Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πάρε ένα ηλεκτρικό καλοριφέρ λαδιου - θα σε ζεστάνει σίγουρα. Απλά αν θες μπορείς να το αναβεις συγκεκριμένες ώρες (αρκεί - πίστεψε με) ή να του ρυθμίσεις μια θερμοκρασία και να αναβοσβήνει μόνο του (δεν ξέρω αν συμφέρει ενεργειακά αυτό).

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Συμφέρουν μόνο εάν έχεις νυχτερινό ρεύμα και θέλεις θέρμανση το πρωί ή νωρίς το απόγευμα. Πριν χρόνια είχαν γίνει ανάρπαστοι σε γραφεία, ακριβώς επειδή ζεσταίνονταν τη νύχτα με μειωμένο τιμολόγιο και εξέπεμπαν το πρωί, που δούλευε ο κόσμος.

Το νυχτερινό είναι 02:00 - 08:00 και 15:30 - 17:30.

Προφανώς το πρωί δε θέλεις θέρμανση μιας και (λογικά) θα λείπεις από το σπίτι. Οπότε εάν πιστεύεις ότι θα σε εξυπηρετεί το νυχτερινό τιμολόγιο των 15:30 - 17:30 για τη θέρμανσή σου, πάρε.

Αν και εγώ θα πρότεινα θερμοπομπό, κλασσικά. ^_^

Δημοσ.

Νομιζω (δεν ειμαι και πολυ σιγουρος) οι συσσωρευτες θελουν τριφασικο ρευμα, οποτε πας και για αλλαγη εκει.

Δημοσ.

Ο θερμοσυσσωρευτής θερμαίνει το χώρο, αλλά ταυτόχρονα και κάποιο υλικό με μεγάλη θερμική χωρητικότητα (π.χ. πυρότουβλα) για όσο του παρέχεις ενέργεια. Μόλις του κόψεις την παροχή, η αποθηκευμένη θερμότητα εκπέμπεται στο χώρο για κάποιες ώρες.

Γι αυτό λέμε ότι προτιμάται όταν υπάρχει νυχτερινό ρεύμα. Διότι «μαζεύει» θερμότητα κατά τις ώρες του μειωμένου τιμολογίου και την εκπέμπει όταν το τιμολόγιο είναι πιο ακριβό και άρα ασύμφορο να χρησιμοποιήσουμε ρεύμα.

Ο θερμοπομπός από την άλλη... απλά θερμαίνει τον αέρα με μια ψυχρή αντίσταση. Δε κάνει κάτι άλλο.

Δημοσ.

Θερμοπομπό.

Το «πλεονέκτημα» του συσσωρευτή αξίζει σε πολύ λίγες περιπτώσεις. Και όπως λέει και ο pournaras, θέλεις και τριφασικό ρεύμα.

Δημοσ.

Τι να ξέρεις:

Οξυά: Ελαφρή ξύλο, καίει δυνατά και έντονα, μεγάλη φλόγα, δεν κάνει θράκα (το να μην κάνει θράκα, αν η ζέστη θέλεις να έχει δειάρκεια, δεν είναι καλό)

Δρυς (ή αλλιώς δεντρο)¨Μέτριας πυκνώτητας, πιο βαρύ από την οξιά, καίγεται πιο αργά, αφήνει και λίγη θράκα... Ένας συνδιασμός που προτείνεται πολύ, είναι οξυά με δρυς..

Πουρνάρι και κουμαριά: Υψηλής πυκνώτητας ξύλα... Και καίνει δυνατά και αφήνουνε πολύ θράκα, δηλαδή η ζέστη τους κρατάει ώρα, αλλά πιο ακριβά από τα άλλα..

Ελλιά, πλατάνια κτλ κτλ.... Υπάρχουνε και πάρα πολλά άλλα, αλλά δεν έχω εμπειρία...

Σε παρακαλώ να μην παραπληροφορείς τον άνθρωπο. Όλα τα είδη ξύλου που έχεις αναφέρει, είναι εντελώς ακατάλληλα για καύση.

Για να ενημερωθεί σωστά ο φίλος μας λοιπόν - αλλά και για να μάθεις κι εσύ δυο πράγματα - να ξέρετε ότι τα ιδανικότερα ξύλα για καύση / θέρμανση, είναι τα εξής:

1) Κέδρος

2) Έβενος

3) Μαόνι

Ακούς εκεί, οξιές, πουρνάρια και πλατάνια! Για τίποτις δευτεράντζες μας περνάς;;;

Δημοσ.

Και βέβαια ΔΕΝ είναι αλήθεια.

Η κατανάλωση εξαρτάται από πολλά πράγματα. Θερμοκρασία εσωτερικού-εξωτερικού χώρου, επιθυμητή θερμοκρασία, ενεργειακή απόδοση, εάν η μονάδα είναι συντηρημένη σωστά ή όχι, κλπ.

Δε γίνεται εγώ που θέλω θερμοκρασία στο σπίτι μου 18°C και έχω καινούρια μονάδα καλοσυντηρημένη και εσύ που θέλεις 24°C με μπουρούχα 10ετίας που δεν έχει δει ποτέ τεχνικό να έχουμε την ίδια κατανάλωση. Πόσο μάλλον όταν εγώ μένω στην Κρήτη και εσύ στο Νευροκόπι.

Αυτό που είναι αλήθεια, είναι ότι τα inverter καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια από όλες τις άλλες συσκευές θέρμανσης, λόγο του ότι έχουν διαφορετικό τρόπο λειτουργίας και απόδοση παραπάνω από 1,0.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...