Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας. Είμαι από ένα νησί του αιγαίου στο όποιο υπάρχουν κάποια καταστήματα πληροφορικής, τα οποία δεν είναι καθόλου αξιόλογα, από θέμα ιδιοκτήτων με πολύ λίγες γνώσεις πάνω στο θέμα. Εδώ και μερικά χρόνια έχω ξεκινήσει να αξιοποιώ τις γνώσεις μου πάνω σε θέματα πληροφορικής, αρχικά μέσα από τον οικογενειακό μου κύκλο, μετά από το φιλικό περιβάλλον μου κ με αποτέλεσμα την ποιοτική δουλεία μου, την ικανοποίηση των «πελατών» μου και κυρίως τις ακριβές τιμές των τοπικών καταστημάτων, ο κύκλος αυτός έχει πολλαπλασιαστεί παρά πολύ. Να σημειώσω πως ποτέ δεν το έκανα επαγγελματικά κ ποτέ δεν ζήτησα από κανέναν κάποιο χρηματικό ποσό ,άσχετα που οι περισσότεροι μου δίνουν από μονοί τους πουρμπουάρ.

Πρόσφατα σκέφτηκα να το συνεχίσω αυτό πιο «επαγγελματικά» βάζοντας στην ιστοσελίδα μου στο FB αυτή την διαφήμιση «Επιδιορθώσεις - αναβαθμίσεις υπολογιστών. Επιδιόρθωση κάθε είδους προβλήματος λογισμικού και υλικού. Συντήρηση & αντίγραφα ασφαλείας. Συναρμολόγηση συστημάτων και δημιουργία συστημάτων εξολοκλήρου. Γιώργος - 698*******

Δεν άργησαν τα αρνητικά σχόλια από 2 κατόχους καταστημάτων κ με ποιο δικαίωμα το κάνω.

Να σημειώσω πως δεν έχω κάποιο σχετικό πτυχίο.

Και ρωτάω το εξής, είναι δυνατόν να ξεκινήσω κάτι τέτοιο , έστω την δουλεία μου να την κάνω κατ’ οίκον, δίχως να έχω νομικά προβλήματα…???

Δημοσ.

Αν θέλεις να είσαι νόμιμος, κάνεις έναρξη με έδρα το σπίτι σου.

Το μόνο πρόβλημα είναι ότι με έδρα το σπίτι δεν θα μπορείς να αγοράζεις προϊόντα σε χοντρική τιμή, ώστε να κάνεις συναρμολόγηση. Μπορείς όμως να παρέχεις όλες τις υπόλοιπες υπηρεσίες κανονικά.

Υπολόγισε όμως ότι θα πρέπει να πληρώνεις 485 ευρώ το δίμηνο στον ΟΑΕΕ (ασφάλιση) και να αποδίδεις το φπα (23%) κάθε τρίμηνο. Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί να ανεβάσεις τις τιμές σου.

Δημοσ.

αυτους με τα καταστηματα του εχεις φιλους?

μεγιστο λαθος.

η ξεκινας μαυρα και χτιζεις πελατεια αλλα ρισκαρεις να σε πανε μεσα.γιατι σιγουρα θα φας καρφωτη απο αυτους.

η ξεκινας νομιμα και τους πηδας αυτους.

αν θες δωσε ενα λινκ απο τα σχολια αυτων

Δημοσ.

Βασικα δεν ποσταρανε αρνητικα σχολεια απλα με το που το εβαλα σε ενα γκρουπ ενος φιλου την διαφημιση ο ενας τους απο κατω μου εγραψε πως το κανω αυτο χωρις μαγαζι... Παρομοια σχολια περιμενω κ απο τους υπολοιπους.

Δημοσ.

θα εφτιαξε group οπου οποιος μπει μπορει να κανει σχολια.

φίλε αν έχεις αρκετή πελατεία ήδη που να έχεις τζίρο πάνω από χιλιάρικο το μήνα ξεκίνα και κάνε έναρξη στο σπίτι αλλιώς , όπως σου είπαν τα παιδια θα φας καρφωτή.

Υπολόγιζε οτι στο ένα χιλιάρικο:

230€ = 23% παει ΦΠΑ

240€ το μήνα θα ειναι ο ΟΑΕΕ

50€ το μήνα ο λογιστής σου

-------

520€, και σου μένει κέρδος 480

που απο αυτό υπολόγισε φόρο εισοδήματος ανάλογα με τα άλλα εισοδήματά σου και το ελάχιστο που δηλώνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες στην κατηγορία.

Με λίγα λόγια είναι το κέρδος κάτι λιγότερο από 4 κατοστάρικα στο χιλιάρικο. Αν θες να βγάζεις 800 θες 2 χιλιάρικα και πάει λέγοντας.

Δημοσ.

υπολογισε και φορο εισοδηματος(που παει κλιμακωτα)

και τελος επιτηδευματος(που δε γνωριζω αν νεοι επαγγελματιες εξαιρουνται)

Δημοσ.

φίλε αν έχεις αρκετή πελατεία ήδη που να έχεις τζίρο πάνω από χιλιάρικο το μήνα ξεκίνα και κάνε έναρξη στο σπίτι αλλιώς , όπως σου είπαν τα παιδια θα φας καρφωτή.

230€ = 23% παει ΦΠΑ

-------

που απο αυτό υπολόγισε φόρο εισοδήματος ανάλογα με τα άλλα εισοδήματά σου και το ελάχιστο που δηλώνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες στην κατηγορία.

Με λίγα λόγια είναι το κέρδος κάτι λιγότερο από 4 κατοστάρικα στο χιλιάρικο. Αν θες να βγάζεις 800 θες 2 χιλιάρικα και πάει λέγοντας.

Του νταβατζή σου,

Του νταβατζή σου,

Του νταβατζή σου η εισφοράαααα

android.png

Δημοσ.

Εγώ πιστεύω οτι αν εχεις και άλλη πηγή εσόδων δοκίμασέ το. Και βλέπεις πως θα πάει... Αν τώρα θες να ζήσεις απο αυτό τι να σου πω.......

Δημοσ.

230€ = 23% παει ΦΠΑ

-------

Αν κόβει απόδειξη ή αν κόβει με μικροτερο ποσό :devil:

το πενηντάρηκο δεν χρειάζεται να το δίνει σε κανέναν μπορεί και μόνος του αν σου δείξει μια-δυο φορές ένας λογιστής πως γίνεται

Δημοσ.

Για να κάνει αυτή τη δουλειά νόμιμα, με έναρξη, δεν χρειάζεται κάποιο πτυχίο; Μπορώ κι εγώ κι ο καθένας να κάνουμε μια έναρξη συναρμολόγηση-συντήρηση υπολογιστών χωρίς κάποια άδεια εξάσκησης επαγγέλματος; Ρωτάω γιατί με ενδιαφέρει και έχω ακούσει ότι δεν γίνεται έτσι απλά, καθώς δεν αρκεί μόνο μια έναρξη στην εφορία και μια εγγραφή στο ΤΕΒΕ. Κάνω λάθος;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...