jacknut Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Τωρα αν ο τζακνουτ την εχει δει υπερασπιστης του θεσμου παω πασο,οπως πασο θα παει και το Καρναβαλι του... Eδώ και 10 χρόνια τις ίδιες και τις ίδιες αερολογίες περιφέρει δεξιά και αριστερά ο κάθε κατακαημένος και πάντα κάθε χρόνο μαζεύονται 30.000 καρναβαλιστές στα γκρουπ. Κάποιο άλλο τροπάριο έχετε, γιατί αυτό μας έχει τελέψει εδώ και κάτι χρόνια ; Και επί των καρναβαλικών : "Καρναβαλικό Μουσείο ετοιμάζει ο δήμος - Ζητά υλικό από πατρινούς καρναβαλιστές" 'Ενα υπερσύγχρονο Καρναβαλικό Μουσείο έχει στα σχέδια της η δημοτική αρχή της Πάτρας για τα επόμενα χρόνια, το οποίο θα είναι τμήμα ενός ολόκληρου Καρναβαλικού Πάρκου που έχει βάλει στόχο να κατασκευάσει ο δήμος. Τα σχέδια του όλου εγχειρήματος αναμένεται να ανακοινωθούν από τη δημοτική αρχή και τον Οργανισμό Πατρινού Καρναβαλιού, αμέσως μετά τη λήξη εφετινής διοργάνωσης. Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων-Καρναβάλι Πάτρας, στην προσπάθειά της να συγκεντρώσει υλικό που αναφέρεται στην ιστορία του Πατρινού Καρναβαλιού για να το αξιοποιήσει σε δράσεις που αποσκοπούν στην προβολή του θεσμού και στη δημιουργία μόνιμου χώρου Καρναβαλικής αναφοράς, καλεί τους καρναβαλιστές, τα μέλη πληρωμάτων προηγούμενων ετών και γενικά όλους τους Πατρινούς που διαθέτουν καρναβαλικά στοιχεία (στολές, φωτογραφίες, βίντεο, μάσκες, καπέλα, μασκαράτες και γενικά καρναβαλικές κατασκευές) και επιθυμούν να συμβάλουν στην προσπάθεια που καταβάλλεται, να επικοινωνήσουν με την Κοινωφελή Επιχείρηση στα τηλέφωνα 2610-390915 τις ώρες 10.00-15.00. Το υλικό που θα παραδοθεί, θα καταγραφεί και σε κάθε χρήση του θα αναφέρονται πάντα το όνομα του Πατρινού που το πρόσφερε, καθώς και τα στοιχεία των δημιουργών. Το υλικό θα χρησιμοποιηθεί για προβολή του θεσμού στην τρέχουσα καρναβαλική περίοδο και θα παραμείνει στο μόνιμο χώρο Καρναβαλικής αναφοράς που ετοιμάζει ο Δήμος Πατρέων.
georgemvg Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Από την στιγμή που και πέρυσι ( δεν ξέρω για άλλα χρόνια), οι αντιδράσεις του φορουμ στις αναρτήσεις σου όσον αφορά στο καραναβάλι της Πάτρας είναι οι ίδιες και φέτος, γιατί επιμένεις να γράφεις για αυτό τον θεσμό με ένα είδος παρωπιδών; Όσοι είναι να έρθουν, τό ξέρουν το καρναβάλι και έρχονται να περάσουν καλά ή να "περάσουν καλα". Δεν θα αλλάξει αυτό με το να τσαντίζεσαι και να επιμένεις ότι κάνουν λάθος. Όσο απαντάς έτσι, θα παίρνεις πάντα τις ίδιες απαντήσεις, ακόμα και να ξεπεράσει του Rio.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Εμένα δε θα με πείραζε καθόλου ένα νήμα για το καρναβάλι της Πάτρας (κι αυτό, από συντονιστική άποψη, εντάξει είναι, στο πλαίσιο των κανόνων) αν ήταν κάτι ουσιαστικό, όχι αναπαραγωγή δελτίων τύπου. Δηλαδή, να γράφουν άνθρωποι που σκέφτονται να πάνε εκεί (ή δε θέλουν να πάνε) να λένε εντυπώσεις, εμπειρίες κτλ. Τι μας άρεσε, τι δε μας άρεσε (ναι, ξέρω, τρομερό αλλά δεν ξετρελαίνονται όλοι με το καρναβάλι) γιατί, πως. Συμβουλές, προτάσεις, πραγματική συζήτηση κοινότητας. Τώρα, κατεβατά-αντιγραφή από διαφημιστικό υλικό, δεν ξέρω σε τι πραγματικά χρησιμεύουν. Τέλος πάντων, μια γνώμη διατύπωσα, εφόσον λείψουν και οι εκνευρισμοί τύπου "κατακαημένοι" είμαστε απολύτως εντάξει. Καλή συνέχεια.
apd453 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 ...ακόμα και να ξεπεράσει του Rio. Να το ξεπεράσει αποκλείεται. Είναι θέμα σωματότυπου.
jacknut Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Εμένα δε θα με πείραζε καθόλου ένα νήμα για το καρναβάλι της Πάτρας (κι αυτό, από συντονιστική άποψη, εντάξει είναι, στο πλαίσιο των κανόνων) αν ήταν κάτι ουσιαστικό, όχι αναπαραγωγή δελτίων τύπου. Δηλαδή, να γράφουν άνθρωποι που σκέφτονται να πάνε εκεί (ή δε θέλουν να πάνε) να λένε εντυπώσεις, εμπειρίες κτλ. Τι μας άρεσε, τι δε μας άρεσε (ναι, ξέρω, τρομερό αλλά δεν ξετρελαίνονται όλοι με το καρναβάλι) γιατί, πως. Συμβουλές, προτάσεις, πραγματική συζήτηση κοινότητας. Τώρα, κατεβατά-αντιγραφή από διαφημιστικό υλικό, δεν ξέρω σε τι πραγματικά χρησιμεύουν. Τέλος πάντων, μια γνώμη διατύπωσα, εφόσον λείψουν και οι εκνευρισμοί τύπου "κατακαημένοι" είμαστε απολύτως εντάξει. Καλή συνέχεια. Σωστό. Αλλά δε νομίζω οτι το παρών νήμα είναι κάτι διαφορετικό από που γράφεις. Στο πρώτο μου ποστ ανέφερα τις δικές μου εντυπώσεις και απόψεις από την τελετή έναρξης και δεν παρέθεσα κάποιο κατεβατό δελτίο τύπου του δήμου. Κατόπιν στα πλαίσια των προτάσεων και συμβουλών, παραθέτω κάποιες σημαντικές ανακοινώσεις που κάνουν οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης προς το κοινό, προκειμένου να ενημερωθούν όσοι ενδιαφέρονται. Ασφαλώς το γνωρίζω πάρα πολύ καλά οτι δεν ενδιαφέρεται όλος ο κόσμος για καρναβάλι, έγω ο ίδιος το έχω γράψει πολλές φορές, πολύ φυσιολογικότατο είναι να μην αρέσει σε πάρα πολλούς, πολλούς, λίγους, κτλ το είδος διασκέδασης που λέγεται "καρναβάλί", αλλά δεν είμαι εγώ που κάθε χρόνο οταν ανοιγονται νήματα για το καρναβάλι πετάγομαι με σχόλια τύπου "άντε και πάλι με το γαμοκαρνάβαλο και φέτος"... Εμένα δε μου αρέσει ο μοντελισμός, αλλά δε μπαίνω ξέμπαρκος στο νήμα "Μοντελισμός κανείς ;" να γράφω μπούρδες του τυπου "καλά ασχολείται κανείς με αυτή τη σαχλαμάρα ;" Οταν κάτι δε μου αρέσει και δεν ασχολούμαι, απλά δε συμμετέχω και δεν το ειρωνεύομαι.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Ας τα πάρουμε ένα προς ένα: εγώ στο πρώτο σου μήνυμα βρίσκω εκφράσεις που τις συναντώ αυτούσιες σε πλείστα όσα sites. Για την ακρίβεια, εδώ βλέπω πως τουλάχιστον ένα κομμάτι του κειμένου είναι παρμένο από την Κοινοφελή Δημοτική Επιχείρηση Καρναβάλι Πάτρας. Καλά κάνεις και σου αρέσει το Καρναβάλι (και το υβριστικό σχόλιο διαγράφηκε -θα είχε διαγραφεί πολύ νωρίτερα αν το είχε αναφέρει κάποιος εγκαίρως) αλλά αν θες μια φιλική γνώμη, πολύ περισσότερο ενδιαφέρον θα κινήσετε αν γράφετε γνήσια δικές σας απόψεις και εμπειρίες, παρά διαφημιστικά κείμενα που αναδημοσιεύονται αυτούσια στο μισό διαδίκτυο και τα βρίσκει κανείς, ίδια, σε εκατό μεριές. Δεν απαγορεύεται, βέβαια, έτσι κρίνεις, έτσι κάνεις, απλά λέω πως κατά τη γνώμη μου δεν πρόκειται να κερδίσεις κόσμο έτσι (αν υποτεθεί πως αυτή είναι η πρόθεση των συγκεκριμένων δημοσιεύσεων). Δηλαδή, σοβαρά, ποιος άνθρωπος, όταν γράφει ενθουσιασμένος για κάτι που έζησε και το χάρηκε, τον συγκίνησε κτλ., χρησιμοποιεί εκφράσεις όπως: "Η ιδανική συνέχεια και η κορύφωση του κεφιού θα γίνει με τη συναυλία του εκρηκτικού συγκροτήματος «The Burger Project»". "Φωνάζει" από μακριά πως είναι μαρκετίστικη διατύπωση αυτή. Ελπίζω να καταλαβαίνεις τι θέλω να πω. Καλές οι αναδημοσιεύσεις από εδώ, αλλά προσωπικά θα έβρισκα πολύ προτιμότερη μια προσωπική εμπειρία, μαζί με ένα σύνδεσμο για το επίσημο site του φετινού καρναβαλιου.
jacknut Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Ας τα πάρουμε ένα προς ένα: εγώ στο πρώτο σου μήνυμα βρίσκω εκφράσεις που τις συναντώ αυτούσιες σε πλείστα όσα sites. Για την ακρίβεια, εδώ βλέπω πως τουλάχιστον ένα κομμάτι του κειμένου είναι παρμένο από την Κοινοφελή Δημοτική Επιχείρηση Καρναβάλι Πάτρας. Καλά κάνεις και σου αρέσει το Καρναβάλι (και το υβριστικό σχόλιο διαγράφηκε -θα είχε διαγραφεί πολύ νωρίτερα αν το είχε αναφέρει κάποιος εγκαίρως) αλλά αν θες μια φιλική γνώμη, πολύ περισσότερο ενδιαφέρον θα κινήσετε αν γράφετε γνήσια δικές σας απόψεις και εμπειρίες, παρά διαφημιστικά κείμενα που αναδημοσιεύονται αυτούσια στο μισό διαδίκτυο και τα βρίσκει κανείς, ίδια, σε εκατό μεριές. Δεν απαγορεύεται, βέβαια, έτσι κρίνεις, έτσι κάνεις, απλά λέω πως κατά τη γνώμη μου δεν πρόκειται να κερδίσεις κόσμο έτσι (αν υποτεθεί πως αυτή είναι η πρόθεση των συγκεκριμένων δημοσιεύσεων). Δηλαδή, σοβαρά, ποιος άνθρωπος, όταν γράφει ενθουσιασμένος για κάτι που έζησε και το χάρηκε, τον συγκίνησε κτλ., χρησιμοποιεί εκφράσεις όπως: "Η ιδανική συνέχεια και η κορύφωση του κεφιού θα γίνει με τη συναυλία του εκρηκτικού συγκροτήματος «The Burger Project»". "Φωνάζει" από μακριά πως είναι μαρκετίστικη διατύπωση αυτή. Ελπίζω να καταλαβαίνεις τι θέλω να πω. Καλές οι αναδημοσιεύσεις από εδώ, αλλά προσωπικά θα έβρισκα πολύ προτιμότερη μια προσωπική εμπειρία, μαζί με ένα σύνδεσμο για το επίσημο site του φετινού καρναβαλιου. 'Eτσι είναι. Απόψεις, εμπειρίες, προσωπικές γνώμες, αλλά και ενημέρωση ασφαλώς όσων ενδιαφέρονται από τις εκάστοτε πηγές. Απλά πολλές φορές ο τρόπος γραφής μου είναι λίγο ιδιότυπος.
traganeus Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 ΝΑ πω την προσωπική μου εμπειρία και εγώ.... Είμαι απο περιοχή δίπλα στην Πάτρα και πήγαινα συνέχεια όσο θυμάμαι στο καρναβάλι, αλλα ποτέ σε γκρούπ γιατί δεν μπορούσαμε να συνεννοηθούμε με την παρέα. Απέξω δεν είχε κάποια ιδιαίτερη φάση, απλά κάθεσαι γυρνάς την πάτρα, τρώς καμια σαπίλα και κοιτάς την παρέλαση. Αν βρέχει κιόλας δεν σου κάνει κέφη να πας για ποτό μετά. Τέσπα πρόπερσι πήγα σε γκρουπάκι μιας και κανόνισα με φίλους απο εδώ που σπουδάζω. Ντάξει, σχεδόν δεν έκλαψα προσωπικά που δεν πήγαινα όλα αυτά τα χρόνια. Ειδικά αν είσαι και σε μεγάλο γκρούπ είναι φοβερά. Είναι και στον χαρακτήρα μου εμένα η τρέλα οπότε ήμουν στο στοιχείο μου. Ούτε μαυροδάφνες χρειαστηκαμε να γίνουμε χάλια ούτε τίποτα. Πήγαμε διασκεδάσαμε και το καταευχαριστηθήκαμε. Απο λεφτά μπορείς μια χαρά να διασκεδάσεις και να μην χαλάσεις πολλά. Τώρα αν είσαι ζώον και πας στο Villa μετά που θα έχει 15-20 είσοδο και μετά πιείς και 3-4 ποτά ε είσαι τρόμπας. Τέσπα να καταλήξω στο οτι απο πρόπερσι δεν πρόκειτα να μην ξανα κατέβω. Πέρσι πχ που δεν ήρθαν οι φίλοι λόγο οικονομικού πήγα με μια ξαδερφή μου και την παρέα της και ήταν πάλι το ίδιο γαμάτα. Φέτος έχω κανονίσει εδώ και πολύ καιρό για το γκρουπάκι που θα κατέβω.
kage Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 πες μας τι τιμες παιζουν στις στολες σε διαφορα γκρουπ.(αν και χλωμο να τις ριξαν) απ οσο ξερω εδω και μερικα χρονια εχουν βαλει πλαφον στις συμμετοχες ενος γκρουπ...
traganeus Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 Κοίτα σε αυτό που πηγαίνω εγώ και θεωρείται απο τα μεγάλα πρόπερσι είχε 50€ πέρσι το είχαν ρίξει στα 40 νομίζω. Φέτος δεν ξέρω ακόμα. Πάντως υπάρχουν για όλες τις τσέπες γκρουπάκια. Μπορείς να κατέβεις και τσάμπα, είναι αν θυμάμαι καλά ενα γκρουπάκι που πας με δική σου στολή άσπρο-μαύρο νομίζω. Το θέμα είναι όμως να μην τσιγκουνευτείς τα 10 παραπανίσια ευρό για την στολή και να είσαι και σε ενα μεγάλο γκρούπ. πιστεύω 35-40€ είναι το μέσο κόστος για μια στολή σε καλό γκρουπάκι. Όταν μάθω τιμές για το φετινό γκρούπ θα ενημερώσω..
georgemvg Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 Η στολή στοιχίζει 5 ευρώ, αλλά μάλλον πληρώνεις το design.
kage Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 γιατι δεν λες το ιδιο και για τους παρακατω? http://www.google.gr/search?hl=el&site=&q=%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CF%82+%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CF%82&oq=%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%B9&aq=0&aqi=g10&aql=&gs_sm=e&gs_upl=492l2064l0l3088l9l9l0l0l0l0l375l2001l1.3.3.2l9l0 δεν πληρωνεις την στολη αλλα και τα αξεσουαρ,στεκι,εκπτωσεις,ραφτρα για επιδιορθωσεις κτλ...δεν ξερω αν υπαρχει καποια συμμετοχη στο δημοσιο σε οσους κατεβαζουν γκρουπ.
traganeus Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 Δεν είναι μόνο τα 5€ φίλε. Επειδή στο γκρουπάκι που κατεβαίνω γνωρίζω αυτόν που τις σχεδιάζει. Εκτός του οτι ξεκινάει κανα 2-3 μήνες πριν το καρναβάλι την δουλειά, την τρύπα που νοικιάζει το γκρούπ για να το κάνει στέκι μπορεί και να δώσουν 4000. Ε μετά πρέπει να βγάλουν και αυτοί κάποια χρήματα για την δουλειά που κάνουν, δεν το κάνει για την ψυχή της μάνας του. Το οτι μπορεί να κατέβει η τιμή ναι ισχύει, αλλα όχι και έτσι όπως το λες. Νομιζω οτι φέτος θα είναι πιο χαμηλά η τιμή. Βγάλε και οτι αν πας παρέα και πάρεις 3-4 δεν θα σου τις χρεώσει όλες 50€ Αλλα πληρώνεις και το οτι θα είσαι σε μεγάλο γκρούπ, θα κάνει μετά πάρτι σε καλό clubaki κτλπ... Υπάρχουν και άλλα μέτρια με πολύ λιγότερα. Είναι επιλογή σου να πας στο ακριβό γκρούπ, δεν σε αναγκάζει κάποιος. Έχεις πάρα πολλές εναλλακτικές. Μια βόλτα να κάνεις στο κέντρο τις πάτρας και να τσεκάρεις τα στέκια θα βρείς σίγουρα κάτι που θα σου αρέσει και θα είναι και προσιτό.
Lucifer Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 Δηλαδή, σοβαρά, ποιος άνθρωπος, όταν γράφει ενθουσιασμένος για κάτι που έζησε και το χάρηκε, τον συγκίνησε κτλ., χρησιμοποιεί εκφράσεις όπως: "Η ιδανική συνέχεια και η κορύφωση του κεφιού θα γίνει με τη συναυλία του εκρηκτικού συγκροτήματος «The Burger Project»". νευρικό
Προτεινόμενες αναρτήσεις