Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω ένα πρόβλημα απο μικρός.

Δεν μπορώ να κάνω καινούριους φίλους. Οι παλιοι που έχω , δεν με γεμίζουνε.

Προσπαθώ να γνωρίσω καινούρια ατομα , αλλά πιστεψτε με , δεν ξέρω πως.

Ακούγεται κουφό το ξέρω , αλλά....πως κανουμε έναν φίλο?

Πως γίνεται φίλος μας ο άλλος?

Πως κάνεις καινούριους φίλους ?

• Like 1
  • Απαντ. 245
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Λίγο δύσκολο να είσαι φίλος με κάποιον και να μην σε γεμίζει. Μήπως εννοείς οτι παλιές σου παρέες δεν σε γεμίζουν;;; Θα μου πέις παιχνίδι λέξεων αλλα στο συγκεκριμένο έχει τρελή διαφορά.

Φίλους είναι πολυ δύσκολο να κάνεις και δεν υπάρχει συνταγή. Αυτα είναι τυχερά και οι φιλίες ξεκινάνε σαν απλές σχέσεις παρέας και θέλουν πολλά χρόνια έτσι ώστε μέσα απο κοινές εμπειρίες και προβλήματα να αναπτυχθούν σε φιλίες.

Οπότε το πρώτο βήμα είναι να κάνεις καινούριες παρέες.

Τώρα αυτό εξαρτάται απο τι ασχολίες έχεις... Για πές.

Δημοσ.

Εχω ένα πρόβλημα απο μικρός.

Δεν μπορώ να κάνω καινούριους φίλους. Οι παλιοι που έχω , δεν με γεμίζουνε.

Προσπαθώ να γνωρίσω καινούρια ατομα , αλλά πιστεψτε με , δεν ξέρω πως.

Ακούγεται κουφό το ξέρω , αλλά....πως κανουμε έναν φίλο?

Πως γίνεται φίλος μας ο άλλος?

μετα απο καποια ηλικια δεν κανουμε

αυτος ειναι ο κανονας δλδ

• Like 1
Δημοσ.

Η άποψή μου είναι ότι όσο μεγαλώνεις σε ηλικία τόσο πιο δύσκολο είναι να κάνεις φίλους.

Όταν είσαι στο σχολείο ή σε μια σχολή-πανεπιστήμιο έρχεσαι καθημερινά σε επαφή με δεκάδες-εκατοντάδες άτομα. Εκεί είναι αναπόφευκτο να κάνεις φίλους. Ακόμη και αν το αποφύγεις όλο και κάποιος-κάποια θα σε πλησιάσει.

Αργότερα, στον εργασιακό χώρο υπάρχει ανταγωνισμός και αντιζηλία και είναι πιο δύσκολο να κάνεις σωστές γνωριμίες.

Επίσης στις μεγαλύτερες ηλικίες μειώνονται αρκετά οι έξοδοι. Επίσης δημιουργούνται διαφορετικά κριτήρια επιλογής φίλων. Πρέπει π.χ να σε εγκρίνει όχι μόνο ο φίλος αλλά και η γυναίκα του και οι παλιότεροι φίλοι-φίλες.

• Like 2
Δημοσ.

Αρα δεν είμαι παλαβός , είναι όντως δύσκολο.

Δεν έχω πολλές ασχολίες είναι η αλήθεια. Πρέπει να αποκτήσω λογικά μήπως γνωρίσω καινούρια άτομα?

Να γραφτώ σε ομαδικές ασχολίες?

Δημοσ.

Δεν μπορείς ποτέ να ψάξεις για φίλους. Ψάχνεις για γνωριμίες. Μετά από αυτές τις γνωριμίες, ξεχωρίζεις κάποια άτομα και κάνεις τον κοινωνικό σου κύκλο(γνωστοί). Μετά από αυτούς ξεχωρίζεις κάποια άλλα άτομα και κάνεις έναν πιο κλειστό κύκλο(παρέα). Μετά από αυτόν τον κλειστό κύκλο ξεχωρίζεις άλλα άτομα με τα οποία ζεις περισσότερες πράγματα μαζί. Αυτοί είναι οι φίλοι. Άντε και καλές κοινωνικές επαφές!

Δημοσ.

πιασε συζητηση με συναδελφους στη δουλεια,σχολη ή οπου εισαι.αρχικα για κοινα στοιχεια δουλεια,μαθηματα κ.α. μετα αν βρεις καποιους που "κολλατε" θα ερθουν και συζητησεις προσωπικού επιπεδου,inside jokes και τσουπ να η φιλια.κλασικη συνταγη παντοτε πιανει..

γιατι δεν σε γεμιζουν οι τωρινοί σου φιλοι?

Δημοσ.

Γιατι δεν πηγαινεις στο αυριανο insomnia meeting ?

Καποια συνταγη να σου πουμε δεν υπαρχει, απλως να εισαι πιο κοινωνικος και δεκτικος στις νεες γνωριμιες.

Δημοσ.

Δεν υπαρχει συνταγη ρε φιλε σε αυτα...αν κολλας με καποιον και περνας την ωρα σου καλα, εχει καλως...αν οχι, τι θα κανεις δηλαδη?Θα αλλαξεις εσυ τα ενδιαφεροντα σου, τον τροπο που σκεφτεσαι, το χιουμορ σου?

Δημοσ.

μετα απο καποια ηλικια δεν κανουμε

αυτος ειναι ο κανονας δλδ

εχεις ενα δικιο αλλα σε αυτο φταιει που πλεον εχουμε αλλες προτεραιοτητες.

Δημοσ.

εχεις ενα δικιο αλλα σε αυτο φταιει που πλεον εχουμε αλλες προτεραιοτητες.

μπα

ειναι ποιο κλειστοι οι ανθρωποι πιστευω

και ποιο καχυποπτοι...

Δημοσ.

γιατι δεν σε γεμιζουν οι τωρινοί σου φιλοι?

Δεν ταιριάζουμε πνευματικά , πως να το πω....νιώθω πιο μόνος όταν είμαι μαζί τους ,

παρα όταν είμαι μόνος Σαββατο βράδυ καλή ώρα. Προτιμώ να κάτσω σπίτι παρα να βγω μαζί τους,

όλο ποζεριά και μαλακία 30 χρονών γαιδούρια.

Δημοσ.

μπα

ειναι ποιο κλειστοι οι ανθρωποι πιστευω

και ποιο καχυποπτοι...

Δεν νομιζω απλως μετα απο καποια ηλικια κανουμε οικογενεια, αφοσιωνομαστε στη δουλεια, και δεν ανοιγομαστε και τοσο ευκολα στους αλλους.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...