Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με εκείνους όμως που παρέκαμψαν το νομότυπο "πρώτο βήμα" και μπήκαν απ' όπου βρήκαν αφύλακτο σημείο, έχω εξ αρχής πρόβλημα και δεν τους αναγνωρίζω καν το ελάχιστο δικαίωμα, ούτε να παραμένουν στη χώρα, ούτε να απαιτούν το οτιδήποτε. Δεν ασχολούμαι καν με το αν θα είναι νομοταγείς κατά την παραμονή τους. Το δικαίωμα για την - πιθανότατα θετική - αξιολόγησή τους στον τομέα αυτό, το έχασαν τη στιγμή που παραβίασαν τα σύνορα της χώρας. Όπως μπήκαν "ετσιθελικά", με τον ίδιο τρόπο πρέπει να απελαύνονται .Ούτε να τρώνε ξύλο, ούτε να υπόκεινται σε εξευτελισμούς, ούτε τίποτα. Απλά να απελαύνονται.

Αυτό είναι το νόημα της ύπαρξης των νόμων φίλε μου: Το να τηρούνται και το να επιβάλλονται ποινές σε όσους τους παραβιάζουν...

Φίλε μου χρησιμοποιείς το επιχείρημα των νόμων λίγο πρόχειρα, αν όχι υποκριτικά.

Γιατί τους επικαλείσαι εκεί που θέλεις εσύ.

Δεν είμαι νομικός αλλά είμαι 1.000.000% σίγουρος ότι κάποιος νόμος αναγνωρίζει δικαιώματα και στους λαθρομετανάστες, όχι ως λαθρομετανάστες αλλά ως ανθρώπους. Και αν δεν υπάρχει κάποια ρύθμιση που να προβλέπει κάτι υπέρ τους, σίγουρα δεν υπάρχει κάποια ρύθμιση που να τους αφαιρεί κάθε δικαίωμα και έτσι να τους μετατρέπει σε σακιά.

Και ακόμα κι αν δεν ισχύουν αυτά που σου λέω για το ελληνικό δίκαιο, σίγουρα ισχύουν βάσει των διεθνών συνθηκών που έχει υπογράψει η Ελλάδα μαζί με αρκετά ακόμα κράτη για τα θέματα λαθρομετανάστευσης.

Σκέψου απλά ότι αν ίσχυαν όσα θέλεις εσύ, κανείς δεν θα μπορούσε να σε καταδικάσει επειδή βίασες τον λαθρομετανάστη-σακί. Ότι θέλεις κάνεις. Έλα όμως που αυτό το άρθρο 3 που αναφέρεται και στο πρώτο post δεν λέει πουθενά "απαγόρευση βασανιστηρίων και και και ΕΚΤΟΣ κι αν είσαι λαθρομετανάστης οπότε μη μιλάς".

Το νόημα της κουβέντας σου είναι ότι υπάρχουν νόμοι. Επειδή λοιπόν πολύ σωστά υπάρχουν νόμοι, δεν ενδιαφέρεται κανένας για το αν εσύ αναγνωρίζεις δικαιώματα στους λαθρομετανάστες. Δεν θα σε ρωτήσει κανένας. Όπως δεν θα ρωτήσει κανένας και εμένα.

Το πιο απλό και σωστό είναι αυτό που γράφεις στο τέλος. Απλά να απελαύνονται. Και δεν διαφωνώ καθόλου. Τα άλλα στα λέω γιατί νομίζω ότι το σκεπτικό σου έχει μια μεγάλη τρύπα.

Από κει και πέρα να σου πω κάτι άλλο?

Ποιοι νόμοι?

Και ποιος να απελάσει τους λαθρομετανάστες?

Αυτός που τους βάζει μέσα?

Και ξαναρωτάω, ποιοι νόμοι?

Που λειτούργησαν οι νόμοι?

Και ποιοι θα εφαρμόσουν τους νόμους?

Φυσικά για τα τελευταία δεν περιμένω απάντηση. Είναι ρητορικά τα ερωτήματα...

• Απαντ. 217
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

dee συμφωνώ, αρχικά, σε δεύτερο χρόνο όμως, ξέρεις ότι σε μεγάλο βαθμό αυτοί οι άνθρωποι δεν έρχονται κολυμπώντας.

Κάποιος τους φέρνει, κάποιος σφυρίζει αδιάφορα γιατί λαδώθηκε, κάποιος παίρνει και τα τελευταία δηνάριά τους, κάποιος πηδάει την κόρη τους και περνάνε.

Γι' αυτούς τι προτείνεις; Γιατί άλλο να παρανομείς χωρίς καβάτζα και δίχως επιλογή και άλλο να εκμεταλλεύεσαι κάποιον με αυτό το γνώρισμα.

Δεν είμαι βέβαιος ότι κατάλαβα ακριβώς την ερώτησή σου. Με κάθε επιφύλαξη για το ενδεχόμενο να έχω καταλάβει λάθος, απαντώ το εξής:

Είτε μπήκε κολυμπώντας, είτε σέρνοντας, είτε λάδωσε, είτε του πήδηξαν την κόρη για αντάλλαγμα, η ουσία είναι ότι εισήλθε λαθραία. Ανεξάρτητα από τις παραπάνω - ή και όποιες ακόμα - παραμέτρους, παραβίασε κάποιους συγκεκριμένους κανονισμούς και νόμους της χώρας στην οποία μπήκε. Για αυτή την κίνησή του, πρέπει ούτως ή άλλως να υποστεί τις προβλεπόμενες κυρώσεις.

Το ιδανικό - προφανώς - είναι να μπουζουριάσουν και τους τύπους από το κύκλωμα διακίνησης, όπως και το καθίκι/αστυνομικό/λιμενικό/φύλακα συνόρων, ο οποίος τα πήρε προκειμένου να σφυρίξει αδιάφορα. Αν μπορούν/θέλουν να το κάνουν, θα είναι ό,τι καλύτερο.

Απλά λέω ότι δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο ελαφρυντικό για εκείνον που του τα πήρε ο τάδε "αρμόδιος", προκειμένου να κάνει τα στραβά μάτια. Τόσο αυτός, όσο και ο άλλος που μπήκε "κολυμπώντας", το ίδιο αδίκημα διέπραξαν - παράνομη είσοδο στη χώρα - και βάσει αυτού πρέπει να αντιμετωπιστούν από το νόμο και να υποστούν την ίδια ποινή. Από 'κει κι έπειτα, ας ασχοληθούν οι υπεύθυνοι με το να "μαζέψουν" και όποιον άλλον ενεπλάκη. Ειδικά δε αν είναι "αρχή" (αστυνομικός, λιμενικός και τα σχετικά) να εξαντλείται όλη η αυστηρότητα του νόμου.

Δημοσ.

Ανατριχιασα! Μηπως να μπουν στα συνορα και συρματοπλεγματα που τα διαρρεει ρευμα?

Δημοσ.

Δηλαδη να φυγω, δεν με αναγνωριζεις? :P

Αν όντως βρίσκεσαι στην Ελλάδα χωρίς τις προϋποθέσεις που απαιτούνται βάσει του νόμου, η πολιτεία πρέπει να επιληφθεί για την επιστροφή σου στη χώρα από την οποία ήρθες. Δεν έχει να κάνει με το αν "σε αναγνωρίζω" εγώ ή ο οποιοσδήποτε. Μπορεί να είσαι γενικά ο καλύτερος άνθρωπος, αλλά εδώ δε συζητάμε για το ποιον του χαρακτήρα σου ή για την καλή σου καρδιά.

Δημοσ.

Δεν είμαι βέβαιος ότι κατάλαβα ακριβώς την ερώτησή σου. Με κάθε επιφύλαξη για το ενδεχόμενο να έχω καταλάβει λάθος, απαντώ το εξής:

Είτε μπήκε κολυμπώντας, είτε σέρνοντας, είτε λάδωσε, είτε του πήδηξαν την κόρη για αντάλλαγμα, η ουσία είναι ότι εισήλθε λαθραία. Ανεξάρτητα από τις παραπάνω - ή και όποιες ακόμα - παραμέτρους, παραβίασε κάποιους συγκεκριμένους κανονισμούς και νόμους της χώρας στην οποία μπήκε. Για αυτή την κίνησή του, πρέπει ούτως ή άλλως να υποστεί τις προβλεπόμενες κυρώσεις.

Το ιδανικό - προφανώς - είναι να μπουζουριάσουν και τους τύπους από το κύκλωμα διακίνησης, όπως και το καθίκι/αστυνομικό/λιμενικό/φύλακα συνόρων, ο οποίος τα πήρε προκειμένου να σφυρίξει αδιάφορα. Αν μπορούν/θέλουν να το κάνουν, θα είναι ό,τι καλύτερο.

Απλά λέω ότι δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο ελαφρυντικό για εκείνον που του τα πήρε ο τάδε "αρμόδιος", προκειμένου να κάνει τα στραβά μάτια. Τόσο αυτός, όσο και ο άλλος που μπήκε "κολυμπώντας", το ίδιο αδίκημα διέπραξαν - παράνομη είσοδο στη χώρα - και βάσει αυτού πρέπει να αντιμετωπιστούν από το νόμο και να υποστούν την ίδια ποινή. Από 'κει κι έπειτα, ας ασχοληθούν οι υπεύθυνοι με το να "μαζέψουν" και όποιον άλλον ενεπλάκη. Ειδικά δε αν είναι "αρχή" (αστυνομικός, λιμενικός και τα σχετικά) να εξαντλείται όλη η αυστηρότητα του νόμου.

Δε διαφωνώ αναφορικά με το παράνομο του θέματος, είπαμε, μπήκε χύμα, τον πιάσαμε, τον πάμε πίσω. Ωραία ως εδώ.

Θεωρείς ότι αυτός που φέρνει, αυτός που επιτρέπει και αυτός που εκμεταλλεύεται αυτόν που θέλει να μπει παράνομα στην Χ χώρα, είναι στην ίδια μοίρα, καλύτερη, ή χειρότερη αναφορικά με το βαθμό ευθύνης; Ότι ο λαθρομετανάστης είναι παράνομος, είναι. Αλλά αυτός πεινάει, κινδυνεύει, γενικά, έχει αιτίες ζωής και θανάτου να παρανομήσει. Ο συνοριοφύλακας που τα κανονίζει με τον καϊκά που τους κουβαλάει, τι ποινή θεωρείς πως θα έπρεπε να έχει;

Δημοσ.

Ανατριχιασα! Μηπως να μπουν στα συνορα και συρματοπλεγματα που τα διαρρεει ρευμα?

Δε χρειάζονται κινηματογραφικά εφέ. Αποτελεσματική φύλαξη χρειάζεται, η οποία δυστυχώς δεν υπάρχει. Απλή είναι η λύση: Σκοπιές ανά μικρές αποστάσεις και τακτικές, συχνές περιπολίες. Είσαι σκοπός και αντιλαμβάνεσαι κάποιον που προσπαθεί να μπει στη ζούλα;

Στάδιο 1: Προειδοποιείς και διατάζεις να γυρίσει πίσω. Δεν συμμορφώνεται;

Στάδιο 2: Προτείνεις το όπλο (δε χρειάζεται να ξέρει τη γλώσσα ο άλλος για να καταλάβει...)

συνεχίζει στο ίδιο βιολί;

Στάδιο 3: Μία προειδοποιητική βολή στον αέρα και οι υπόλοιπες στο ψαχνό.

Πάρ' το χαμπάρι: Τα σύνορα φυλάσσονται και θα μπεις ΑΝ θέλω και υπό τις προϋποθέσεις που ΕΓΩ (ως κράτος) θέτω.

Δε διαφωνώ αναφορικά με το παράνομο του θέματος, είπαμε, μπήκε χύμα, τον πιάσαμε, τον πάμε πίσω. Ωραία ως εδώ.

Θεωρείς ότι αυτός που φέρνει, αυτός που επιτρέπει και αυτός που εκμεταλλεύεται αυτόν που θέλει να μπει παράνομα στην Χ χώρα, είναι στην ίδια μοίρα, καλύτερη, ή χειρότερη αναφορικά με το βαθμό ευθύνης; Ότι ο λαθρομετανάστης είναι παράνομος, είναι. Αλλά αυτός πεινάει, κινδυνεύει, γενικά, έχει αιτίες ζωής και θανάτου να παρανομήσει. Ο συνοριοφύλακας που τα κανονίζει με τον καϊκά που τους κουβαλάει, τι ποινή θεωρείς πως θα έπρεπε να έχει;

"Το ιδανικό - προφανώς - είναι να μπουζουριάσουν και τους τύπους από το κύκλωμα διακίνησης, όπως και το καθίκι/αστυνομικό/λιμενικό/φύλακα συνόρων, ο οποίος τα πήρε προκειμένου να σφυρίξει αδιάφορα....

...να "μαζέψουν" και όποιον άλλον ενεπλάκη. Ειδικά δε αν είναι "αρχή" (αστυνομικός, λιμενικός και τα σχετικά) να εξαντλείται όλη η αυστηρότητα του νόμου."

Νομίζω ότι πήρα θέση σε αυτό που ρωτάς. Τώρα, για το ποια συγκεκριμένη ποινή πρέπει να επιβάλλεται, πιστεύω ότι είναι δουλειά και ευθύνη του νομοθέτη να το αποφασίσει.

Δημοσ.

Όχι, δικό μου λάθος, το διάβασα πολύ γρήγορα. Το "ειδικά αν είναι αρχή" είναι που με ενδιέφερε και είχες ήδη απαντήσει, όντως.

Δημοσ.

Προς SlimData:

Παρέθεσες τα γραφόμενά μου, μεταξύ των οποίων υπάρχει και αυτό:

"Ούτε να τρώνε ξύλο, ούτε να υπόκεινται σε εξευτελισμούς"

και μεταξύ των όσων εσύ γράφεις, υπάρχει αυτό:

"Σκέψου απλά ότι αν ίσχυαν όσα θέλεις εσύ, κανείς δεν θα μπορούσε να σε καταδικάσει επειδή βίασες τον λαθρομετανάστη-σακί."

Είσαι σίγουρος ότι καταλαβαίνεις αυτά που διαβάζεις;

Δημοσ.

Αν όντως βρίσκεσαι στην Ελλάδα χωρίς τις προϋποθέσεις που απαιτούνται βάσει του νόμου, η πολιτεία πρέπει να επιληφθεί για την επιστροφή σου στη χώρα από την οποία ήρθες. Δεν έχει να κάνει με το αν "σε αναγνωρίζω" εγώ ή ο οποιοσδήποτε. Μπορεί να είσαι γενικά ο καλύτερος άνθρωπος, αλλά εδώ δε συζητάμε για το ποιον του χαρακτήρα σου ή για την καλή σου καρδιά.

Για πληροφορηση και μονο

Η συντρηπτικη πλειοψηφια των μεταναστων (τουλ των αλβανων, που το ξερω) μπηκαν παρανομα στη χωρα. Στη συνεχεια νομιμοποιηθηκαν. Η διαδικασια νομιμοποιησης ξεκινησε αρχες του 98 (αν θυμαμι καλα, μπορει να κανω και λαθος).

Δημοσ.

Για πληροφορηση και μονο

Η συντρηπτικη πλειοψηφια των μεταναστων (τουλ των αλβανων, που το ξερω) μπηκαν παρανομα στη χωρα. Στη συνεχεια νομιμοποιηθηκαν.

Το γνωρίζω και - φυσικά - δεν ισχύει μόνο τους Αλβανούς. Το γεγονός δε, ότι μπήκε παράνομα τόσος κόσμος, αποδεικνύει κατά ένα 50% το πόσο κωλοχανείο είμαστε ως κράτος. Το άλλο 50% της μαλακίας και της ανοργανωσιάς που μας δέρνει, αποδεικνύεται από το πως αντιμετωπίσαμε όλη αυτή την εισροή: Αυτούς που δεν έδωσαν δεκάρα για τους νόμους μας και επέλεξαν να μπουν με τον τρόπο που μπήκαν, τους ...νομιμοποιήσαμε! Αχ, Ελλαδάρα! Το πόσο ΔΕΝ μου λείπεις, δεν περιγράφεται...

Δημοσ.

Για πληροφορηση και μονο

Η συντρηπτικη πλειοψηφια των μεταναστων (τουλ των αλβανων, που το ξερω) μπηκαν παρανομα στη χωρα. Στη συνεχεια νομιμοποιηθηκαν. Η διαδικασια νομιμοποιησης ξεκινησε αρχες του 98 (αν θυμαμι καλα, μπορει να κανω και λαθος).

Μια μικρη παρενθεση. Την εγραψα και παραπανω αλλα ψιλοχαθηκε στον κυκεωνα των μηνυματων.

Αλλο ειναι να σου ερθουν χιλιοι και να χρειαζεσαι οχτακοσιους, τοτε μπορει να τους νομιμοποιησεις ολους. Αν σκεφτουμε δε οτι το '90 ηταν η εποχη της "αναπτυξης" της ελλαδας (οσο ψευτικο και να φανταζει, δυστυχως τοτε ετσι φαινοταν), με αποτελεσμα ολοι οι ελληνες να ειναι οι σπουδαγμενοι και να θελουν φτηνα εργατικα χειρα για την αγροτια, και την οικοδομη. Αυτο ειναι μια διεθνης πρακτικη, που ισχυει για ολες τις χωρες. Και να παω πισω στο Μαριο που μιλαγε για το 1909, ναι, τοτε η αμερικη και αρκετες αλλες χωρες ηθελαν φτηνα εργατικα χερια, και τα βρηκαν στους ελληνες. Σημερα αν σηκωθουν τοσοι ελληνες οσοι τοτε, θα βρουν δουλεια; Προφανως οχι.

Ετσι ειναι και σημερα. Η ελλαδιτσα δεχτηκε τον αλβανο, τοτε που τον δεχτηκε, με τις τοτε συνθηκες, και με τις τοτε καταστασεις, και ο αλβανος εκτος των αλλων, καταφερε να αφομειωθει, γιατι ηταν διπλα μας, με πολλα κοινα χαρακτηριστικα, θρησκεια, συνηθειες, ακομη και μιση γλωσσα.

Εν ετει λοιπον 2010 ο Πακιστανος, που δεν τον εχουμε πλεον αναγκη, αλλα και που δεν εχει απολυτως τιποτε κοινο με την ελλαδα, πως θα καταφερει αν συνυπραξει; Θα αλλαξει συνηθειες; Θα αλλαξει θρησκεια; Θα αλλαξει διατροφη; ΘΑ βρει δουλεια στις ανερχομενες ελληνικες αγροτικες και οικοδομικες εργασιες; Θα κανει τι τελικα;

Ο λογος που περασαν 3-4 σελιδες διαμαχης μου με τον geo και το nick, ηταν αυτο ακριβως: Η συγκριση με μια χωρα (τη σουηδια) που νομιμοποιησε τους μεταναστες που ειχε αναγκη, και οχι οποιον του καρφωνοταν να σκασει με καικι στα παραλια της. Τους ειχε αναγκη το '50 και το '60 τους ελληνες (και αλλους φτωχους ευρωπαιους), για να τονωσει το εργατικο της δυναμικο, οταν αυτη γινοταν πλουσια χωρα με επιστημονες.

Σημερα ουτε αυτη μας χρειαζεται, ουε καμμια. Το αν σηκωθουν 50-100-200 ελληνες και πανε στη σουηδια, και τελικα νομιμοποιηθουν, ειναι αμελητεα ποσοτητα, τοσοι ας ερθουν και στην ελλαδα, κανεις δε θα τους καταλαβει.

Δημοσ.

Προς SlimData:

Παρέθεσες τα γραφόμενά μου, μεταξύ των οποίων υπάρχει και αυτό:

"Ούτε να τρώνε ξύλο, ούτε να υπόκεινται σε εξευτελισμούς"

και μεταξύ των όσων εσύ γράφεις, υπάρχει αυτό:

"Σκέψου απλά ότι αν ίσχυαν όσα θέλεις εσύ, κανείς δεν θα μπορούσε να σε καταδικάσει επειδή βίασες τον λαθρομετανάστη-σακί."

Είσαι σίγουρος ότι καταλαβαίνεις αυτά που διαβάζεις;

Πολύ, εσύ είσαι?

Θα στο πω με ακόμα πιο απλά λόγια.

Επί μερικές σελίδες επικαλείσαι τους νόμους. Μετά λες ότι εσύ δεν αναγνωρίζεις κανένα δικαίωμα στους λαθρομετανάστες.

Καλά ως εδώ?

Και σου εξηγώ πως δεν έχει καμία απολύτως σημασία αν τους αναγνωρίζεις εσύ δικαιώματα ή όχι. Γιατί πολύ απλά τους αναγνωρίζουν δικαιώματα οι νόμοι που εσύ ο ίδιος επικαλείσαι.

Και με το να γράφεις εσύ αντιφατικές απόψεις σε ένα σου μήνυμα τι περιμένεις? Ότι το ένα ακυρώνει το άλλο?

Εδώ ξεκίνησε ένα θέμα, όποιος κι αν το ξεκίνησε, για την απάνθρωπη συμπεριφορά σε βάρος ενός ατόμου από ένα ζώο.

Και εσύ, μεταξύ άλλων, είπες την τελευταία κουβέντα πρώτη.

Φτάσαμε στην σελίδα 20 για συμπληρωθεί το "ποιος είναι, πως μπήκε, γιατί μπήκε, εμένα με ρώτησε, δεν έχει δικαιώματα" με ένα απλό "να μην τρώνε ξύλο, να μην εξευτελίζονται".

Τέλος πάντων, πόσο πιο απλά να στο εξηγήσω?

Αν δεν έχουν δικαιώματα, φυσικά και να τους βιάζουν. Να τους δέρνουν, να τους καίνε, να τους εξευτελίζουν, να τους κατουράνε. Τα πάντα όλα

Δεν περιγράφω άλλο

Είναι μεγάλη ειρωνεία στη ζωή, αυτοί που δεν καταλαβαίνουνε τι λένε να είναι οι πρώτοι που χρησιμοποιούν τη φράση...

"Είσαι σίγουρος ότι καταλαβαίνεις αυτά που διαβάζεις;"

Δημοσ.

Δε χρειάζονται κινηματογραφικά εφέ. Αποτελεσματική φύλαξη χρειάζεται, η οποία δυστυχώς δεν υπάρχει. Απλή είναι η λύση: Σκοπιές ανά μικρές αποστάσεις και τακτικές, συχνές περιπολίες. Είσαι σκοπός και αντιλαμβάνεσαι κάποιον που προσπαθεί να μπει στη ζούλα;

Στάδιο 1: Προειδοποιείς και διατάζεις να γυρίσει πίσω. Δεν συμμορφώνεται;

Στάδιο 2: Προτείνεις το όπλο (δε χρειάζεται να ξέρει τη γλώσσα ο άλλος για να καταλάβει...)

συνεχίζει στο ίδιο βιολί;

Στάδιο 3: Μία προειδοποιητική βολή στον αέρα και οι υπόλοιπες στο ψαχνό.

Πάρ' το χαμπάρι: Τα σύνορα φυλάσσονται και θα μπεις ΑΝ θέλω και υπό τις προϋποθέσεις που ΕΓΩ (ως κράτος) θέτω.

"Το ιδανικό - προφανώς - είναι να μπουζουριάσουν και τους τύπους από το κύκλωμα διακίνησης, όπως και το καθίκι/αστυνομικό/λιμενικό/φύλακα συνόρων, ο οποίος τα πήρε προκειμένου να σφυρίξει αδιάφορα....

...να "μαζέψουν" και όποιον άλλον ενεπλάκη. Ειδικά δε αν είναι "αρχή" (αστυνομικός, λιμενικός και τα σχετικά) να εξαντλείται όλη η αυστηρότητα του νόμου."

Νομίζω ότι πήρα θέση σε αυτό που ρωτάς. Τώρα, για το ποια συγκεκριμένη ποινή πρέπει να επιβάλλεται, πιστεύω ότι είναι δουλειά και ευθύνη του νομοθέτη να το αποφασίσει.

Υπάρχουν και διεθνείς νόμοι και συνθήκες. Δεν είναι νόμιμο να σκοτώνεις λαθρομετανάστες! Παλιότερα είχαμε και νάρκες στα σύνορα και μας ανάγκασαν να τις αφαιρέσουμε.

Πραγματικά πιστεύεις ότι το πρόβλημα στο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης είναι ο συνοριοφύλακας-αστυνομικός;;;

Τα σύνορα της Ελλάδας δεν είναι μια πύλη όπου δίνεις μίζα και περνάς.

Αν θέλει κάποιος να μπει θα το κάνει με οποιονδήποτε τρόπο όπως γίνεται παγκοσμίως. Άλλος οδικώς... άλλος μέσα από βουνά άλλος από την θάλασσα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...