Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επί του θέματος.

Δεν έχω ψάξει τα νούμερα, αλλά θα κάνω μία υπόθεση εργασίας. Το να γίνει κάποιος ψυχίατρος σημαίνει ότι έχει σπουδάσει και εργαστεί εντατικά για πάνω από 10 χρόνια στην ενήλικο ζωή του. Επομένως, αν μέχρι τα 35 του κάποιος επίδοξος ψυχίατρος εμφανίσει σοβαρό ψυχικό νόσημα, είναι αρκετά πιθανό ότι δεν θα καταφέρει να γίνει ψυχίατρος. Υπάρχει λοιπόν ένα φίλτρο, το οποίο αποκλείει αρκετούς (όχι όλους προφανώς) ψυχικά ασθενείς από την "δεξαμενή" των ψυχιάτρων. Κάτι ανάλογο ισχύει σε μικρότερο βαθμό και για τους ψυχολόγους.

Άρα, αναμένει κανείς ότι οι επαγγελματίες ψυχικής υγείας θα έχουν μικρότερα ποσοστά ψυχικής νόσου, επειδή ακριβώς δε θα γίνονταν επαγγελματίες ψυχικής υγείας αν ήταν βαριά ασθενείς. Ακόμα λοιπόν κι αν υπάρχει έρευνα γι' αυτό που ρωτάς, είναι δύσκολο να ερμηνεύσεις τα αποτελέσματα.

Ετσι προσπαθησα κ γω να το προσεγγισω σε πρωτη αναγνωση,αλλα υπαρχουν κ μερικα θεματακια.Καταρχην για ψυχολογους μπορω να πω με σιγουρια πως περναμε psychological and psychiatric assessment παγκοσμίως σε ότι αφορα την αρχη της καριερας μας.Εξαρταται φυσικα το framework καθε χωρας αλλά μπορω να διαβεβαιωσω κ για Αγγλια κ για Ελλαδα.Φυσικά της Ελλάδας το evaluation ηταν αντε γεια αλλα τεσπα.Σε οτι αφορα τους ψυχιατρους υποθετω το αναλογο φρειμγουορκ υπαρχει κ στην Ελλαδα κ θα αφορα μονο αδεια απο τον Ιατρικο Συλλογο.Μετα ειδικοτητας δε ξερω τι παιζει.

Επισης ποικιλει απο χωρα σε χωρα λογο διαφορας ετων που χρειαζεσαι να παρεις δικαιωμα ασκησης επαγγελματος σε οτι αφορα τους ψυχολογους.Πχ Ελλαδα στα 4 χρονια Βρετανια στο νερο 7 χρονια.

Εδω ομως εχουμε ενα θεμα.Για καποιες overt ψυχωσεις αντε κ σε καποιες διαταραχες προσωπικοτητας οκ να παω πασο.Το prevalence μας λεει μεχρι την μετεφηβεια η συντριπτικη πλειοψηφια τις εχει εκδηλωσει.Μικροτερο ποσοστο σε μεγαλυτερη ηλικια μετα τα 30-40 εχουμε εκδηλωση πχ Σχιζοφρενειας η μη διαγνωσμενης διαταραχης προσωπικοτητας.

Σε οτι αφορα τις διαταραχες της διαθεσης ,τις αγχωδεις διαταραχες και κυριως την καταθλιψη που εχουν κ τη μεριδα του λεοντος στην επιδημιολογια των ψυχικων νοσηματων τα πραγματα ειναι αλλιως κ πολυ πιο δυσκολα.Αφενος διοτι ολες οι παραπανω διαταραχες μπορουν να εμφανιστουν σε διαφορες περιοδους της ζωης μας ,αφετερου διοτι με την εξαιρεση μονο της μειζονος καταθλιψης (κ μερικων σπανιων αγχωδων διαταραχων) ολες οι υπολοιπες επιτρεπουν απο μετρια μεχρι λιγο πιο κατω απο το φυσιολογικο λειτουργικοτητα...Αρα εδω εχουμε θεμα...Κ μαλιστα μεγαλο,γι αυτο μια ερευνα θα ηταν πολυ χαντι για το συγκεκριμενο ερωτημα.Φτου κ δε βρισκω ναδα...εχω φαει τον τοπο...

• Απαντ. 61
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ερευνα με το ερωτημα αν εμφανιζουν οι ψυχιατροι και οι ψυχολογοι ψυχασθενειες ως κλαδος περισσοτερο η λιγοτερο απο τους αλλους ανθρωοους; Η αν κσποιος που ξερει τα συμπτωμαυα μπορει να νοσησει; Τα συμπτωματα μπορει να τα ξερει και συγγενης ασθενους. Γιατθ να τα γνωριζει ο γιατρος μονο; Και τι κουλη ερευνα ειναι αυτη; Αν ασθενουν περισσοτερο η λιγοτερο οι θεραπευτες υγειας απο τους υπολοιπους; Γιατι να υπαρχει τετοια ερευνα; Λες και ειναι κολλητικο..

επισης αν εχεις καταθλιψη η σχιζοφρενεια βαλλη δουλεια δεν εχεις θα κανεις διαγνωση στον εαυτο σου

Δημοσ.

Ερευνα με το ερωτημα αν εμφανιζουν οι ψυχιατροι και οι ψυχολογοι ψυχασθενειες ως κλαδος περισσοτερο η λιγοτερο απο τους αλλους ανθρωοους; Η αν κσποιος που ξερει τα συμπτωμαυα μπορει να νοσησει; Τα συμπτωματα μπορει να τα ξερει και συγγενης ασθενους. Γιατθ να τα γνωριζει ο γιατρος μονο; Και τι κουλη ερευνα ειναι αυτη; Αν ασθενουν περισσοτερο η λιγοτερο οι θεραπευτες υγειας απο τους υπολοιπους; Γιατι να υπαρχει τετοια ερευνα; Λες και ειναι κολλητικο..

επισης αν εχεις καταθλιψη η σχιζοφρενεια βαλλη δουλεια δεν εχεις θα κανεις διαγνωση στον εαυτο σου

Διόρθωστο λίγο...

Συνήθως οι θεραπευτές πάνε και αδειάζουν αλλού,οπότε άμα αμελήσουν και κουρκουτιάσει το νιονιό τους,καήκανε,απλό είναι δεν αντέχεται τόση αποδοχή πόνου στην άσκηση των εργασιακών τους καθηκόντων...

Δημοσ.

Καλα με αυτη την λογικη δεν θα επρεπε να ειχε μεινει γιατρος στα ογκολογικα τμηματα, ειδικα παιδων στα καλα του. Ολοι ψυχασθενεις επρεπε να ηταν εκει μεσα..

Δημοσ.

Kαι επισης τελικα οι ψυχολογοι οχι δεν ασχολουνται με ατομ με ψυχιατρικα προβληματα. Εκτος απο τους κλινικους ψυχολογους, που ειναι ειδικευση πανω στα ψυχιατρικα προβληματα, οι οποιοι ασχολουνται. Καλα ρε συ τοξο τις ειδικευσεις του κλαδου σου δεν θυμασαι;

Δημοσ.

Γενικά συμφωνώ με τον Τόξο. Σε γενικές γραμμές θα έλεγα ότι είναι ενδιαφέρον το ερώτημα που τέθηκε στο πρώτο ποστ, αλλά μου φαίνεται σχεδόν αδύνατο μεθοδολογικά να διερευνηθεί. Μπορεί να βρεθεί ένα νούμερο επίπτωσης ψυχικών νοσημάτων σε ψυχολόγους ή ψυχιάτρους, αλλά δεν θα είναι συγκρίσιμο με το αντίστοιχο νούμερο του γενικού πληθυσμού, για τους λόγους που ανέφερα εγώ κι ο Τόξο.

Δημοσ.
Μπα ασχολουμαι μονο με οσα εχω ιδεα. Απλ τυχαινει να εχω ιδεα σε αρκετα πραγματα..

Θηλυκό είσαι;:P

Με το παντρεύτηκα (πριν γεννηθείς...),φουντάρησα την εγκυκλοπαίδεια....

Δημοσ.

\οκ και πες οτι οι γιατροι δεν εχουν τοσες πιθανοτητες να αρρωστησουν γιατι οι περισσοτερες σχιζοφρενιες εκδηλωνονται μεχρι τα 35. Οι ψυχολογοι γιατι να μην εχουν; Επειδη ελεγχθηκαν στα 22? εχουν οσες πιθανοτητες οσες ολοι οι αλλοι. Αν και το ερωτημα ηταν τελειως αλλο . Και καταληξαμε τελειως επιτημονικα να υπολογιζουμε με τα μπακαλοτεφτερα..το ερωτημα ηταν αν καποιος που εχει γνωσεις και μπορει να καταλαβει τα συμπτωματα ειναι τοσο επιρρεπεις οσο οι υπολοιποι.

Δημοσ.

Και εγω εσενα. Εισαι περιεργο φρουτο. Η συμπεριφορα, το λεξιλογιο, οι τροποι, το πως χειριζεσαι καποια θεματα . Γιατρους ξερω πολλους και διαφορους χαρακτηρες. Εσυ εισαι τελειως αλλο φρουτο. Δεν εχω δει αλλο γιατρο να μιλαει τοσο απλοικα πρωτα απο ολα. Οι περισσοτεροι εχουν πολυ καλο λεξιλογιο. Εσυ πετας και κατι γραμματικα. Τελικα τι ειδικοτητα εχεις;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...