Προς το περιεχόμενο

Επιλογή νέου συστήματος με βάση το θόρυβο!!!


savaspar

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα και απο 'μένα! Διαβάζοντας περίπου ενα χρόνο στο φόρουμ σας, έχω να πω οτι κάνετε πολύ καλή δουλειά!

 

Ο τίτλος λοιπόν τα λέει όλα. Έχω περάσει από διάφορα στάδια με τα PC, πριν χρόνια ήμουν tech-freak, μετά άρχισα τα πειράματα με υδροψύξεις και ψύξεις με φρέον και τρελά overclockings γενικώς, χωρίς κάποια ιδιαίτερη ουσία. Τα έκανα όλα από προσωπική ικανοποίηση και χόμπι. Μετά από καιρό (και ιδίως τα τελευταία 2 χρόνια), το χόμπι μου είναι πλέον ο hi-end ήχος.

 

Αυτήν την στιγμή έχω το παρακάτω pc και βρίσκεται στο δωμάτιο που ακούω και παίζω μουσική (20 χρόνια πιάνου είναι αυτά):

-Κουτί Coolermaster CM 831

 

-Cpu i7 940 @ stock speed

 

-Ένα σετ μνημών corsair dominator 6gb @ 1600 Mhz (triple channel)

 

-Μητρική Asus P6T Deluxe V2

 

-Κάρτα γραφικών Gainward GTX 560 με την Phantom ψύκτρα (την απλή όχι την Ti), όπου προσφάτως αγόρασα.

 

-Επίσης πριν 2,5 χρόνια είχα αγοράσει ένα τροφοδοτικό από την BeQuiet 1000Watt με την προυπόθεση να είναι απόλυτα αθόρυβο, αλλά τζίφος, το ακούω πολύ και χωρίς να ζητάω ιδιαίτερη ισχύ.

 

-Για ψύξη CPU έχω την Scythe Orochi Rev.B με το εργοστασιακό fan στις 500 στροφές (έχω παραγγείλει από ebay και το kit για να μπαίνει και σε socket 1155/1156)

 

-Κάρτα ήχου επαγγελματική E-MU 1820 (είναι παλιό μοντέλο pci του 2005) για χρήση με Nuendo.

 

-SSD OCZ Agility 3 στα 120gb

 

-WD my passport essential 1TB Usb 3.0 για τοπικά αρχεία (για τον λόγο του να είναι αθόρυβος).

 

-WD My Book Live 2TB για δικτυακά αρχεία κυρίως για streaming ταινιών και backup (σε άλλο δωμάτιο).

 

 

 

Θέλω λοιπόν να φτιάξω τώρα καινούριο pc απολύτως αθόρυβο.

 

-Σκεφτόμουν για τον intel 2600s. Με ενδιαφέρουν και οι επιδόσεις γιατί κάνω επεξεργασία βίντεο και audio post production με το nuendo αρκετές φορές. Το nuendo το δουλεύω μέσω ASIO. Κοιτάζοντας λοιπόν τον 2600s στα benchmark charts, πιάνει λίγο μεγαλύτερη βαθμολογία από τον i7 940 που έχω ήδη, αλλά μπορώ να συμβιβαστώ αν είναι να βάλω πάνω του την orochi εντελώς fanless (λόγω των 65W). Αν πάω στον 2600Κ ή 2700Κ που η βαθμολογία του είναι εντυπωσιακά μεγαλύτερη, θα πρέπει να βάλω πάλι το fan, επειδή είναι στα 95 watt.

 

-Κουτί θα κρατήσω το ίδιο.

 

-Μητρική λέω να παρω την ASUS P8Z68-V Pro (δεν ξέρω αν είναι καλό να πάρω την GEN3 με υποστήριξη PCIe 3.0, θα μου πείτε εσείς)

 

-Καρτα γραφικών θα κρατήσω την Gainward 560 phantom

 

-Τον SSD για λειτουργικό και βασικά προγραμματα, και τον εξωτερικό my passport σε usb 3 για αρχεία.

 

-Μνήμες δεν έχω καταλήξει ακόμα. Θέλω να μην ζορίζεται η μητρική αν και ξέρω οτι ο controller είναι μέσα στον επεξεργαστη. Δηλαδή αν είναι να πάρω στα 2000Mhz και να μου ζεσταίνεται το NB καλύτερα να πάρω 1600. Αυτές που έχω ήδη πάντως δεν θα τις κρατήσω γιατί ήταν οι χειρότερες μνήμες και οι πιο ασταθείς που πέρασαν από τα χέρια μου. Έχω την έκδοση 8-8-8-24-2Τ@1,65v. Δεν δουλεύουν με τίποτα στα 1600 στα 1.65v, για να δουλέψουν πρέπει να τις βάλω 1.80v!!!! Πως δεν έχει καεί ο επεξεγαστής ακόμα απορώ.... Οπότε θα πάω σε κάποιες άλλες και αν ξερεται προτείνετέ μου. Λέω για κιτ 8GB, τα 16 τα θεωρώ λίγο υπερβολή. Εξάλλου το nuendo λειτουργεί με δικά του image αρχεία που φτιαχνει σε κάθε κανάλι στον σκληρό οπότε με τον ssd δεν θα έχω κανένα απολύτως θέμα. Άπό τα 6gb που έχω ήδη δεν έχω ξεπεράσει ποτέ το 75% με παραγωγή μουσικής. Τώρα με games δεν ξέρω, δεν παίζω και συχνά, άντε κανα gta iv που και που μέσω ίντερνετ ή κανα Q&Q 4..

 

-Τροφοδοτικό θα αλλαχτει οπωσδήποτε, αλλά δεν το έχω ψάξει καθόλου. Θέλω να μου πειτε αν γνωρίζετε κάποιο που να είναι εντελώς fanless ή hybrid (αλλά καλό hybrid όχι να μην δουλεύει το fan μόνο το πρώτο 10λεπτο..) για να ανοίγει αν του ζητήσω πολλά watt. Βασικά είχα δει κάποιο που υποστηρίζει stack cooling, δηλαδή τοποθετείται ανάποδα ωστε η ζέστη να φεύγει επάνω από το άνοιγμα του fan, αλλά είναι κάπως παλιό και δεν ξέρω και που να το βρω. Είναι το XZero της Nesteq. Γενικώς γύρω στα 500-600watt είναι καλά; Δεν πρόκειται να κάνω ποτέ SLI ή Crossfire.

 

-Επίσης, θα χρειαστώ ένα πολύ καλό SATA dvd player (μόνο Dvd-rom αν υπάρχει, όχι εγγραφής), διότι έχω τώρα ένα της plextor και διαβάζει ολες τις γρατζουνισμένες ταινίες που νοικιάζω πολύ καλά! Τα 2 lg που επίσης έχω (dvd-rw το ένα και BD-Rom/dvd-rw το άλλο) δεν τις διαβάζει ούτε για αστείο! Αν ξέρετε κάποιο μου λέτε.

 

 

(Δεν ξέρω αν θα έπρεπε να περιμένω για το socket 2011 διότι είδα ότι η intel ετοιμάζει κάποιους καινούριους επεξεργαστές στα 55watt.)

 

 

Αυτά.. Sorry που σας ζάλισα όσο δεν πάει, αλλά είμαι πολύ παράξενος με τον θόρυβο ιδίως όταν παίζω πιάνο ακούω και την τρίχα να πέφτει στις παύσεις των νοτών! Επίσης όταν ακούω μουσική από το pc (αν ακούω από cd έχω κλειστό το pc) και συγκεκριμένα DXD αρχεία (είναι η κωδικοποιηση των SACD) δεν θέλω να ακούγεται τίποτα άλλο. Ούτε ανεμιστήρες, ούτε κεφαλές δίσκων, ούτε θόρυβοι συντονισμού από το pc ούτε τίποτα!!! Ευχαριστώ προκαταβολικά! :)

Επεξ/σία από savaspar
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Welcome to the club.

 

Τροφοδοτικό Corsair HX650 και ψυχτρα Noctua u12p η Prolimatech Megahalems με έναν 12αρι noctua ανεμιστήρα.

 

Θα με θυμηθείς και στα 2.

 

Καλημέρα! Το fan του τροφοδοτικού λειτουργεί πάντα; Θέλω να μην λειτουργεί ο ανεμιστήρας του όταν δεν ζητάω πολύ ισχύ και είναι κρύο.. Η Prolimatech πολύ καλή την έχω ήδη υπ'όψιν. Αλλά μάλλον θα τοποθετήσω την orochi που ήδη έχω, χωρίς ανεμιστήρα (αν χωράει φυσικά.. ^_^ )

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα! Το fan του τροφοδοτικού λειτουργεί πάντα; Θέλω να μην λειτουργεί ο ανεμιστήρας του όταν δεν ζητάω πολύ ισχύ και είναι κρύο.. Η Prolimatech πολύ καλή την έχω ήδη υπ'όψιν. Αλλά μάλλον θα τοποθετήσω την orochi που ήδη έχω, χωρίς ανεμιστήρα (αν χωράει φυσικά.. ^_^ )

 

Λειτουργεί ΑΛΛΑ δεν το ακούς !!!!

 

Η Gainward 560 phantom ποσα slots πιάνει 2 η 3 ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η Gainward 560 phantom ποσα slots πιάνει 2 η 3 ?

 

Πιάνει 2,5 Slots! (άρα 3.. ^_^ )

 

 

Υπάρχει περίπτωση να περιμένω για κάποιον επεξεργαστή socket 2011 που να μην ξεπερνά τα 300 ευρώ τους προσεχείς μήνες; Επειδή στο site της η Intel έχει 3 μοντέλα που και τα 3 είναι πάνω από 1000 δολάρια!! Κάπου επίσης πήρε το μάτι μου κάποιο chart με επεξεργαστές που θα κυκλοφορήσουν με intel graphics 4000 και χαμηλή κατανάλωση.. Ξέρει κανείς τι socket θα είναι και γενικώς κάτι παραπάνω;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...