Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ένα σπίτι έχει υποδοχή κεραίας τηλεόρασης σε ένα δωμάτιο και θέλω να βάλω μια τηλεόραση και σε ένα άλλο δωμάτιο αλλά δε βολέυει καθόλου το πέρασμα καλωδίου.

Υπάρχει τρόπος να μεταφέρω το σήμα ασύρματα ? Με κάτι σαν home-plug ?

επίσης γίνεται να μεταδώσω το σήμα αύρματα στον κάτω όροφο ?

αν κάποιος έχει να προτείνει κάποια λύση/συσκευή θα με βοηθούσε πάρα πολύ.

Δημοσ.

Για κατι φθηνό θα ενδιέφερε και μένα. Το καλώδιο κεραίας απ'τη τιβι ειναι 3 δωμάτια μακριά.

Δε καίγομαι κιολας,μιας και τν εχω για μονιτορ κυρίως,αλλά αν υπάρχιε ακρη το δοκιμάζω.

Δημοσ.

Υπαρχουν παρα πολλα πλεον μηχανηματακια για αυτη τη δουλεια που μεταφερουν ακομη και το σημα απο το τηλεχειριστηριο, απλα ειναι σχετικα δυσκολο να πετυχεις καποιο που να εχει καλη ποιοτητα και δυνατο σημα ωστε να περασει χωρις παρεμβολες μεσα απο τοιχους.

http://www.google.gr/#sclient=psy-ab&hl=el&source=hp&q=%CE%B1%CF%83%CF%85%CF%81%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B7+%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B1+%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%B1%CF%82&pbx=1&oq=%CE%B1%CF%83%CF%85%CF%81%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B7+%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B1+%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%B1%CF%82&aq=f&aqi=g2&aql=&gs_sm=e&gs_upl=1982l12009l0l12147l25l17l1l6l6l2l270l3711l0.4.12l22l0&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&fp=f018de41a683d81f&biw=1920&bih=933

Δημοσ.

Σημα RF;

Φτηνα δε νομιζω να γινεται οπως το φανταζεσαι.

Για μια λυση που εχω στο νου μου Θες modulator και αναμεταδοτες τηλεχειρισμου και ιστορια ολοκληρη.

Αν επροκειτω για ασυρματη μεταδοση σηματος συσκευης AV (πχ dvd) κατι γινοτανε αλλα παλι οχι οικονομικα.

Μαλλον δεν ξεφευγης απο την λυση της επεκτασης καλωδιων (ακομα και εξωτερικα οπως ερχονται απο την κορυφη του κτιριου)

Εναλλακτικα παρε μια μινιατουρα εσωτερικη κεραια με το ενισυχτακι της, νομιζω ειναι η πιο απλη και value for money λυση που για να ρωτας φανταζομαι ήδη το έχεις εξετασει σαν ενδεχομενο αλλα λεω εγω τωρα.

πχ κατι τετοιο

000112556907454ad851f95127f.jpg

ή τετοιο

74980.jpg

ψαξε εδω, δε θελει απαραιτητα πανω απο 20 ευρα.

http://www.skroutz.gr/c/967/tv_antennas.html?keyphrase=%CE%B5%CF%83%CF%89%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%B7&order_dir=asc&page=11

Δημοσ.

Σημα RF;

Φτηνα δε νομιζω να γινεται οπως το φανταζεσαι.

Για μια λυση που εχω στο νου μου Θες modulator και αναμεταδοτες τηλεχειρισμου και ιστορια ολοκληρη.

Αν επροκειτω για ασυρματη μεταδοση σηματος συσκευης AV (πχ dvd) κατι γινοτανε αλλα παλι οχι οικονομικα.

Μαλλον δεν ξεφευγης απο την λυση της επεκτασης καλωδιων (ακομα και εξωτερικα οπως ερχονται απο την κορυφη του κτιριου)

Εναλλακτικα παρε μια μινιατουρα εσωτερικη κεραια με το ενισυχτακι της, νομιζω ειναι η πιο απλη και value for money λυση που για να ρωτας φανταζομαι ήδη το έχεις εξετασει σαν ενδεχομενο αλλα λεω εγω τωρα.

πχ κατι τετοιο

000112556907454ad851f95127f.jpg

ή τετοιο

74980.jpg

ψαξε εδω, δε θελει απαραιτητα πανω απο 20 ευρα.

http://www.skroutz.gr/c/967/tv_antennas.html?keyphrase=%CE%B5%CF%83%CF%89%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%B7&order_dir=asc&page=11

Ναι μιλάω πάντα για RF όχι AV/Video.

http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=24487

Στο παραπάνω θέμα προτείνεται μια "πατέντα" που δεν έχω ακριβώς καταλάβει για τι πρόκειται + ότι ακούγεται αντιαισθητικό και δε ξέρω κατά πόσο είναι ασφαλές από απόψη ακτινοβολίας. Το αντιλαμβάνομαι σαν να βάζεις μέσα στο σπίτι μια κεραία/πομπό τηλεόρασης.

Έχει δοκιμάσει κανείς κάτι παρόμιο ?

Δημοσ.

Τι να σου πω, το κοιταξα το λινκ και για την πατεντα κατι μισολογα μονο.

Υποθετω πως προτεινεται αντι να βαλεις μια εσωτερικη κεραιουλα και να περιμενεις απο το ενισχυτακι της να δυναμωσει το σημα, κανεις μοντα με πολυ δυνατο ενιχυτη (ανω των 120db output) κεραιας αν και ετσι θα εχεις ΕεΙιΔΔΩΩΛΛΑΑ.

Να ειμαι ειλικρινης δεν πολυκαταλαβα, καλυτερα ρωτα σε μαγαζι με κεραιες (δορυφορικες, ενισχυτακια κλπ).

Καλη τυχη

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...