Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Nτάξει,ειπα μια τιμή στη τύχη...17.45 βλέπω κάνει το τζόνι για το κόσμο, οποτε με τη κατανάλωση των μαγαζιών, κάνα 15ρι πες (χονδρική).

Οπως και να έχει η κουβέντα, γι'αυτο πίνω το ποτό μου σπίτι (δε συμφέρει κιόλας έξω :-D ) και προτιμώ οταν βγαίνω να πίνω μια μπύρα.

Σε μαγαζι που θα παει ο ποτης, που θα κανει καταναλωση 3 και πανω ποτα, εκει δυσκολα θα βρεις τις "μπομπες που προαναφερθηκαν. Εκει ναι, δε συμφερει τον κατ/ρχη να χαλασει το ονομα του, γιατι στηριζεται στην καταναλωση απο ιδια ατομα, σε αντιθεση με τον αλλον που στηριζεται στον πολυ κοσμο που πηγαινοερχεται.

Στο μαγαζι του ποτη, θα βρεις κι εκει μπομπιτσες αλλα οχι απο υπαιτιοτητα του κατ/ρχη, αλλα απο λαθη της καβας, η και πουστια της καβας που συνηθως δεν την ξερει ο κατ/ρχης ( ο οποιος δε θα χαλασει το ονομα του για 5-10 μπουκαλια). Ενα πολυ συνηθισμενο φαινομενο (ειδικα εδω στο ελλαντα), ειναι, μεγαλες καβες και ειδικα καλοκαιρι, να μην κατεβαζουν απο το φορτηγο τα ποτα, ωστε να τα προωθησουν την αλλη μερα γρηγορα σε καλοκαιρινα μαγαζια, οποτε μαζι με τα ξερα καιγονται και τα χλωρα (5-10 μπουκαλια που θα παρει ο μικρος κατ/ρχης), και που αφου θα εχουν φαει τον ηλιο της ζωης τους, εχουν γινει χειροτερα κι απο το ξυδι.

• Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Κοστος μπουκαλιου 20-25 (και οχι 10 )

Αρα κερδος απο τη φτηνη απομιμηση 10-15 ευρω. Στα 100 μπουκαλια ειναι 1500 ευρω.

Το "πινεις και 2ο" γινοταν καποτε στο Τεξας. Σημερα με τα χρηματα που υπαρχουν... ενα και πολυ ειναι. Οποτε γιατι να δωσει στον πιτσιρικο το "καλο" αφου ετσι κι αλλιως, ενα θα πιει, κι αυτο με καποιο αναψυκτικο.

Ρε αδελφέ εσύ λές το μαγαζί που αγοράζει χονδρικής να τα πέρνει στην ίδια τιμή με εμάς;;;;; Χονδρικής παίζουν τρελές εκπτώσεις.

Δημοσ.

Ρε αδελφέ εσύ λές το μαγαζί που αγοράζει χονδρικής να τα πέρνει στην ίδια τιμή με εμάς;;;;; Χονδρικής παίζουν τρελές εκπτώσεις.

Αναλογα το μαγαζι, και τον τροπο πληρωμης.

Οταν παει σε μια καβα (καβα οχι σουπερ μαρκετ), και του δινει του αλλουνου επιτγη για 3-4 μηνες, τοτε του ερχεται το ιδιο με το να αγοραζες εσυ ενα μπουκαλι μονο.

Αν παει σε σουπερ μαρκετ, οπου θα πληρωσει μετρητα, τοτε προφανως δεν εχει την ευχερεια να σκασει πολυ ρευστο ωστε να παρει ποσοτητα. Παλι λοιπον ερχεται στα ιδια. Ποσο cash νομιζεις πως μπορει να εχει καποιος καθημερινα ωστε να αγορασει μετρητα 100 και 200 μπουκαλια, χωρια τα αναψυκτικα, καφεδες κλπ;

Εκτος βεβαι κι αν μιλαμε για ενα ποσοστο της ταξης του 1-2% των ιδιοκτητων που κατεχουν 5 και 10 μαγαζια και που παιζουν ακομη και με δικες τους παραλληλες εισαγωγες απο εξωτερικο. Αυτοι ειναι αλλη ιστορια, για ολους τους αλλους, μη νομιζεις οτι θα τους δωσει κανενας προσφορες για τα ωραια τους τα ματια. Οι εποχες ειναι πολυ σκληρες και ειδικα σε αυτο τον κλαδο οπου το φεσωμα παει συννεφο, ουτε επιταγες πολλες παιζουν, ουτε και προσφορες.

Δημοσ.

εννοειται ρε συ... Αν πχ ο Μασουτης το εχει 15ευρω , η χονδρικη στον ιδιοκτητη το δινει 7 μαξ

εννοειται. Γιατι εχεις δει ΚΑΙ τα τιμολογια του μασουτη.

Για να μην γραφεται ο,τι να ναι, στα ποτα σχεδον ολο το ποσο ειναι φορος!

Αγοραζει η καβα με 16ευρω και το δινει 18.5.

Απιστευτο; γιατι στα τσιγαρα τι γινεται; το κερδος για τον ψιλικατζη ειναι κατι ελαχιστα περισσοτερα απο 1€ Η ΚΟΥΤΑ!

μην λεμε ο,τι θελουμε, ετσι;

οι καβες δεν ειναι επιχειρησεις, στην ουσια φοροεισπρακτικες για το κρατος ειναι καταντήσανε. Ειναι τοσος ο ειδικος φορος που αν νομιζετε οτι οι ποσοτητα αλλαζει κατα κορον την τιμη ειστε γελασμενοι!

Δημοσ.

αν κατι ειναι "το ποτο σας" δεν το καταλαβαίνετε στη γεύση όταν είναι μπομπα; και στη μυρωδιά που είναι πετρέλαιο;

Αν όχι καλύτερα να παίρνετε εμφιαλωμένα - μπύρα, σπεης κλπ και αφήστε το ουίσκι για το σπίτι.

Και γραψτε σε ποια μαγαζιά έχετε βρει μπόμπες.

προσωπικά πανε χρόνια που έχω να συναντήσω νοθευμένο ποτό.

Δημοσ.

εννοειται. Γιατι εχεις δει ΚΑΙ τα τιμολογια του μασουτη.

Για να μην γραφεται ο,τι να ναι, στα ποτα σχεδον ολο το ποσο ειναι φορος!

Αγοραζει η καβα με 16ευρω και το δινει 18.5.

Απιστευτο; γιατι στα τσιγαρα τι γινεται; το κερδος για τον ψιλικατζη ειναι κατι ελαχιστα περισσοτερα απο 1€ Η ΚΟΥΤΑ!

μην λεμε ο,τι θελουμε, ετσι;

οι καβες δεν ειναι επιχειρησεις, στην ουσια φοροεισπρακτικες για το κρατος ειναι καταντήσανε. Ειναι τοσος ο ειδικος φορος που αν νομιζετε οτι οι ποσοτητα αλλαζει κατα κορον την τιμη ειστε γελασμενοι!

Αυτό το ξέρεις απο μέσα ή έτσι το λές;;; ΑΛΛΑ και πάλι αυτοί στο ποτό δεν βάζουν πάνω απο 2 δάχτυλα και το χρεώνουν 8 €... Ακόμα και 18 € να το πέρνουν πάλι είναι αισχροκέρδεια κι αν δεν είναι τότε πως τα βγάζουν πέρα μαγαζιά που πουλάνε το ποτό 5 € και πάρτυ που πουλάνε το ποτό 4 € (η διαφορά είναι 38 % με 50 % φθηνότερα, δεν είναι μικρή);;;;;;

Δημοσ.

αν κατι ειναι "το ποτο σας" δεν το καταλαβαίνετε στη γεύση όταν είναι μπομπα; και στη μυρωδιά που είναι πετρέλαιο;

Σε αρκετά ποτά δεν είναι εύκολα να ανακαλύψεις ότι είναι νοθευμένa.Παρα μονο την επομενη μέρα και αν έχεις πιει αρκετά.

Δημοσ.

Χμμ,νομίζω πως για τους περισσότερους οχι. Πχ εγώ που πίνω απ'το λύκειο (πάνω και 15 χρόνια!) σχεδόν μόνο μπέρμπον, jack daniels παλιότερα και jim beam πλέον μπορώ να τα καταλάβω, ανάμεσα στα υπόλοιπα, ελέω χαρακτηριστικής γεύσης,μυρωδιάς (το χρώμα το αφήνω,γιατι μεσα στη νυχτα...).

Τώρα ανάμεσα σε σκωτσέζικα,δεν έχω άποψη, φαντάζομαι ειναι δυσκολότερο. (εκτός απο κάποια "ακριβά" που έχουν χαρακτηριστική γεύση).

Θελω να πω πως γενικότερα, λίγοι πίνουν ένα συγκεκριμμένο ποτό χρόνια για να μπορούν να το καταλάβουν αν ειναι καθαρό ή οχι. Και πάλι δεν ειναι 100% σίγουρο, εκτός αμα είσαι κάνας σομελιέ ή όπως λέγεται. :-D

Δημοσ.

Αυτό το ξέρεις απο μέσα ή έτσι το λές;;; ΑΛΛΑ και πάλι αυτοί στο ποτό δεν βάζουν πάνω απο 2 δάχτυλα και το χρεώνουν 8 €... Ακόμα και 18 € να το πέρνουν πάλι είναι αισχροκέρδεια κι αν δεν είναι τότε πως τα βγάζουν πέρα μαγαζιά που πουλάνε το ποτό 5 € και πάρτυ που πουλάνε το ποτό 4 € (η διαφορά είναι 38 % με 50 % φθηνότερα, δεν είναι μικρή);;;;;;

Συνηθως τα καταστηματα που εχουν φτηνα το ποτο, ειναι γιατι τα εξοδα τα βγαζουν απο τον καφε. Ο καφες σε σχεση με το ποτο ειναι πολλαπλασιος στο κερδος.

Απο την αλλη, αυτο το τριπακι με την αισχροκερδεια, ειναι λιγο παρωχημενο πλεον. Αισχροκερδεια σε ειδη μη πρωτης αναγκης δεν υφισταται.

Απο τη μια θελετε την καφετερια κυριλε, να αλλαζει ανα τακτα χρονικα διαστηματα διακοσμηση, να εχει αναπαυτικους καναπεδες να αραζετε, να ακουτε τη μουσικουλα σας απο 78 ηχεια, να δειτε τον αγωνα στη νεα 120αρα HD τηλεοραση, να εχετε γενικως την ανεση του πριγκηπα, αλλα απο την αλλη ειναι αισχροκερδεια να εχει ο αλλος 7 και 8 ευρω. Ε, ας πατε στο κουτουκακι (δεν το κατακρινω, κι εγω σε τετοια παω), να κατσετε στην ψαθινη την καρεκλα, να ακουσετε μουσικη απο 2 παλια ηχεια στη γωνια, και να πλήρωσετε 4 ευρω το ποτο και 2 ευρω τη μπυρα.

Χμμ,νομίζω πως για τους περισσότερους οχι. Πχ εγώ που πίνω απ'το λύκειο (πάνω και 15 χρόνια!) σχεδόν μόνο μπέρμπον, jack daniels παλιότερα και jim beam πλέον μπορώ να τα καταλάβω, ανάμεσα στα υπόλοιπα, ελέω χαρακτηριστικής γεύσης,μυρωδιάς (το χρώμα το αφήνω,γιατι μεσα στη νυχτα...).Τώρα ανάμεσα σε σκωτσέζικα,δεν έχω άποψη, φαντάζομαι ειναι δυσκολότερο. (εκτός απο κάποια "ακριβά" που έχουν χαρακτηριστική γεύση).Θελω να πω πως γενικότερα, λίγοι πίνουν ένα συγκεκριμμένο ποτό χρόνια για να μπορούν να το καταλάβουν αν ειναι καθαρό ή οχι. Και πάλι δεν ειναι 100% σίγουρο, εκτός αμα είσαι κάνας σομελιέ ή όπως λέγεται. :-D

Μπα και τα σκωτσεζικα μια χαρα τα καταλαβαινεις αν πινεις για χρονια, εκει που εχεις δικιο ειναι οτι δεν πινουν πολλοι για χρονια το ιδιο ποτο, αυτο ομως ειναι σε συναρτηση με το κακο ποτο. Αν πινεις για για καποια χρονια μια μαρκα, και μετα δεις οτι δεν πινεται σε κανενα μαγαζι που πας, τοτε θα προσπαθησεις να βρεις μια παραπλησια.

Δυστυχως τα ουισκια την εχουν αυτη την καταντια. Ξεκινησα απο haig, πηγα στην περδικα, συνεχισα με dewar's, και κατεληξα στο τσονι μαυρο, που κι αυτο (αν και σπανια), το νιωθεις να σου ξυριζει το λαιμο.

Δημοσ.

Υπάρχει τρόπος να καταλάβεις αν ένα ποτό είναι νοθευμένο - αναφέρομαι σε περιπτώσεις όπως π.χ. η χρήση ξυλοπνεύματος - ανεξαρτήτως μάρκας και ασχέτως του αν είσαι "έμπειρος" πότης, ή αν πρόκειται για ποτό που το πίνεις για χρόνια και συνεπώς το γνωρίζεις. Είναι δε 100% ασφαλής, απλά είναι σχετικό το αν "βολεύει" να τον εφαρμόσεις μέσα σε μαγαζί και "λειτουργεί" μόνο στα "σκέτα" ποτά (όχι με προσμίξεις, προσθήκη χυμών, coca cola και τα σχετικά). Το λοιπόν:

Παραγγέλνεις όποιο ποτό θέλεις (είδος, μάρκα κ.τ.λ. ), χωρίς καν πάγο. Αδειάζεις 1-2 σταγόνες πάνω στο χέρι σου (όχι στην παλάμη, στην επάνω μεριά του χεριού), το τρίβεις με το άλλο χέρι δυνατά, μέχρι να εξατμιστεί/απορροφηθεί από το δέρμα και ...μυρίζεις το χέρι σου. Αν μυρίσεις π.χ. ουίσκι, όλα καλά. Αν μυρίσεις οινόπνευμα, πρόκειται για "μπόμπα" 100%. Δοκιμασμένος άπειρες φορές και πάντα σωστός. Βρείτε ένα μπουκάλι το οποίο ξέρετε από πριν ότι περιέχει "πετρέλαιο", δοκιμάστε το κολπάκι αυτό, μετά κάντε το ίδιο με ένα ποτό για το οποίο είσαστε σίγουροι ότι είναι "καθαρό" και θα το διαπιστώσετε. ;)

Δημοσ.

Συνηθως τα καταστηματα που εχουν φτηνα το ποτο, ειναι γιατι τα εξοδα τα βγαζουν απο τον καφε. Ο καφες σε σχεση με το ποτο ειναι πολλαπλασιος στο κερδος.

Απο την αλλη, αυτο το τριπακι με την αισχροκερδεια, ειναι λιγο παρωχημενο πλεον. Αισχροκερδεια σε ειδη μη πρωτης αναγκης δεν υφισταται.

Απο τη μια θελετε την καφετερια κυριλε, να αλλαζει ανα τακτα χρονικα διαστηματα διακοσμηση, να εχει αναπαυτικους καναπεδες να αραζετε, να ακουτε τη μουσικουλα σας απο 78 ηχεια, να δειτε τον αγωνα στη νεα 120αρα HD τηλεοραση, να εχετε γενικως την ανεση του πριγκηπα, αλλα απο την αλλη ειναι αισχροκερδεια να εχει ο αλλος 7 και 8 ευρω. Ε, ας πατε στο κουτουκακι (δεν το κατακρινω, κι εγω σε τετοια παω), να κατσετε στην ψαθινη την καρεκλα, να ακουσετε μουσικη απο 2 παλια ηχεια στη γωνια, και να πλήρωσετε 4 ευρω το ποτο και 2 ευρω τη μπυρα.

Δεν είναι καθόλου παρωχημένο. Και σιγά το είδος πολυτελείας. Δηλαδή μόνο για το γάλα, τα μακαρόνια και το ψωμί θα πρέπει να διαμαρτυρόμαστε;;; Με την λογική σου ένα εστιατόριο θα πρέπει να έχει την μερίδα 50-60€ ("κάτσε φάε σπίτι σου αν δεν γουστάρεις να πληρώνεις, μου θέλεις και έξοδο", θα μου πείς εσύ), τα τσιγάρα το περίπτερο πάνω απο 20€ ("Θέλεις να φουμάρεις αγορίνο, πλέρω..." Θα μου πείς) κτλ, όταν μου λές λογικό 1,5 με 2 δάχτυλα ποτό να έχουν 8€.

Δημοσ.

Δεν είναι καθόλου παρωχημένο. Και σιγά το είδος πολυτελείας. Δηλαδή μόνο για το γάλα, τα μακαρόνια και το ψωμί θα πρέπει να διαμαρτυρόμαστε;;; Με την λογική σου ένα εστιατόριο θα πρέπει να έχει την μερίδα 50-60€ ("κάτσε φάε σπίτι σου αν δεν γουστάρεις να πληρώνεις, μου θέλεις και έξοδο", θα μου πείς εσύ), τα τσιγάρα το περίπτερο πάνω απο 20€ ("Θέλεις να φουμάρεις αγορίνο, πλέρω..." Θα μου πείς) κτλ, όταν μου λές λογικό 1,5 με 2 δάχτυλα ποτό να έχουν 8€.

Μα γι αυτο σου αναφερει τον καφε σαν παραδειγμα (εκει και αν εχει υπερκερδος ως πρωτη υλη.

Απλα πως να το κανουμε, κοστολογουνται στην τιμη και τα υπολοιπα ως πακετο υπηρεσιων.

Αλλα δεν ειναι τοσο ιδανικο για τον επιχειρηματια οσο ακουγεται (το ποτο κοστιζει 1 ευρω αλλα πωλειται 8 αρα 800% κερδος) ετσι δεν θα φαλιριζε ποτε καφετερια/μπαρ κλπ. Αλλιως δεν θα υπηρχανε φτηνα καφενεδακια, κυλικεια κλπ αλλα μονο χλιδατα μαγαζια. Επισης

Επισης να μην γκρινιαζουμε μηχανικα για ολα στην ελλαδα. Και εξω τα ιδια. πχ στην αγγλια πχ με φτηνοτερο μαρκετ (το αλκοολ παρομοιες τιμες) τα ποτα δεν ειναι φτηνοτερα αλλα 25ml, ετσι; που εδω ατυπα παιζει καπου στα 60

Δημοσ.

Εγω όταν βάζω κανονικές τούμπανες μερίδες σπίτι μου βγάζω γύρω στα 8 και ποτά. Αυτοί απο ένα μπουκάλι θα βγάζουν τα τριπλάσια και άρα πάει λιγότερο απο 1€ το ποτό. Ειδικά όσοι πέρνουν κοκταίλ που κάνουν και 12€ , μόνο χυμό, με τριμμένο πάγο και παγάκια πέρνουν.

Παιδιά όπως και να το κάνουμε η λογική του καταστηματάρχη είναι αυτή του pournaras. Άμα θέλεις να βγείς θα πληρώσεις αυτό που σου λέω εγώ. Αλλιώς τράβα σπίτι σου. ΓΙΑΥΤΟ θα κλέισουν πολλά μαγαζάκια και θα μείνουν μόνο αυτά που έχουν καλές τιμές, ευγενικό προσωπικό και γενικότερα τίμιους καταστηματάρχες και όχι λαμόγια. Αααα εννοείται πως τα κλαμποειδή που πάνε όλοι οι γιάπηδες καθώς και τα σκυλάδικα, δεν πρόκειται να κλείσουν ποτέ, γιατι το ψώνιο θα τα σκάσει κι ας μην έχει να φάει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...