως προβλέπεται - και ΑΝ προβλέπεται - και στη συνέχεια να ζητούν ίση μεταχείριση, δικαιώματα και ισονομία... ...βεβαίως! Αλλά στη ζούγκλα, όχι στα πλαίσια μιας συντεταγμένης πολιτείας. δεν με νοιαζει αν μου προσδιδουν κυρος αυτα που λεω σε καποιο ανωνυμο φορουμ δε θα μπορούσες να υποτιμήσεις τον εαυτό σου περισσότερο από όσο τον υποτιμάς με αυτό που λες...
feodor Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 ...και, παρά το ότι δεν έχουν "χαρτιά", μπαίνουν με το "έτσι θέλω" μέσα σε μια χώρα τις οποίας οι νόμοι ορίζουν ότι για να μπεις ΠΡΕΠΕΙ να έχεις "χαρτιά". Το δε γεγονός ότι "για να δουλέψουν έχουν έρθει" τους δίνει το δικαίωμα να γράφουν στα παπάρια τους, νόμους και κανόνες σχετικά με το αν θα μπουν όπως προβλέπεται - και ΑΝ προβλέπεται - και στη συνέχεια να ζητούν ίση μεταχείριση, δικαιώματα και ισονομία... ...βεβαίως! Αλλά στη ζούγκλα, όχι στα πλαίσια μιας συντεταγμένης πολιτείας. Τα πραγματα στον κοσμο ειναι αλληλενδετα φιλε μου. Για να εχεις εσυ (και γω) φθηνα ρουχα κι αυτοκινητο και φθηνη βενζινη κι οτι αλλο θες καποιοι εχουν δουλεψει σε συνθηκες σκλαβιας. Ε, δεν μπορει να τους εκμεταλλευομαστε και μετα να εχουμε και απαιτησεις να μεινουν σε μια κολαση που και μεις εχουμε βαλει το χερακι για να δημιουργηθει. Για να μην αναφερθω και στους κατα καιρους πολεμους (που εχει στηριξει κι η ελλαδα)
deesnider Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Τα πραγματα στον κοσμο ειναι αλληλενδετα φιλε μου. Για να εχεις εσυ (και γω) φθηνα ρουχα κι αυτοκινητο και φθηνη βενζινη κι οτι αλλο θες καποιοι εχουν δουλεψει σε συνθηκες σκλαβιας. Ε, δεν μπορει να τους εκμεταλλευομαστε και μετα να εχουμε και απαιτησεις να μεινουν σε μια κολαση που και μεις εχουμε βαλει το χερακι για να δημιουργηθει. Για να μην αναφερθω και στους κατα καιρους πολεμους (που εχει στηριξει κι η ελλαδα) Το που την είδες τη "φθήνια" στα καταναλωτικά αγαθά που αναφέρεις - όχι μόνο, αλλά ...ειδικά σήμερα! - το παραβλέπω. Προσωπικά μιλώντας όμως, ούτε εκμεταλλεύομαι κανέναν τους (δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ κανέναν από αυτούς για να κάνω τη δουλειά μου φθηνά), ούτε έχω την οποιαδήποτε απαίτηση απέναντί τους...εκτός από μία: να σέβονται και να τηρούν τους κανόνες και τους νόμους της χώρας μου, όπως έκανα και κάνω κι εγώ μια ολόκληρη ζωή. Από τη στιγμή που η παρουσία τους στην Ελλάδα είναι από το πρώτο βήμα (βλ. "είσοδος" στη χώρα) νόμιμη και συνεχίζουν να μην έχουν παραβατική συμπεριφορά όσο ζουν εδώ, δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα μαζί τους. Με εκείνους όμως που παρέκαμψαν το νομότυπο "πρώτο βήμα" και μπήκαν απ' όπου βρήκαν αφύλακτο σημείο, έχω εξ αρχής πρόβλημα και δεν τους αναγνωρίζω καν το ελάχιστο δικαίωμα, ούτε να παραμένουν στη χώρα, ούτε να απαιτούν το οτιδήποτε. Δεν ασχολούμαι καν με το αν θα είναι νομοταγείς κατά την παραμονή τους. Το δικαίωμα για την - πιθανότατα θετική - αξιολόγησή τους στον τομέα αυτό, το έχασαν τη στιγμή που παραβίασαν τα σύνορα της χώρας. Όπως μπήκαν "ετσιθελικά", με τον ίδιο τρόπο πρέπει να απελαύνονται .Ούτε να τρώνε ξύλο, ούτε να υπόκεινται σε εξευτελισμούς, ούτε τίποτα. Απλά να απελαύνονται. Αυτό είναι το νόημα της ύπαρξης των νόμων φίλε μου: Το να τηρούνται και το να επιβάλλονται ποινές σε όσους τους παραβιάζουν...
Lucifer Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 dee συμφωνώ, αρχικά, σε δεύτερο χρόνο όμως, ξέρεις ότι σε μεγάλο βαθμό αυτοί οι άνθρωποι δεν έρχονται κολυμπώντας. Κάποιος τους φέρνει, κάποιος σφυρίζει αδιάφορα γιατί λαδώθηκε, κάποιος παίρνει και τα τελευταία δηνάριά τους, κάποιος πηδάει την κόρη τους και περνάνε. Γι' αυτούς τι προτείνεις; Γιατί άλλο να παρανομείς χωρίς καβάτζα και δίχως επιλογή και άλλο να εκμεταλλεύεσαι κάποιον με αυτό το γνώρισμα.
feodor Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Ωπα, ωπα! Δεν σε κατηγορησα οτι εσυ εκμεταλλευεσαι τους ξενους. Σου ειπα οτι ως επι το πλειστον τα προιοντα που χρησιμοποιουμε ειναι made in "βαλε χωρες της αφρικης/ασιας" και προφανως παραγονται με μισθους πεινας. Εδω ειναι η εκμεταλλευση. Με εκείνους όμως που παρέκαμψαν το νομότυπο "πρώτο βήμα" και μπήκαν απ' όπου βρήκαν αφύλακτο σημείο, έχω εξ αρχής πρόβλημα και δεν τους αναγνωρίζω καν το ελάχιστο δικαίωμα, ούτε να παραμένουν στη χώρα, ούτε να απαιτούν το οτιδήποτε. Δεν ασχολούμαι καν με το αν θα είναι νομοταγείς κατά την παραμονή τους. Το δικαίωμα για την - πιθανότατα θετική - αξιολόγησή τους στον τομέα αυτό, το έχασαν τη στιγμή που παραβίασαν τα σύνορα της χώρας. Όπως μπήκαν "ετσιθελικά", με τον ίδιο τρόπο πρέπει να απελαύνονται .Ούτε να τρώνε ξύλο, ούτε να υπόκεινται σε εξευτελισμούς, ούτε τίποτα. Απλά να απελαύνονται. Δηλαδη να φυγω, δεν με αναγνωριζεις?
Προτεινόμενες αναρτήσεις