Joshua21 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Ξέρει κανεις αμα έχει δικαιωμα να αφαιρεσει απο το μισθιο ο ενοικιαστης ποσό που έχει να κανει με δαπανες που κανονικα θα έπρεπε να πληρώσει ο ιδιοκτητης? πχ συντηρηση στα σώματα. Ο ιδιοκτητης λειπει και ο γιος του που μιλησαμε προχθες δεν ειναι προθυμος να το κάνει ειπε θα έρθει ο πατερας του να τα πληρώσει οταν έρθει.... εγω του ειπα οτι τα θέλω τώρα αλλιως θα τα αφαιρεσω απο το ενοικιο. Θα ρωτησω και εναν δικηγορο βεβαια κανεις καμια αποψη πανω σε αυτο? αν ειναι και νομικος ακομα καλυτερα. Όχι, δεν έχει τέτοιο δικαίωμα ο ενοικιαστής <--γεγονός Αν κάνει κάτι τέτοιο ο ενοικιαστής, χλωμό να του κάνει κάτι ο ιδιοκτήτης <--άποψη ΥΓ Δεν είμαι νομικός
gregdel Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Ενω άναβε απο πάνω ο διακοπτης του καλοριφέρ δεν έδινε θερμοτητα στα σώματα .... και πηγαμε κάτω στο λέβητα με εναν ειδικο που φωνάξαμε και πάτησε ενα κουμπάκι στο λέβητα και μετα ειπε οτι ρυθμισε και τις θερμοκρασιες. 2 ερωτήσεις: - Πόσο σου πήρε ο ειδικός; - Είχες ειδοποιήσει τον ιδιοκτήτη για το πρόβλημα;
DDevil Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 2 ερωτήσεις: - Πόσο σου πήρε ο ειδικός; - Είχες ειδοποιήσει τον ιδιοκτήτη για το πρόβλημα; 40 ευρώ Τον ειχα ειδοποιησει , ειναι εκτος Ελλαδας. Δεν εχω καμια υποχρεωση να τον περιμένω να έρθει για να μου τα δώσει αυτο μου ειπε ο γιος του. Εγω ομως δεν το δέχτηκα ειχαμε και μια εντονη κουβεντα και μου έκλεισε το τηλεφωνο. Μετα τον ξαναπαιρνα και δεν το σηκωνε φοβαται να με αντιμετωπισει αλλα εγω δεν θα κανω πισω. Εχω προπληρώσει κοινοχρηστα με πιεσε να το κάνω εγω τωρα γιατι να περιμένω να τα δωσει οποτε γουσταρει αυτος? ειμαι πολυ κοντα να του τα κοψω απο το ενοικιο. Γενικα εχουμε παρελθον με αυτον εχει φερθει με ασχημο τροπο. Έφυγε και κλειδωσε το δωματιακι του λεβητα ενω εβαλα πετρελαιο και ηθελα να μετραω ποσο καιω εδωσε τα κλειδια στον διαχειριστη εγω δεν μπορουσα να κτυπάω συνεχεια στο διαιχειριστη και να του ζηταω τα κλειδια και να τον ενοχλω το καταλαβε ο ανθρωπος και μου τα έδωσε τον ευχαριστησα για αυτο. Ο άλλος θα έχει μεγαλα θεματα μαζι μου γιατι φέρθηκε σκάρτα. Ειμαι εξαγριωμένος , θα μετανιώσει για αυτη τη συμπεριφορα οπου μπορω θα τον πρεσάρω δεν ειναι το θεμα μου τα 40 ευρω. Αμα ηταν συνεργασιμος και δεν με πιεζε για προπληρωμένα κοινοχρηστα με εκβιασμο οτι θα έρθει στη δουλεια μου (του ειπα πως αν το κανει αυτο θα φάει μηνυση και δεν αστειευομαι θα πληρώσω δικηγορους) θα περιμενα να ερθει να μου τα δώσει. Επισης περιμενω κάτι χαρτια διοτι υπάρχει ενα θεμα στο υπογειο του σπιτιου που δυνητικα μπορει να θέσει σε κινδυνο την υγεια μου , αν αποδειχθει οτι ειναι δικη του ευθυνη τοσο καιρο ετσι και το απεκρυψε με δολο οταν πηγαμε να κανουμε τα συμβολαια.... θα το τραβηξω και αλλο. Εγω υπηρξα ευγενικος εξαρχης και θελησα να εχουμε μια καλη συνεργασια και αυτος τι εκανε? προσπαθησε να με ριξει και να με διώξει τωρα θυμηθηκε την ιδιοκατοικιση? ας σκασει 2-3 ενοικια αποζημιωση και φευγω. Και θα ζητησει και συγγνωμη. Δυσκολο πραγμα να θες να εισαι σωστος και ευγενικος στις μέρες μας θα σε εκμεταλευτουν.
gregdel Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Αφού δεν μπορούσε να έρθει σωστά έκανες... αν και το καλύτερο θα ήταν να ενημερωθεί για το κόστος κλπ κλπ... ... αλλά όταν λες ότι η σχέση είναι τέτοια... ζόρικα τα πράγματα... πρακτικά έχεις δίκιο... αλλά άντε να το αποδείξεις αν χρειαστεί για 40ευρώ... Εγώ θα τα έκοβα απο το ενοίκιο και ας πήγαινε να τα πάρει δικαστικά! 2
DDevil Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2016 Αφού δεν μπορούσε να έρθει σωστά έκανες... αν και το καλύτερο θα ήταν να ενημερωθεί για το κόστος κλπ κλπ... ... αλλά όταν λες ότι η σχέση είναι τέτοια... ζόρικα τα πράγματα... πρακτικά έχεις δίκιο... αλλά άντε να το αποδείξεις αν χρειαστεί για 40ευρώ... Εγώ θα τα έκοβα απο το ενοίκιο και ας πήγαινε να τα πάρει δικαστικά! Σου μιλαω για μεγαλο σουργελο φιλε κάτι τετοιοι πραγματικα θα πρέπει να μένουν ανοικιαστα τα σπιτια τους μέχρι να βάλουν μυαλο γιατι ταλαιπωρουν κοσμο ετσι. Αν δεν ημουν εγω σκεψου οτι μπορει να ησουν εσυ ή οποιοσδηποτε αλλος στη θέση μου.Εγω αν ηξερα οτι ηταν ετσι οχι συμβολαιο δεν θα εκανα μαζι του ουτε για τυροπιτα στα εβερεστ δεν θα πηγαινα. Ειναι μερικοι τελειως γτπ. Φαντασου μεχρι και ο διαχειριστης που μενει οταν φευγει αυτος που ειναι και ιδιοκτητης ενος διαμερισματος μου ειπε "Παρε τα κλειδια δεν θα κανουμε μλκιες τωρα μεγαλο παιδι εισαι δεν θα τα χασεις ουτε ειμαι εγω χωροφυλακας, πηγαινε να μετρας το πετρελαιο σου οποτε θελεις." φαντασου δηλαδη μεχρι και αυτος τον ξέρει τι μλκας ειναι. Παιδια μια συμβουλη απο μενα μολις πατε να κοιταξετε σπιτι ρωτηστε γυρω γυρω για την φημη αυτουνου που πατε να συνεργαστειτε αμα ακουσετε άσχημα λογια μην μπειτε καν στον κοπο ακομα και ωραιο να ειναι το σπιτι θα μπλεξετε μετα οπως εγω που δεν μπορω και να φυγω τωρα γιατι ειναι θεμα γοητρου και αποζημιωσης.Ειναι "εκ των ων ουκ άνευ" τι ονομα έχει κάνει ο ιδιοκτητης... εμενα πχ τον ξέρουν ολοι τι μλκας ειναι απλα εγω επειδη ημουν καινουργιος στην περιοχη δεν ρωτησα και την πάτησα και μου εκανε και τον καλο στην αρχη το @@δι για να με παραπλανήσει να δεκτω επειδη δεν εβρισκε ενοικιαστη.
zio10 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2016 Δεν κατάλαβα πως μετράς το πετρέλαιο που καις πάντως.
DDevil Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2016 Δεν κατάλαβα πως μετράς το πετρέλαιο που καις πάντως. Έχει ρολογια κατω συνδεδεμένα με το καλοριφερ του καθενος και δειχνουν τις ώρες που έχει καταναλωσει φιλε. 1
nikostheo Δημοσ. 27 Μαΐου 2018 Δημοσ. 27 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα και από μένα. Όταν κάποιος έχει ένα ακίνητο σε θέλει να το μοιράσει σε δύο άτομα. Για παράδειγμα ένα σπίτι μονοκατοικία και οι κληρονόμοι είναι δύο. Ο ένας κληρονόμος είναι έτοιμος να πάρει το μισό σπίτι στο οποίο θέλει να κάνει εργασίες ενώ ο δεύτερος μάλλον αργότερα με διαθήκη. Με ποιο τρόπο ο πρώτος κληρονόμος μπορεί να κατοχυρώσει το 50% που θα πάρει έτσι ώστε αργότερα να μην έρθει να διεκδικεί αυτό στο οποίο έχει κάνει εργασίες, ο δεύτερος κληρονόμος. Ευχαριστώ πολύ περιμένω απαντήσεις αν ξέρει κάποιος κάτι για να ξέρω τι να κάνω. Επεξ/σία 27 Μαΐου 2018 από nikostheo
Γιάννης Platano Δημοσ. 27 Μαΐου 2018 Δημοσ. 27 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, nikostheo είπε Καλησπέρα και από μένα. Όταν κάποιος έχει ένα ακίνητο σε θέλει να το μοιράσει σε δύο άτομα. Για παράδειγμα ένα σπίτι μονοκατοικία και οι κληρονόμοι είναι δύο. Ο ένας κληρονόμος είναι έτοιμος να πάρει το μισό σπίτι στο οποίο θέλει να κάνει εργασίες ενώ ο δεύτερος μάλλον αργότερα με διαθήκη. Με ποιο τρόπο ο πρώτος κληρονόμος μπορεί να κατοχυρώσει το 50% που θα πάρει έτσι ώστε αργότερα να μην έρθει να διεκδικεί αυτό στο οποίο έχει κάνει εργασίες, ο δεύτερος κληρονόμος. Ευχαριστώ πολύ περιμένω απαντήσεις αν ξέρει κάποιος κάτι για να ξέρω τι να κάνω. Φοβαμαι οτι αν δεν υπαρχει συνενοηση η καλυτερη λυση ειναι να πουληθει και ο καθενας να παρει οτι του ανηκει . Σε αλλη περιπτωση θα εχουν συνεχεια προβληματα . Δηλωση προς την εφορια για τυχον φορο κληρονομιας και αποδοχη κληρονομιας εχετε κανει ?Στο Ε9 το δηλωνει ο καθενας με το ποσοστο του ? Επεξ/σία 27 Μαΐου 2018 από Γιάννης Platano 1
Liverpool89 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Καλησπερα. Έχω κανει ανανεωση συμβολαιου τον Σεπτέμβριο του 2017 και ληγει στις 30/9/2019. Δεν ξερω αν ειναι οντως θεμα και το εχω εγω. Τον γεναρη του 18 πεθανε ο ιδιοκτητης αλλα εγω το εμαθα τυχαια. Ζει η γυναικα του και η κορη του στην οποια εχει γραμμενο το σπιτι αυτος ειχε την επικαρπία. Στο συμβολαιο αναφερετε το δικο του ονομα και το αφμ. Υπαρχει προβλημα τωρα με το μισθωτηριο; ή οταν θα ληξει θα πρεπει να αλλαξουν τα στοιχεια του ιδιοκτητη. Εγω φετος εκανα κανονικα δηλωση και ηταν ολα κομπλε, μαζι με το μισθωτηριο Υ.Γ: η κορη του και η γυναικα του(90χρονων) μετα το θανατο του, χασανε το μυαλο τους δεν επικοινωνουν με κανεναν.
Joshua21 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 26 λεπτά πριν, Liverpool89 είπε Καλησπερα. Έχω κανει ανανεωση συμβολαιου τον Σεπτέμβριο του 2017 και ληγει στις 30/9/2019. Δεν ξερω αν ειναι οντως θεμα και το εχω εγω. Τον γεναρη του 18 πεθανε ο ιδιοκτητης αλλα εγω το εμαθα τυχαια. Ζει η γυναικα του και η κορη του στην οποια εχει γραμμενο το σπιτι αυτος ειχε την επικαρπία. Στο συμβολαιο αναφερετε το δικο του ονομα και το αφμ. Υπαρχει προβλημα τωρα με το μισθωτηριο; ή οταν θα ληξει θα πρεπει να αλλαξουν τα στοιχεια του ιδιοκτητη. Εγω φετος εκανα κανονικα δηλωση και ηταν ολα κομπλε, μαζι με το μισθωτηριο Υ.Γ: η κορη του και η γυναικα του(90χρονων) μετα το θανατο του, χασανε το μυαλο τους δεν επικοινωνουν με κανεναν. Η υπάρχουσα μίσθωση και οι όροι της, δεν επηρεάζονται. Όταν λήξει μπορείτε (εσύ και ο επικαρπωτής) είτε να μην κάνετε απολύτως τίποτα (σιωπηρή παράταση), είτε να φτιάξετε νέο μισθωτήριο.
Γιάννης Platano Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Αν δεν σε ενημερωσουν οτι πεθανε και υππαρξει σιωπηρη παραταση εσυ δεν εχεις προβλημα .Αν σε ενημερωσουν πρεπει να γινει νεο συμβολαιο με δικαουχους τα δυο ατομα που ανεφερες .Καλυτερα να ρωταγες ενα δικηγορο αν δεν ειναι συνεργασιμες.
Liverpool89 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Σας,ευχαριστώ για τις απαντησεις. Συνεργασιμες θα ειναι αλλιως θα μου κανανε μανούρα απο τωρα. Απλα χασανε τα λογικα τους απο τι καταλαβα. Η γιαγια 90χρονων απο τι μερα που πεθανε είναι σε ενα κρεβατι και η κορη με 40βαθμους κυκλοφορεις με σιβαγκο μπλουζα, δερματινο παντελονι και μποτες. Τελος παντων αυτα ειναι δευτερεύοντα και δικο τους θεμα. Εγω ειμαι συνεπης και αφου δεν επηρεαζομαι σε κατι θα συνεχισω ως εχει. Και παλι ευχαριστώ 1
Liverpool89 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 Επανερχομαι. Χτες ο αντρας της πλέον ιδιοκτήτριας μου ζητησε τα στοιχεια μου εκ νέου, για να κάνει καινουργιο συμβολαιο γιατι μου είπε, πως είμαστε παράνομοι γιατι ο παππους πέθανε. Του τα εστειλα, αλλα μου τονισε να του στειλω μεχρι ποτε ισχυει το προηγούμενο. Αυτο με εβαλε σε σκεψεις. Το ισχυον συμβόλαιο ληγει 30/09/2019 ποιος ο λογος να κάνει καινουργιο για δεκα μηνες; Για αυξηση ενοικιου δεν μου ανεφερε τιποτα. Εχω τις εξης αποριες. Αυτος τωρα που θα κάνει νέα ανανεωση, οσο καιρο και να γραψει ισχύει η τριετια; Χωρις να με ενημερωσει μπορεί στο νεο συμβολαιο να αυξησει το νοικι; Τα λεφτα και πριν τα εβαζα στην κορη του παππου, όπου θα συνεχιστεί εκει να μπαινουν.
GREGORYMO Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 Νομίζω ότι ΝΟΜΙΚΑ είσαι καλυμμένος και πιστεύω ότι αφού δεν ζήτησε αύξηση δεν υπάρχει θέμα. Το πρόβλημα είναι φορολογικό. Γράφεις ότι παππούς πέθανε 18 Ιανουαρίου 2018, έτσι δεν είναι? Εσύ η φορολογική δήλωση που έκανες το καλοκαίρι αφορούσε το 2017 που ΖΟΥΣΕ ο παππούς και αυτόν δήλωσες ιδιοκτήτη. Στην δήλωση του 2018, που θα κάνεις του χρόνου το καλοκαίρι, ποιον θα δηλωσεις, τον ΠΕΘΑΜΕΝΟ ? Προφανως θα φτιάξει συμβόλαιο με την ίδια ημερομηνία λήξης (30-09-2019). ΥΓ Τώρα, από όσο ξέρω, η τριετία έχει ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα