cthulhucarbide Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Αν ο ανδρας δεν θελει το παιδι, η γυναικα μπορει να το κρατησει και μονη της. Σωστα? Αν ο ανδρας το θελει, και η γυναικα οχι, γιατι να μη το μεγαλωσει ο ανδρας? Αυτή είναι και η σωστή προσέγγιση. Σύμφωνα με όσα πιστεύω δεν είναι παιδί σου, ακόμη. Δεν συμφωνώ καθόλου. πχ άμα βάλεις μπρος για παιδί και η γυναίκα σου αποβάλλει, πάλι το ίδιο θα της πεις για να την παρηγορήσεις; "δεν ήταν παιδί μας ακόμη"; Δεν νομίζω. Αν αναφέρεται και το υπόλοιπο ποστ σε μένα, να πω πως είμαι υπέρ για περιπτώσεις οπως down και τέτοια. Τα υπόλοιπα επιχειρήματα περί κοινωνικής επάρκειας, δεν είναι μου αρκετά. Υποθέσεις κάνεις ότι θα είναι όλα άσχημα. πολύ πιθανόν να είναι ακριβώς το αντίθετο. ΥΓ. Σπάνιο αλλά συμφωνώ και με την Ευα μέχρι στιγμής Κρίμα που κλίνεις ένα ωραία ποστ συμφωνώντας με τα όσα κατάπτυστα. Και να στο θέσω αλλιώς. Βάζετε μπρος για παιδί και από μόνη το ρίχνει. Δεν σε ρώτησε καν. Τι θα κάνεις, θα της πεις "ευχαριστώ"; "Ήταν δικό σου το σώμα"; Ενώ αυτό: "κάτι τέτοιες συμπεριφορές απαξιωτικές προς τον άντρα λες και δεν έχει αισθήματα" δίνει πολύ μεγάλη αξία στα λεγόμενά σου, συνεχίζεις με αυτό: "σε μερικές αξίζει όχι απλώς στραγγάλισμα αλλά βιασμός-σοδομισμός-αργός θάνατος", που αυτομάτως την αφαιρεί... Αυτή τα εννοεί στο ακαίρεο, εγώ όχι. Ας μην παίξουμε με τις λέξεις, πάμε παρακάτω
Star_Light Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Παντως με την ιδια λογικη που καποιος λεει οτι θα αποφασιζε εκτρωση αν μαθαινε πως το παιδι του πχ εχει μια σοβαρη παθηση τοτε και αν την παθαινε στα 10 του ή στα 20 του θα επρεπε να του κανει ευθανασια? ΠΟλυ φυγόπονοι ειστε το μονο που διαφερει ειναι οτι στην 1η περιπτωση το γνωριζεις εξαρχης ενω στην 2η δεν ξερεις οτι θα εμφανισει τετοια ασθενεια.
REDODIN7 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Παντος σαν ακραια αποψη καλυτερα μια εκτρωση παρα μια ζωη χωρις σωστες προυποθεσεις.
Pantelwolf Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Δεν συμφωνώ καθόλου. πχ άμα βάλεις μπρος για παιδί και η γυναίκα σου αποβάλλει, πάλι το ίδιο θα της πεις για να την παρηγορήσεις; "δεν ήταν παιδί μας ακόμη"; Δεν νομίζω. Θα τη συμπονούσα και μάλλον θα στεναχωριόμουν κι εγώ, αλλά αν κολλούσε εκεί και δεν το άφηνε πίσω θα ήμουν κάθετος. Μιλάμε όμως για 2 εντελώς διαφορετικά πράγματα. Αν αναφέρεται και το υπόλοιπο ποστ σε μένα, να πω πως είμαι υπέρ για περιπτώσεις οπως down και τέτοια. Τα υπόλοιπα επιχειρήματα περί κοινωνικής επάρκειας, δεν είναι αρκετά. Υποθέσεις κάνεις ότι θα είναι όλα άσχημα. πολύ πιθανόν να είναι ακριβώς το αντίθετο. Δεν ειναι θεμα πιθανοτήτων, ενα ζευγαρι 20 χρονων δεν έχει την οικονομική δυνατότητα* ούτε την ωριμότητα να μεγαλώσει ενα παιδί. Ούτε και χρειάζεται να "μεγαλώσει" τόσο γρήγορα *δε μιλάω για την κόρη του Ωναση, μιλάω για ενα νορμαλ μικροαστο ζευγαρι Κρίμα που κλίνεις ένα ωραία ποστ συμφωνώντας με τα όσα κατάπτυστα. Και να στο θέσω αλλιώς. Βάζετε μπρος για παιδί και από μόνη το ρίχνει. Δεν σε ρώτησε καν. Τι θα κάνεις, θα της πεις "ευχαριστώ"; "Ήταν δικό σου το σώμα"; Αν δε θέλει ο πατέρας το παιδί τότε η μάνα μπορεί αν θέλει να το μεγαλώσει μόνη της. Αν δεν το θέλει η μάνα και το θέλει ο πατέρας, η μάνα μπορεί να επιλέξει. Ή το ρίχνει ή το κάνει και του το δίνει. Είναι όμως δικό της το σώμα και εκείνη θα επιλέξει αν θα μπει σε αυτή τη διαδικασία. Και αν έχουμε βάλει μπρος για το παιδί τότε σημαίνει οτι το θέλουμε και οι δυο. Αν τελικά η μάνα δεν το θέλει εκ των υστέρων είναι ηλίθια που την ξεκίνησε την ιστορία από την αρχή. Κι εγώ ακόμη ηλιθιότερος που εμπιστεύομαι αυτή τη γυναίκα που δεν ξέρει τι της γίνεται. Παντως με την ιδια λογικη που καποιος λεει οτι θα αποφασιζε εκτρωση αν μαθαινε πως το παιδι του πχ εχει μια σοβαρη παθηση τοτε και αν την παθαινε στα 10 του ή στα 20 του θα επρεπε να του κανει ευθανασια? ΠΟλυ φυγόπονοι ειστε το μονο που διαφερει ειναι οτι στην 1η περιπτωση το γνωριζεις εξαρχης ενω στην 2η δεν ξερεις οτι θα εμφανισει τετοια ασθενεια. Γιατί; Είναι κακό πράγμα η ευθανασία;
Star_Light Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Γιατί; Είναι κακό πράγμα η ευθανασία; Οχι φιλε. Ειναι μια απλη καθημερινη και συνηθισμενη διαδικασια.
Pantelwolf Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Οχι φιλε. Ειναι μια απλη καθημερινη και συνηθισμενη διαδικασια. θα έχεις ακούσει τη φράση "να πάψει να ταλαιπωρείται", και προσθέτω "και αυτός και οι γύρω του". Μάλλον δε σου λέει κάτι. Κάποια στιγμή τα μετράς και βλεπεις αν ο αλλος μενει στη ζωη γιατι το θελει ή γιατί οι νόμοι φτιάχτηκαν με γνώμονα την κοινωνία που αδυνατεί να αφήσει κάτι να τελειώσει, ντούκχα το είπε ενας φιλόσοφος.
REDODIN7 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 θα έχεις ακούσει τη φράση "να πάψει να ταλαιπωρείται", και προσθέτω "και αυτός και οι γύρω του". Μάλλον δε σου λέει κάτι. Κάποια στιγμή τα μετράς και βλεπεις αν ο αλλος μενει στη ζωη γιατι το θελει ή γιατί οι νόμοι φτιάχτηκαν με γνώμονα την κοινωνία που αδυνατεί να αφήσει κάτι να τελειώσει, ντούκχα το είπε ενας φιλόσοφος. Ευκολο να το λες αλλα δυσκολο οταν το βιωνεις, δεν μπορεις εσυ να διαλεγεις ποτε θα σταματησεις τη ζωη ενος αλλου.
cthulhucarbide Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Δεν ειναι θεμα πιθανοτήτων, ενα ζευγαρι 20 χρονων δεν έχει την οικονομική δυνατότητα* ούτε την ωριμότητα να μεγαλώσει ενα παιδί. Ούτε και χρειάζεται να "μεγαλώσει" τόσο γρήγορα *δε μιλάω για την κόρη του Ωναση, μιλάω για ενα νορμαλ μικροαστο ζευγαρι Χρειάζεται να είσαι εφοπλιστής για να μεγαλώσεις ένα παιδί; Ας μην τα παραλέμε, εσύ το παραξήλωσες. Ένα νορμάλ μικροαστό ζευγάρι θα το μεγαλώσει το παιδί με τα άκρως απαραίτητα, χωρίς πολυτέλειες. Αν δε θέλει ο πατέρας το παιδί τότε η μάνα μπορεί αν θέλει να το μεγαλώσει μόνη της. Αν δεν το θέλει η μάνα και το θέλει ο πατέρας, η μάνα μπορεί να επιλέξει. Ή το ρίχνει ή το κάνει και του το δίνει. Είναι όμως δικό της το σώμα και εκείνη θα επιλέξει αν θα μπει σε αυτή τη διαδικασία. Αυτό είναι μέγα λάθος. Το παιδί δεν είναι σώμα της, είναι ξεχωριστή οντότητα που φιλοξενήται πρωσορινά. Έχουν διαφορετικό DNA. Το παιδί ανήκει σε 2 άτομα εξίσου. Η γυναίκα αν θέλει να κόψει το σώμα της, ας κόψει το πόδι ή το χέρι της. Αυτά είναι ολόδικά της.
stavi Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 [quote name=sugata' timestamp='1 327444832' post='4530528] Λιγότερο από ένα λεπτό. Σιγά το ζόρι. Για όνομα μ' αυτούς που το 'χουν πιο εύκολο να κράξουν, παρά να δώσουν την πληροφορία. τί λέει ρε φίλε, σου λέει εκεί μέσα αν πας και στην κόλαση όταν κάνεις έκτρωση; μήπως λέει και τί άλλο αν κάνεις πας στην κόλαση? για να ξέρω να μην.....ξέρεις τί να μην κάνω http://www.youtube.com/watch?v=nL_PA2bVkM4
REDODIN7 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Χρειάζεται να είσαι εφοπλιστής για να μεγαλώσεις ένα παιδί; Ας μην τα παραλέμε, εσύ το παραξήλωσες. Ένα νορμάλ μικροαστό ζευγάρι θα το μεγαλώσει το παιδί με τα άκρως απαραίτητα, χωρίς πολυτέλειες. Διαφωνω σε ενα παιδι εκτος απο αγαπη πρεπει να δωσεις και σωστη παιδια,υγεια και διασκεδαση.
cthulhucarbide Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Διαφωνω σε ενα παιδι εκτος απο αγαπη πρεπει να δωσεις και σωστη παιδια,υγεια και διασκεδαση. Αν εννοείς το οικονομικό, τόχω συμπεριλάβει λέγοντας "νορμάλ", δηλαδή όχι φτωχοί. Διασκέδαση, δεν θέλει, μόνο ψείγματα ψυχαγωγίας που δεν συνδέονται πάντα με τα λεφτά
Pantelwolf Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Ευκολο να το λες αλλα δυσκολο οταν το βιωνεις, δεν μπορεις εσυ να διαλεγεις ποτε θα σταματησεις τη ζωη ενος αλλου. Συμφωνώ, αλλά μόνο στην περίπτωση που έχει την πνευματική ικανότητα και διαύγεια να αποφασίσει μόνος του. Χρειάζεται να είσαι εφοπλιστής για να μεγαλώσεις ένα παιδί; Ας μην τα παραλέμε, εσύ το παραξήλωσες. Ένα νορμάλ μικροαστό ζευγάρι θα το μεγαλώσει το παιδί με τα άκρως απαραίτητα, χωρίς πολυτέλειες.Αυτό είναι μέγα λάθος. Το παιδί δεν είναι σώμα της, είναι ξεχωριστή οντότητα που φιλοξενήται πρωσορινά. Έχουν διαφορετικό DNA. Το παιδί ανήκει σε 2 άτομα εξίσου. Η γυναίκα αν θέλει να κόψει το σώμα της, ας κόψει το πόδι ή το χέρι της. Αυτά είναι ολόδικά της. Ενα νορμαλ μικροαστό ζευγάρι τώρα με την κρίση αν πληρώσει νοικια, χαρατσια, εξοδα, δε νομίζω να του φτάνουν ούτε για πάνες. Και στα υπόλοιπα, σε παραπέμπω παραπάνω που είπα για το κοτόπουλο και το αυγό, και όσο εγωιστικό θεωρείς το να της ανήκει η απόφαση σκέψου οτι όπως εσένα κανείς δε σε υποχρεώνει να πάρεις 20 κιλά, να έχεις ορμονικές διαταραχές, να πέσει το στήθος σου, να έχεις ναυτίες, πρηξίματα, πόνους στη μέση, να προσέχεις, να αποφεύγεις τις καταχρήσεις, να υπάρχει πιθανότητα μέχρι και να πεθάνεις από επιπλοκή, να σου γίνει το απαυτό σου πηγάδι έστω και προσωρινά, και γενικά όλο το μαγευτικό πακέτο της εγκυμοσύνης, έτσι και δε μπορείς να υποχρεώσεις κάποια να το κάνει παρά τη θέλησή της.
REDODIN7 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Αν εννοείς το οικονομικό, τόχω συμπεριλάβει λέγοντας "νορμάλ", δηλαδή όχι φτωχοί. Διασκέδαση, δεν θέλει, μόνο ψείγματα ψυχαγωγίας που δεν συνδέονται πάντα με τα λεφτά οταν λεω διασκεδαση εννωο διασκεδαση δηλαδη να παει εκδρομες να κανει σχολικα παρτι να παει σινεμα-θεατρο κλπ. Συμφωνώ, αλλά μόνο στην περίπτωση που έχει την πνευματική ικανότητα και διαύγεια να αποφασίσει μόνος του. Παλι διαφωνω ενας ανθρωπος που ποναει θα θελει συνεχια να πεθανει εσυ που εισαι λογικος θα τον αφησεις.
cthulhucarbide Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Συμφωνώ, αλλά μόνο στην περίπτωση που έχει την πνευματική ικανότητα και διαύγεια να αποφασίσει μόνος του. Ενα νορμαλ μικροαστό ζευγάρι τώρα με την κρίση αν πληρώσει νοικια, χαρατσια, εξοδα, δε νομίζω να του φτάνουν ούτε για πάνες. Και στα υπόλοιπα, σε παραπέμπω παραπάνω που είπα για το κοτόπουλο και το αυγό, και όσο εγωιστικό θεωρείς το να της ανήκει η απόφαση σκέψου οτι όπως εσένα κανείς δε σε υποχρεώνει να πάρεις 20 κιλά, να έχεις ορμονικές διαταραχές, να πέσει το στήθος σου, να έχεις ναυτίες, πρηξίματα, πόνους στη μέση, να προσέχεις, να αποφεύγεις τις καταχρήσεις, να υπάρχει πιθανότητα μέχρι και να πεθάνεις από επιπλοκή, να σου γίνει το απαυτό σου πηγάδι έστω και προσωρινά, και γενικά όλο το μαγευτικό πακέτο της εγκυμοσύνης, έτσι και δε μπορείς να υποχρεώσεις κάποια να το κάνει παρά τη θέλησή της. Σίγουρα δεν είναι και ό,τι πιο εύκολο, αλλά συγκρίνοντάς το με το να χαθεί ένα παιδί ενώ τουλάχιστον ο πατέρας το ήθελε, είναι πραγματικά αμελητέο
insomniaK Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Εβαμπμπ και παντέλα, λέτε μαλακίες. Ας μου πει η οποιαδήποτε το οτιδήποτε για το παιδί μου και τηνκυτταρίτιδα της και στα 20 χρόνια που θα βγω απο τη φυλακή τα ξαναλέμε. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως θέλω να γίνω πατέρας, δε σημαίνει πως αν γίνω θα αποδέχομαι και μαλακίες παρανοημένης χειραφέτησης.
Προτεινόμενες αναρτήσεις