Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 217
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

1)Ο νόμος τον οποίο επικαλούμαι - σχετικά με την είσοδο κάποιου αλλοδαπού - υφίσταται και είναι σαφής και συγκεκριμένος: Απαγορεύεται η είσοδος οποιουδήποτε, εφόσον δεν πληρεί τις προϋποθέσεις (βλ. visa και λοιπά ταξιδιωτικά έγγραφα) στη χώρα. Παραβιάζεται ο συγκεκριμένος νόμος, από τον λαθρομετανάστη που μπαίνει "στη ζούλα" τη στιγμή που μπαίνει, ή όχι;

Όταν γράψω ότι καλά κάνουν και μπαίνουν ή ότι δεν κάνουν κάτι παράνομο, τότε να μου την κάνεις αυτήν την ερώτηση.

Παίζεις με τις λέξεις, δικαίωμά σου... Αναφέρθηκα στο συγκεκριμένο νόμο τον οποίο επικαλούμαι και τον οποίο εσύ παριστάνεις ότι αγνοείς, διότι έτσι σε βολεύει. Είτε σου αρέσει είτε όχι, από την τήρηση ή όχι αυτού του συγκεκριμένου νόμου εξαρτώνται όλα τα υπόλοιπα περί "δικαιωμάτων". Να γιατί σου έκανα την ερώτηση. Δε χρειαζόταν να γράψεις κατά λέξη αυτό που λες. Από τη στιγμή που - υποκριτικά - κάνεις ότι τον αγνοείς, είναι οφθαλμοφανές το τι πιστεύεις.

2) Μπολντάρεις το ότι "εγώ" δεν αναγνωρίζω δικαιώματα στους λαθρομετανάστες, ενώ οι νόμοι που επικαλούμαι τους τα αναγνωρίζουν. Κατ' αρχήν αυτή είναι η προσωπική μου θέση και τη στηρίζω στην κοινή λογική. Είναι σα να λέμε ότι κάποιος ληστεύει μία χρηματαποστολή, διαφεύγει τη σύλληψη, με τα λεφτά που αποκομίζει από τη ληστεία ξεκινάει μια επιχείρηση και, εφόσον είναι νομότυπος στις φορολογικές και λοιπές του υποχρεώσεις, απαλλάσσεται από το αδίκημα της ληστείας. Ή, αν θέλεις να κάνουμε έναν πιο απλοϊκό παραλληλισμό, παραβιάζει κάποιος την πόρτα του σπιτιού μου, μπαίνει μέσα αλλά, αν δεν κλέψει ή δε με σκοτώσει, δεν είναι κατακριτέος... Λογικό, έτσι;

Ποιος σου είπε ότι η δική σου γνώμη εκφράζει την κοινή λογική?

...η ίδια η κοινή λογική, ίσως;

Τα παραδείγματα που φέρνεις είναι εντελώς μα εντελώς άσχετα και δείχνουν το πρόβλημα αντίληψης που έχεις.

Εμένα μου φαίνονται απολύτως σχετικά. Παραλλήλισέ τα και επιχειρηματολόγησε για το αντίθετο, αν πιστεύεις ότι σε παίρνει (Α, και το "έχεις πρόβλημα αντίληψης" δεν αποτελεί επιχείρημα...)

Σου είπε κάποιος ότι οι λαθρομετανάστες είναι παράνομοι όταν μπαίνουνε αλλά μετά όλα καλά?

feodor: "...Και ο μεταναστης και ο "λαθρομεταναστης" για να δουλεψουν εχουν ερθει, κι οχι για να ξυνονται..." (μεταξύ άλλων...)

Ας μιλήσουμε όμως για "δικαιώματα που προβλέπει ο νόμος" : Το δικαίωμα που τους αναγνωρίζεται από το νόμο και τις διεθνείς συνθήκες, είναι να ζητήσουν πολιτικό άσυλο, αποδεικνύοντας ότι η παραμονή στη χώρα τους, θέτει σε κίνδυνο τη ζωή και την ασφάλειά τους, χωρίς αυτό να σημαίνει de facto ότι το άσυλο θα χορηγηθεί. Πρέπει δε να το κάνουν, μέσω συγκεκριμένης οδού (προξενεία, πρεσβείες κ.τ.λ.) Το "δικαίωμα" : "Τώρα μπήκα, κόφτε το λαιμό σας και δεχτείτε με" δεν τους το αναγνωρίζει κανένας νόμος (αν τον έχεις υπ' όψιν σου, σε παρακαλώ να τον παραθέσεις).

Και σε ξαναρωτάω? Έχεις διαβάσει τίποτα από τα προηγούμενα και απλά τόσο σου κόβει ή δεν μπήκες καν στον κόπο και γι'αυτό πετάς τέτοια κουφέτα?

ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΚΙ ΑΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΤΩΡΑ ΜΠΗΚΑ ΚΟΦΤΕ ΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΕΧΤΕΙΤΕ ΜΕ?

Το ανθρώπινο δικαίωμα να μην εξευτελίζεται, να μην υπόκειται σε βασανιστήρια και όλα τα σχετικά (και απάνθρωπα) το ανέφερα με κάθε σαφήνεια και το αναγνώρισα ευθέως (χωρίς μάλιστα να "κολλήσω" στο αν προβλέπονται από νόμο τα ανθρώπινα δικαιώματα, σε αντίθεση με 'σένα. Όλο το "ζουμί" όμως περιέχεται στο "ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΚΙ ΑΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ" που έγραψες, ξεχνώντας ( ; ) να αναφέρεις το "ΥΠΟ ΠΟΙΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ" βρίσκεται εκεί που βρίσκεται. Συνεχίζεις να μη βλέπεις τη σχέση με το "ΤΩΡΑ ΜΠΗΚΑ ΚΟΦΤΕ ΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΕΧΤΕΙΤΕ ΜΕ", να υποθέσω... (Κατά τ' άλλα... εμένα τόσο μου κόβει και εγώ δεν έχω διαβάσει τίποτα από τα προηγούμενα...)

3) Αν μετά από τα παραπάνω, συνεχίζεις να βλέπεις αντιφάσεις στα γραφόμενά μου, δε μπορώ να σε βοηθήσω. Ίσως να μπορεί κάποιος ...ειδικός.

Πσσσςςς... Τι είπες τώρα?

Self-quoted for truth

Ωπ, έγραψες κι άλλα...

Όχι ρε 'συ! Αλίμονο! Γιατί να ελέγχει ένα κράτος, το ποιος είναι αυτός που περνάει τα σύνορά του, το αν μπήκε με νόμιμο τρόπο και όλες αυτές τις ...τυπικότητες;

Πάλι με αυτό σε τι απαντάς?

Άνοιξε τα ματάκια σου, δες κάτω από ποια δική σου θέση το έγραψα, για να καταλάβεις σε τι απαντώ με αυτό. Άμα χρειάζεται να σου εξηγούν οι άλλοι αυτά που γράφεις...

Αυτή είναι η θέση σου; Ξεχειλίζει από ανθρωπιά... σε αντίθεση με το "απλό" <<να μην τρώνε ξύλο, να μην εξευτελίζονται>> που έγραψα εγώ ο καραφασίσταρος!

Δεν ξέρω, εγώ λέω ότι έχουν δικαιώματα. Εσύ λες όχι. Αφού δεν έχουν λοιπον, γιατί να μην τους τα κάνουνε όλα αυτά?

Διότι, το να μην υποβάλλεις τον οποιονδήποτε σε βασανιστήρια, εξευτελισμούς, προσβολές και τα σχετικά, έχει πραγματική αξία όταν το κάνεις επειδή αποτελεί πεποίθησή σου και όχι επειδή προβλέπεται από νόμο. Δύσκολο να το πιάσεις, έτσι;

Παρεπιπτόντως, όταν κάποιος αποδεικνύει την απίστευτη άγνοια που τον διακατέχει, εγώ προσωπικά δεν θα τον έλεγα ποτέ καραφασισταριό. Δεν θα τον χαρακτήριζα με οποιοδήποτε επίθετο γενικότερα. Ίσως μικρό ή ανόητο μόνο

Ως "μικρός και ανόητος", σε ευχαριστώ "μεγάλε και σοφέ" συνομιλητή μου, για τη γνώση και τη βοήθεια που μου παρέχεις να καταπολεμήσω την "απίστευτη άγνοιά μου"

Δημοσ.

Δεν μπαίνω στον κόπο να σου απαντήσω.

Θα ήταν μάταιο άλλωστε...για να απαντήσεις, πρέπει να είσαι εις θέσιν να επιχειρηματολογείς. Αλλιώς, απλά φλυαρείς. Όταν το μόνο που δείχνεις ότι είσαι ικανός να κάνεις, είναι να προσδίδεις χαρακτηρισμούς στους συνομιλητές σου και στα post τους, είναι κατά πολύ προτιμότερος και βολικότερος για 'σένα ο εύκολος δρόμος του "Δεν μπαίνω στον κόπο να σου απαντήσω."

Όντως, άσε μη μπαίνεις...

Δημοσ.

Γκουαντάναμο και έτσι.

Πάντως το πρόβλημα με τους μετανάστες λύνεται σχετικά εύκολα. Αυτοί που τους θέλουν παίρνουν έναν δύο σπίτι τους και τους κάνουν μέλη της οικογένειας. Αυτοί που δεν τους θέλουν θα βγουν παγανιά και θα κυνηγήσουν εκτός συνόρων ένα δύο.

Problem solved.

Ένας άξιος απόγονος κάποιας βαρβαρικής φυλής, κάπου χαμένος στα βάθη της Μ. Ανατολής.

Χαίρομαι που δεν μετέχεις της Ελληνικής και Ευρωπαικής παιδείας και κουλτούρας.

Πάντα το είχα απορία, πόσα κεφάλια πρέπει να κόψεις πρωτού κερδίσεις τη θέση σου στον παράδεισο;

Υ.Γ.

Ο mod, πότε θα αποφασίσει να κόψει μηνύματα; Ένα πραγματικό τρολ από κάθε άποψη, κουλτούρα, παιδεία, τρόπο έκφρασης. Για πόσο καιρό θα αφήνει ένα ανθρωπίδιο να προσβάλει τη χώρα μου;

Δημοσ.

Ένας άξιος απόγονος κάποιας βαρβαρικής φυλής, κάπου χαμένος στα βάθη της Μ. Ανατολής.

Πάντα το είχα απορία, πόσα κεφάλια πρέπει να κόψεις πρωτού κερδίσεις τη θέση σου στον παράδεισο;

Υ.Γ.

Ο mod, πότε θα αποφασίσει να κόψει μηνύματα; Ένα πραγματικό τρολ από κάθε άποψη, κουλτούρα, παιδεία, τρόπο έκφρασης. Για πόσο καιρό θα αφήνει ένα ανθρωπίδιο να προσβάλει τη χώρα μου;

Υ.Γ.

Δημοσ.

Όταν δεν έχουμε τί να πούμε, δεν μιλάμε. Η εποχή που λέγαμε στο δημοτικό "καθρεφτάκι"¨και "'οποιος το λέει είναι" έχει περάσει ανεπιστρεπτή...

Φιλικά

Δημοσ.

Όταν δεν έχουμε τί να πούμε, δεν μιλάμε. Η εποχή που λέγαμε στο δημοτικό "καθρεφτάκι"¨και "'οποιος το λέει είναι" έχει περάσει ανεπιστρεπτή...

Φιλικά

Υ.Γ.

Καλό είναι όταν εκφράζεις τέτοιες απόωεις, να κρατάς την ανωνυμία σου.

Ξέρει τι είδους άνθρωποι κρύβονται πίσω από πληκτρολόγια και θέλουν ανωνυμία, ε;

Α, και για μην ξεχάσω.

cf84cf81ceafceb1cf80ceb.jpg

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...