slygeo87 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 εισφορές? Εισφορές στο ταμείο, zoranb. ΟΑΕΕ π.χ., κάθε δίμηνο. Ένα 450άρι είχαν φτάσει οι δικές μου (το δίμηνο, και είναι πολύ χαμηλά στην κλίμακα), μέχρι που πήρα απαλλαγή. Γελάω..
DrLo Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 1. Εισφορικούπα (ΕΤΑΑ / ΟΑΕΕ) 2. Αντικειμενικά κριτήρια 3. Εισφορά αλληλεγγύης 4. Πιθανές περαιώσεις (400 ευρώ αν θές, 0 αν δε θες .... σε κόβω να θες) 5. Έξοδα λογιστή 6. Εισφορές σε επαγγελματικούς συλλόγους (πχ ΤΕΕ) και άλλα αναλογα το επάγγελμα φαντάζομαι
jimarass Δημοσ. 23 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2012 Θέλω να είμαι μεσάζον, δηλαδή να πηγαίνω σε έναν παραγωγό, να αγοράζω το προιόν του και να το εξάγω σε πελάτες μου στο εξωτερικό, μέσω ελτα.Το προιον μου δεν είναι συγκεκριμένο, από μανταλάκια, μέχρι ξυραφάκια, πλην φαγητά. Επειδη θα πουλάω εξωτερικο, ειναι εξαγωγη, άρα θα παιρνω πισω ΦΠΑ. Μιλάμε για ποσότητες μικρης κούτας. Τι κάνω? 1) Έναρξη ως υπηρεσια παροχης υπηρεσιων για μπλοκάκι? 2) Θα κοβω τιμολόγιο και με την απόδειξη των ελτα θα ζηταω επιστροφη ΦΠΑ? 3) Μπορω να εχω εδρα το σπιτι της μανας μου, αφου πρακτικα δεν θα εχω αποθηκη? Ρωτησα φιλο λογιστη και δε ξερει. Οπότε πριν παω να ρωτησω καποιον, θελω να ειμαι προετοιμασμενος!!!
The_Judas Δημοσ. 23 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2012 Τα προϊόντα που λες σαφώς και δεν είναι παροχή υπηρεσιών. Πράγμα που σημαίνει ότι θα χρειαστείς ότι και ένα φυσικό κατάστημα που πουλάει προϊόντα, δηλαδή πρέπει να υπάρχει κατάστημα ή αποθήκη (ΟΧΙ το σπίτι σου). Θα πρέπει ο προμηθευτής σου να εκδίδει προς εσένα παραστατικά για την πώληση και εσύ προς τον δικό σου πελάτη.
jimarass Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 Τα προϊόντα που λες σαφώς και δεν είναι παροχή υπηρεσιών. Πράγμα που σημαίνει ότι θα χρειαστείς ότι και ένα φυσικό κατάστημα που πουλάει προϊόντα, δηλαδή πρέπει να υπάρχει κατάστημα ή αποθήκη (ΟΧΙ το σπίτι σου). Θα πρέπει ο προμηθευτής σου να εκδίδει προς εσένα παραστατικά για την πώληση και εσύ προς τον δικό σου πελάτη. Ευχαριστώ Δηλαδή θα χρειαστώ να ανοίξω ένα κατάστημα , για 2-3 κούτες, που ούτε καν θα αποσυσκευάσω? Μπορώ να δηλώσω ένα μικρό μαγαζί (25τμ) που έχει ο πατέρας μου, το οποίο είναι στον 3 όροφο μιας πολυκατοικίας με άλλα γραφεία?
sargio01 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 Με γνώμονα την αραιή πελατεία στη περίπτωσή σου, το βασικότερο ζήτημα στις μέρες μας είναι πως όσο έχεις ανοιχτά βιβλία επιτηδεύματος, δεν έχεις δικαίωμα εγγραφής στο ταμείο ανεργείας για τις "νεκρές" περιόδους, ενώ συνεχίζεις κανονικά να ακουμπάς την συνδρομή σου στο επαγ. επιμελητήριο! Δηλαδή και όταν δεν θα έχεις εισόδημα, θα εξακολουθούν τα έξοδα!! Όπως αντιλαμβάνεσαι βάση αυτού, το πραγματικό ποσοστό της ανεργείας είναι πολύ παραπάνω του 20% που ανακοινώνεται... Σκέψου μόνο πόσοι οικοδόμοι είναι άνεργοι "φαντάσματα", λόγω αυτού του γεγονότος! Υ.Γ. Το μόνο καλό, είναι πως σε περίπτωση που δηλώσεις για έδρα το σπίτι σου, μπορείς να περνάς τηλέφωνα(σταθερά εννοείται), ρεύματα, νερά κλπ. στα έξοδα της επιχείρησης και να γλυτώνεις ένα ποσοστό στην εφορία...
black_widow Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 Υ.Γ. Το μόνο καλό, είναι πως σε περίπτωση που δηλώσεις για έδρα το σπίτι σου, μπορείς να περνάς τηλέφωνα(σταθερά εννοείται), ρεύματα, νερά κλπ. στα έξοδα της επιχείρησης και να γλυτώνεις ένα ποσοστό στην εφορία... Για αυτό που θέλει να κάνει όμως δεν μπορεί να έχει έδρα από το σπίτι.
sargio01 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 Για αυτό που θέλει να κάνει όμως δεν μπορεί να έχει έδρα από το σπίτι. Έχεις δίκιο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα