Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

The human condition

Η ιδιοκτησια παντως δεν υπηρχε ανεκαθεν. Σε φυλες γηγενεις της Αμερικης πχ επαιζε κοινοκτημοσυνη και δεν κατανοουσαν την εννοια του 'οικοπεδου' που επεβαλλαν οι δυτικοι αργοτερα.

Εκει παιζει ρολο το οτι καναν/κανουν και ayahuasca. Ατομα που ασχολουνται με τα ψυχεδελικα μου εχουν πει οτι απο τα πρωτα πραγματα που δεν καταλαβαινεις την χρηση/υποσταση τους μετα απο χρηση τετοιων ουσιων ειναι το χρημα και η ιδιοκτησια. Δεν μου φενεται περιεργο που τα εχουν παρανομα. Τεσπα ξεφυγα

• Απαντ. 217
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

The human condition

Η ιδιοκτησια παντως δεν υπηρχε ανεκαθεν. Σε φυλες γηγενεις της Αμερικης πχ επαιζε κοινοκτημοσυνη και δεν κατανοουσαν την εννοια του 'οικοπεδου' που επεβαλλαν οι δυτικοι αργοτερα.

...και ακόμα πιο παλιά, άμα είχες σηκωμάρες, τράβαγες μία κατακεφαλιά με το ρόπαλο στην τύπισσα και την έσερνες στη σπηλιά για τα καθέκαστα...

Εδώ όμως δε μιλάμε για συνήθειες και δεδομένα ...γηγενών φυλών της Αμερικής. Μιλάμε για νόμους και κανόνες μιας συντεταγμένης πολιτείας. Όποιος θέλει, είναι ελεύθερος να αναζητήσει την ιδανική του ζούγκλα και να ζήσει ευτυχισμένος. Δε βλέπω όμως κανέναν να έχει τα κότσια...

Δημοσ.

...και ακόμα πιο παλιά, άμα είχες σηκωμάρες, τράβαγες μία κατακεφαλιά με το ρόπαλο στην τύπισσα και την έσερνες στη σπηλιά για τα καθέκαστα...

Εδώ όμως δε μιλάμε για συνήθειες και δεδομένα ...γηγενών φυλών της Αμερικής. Μιλάμε για νόμους και κανόνες μιας συντεταγμένης πολιτείας. Όποιος θέλει, είναι ελεύθερος να αναζητήσει την ιδανική του ζούγκλα και να ζήσει ευτυχισμένος. Δε βλέπω όμως κανέναν να έχει τα κότσια...

Στις πρωτογονες φυλες ισως ηταν η μονη φορα που ειχε υπαρξει μητριαρχια και τεραστιας σεβασμος στα θυληκα λογω του 'θαυματος' της γεννας.

Οχι δεν ειναι ελευθερος καποιος ακομα και να ο θελει αυτο! Αν παω εγω να ζησω σε ενα βουνο η σε ενα δασος με αλλα 10 ατομα μη νομιζεις οτι θα μας αφησουν χωρις ταυτοτητες,φορους,μαλακιες,ιδιοκτησιες,οικοπεδα,τρεχα γυρευε.

Αλλα οπως κ να χει εγω δεν θα ζουσα μονιμα ετσι. Το θεμα ιεναι οτι δεν ειναι σωστο να λες "Η ζησε οπως εμαστε εδω, αλλιως παρε τα βουνα". Δηλαδση με το ζορι πρεπει να κονφορμιστει καποιος στον Χ τροπο ζωης?

Δημοσ.

The human condition

Eλα πεστο, στο παρα τσακ εισαι: Η ιδιοκτησια ειναι κλοπη.

Φιλικα, αρχισες παλι να ξεφευγεις με τις κοσμοθεωριες σου που δεν εχουν και δεν γινεται να εχουν απολυτως καμια εφαρμογη σε καμια πολιτισμενη κοινωνια, ακομα και σε κοινωνιες τετραποδων στα οποια συναντουνται κοινωνικες δομες. Δεν ξερω τι ειδους ειναι αυτη η φαγουρα σε καθε τοπικ, να μας εξηγεις πως εχεις σκεφτει εναν ομορφα πλασμενο κοσμο, αλλα γενικως περαν του οτι ειναι ουτοπιες το 80%, δεν νομιζω να ενδιαφερει ιδιαιτερα τους forumers, ειδικα οταν ειναι παντοτε οφφτοπικ.

Μπορεις να δημιουργησεις ενα thread με τιτλο "Πως θα επρεπε να ειναι η κοινωνικη δομη το 2012, και πως ειναι" και να ξεκινησεις.

• Moderators
Δημοσ.

Το να πανε με τουριστικη βιζα να ψαξουν για δουλεια, και αν βρουν, με νομιμες διαδικασιες να τους νομιμοποιησει ο εργοδοτης, και αν δε βρει, 90 μερες μετα να γυρισει πισω, μου φαινεται ελαφρως πιο λογικο απο το να πανε χωρις καν τουριστικη βιζα, σε καποια παραλια, χωρις συγκεκριμενο σκοπο, και να παραμεινει οχι 90, αλλα 9000 μερες ζητιανευοντας στα φαναρια. Λες να την εχει αυτη την ανοχη η Αυστραλια;

Οχι δεν ειναι λαθρομεταναστευση, ειναι ενα νομιμοτατο δικαιωμα για να πας να δεις, να ψαξεις, και αν βρεις νομιμη δουλεια να παραμεινεις.

Η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΒΙΖΑ (μου αρέσουν τα caps, προσδίδουν κύρος :Ρ) δεν σου δίνεται για να ψάξεις για δουλειά στο ξένο κράτος. Νομίζω, δηλαδή, αυτό καταλαβαίνω εγώ από τη λέξη "τουριστική". Ωστόσο, να το δεχθώ εγώ αυτό που λες. Εάν βρουν δουλειά με νόμιμες διαδικασίες και εάν ο εργοδότης τους νομιμοποιήσει νόμιμα και εάν δεν τα καταφέρουν γυρίσουν πίσω στις 90 μέρες, τότε έχει βάσεις το επιχείρημά σου. Αλλά εάν πάνε στην Αυστραλία να βρουν δουλειά με πλάγιους τρόπους όπως κάνουν π.χ. σχεδόν όλοι οι Έλληνες που πάνε στην Αμερική (κατάχρηση της βίζας ή λευκός γάμος ή φοιτητική βίζα με παράλληλη δουλειά) τότε το επιχείρημά σου πάει περίπατο. Με επιφύλαξη αυτό που λέω, καθώς δεν ξέρω τι καθεστώς επικρατεί στην Αυστραλία, αλλά μου φαίνεται λίγο κουλό να πηγαίνεις και να σε δέχονται για δουλειά έτσι απλά.

Δημοσ.

Eλα πεστο, στο παρα τσακ εισαι: Η ιδιοκτησια ειναι κλοπη.

Φιλικα, αρχισες παλι να ξεφευγεις με τις κοσμοθεωριες σου που δεν εχουν και δεν γινεται να εχουν απολυτως καμια εφαρμογη σε καμια πολιτισμενη κοινωνια, ακομα και σε κοινωνιες τετραποδων στα οποια συναντουνται κοινωνικες δομες. Δεν ξερω τι ειδους ειναι αυτη η φαγουρα σε καθε τοπικ, να μας εξηγεις πως εχεις σκεφτει εναν ομορφα πλασμενο κοσμο, αλλα γενικως περαν του οτι ειναι ουτοπιες το 80%, δεν νομιζω να ενδιαφερει ιδιαιτερα τους forumers, ειδικα οταν ειναι παντοτε οφφτοπικ.

Μπορεις να δημιουργησεις ενα thread με τιτλο "Πως θα επρεπε να ειναι η κοινωνικη δομη το 2012, και πως ειναι" και να ξεκινησεις.

Κι εσυ οφφτοπικ εισαι απο την αρχη που ελεγες για το Βημα.

Εντωμεταξυ δεν εχω εφκρασει καμμια κοσμοθεωρια ε απλα ειπα οτι τα πραγματα εχουν δουλεψει και αλλιως και η ιδιοκτησια δεν ειναι απολυτα 'εμφυτο'. Η εστω ειναι τοσο οσο και η κοινοκτημοσυνη.

Δημοσ.

Το αν μπορεί κάποιος που το θέλει να "πάρει τα βουνά, είναι μεγάλη κουβέντα. Το πρόβλημα δεν είναι αν θα έχεις ταυτότητα (ας την έχεις, τι έγινε; σιγά το θέμα...) Εφορία πάντως δε θα έχεις, εφόσον δε θα έχεις εισόδημα και ιδιοκτησία. Έχω δει ανθρώπους σε απομακρυσμένα χωριά οι οποίοι ζουν στην ύπαιθρο και τη βρίσκουν έτσι. Ούτε σπίτι έχουν, ούτε ζητούν τίποτα από κανέναν κι όμως επιβιώνουν (και μάλιστα από επιλογή τους).

Όμως το θέμα δεν είναι ο ...κομφορμισμός στον Χ τρόπο ζωής. Το θέμα είναι ότι υπάρχουν νόμοι, πρέπει να τηρούνται και το "μπουκάρω όπου και όπως μου καπνίσει και μετά απαιτώ ισονομία" - όταν εγώ ο ίδιος έχω καταστρατηγήσει και παραβιάσει πρώτος τους νόμους - αντιβαίνει στην κοινή λογική και δεν πρέπει να γίνεται αποδεκτό.

Αν δεν αρέσουν σε κάποιους οι νόμοι ενός κράτους, έχει 3 δρόμους μπροστά του: ή αλλάζει κράτος εφόσον θέλει και μπορεί, ή τους παραβιάζει, όντας όμως έτοιμος να υποστεί τις συνέπειες, ή ...συμβιβάζεται.

Δημοσ.

Και λεω δεν θα πει κανεις αυτην τη μαλακια.

Μαλλον εχεις μπερδεψει καποια πραγματα, και οπως πολλοι εδω σας λειπει βασικη κατανοηση κειμενου

Αν δεν αρέσουν σε κάποιους οι νόμοι ενός κράτους, έχει 3 δρόμους μπροστά του: ή αλλάζει κράτος εφόσον θέλει και μπορεί, ή τους παραβιάζει, όντας όμως έτοιμος να υποστεί τις συνέπειες, ή ...συμβιβάζεται.

Η τους κρινει και προσπαθει να τους αλλαξει ή να αλλαξει την κοινη γνωμη γιαυτους τους νομους

Δημοσ.

Μπα απλά δεν ξαναμπαίνω στο τριπάκι να διαβάσω ουτοπικά θέματα (άλλη λέξη θα χρησιμοποιούσα αλλά ας όψονται τα rules) δε μου λείπει η κατανόηση.

Υ.Γ. Εσένα σου λείπει η αποδοχή απόψεων διαφορετικών από την δικιά σου.

Δημοσ.

Υ.Γ. Εσένα σου λείπει η αποδοχή απόψεων διαφορετικών από την δικιά σου.

Εσενα σου λειπει. Γιαυτο σου λεω δεν διαβαζεις... Εγω δεν πηρα θεση 'κοινοκτημοσυνη μονο' , απλα ανεφερα εναλλακτικη, και οτι αν ειναι εμφυτη ειναι η ταση της ιδιοκτησιας, ειναι και της κοινοκτημοσυνης ... Απλα πραγματα, τα υπολοιπα ειναι δικες σου φαντασιωσεις

Δημοσ.

Η τους κρινει και προσπαθει να τους αλλαξει ή να αλλαξει την κοινη γνωμη γιαυτους τους νομους

Εσυ φανταζομαι, εισαι αυτος που τους κρινει και προσπαθει να τους αλλαξει, με τη βοηθεια του Μπλα Μπλα section του insomnia, ε?

Δημοσ.

Εσυ φανταζομαι, εισαι αυτος που τους κρινει και προσπαθει να τους αλλαξει, με τη βοηθεια του Μπλα Μπλα section του insomnia, ε?

Τοσο ιντερνετ οσο και IRL τα ιδια πιστευω και λεω

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...