Προς το περιεχόμενο

GRE exam

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Κάποιος από προσωπική εμπειρία γνωρίζει να μου προτείνει κάποιο αξιόλογο φροντιστήριο για GRE στην Αθήνα-οπουδήποτε-

και αν το έχει δώσει κάποιο γνώμη.

Πιστεύω οτι για να πετύχω πολύ καλό σκορ χρειάζεται την προετοιμασία 2 μηνών που κάνουν..σε αντίθεση με τον toefl που και μόνος σου μπορείς ένα 100+ ..

θενκς

Δημοσ.

Έχεις κάνει κάποιο δοκιμαστικό τεστ μόνος σου;

Προσωπικά έδωσα πριν ένα χρόνο χωρίς φροντιστήριο. Για Κουτσοδόντη μου είχαν πει, αλλά μου φάνηκαν τραγικά τα λεφτά που ζητάνε. Έτσι, πήρα δύο βιβλία, ασχολήθηκα μόνος μου στους τομείς που δεν τα πήγαινα τόσο καλά και έδωσα.

Αν θέλεις πάντως καμιά συμβουλή ή έχεις απορίες, πες μου, τα έχω πρόσφατα.

Χμ, βέβαια νομίζω ότι άλλαξε το στυλ από το καλοκαίρι και μετά, οπότε δεν ξέρω αν οι περσινές μου συμβουλές ισχύουν απόλυτα και για φέτος.

Δημοσ.

Ναι ρε φίλε πανάκριβα...τέτοιες εποχές τα λεφτά που ζητάνε είναι με 2 μηνιάτικα..με τόσα λεφτά πάω στην Αμερική..!! χαχα

Ναι αλλαξε το στυλ,προσωπικά πιστεύω οτι έγινε ποιοτικότερο..

τι βαθμό αν επιτρέπεται..

Δημοσ.

Επίσης εξαρτάται και πόσο χρόνο έχεις να προετοιμαστείς και σε ποιον τομέα είσαι πιο αδύνατος. Για παράδειγμα, εγώ στο quantitative έγραφα καλά από το πρώτο τεστ που έκανα, οπότε διαβάζοντας λίγο τη θεωρία για να θυμηθώ και κάνοντας ασκήσεις μόνος μου για να γίνω πιο γρήγορος, ήμουν ΟΚ. Στο λεξιλόγιο είχα θέματα, αλλά έκατσα και διάβασα λέξεις από τα βιβλία. Αν εσένα το πρόβλημά σου είναι στα μαθηματικά, ίσως το ατομικό διάβασμα δεν φτάνει, τι να πω;

Τα σκορ, αν και δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία για αυτό που συζητάμε και δεν ξέρω και αν η βαθμολογία έχει παραμείνει ίδια:

Verbal 640, Quantitative 800, Writing 5.0

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Καταρχάς στο θέμα "χρόνος" δεν υπάρχει πρόβλημα 1,5 χρονο θα κάνω αιτήσεις για Phd απλά θέλω να τελειώνω με οτι χρειάζεται και να αφοσιωθώ σε θέματα ερευνάς επειδή σπουδάζω πληροφορική και ασχολούμαι με computational biology

-να πω την αλήθεια εδω και κάτι μήνες ολο κάτι απο την σχολή με αφήνει πίσω στο πρόγραμμα μου-

Συνεπώς θέλω να ξεμπερδεύω πιστέυω με καταλάβαίνεις..

Δημοσ.

Σιγά το λεξικό ρε μπάρμπα-insomniaK!

strat92man, σκέψου πάντως την ατομική προετοιμασία. Αφού είσαι πληροφορικάριος, στο quantitative λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα. Για το verbal, εγώ ξεκίνησα με 500 στο πρώτο τεστ που έκανα. Μετά πήρα σετ με κάρτες λεξιλογίου, έφτιαξα και μόνους μου αρκετές και έπαιρνα κάθε μέρα μαζί μου μια χούφτα. Στο λεωφορείο, σε ουρές για τράπεζες κτλ. Αφού δεν σε πιέζει ο χρόνος, βάλε ένα στόχο, να δώσεις πχ σε 6 μήνες και με 20-30 λέξεις τη μέρα (από τα βιβλία), πας να γράψεις 700. Το writing είναι λίγο ειδική περίπτωση, γιατί χρειάζεσαι feedback, αλλά υπάρχουν και site που σου διορθώνουν μόνο writing, με λογικές χρεώσεις.

Υπάρχουν βέβαια και άνθρωποι που δεν μπορούν να πειθαρχήσουν για να μελετήσουν μόνοι τους και χρειάζονται το φροντιστήριο για να μπουν σε πρόγραμμα. Σκέψου το.

Δημοσ.

Φίλιππε, το σύστημα άλλαξε τον οκτοβριο και ο τρόπος βαθμολόγησης.

Άνθρωπε, ως πληροφορικάριος θα πας να γράψεις 300-400 στο βερμπαλ. Μην τον ακούς το γιατρό.

Έκατσε κι έφτιαξε κάρτες μόνος του, η γκομενα. Πες μόνο πως δεν έβαλες χρώματα...

Δημοσ.

Φίλιππε, το σύστημα άλλαξε τον οκτοβριο και ο τρόπος βαθμολόγησης.

Άνθρωπε, ως πληροφορικάριος θα πας να γράψεις 300-400 στο βερμπαλ. Μην τον ακούς το γιατρό.

Έκατσε κι έφτιαξε κάρτες μόνος του, η γκομενα. Πες μόνο πως δεν έβαλες χρώματα...

Κάρτες λευκές, επαγγελματικές, αντρικές ρε! Αν για την πληροφορική δεν πολυμετράει το verbal (λογικό μου ακούγεται), ένας λόγος παραπάνω να μην μπλέκει με φροντιστήρια. Μην τον πάρω και στον λαιμό μου βέβαια.

Δημοσ.

αυτό με τις λευκες "κάρτες" γιατι δεν το κατάλαβα ; :P

και γιατί να μην με απασχολεί και τοσο το βερμπαλ ; γιατί έχω ακουσει τα πανεπιστήμια παίρνουν τα τελικά αποτελέσματα και αν το ξαναδώσεις παίρνουν και τα αρχικά...

Δημοσ.

αυτό με τις λευκες "κάρτες" γιατι δεν το κατάλαβα ; :P

και γιατί να μην με απασχολεί και τοσο το βερμπαλ ; γιατί έχω ακουσει τα πανεπιστήμια παίρνουν τα τελικά αποτελέσματα και αν το ξαναδώσεις παίρνουν και τα αρχικά...

Κυκλοφορούν κάτι καρτούλες, οι οποίες στη μια μεριά γράφουν τη λέξη και από πίσω την ερμηνεία. Αγοράζεις από amazon. Σε βοηθούν να μάθεις λεξιλόγιο. Ε, επειδή εμένα με βόλεψε αυτό το σύστημα (ήμουν φαντάρος και ψιλοδιάβαζα από δω κι από κει στο στρατόπεδο), αγόρασα λευκές καρτούλες από το βιβλιοπωλείο, σε μέγεθος σαν τις επαγγελματικές κάρτες που βγάζεις με το όνομά σου και έγραψα από τη μία τη λέξη και από την άλλη μεριά την ερμηνεία.

Για το verbal ισχύει το εξής. Ανάλογα με τον επιστημονικό τομέα, οι διάφορες ικανότητές σου έχουν διαφορετική βαρύτητα. Αν πας για μαθηματικός, δεν μας πολυνοιάζει αν γράφεις καλή έκθεση. Αν πας για αγγλική φιλολογία, κοιτάμε πολύ το verbal, αλλά αν δεν είσαι καλός στη γεωμετρία, δεν σκάμε κιόλας. Οπότε πρέπει να μάθεις αν δίνουν σημασία στο σκορ verbal τα πανεπιστήμια που θα δηλώσεις.

Δημοσ.

Κρίμα να μαι μακρυά, θα σου δινα τις δικές μου. Λιγότερο διαβασμένες απο αυτές που θα πάρεις είναι...

Ο Φίλιππος πρέπει να ναι ο μοναδικός γιατρός απο τον 2 ππ και δώθε, που έτρεχε απο δω κι απο κει στο στρατόπεδο... Φαίνεται άλλωστε απο το 640 στο verbal... :-p

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...