Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους!

Έχω θέμα με μια εργασία που είναι βιβλιογραφία. Ο καθηγητής είπε ότι την θέλει με το "αγγλοσαξονικό σύστημα" αλλά επειδή έπρεπε να πάω σε άλλο μάθημα έχασα την μισή παράδοση και δεν ξέρω σε ποιο σύστημα αναφέρεται. Υπέθεσα πως εννοεί το harvard, καθώς μαζί με το numeric είναι τα πιο δημοφιλή συστήματα. Όποιος ξέρει, η βοήθεια του είναι πολύτιμη!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

Το έψαξα, αυτό λες είναι δηλαδή;

Αυτό είναι. Το harvard που ανέφερες είναι παρόμοιο νομίζω - ελάχιστες διαφορές.

Δημοσ.

Βρετανικό (MLA) και Αμερικάνικο (APA).

Πάρε ένα βασικό οδηγό, θα φτάσει για μια απλή εργασία. Αν δε σε καλύπτει, υπάρχουν και πιο αναλυτικοί οδηγοί (πχ. αυτός δεν έχει αναφορά από ιστοσελίδα).

Εναλλακτικά μπορείς να πας εδώ, όπου στα κάνει αυτόματα για το MLA.

ΥΓ. Επίσης ΟΡ, το Harvard είναι στην Αμερική, δύσκολο να εννοεί αυτό με το Αγγλοσαξωνικό. 

Δημοσ.

ΥΓ. Επίσης ΟΡ, το Harvard είναι στην Αμερική, δύσκολο να εννοεί αυτό με το Αγγλοσαξωνικό.

Αγγλοσάξωνες είναι και οι Αμερικάνοι.

Δημοσ.

το word εχει αυτοματο συστημα για να φτιαχνεις την βιβλιογραφια οπως πρεπει.

Αυτό είναι πάρα πολύ σχετικό, δεν υπάρχει «όπως πρέπει». Υπάρχουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ βιβλιογραφικά συστήματα (referencing &citation styles) και τα MLA, APA, Harvard είναι απλά από τα πιο διαδεδομένα. Το word έχει τη δυνατότητα να διαχειριστεί παραπάνω από ένα στυλ. Μπορεί επίσης ο καθηγητής να ζήτησε και Chicago (οπότε την έκατσε την βάρκα ο ts γιατί είναι παλούκι). Συνήθως πάει και με τον κλάδο, άλλο χρησιμοποιούν οι φιλόλογοι, άλλο οι ψυχολόγοι, άλλο οι οικονομολόγοι, άλλο ζητάνε οι εκδοτικοί οίκοι να καταθέσεις κλπ, αλλά κατά βάση δεν υπάρχει κανένας κανόνας. Και αν ο καθηγητής απλά είπε «το αγγλοσαξονικό» γενικά κι αόριστα, μάλλον είναι πιο άσχετος με το σπορ από τους φοιτητές του.

Οπότε,

-ρωτάς ακριβώς ποιο στυλ ζήτησε

-αν είναι το mla ή το apa ψάξε στο google τους οδηγούς του university of Purdue

-αν θέλεις να ασχοληθείς παραπάνω, ή αν έχεις κι άλλες εργασίες, googlαρε το Zotero. Για μια φορά μόνο όμως, δεν ξέρω αν αξίζει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...